Empty Page Section

Unconventional leadership since 1956

De Baak Leadership Entrepreneurship Advancement Program verbindt sinds 1956 leiderschap met ondernemerschap. Dit programma biedt je een gefundeerde basis om een sprong te maken in je persoonlijk, strategisch en ondernemend leiderschap.

Thema
Doelgroep
Duur
7 modules (5 x 3,5 dag, 1x 5 dagen en 1 x 8 dagen en een 4-tal losse dagbijeenkomsten) gedurende 1 jaar
Deelnemers
14 tot 20 personen

Investering

Duur
7 modules (5 x 3,5 dag, 1x 5 dagen en 1 x 8 dagen en een 4-tal losse dagbijeenkomsten) gedurende 1 jaar
Prijs (excl. 21% BTW) Help

Afhankelijk van jouw situatie wordt de training belast met 21% btw. Als je in aanmerking komt voor een vrijstelling van btw berekenen wij een toeslag van 10% over de trainingsprijs.

21.095,00
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. Het genoemde totaalbedrag is een indicatie en wordt na afloop van elke module gefactureerd door de Baak Seaside (locatie Noordwijk) of het Landgoed de Horst (locatie Driebergen) op basis van nacalculatie. Prijs is exclusief BTW.

€ 3.800,82
Overnachten (optioneel) Meer info

In deze training onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te blijven logeren, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. Als je niet wenst te overnachten, dien je het bovenstaande vinkje weg te halen. Prijs is exclusief BTW.

€ 1.645,00

Beschrijving

Heb je een hogere management positie en is het tijd om de volgende sprong te maken in je leiderschap en/of loopbaan? Naar een niveau waar meer strategisch leiderschap nodig is? Met The Baak Leadership Entrepreneurship Advancement Program (afgekort The Baak Leap) zet je een fundamentele stap voorwaarts. Je vergroot je persoonlijke en strategische intelligentie en ontwikkelt ondernemerschap. Daarnaast toets je je innoverend vermogen aan de nieuwe economieën, in China en India. The Baak Leap is een senior leiderschapsprogramma met (inter)nationale docenten uit het netwerk van de Baak.

Jeanine Blaauw (Rabobank) zei ” ...Een grensverleggend en toekomstbepalend programma. De inspirerende ontmoetingen met gastsprekers, de verdiepingsslag die je maakt met medecursisten in combinatie met je global experience in het buitenland brengen je als professional onherroepelijk naar een hoger niveau. Ik had het nooit willen missen en gun het iedereen die streeft naar meesterschap en excellence in performance...”

Essentie

The Baak Leap verbindt business, entrepreneurship en de human side of enterprise. Hierbij staan impactvolle, actuele thema’s centraal. Honderden hogere managers hebben met deze opleiding hun strategische en persoonlijke intelligentie vergroot om zo een nog betere bijdrage te leveren aan de organisatie waar ze werkzaam zijn.

Resultaten

Vergroten van je persoonlijke (leiderschaps) intelligentie:

 • Zicht op je authentieke zelf, je kwaliteiten en automatische gedragspatronen. 
 • Hierdoor beter in staat om noodzakelijke keuzes en beslissingen te nemen.
 • Jezelf als instrument beter in zetten om je omgeving te motiveren en te bewegen. 
 •  Een inspirerende bijdrage leveren aan de visie en strategie van jouw organisatie.

Vergroten van je strategische intelligentie:

 • Omgaan met de huidige complexiteit en onzekerheid en anderen daarin te begeleiden. 
 • Meer geïntegreerde beslissingen nemen, met durf. 
 • Gevoel voor het grotere geheel, de veranderde wereldeconomie en een global mindset.

Vergroten van je ondernemerschap:

 • Inzetten van ondernemerschap om je visie en strategie ook daadwerkelijk te realiseren. 
 • Proactief, vernieuwen en innoveren vanuit innerlijke en inhoudelijke wijsheid. 
 • Scheppen van een ondernemender klimaat. 
 • Verrijking met een duurzaam netwerk van mededeelnemers en experts.

Overnachten

In onze trainingen onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locaties te blijven overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven overnachten een verdieping aan de trainingservaring geeft. Via het inschrijfformulier kun je je overnachtingen reserveren.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369.

Proeverij_640x480

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Programma

The Baak Leadership Entrepreneurship Advancement Program verbindt leiderschap met ondernemerschap. Deelnemers leren de kracht tot verbinden en inspireren (leiderschap) en het vermogen zaken in de wereld te zetten (ondernemerschap). De opleiding is gebaseerd op de meest moderne leermethoden en geworteld in de leerfilosofie van de Baak. Zoeken naar nieuwe verbindingen, het opdoen van andere perspectieven en voorbij bestaande kennis. The Baak Leap is een daarmee een leiderschapsprogramma met hoogwaardige deelnemers.

Martin Pernis, oud-CEO Siemens Nederland zei over het programma "Het belangrijkste vind ik, om altijd te kijken naar de mensen, die werken voor jou en je onderneming. Hoe kan je die het beste tot ontplooiing laten komen? Ik heb daarbij best veel hulp gehad uit het programma, maar zeker ook vanuit de ontmoeting met de mededeelnemers, nu nog steeds na 25 jaar”.

De juiste match

Tijdens een intake onderzoeken we of je voldoende bagage hebt om in te stappen. Voldoende leidinggevende ervaring, zelfbewustzijn en de ambitie om onbegaande paden te betreden zijn randvoorwaarden. Zo stellen we een groep samen, die aan elkaar gewaagd is.

Het programma volgt de groep

Als deelnemer sta je aan het roer om in het hier en nu te experimenteren met jouw leiderschap en ondernemerschap. Je oefent zelf invloed uit op het programma. Anticiperen op bekend terrein kan niet meer. Je leert je leiderschapsrol kennen en ontvangt direct feedback. Je wordt uitgenodigd nieuwe wegen en mogelijkheden te vinden. Of je nu een boek presenteert, een topspreker interviewt of een groepsinterventie doet; je leert steeds beter jouw visie in te brengen en over te brengen.

Theoretisch kader vanuit U-theory

Deze tijd vraagt om authentieke leiders, om mensen die de sprong in het onbekende durven te wagen op weg naar een nieuw tijdperk. Leren omgaan met de onzekerheid en vertrouwen op het proces is daarin noodzakelijk. Het werk van Scharmer en Senge vormt daarom de basis van dit programma. Van Span of Control naar Span of Trust, de controle durven loslaten en open staan voor wat zich in de toekomst aandient. Om vanuit echte aanwezigheid (presence) sensitiever te worden voor wat welke situatie nodig heeft om juist te kunnen handelen.

Nieuwe perspectieven

Leren doe je op verschillende niveaus. Tijdens het programma word je uitgenodigd in een grote diversiteit aan leercontexten: bekend en onbekend, business- en persoonlijk perspectief, op ratio, gevoels- en spiritualiteitsvlak. Van een bezoek aan China of India tot een visionquest, van een strategielab tot een college over verandermanagement, van leiderschapspoëzie tot een webinar over het nieuwe werken. Nieuwe perspectieven helpen je jouw persoonlijke-, strategische intelligentie en ondernemerschap te vergroten.

Storytelling

Om state of the art inzichten op het gebied van inhoudelijke businessdilemma’s op te doen, nodigen we (top)sprekers uit ons netwerk uit. De Baak onderhoudt een internationaal netwerk van universiteiten en docenten. Daarnaast ontvangen we tevens oud-deelnemers om hun verhaal te houden over actuele thema’s. Zo put je tijdens het programma uit een diverse schat aan leerzame, praktische ervaringen en kan je je eigen bedrijfservaringen toetsen en je eigen verhaal ontwikkelen.

Life Long Learning

Na afronding van het programma gaat het leren door. De Baak faciliteert dit door exclusieve diners, masterclasses en 24-uurs bijeenkomsten, waarbij je van en samen met oud, huidige of nieuwe deelnemers blijft leren. Nog steeds aan het roer, op verschillende leer-niveau’s en over nieuwe kennis op het gebied van leiderschap en ondernemerschap.

Wat ontwikkel je per module?

Module 1: Ken jezelf

Het programma start met een reis naar binnen om je persoonlijke intelligentie te vergroten. Als leidinggevende ben je zelf je belangrijkste instrument om mensen in beweging te brengen en te begeleiden.

Module 2: Ken je context

In deze module ga je anders leren kijken naar de vanzelfsprekende wereld om je heen: je team, divisie, organisatie en klanten. Hoe interacteer jij als leider in je directe omgeving? Hoe interacteer jij als leider in het grotere gebied?

Module 3: Ken de andere wereld

Deze module vindt plaats in India, waar veranderingen met snelheid plaatsvinden, die onze economie aan alle kanten beïnvloeden. Welke invloed heeft deze vernieuwing op jouw organisatie?

Module 4: Versnel door stil te staan

Door de stilte op te zoeken en te reflecteren, openen zich nieuwe mogelijkheden, ontvouwt de toekomst zich voor je.  Dit biedt je de mogelijkheid om vanuit separatie te reflecteren op je doen en laten en jezelf opnieuw te definiëren.

Module 5: Onderneem en breng in beweging

Tijdens deze module bewandelen we de rechterkant van de U, en maken we een concrete vertaling naar de praktijk. Dit doen we door gebruik te maken van methoden en een mindset die gemeengoed zijn bij startups en de 'reguliere wereld' veroveren: Design Thinking en Lean Startup.

Module 6: Onderneem en implementeer

Op basis van eigen veranderingscasuïstiek wordt ‘de voortgang’ beschouwd; deze module geeft inzicht in de krachten om door te gaan, tussentijdse veranderingen door te voeren en weerstand om te buigen tot jouw spoor.

Module 7: Integreer en geef door

Deze module staat in het teken van de overdracht van wat je geleerd hebt aan je omgeving en wordt georganiseerd door jouw groep. Wat ontstaat er als je alle persoonlijke en strategische intelligentie en ondernemerschap bundelt?

Ga naar data-overzicht voor meer details over data en tijden.

Het team

Data overzicht

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
24 okt 2017 - 09:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 24 okt 2017 - 09:00 uur

 • Module 1

  Datum
  24 okt 2017 - 09:00 uur t/m 27 okt 2017 - 22:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • Module 2

  Datum
  12 dec 2017 - 12:30 uur t/m 15 dec 2017 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • Module 3 - India

  Datum
  09 feb 2018 - 08:00 uur t/m 17 feb 2018 - 17:00 uur
  Locatie
  India
 • Module 4 - Vision Quest

  Datum
  08 apr 2018 - 17:30 uur t/m 13 apr 2018 - 22:00 uur
  Locatie
  Buitenland
 • Module 5

  Datum
  19 jun 2018 - 12:30 uur t/m 22 jun 2018 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • Module 6

  Datum
  11 sep 2018 - 12:30 uur t/m 14 sep 2018 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • Module 7

  Datum
  06 nov 2018 - 12:30 uur t/m 09 nov 2018 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • In Between I

  Datum
  22 nov 2017 - 12:30 uur t/m 22 nov 2017 - 22:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • In Between II

  Datum
  17 jan 2018 - 12:30 uur t/m 17 jan 2018 - 22:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • In Between III

  Datum
  13 mrt 2018 - 12:30 uur t/m 13 mrt 2018 - 22:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • In Between IV

  Datum
  09 mei 2018 - 12:30 uur t/m 09 mei 2018 - 22:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen

Ervaringen

 • Het programma drong door tot in elke vezel van je "zijn"

 • Het Leap Baak programma is een fantastisch programma dat super goed in elkaar zit.
  complimenten voor de organisatie!

 • Inspirerend

 • Als een intense reis van ondergaan, ervaren en delen, waardoor ik mezelf heb (terug) gevonden.

 • De Leap heeft mij geleerd nog sterker te vertrouwen op mijn intuïtie. Ik heb daarnaast bewuster ervaren dat het verbinding maken met mijn eigen kracht de verbinding met anderen ook veel sterker maakt. Dat is in zowel zakelijke als persoonlijke gesprekken van grote waarde, zeker in de zeer snel veranderende business waarin ik werk.
  Voor de organisatie heeft de casus waaraan ik werkte, de Hilversum Media Campus die uitgaat van netwerk-denken, een prachtig ecosysteem opgeleverd dat nu als hefboom voor innovatie functioneert. De Leap heeft mij kennis laten maken met geweldige mensen. Ik had deze intensieve oefening in ondernemend leiderschap niet willen missen.

 • Simpel gesteld heb ik mijzelf en mijn passies (terug) gevonden, connect ik veel beter met anderen en doe de dagelijkse zaken met meer rust en vooral met aandacht.

 • Mijn voornaamste reden om met The Leap te starten was dat ik erg veel last had van onrust in mijn hoofd en lichaam doordat ik continu op zoek was naar bevestiging van anderen en de ene doelstelling na de andere wilde behalen en de lat continu hoger legde. Ik denk nog vaak terug aan de momenten tijdens en tussen de modules door waarbij ik met mezelf geconfronteerd ben.
  De deskundige begeleiding vanuit De Baak en openheid van en sterke band met de mededeelnemers heeft daar ontzettend aan bijgedragen. Deze training bracht mij het inzicht dat het leven een reis is. Dat je met beter luisteren, uitstellen van een oordeel en mezelf laten zien, bereikt dat er een sterkere en prettigere verbinding met mijn omgeving ontstaat. Ik ben nu beter in balans, ik ga meer op mijn gevoel af. Dat heeft een positieve impact op mijn werk.

 • Ik weet nu goed waar ik voor sta. Ook ben ik van een meer klinische aanpak naar meer ruimte voor de menselijke kant van werken gegaan: leren herkennen, accepteren en gevoelens toelaten. Ik merk dat het ontwikkelen van je inlevingsvermogen op diepere niveaus effect heeft op de resultaten. Ik sta steviger in mezelf, ik ben niet meer wantrouwend en minder in de vechtmodus.

 • The LEAP vergrootte mijn inzicht in mijzelf, mijn drijfveren en daarmee ook het inzicht in die van anderen. Door het gebruik van de U-theory in het programma krijg je ook handvatten om het geleerde toe te passen. Doordat ik dit proces intensief doormaakte met mede managers uit verschillende branches en afdelingen, ben ik effectiever geworden in mijn eigen werkomgeving. En ik leer nog steeds, want we komen jaarlijks samen om te reflecteren op onze ontwikkelingen.

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Baak Leiderschap Programma (BLP)

  Training

  Als senior manager geef je al geruime tijd leiding. Je vertrouwt daarbij op je kennis, ervaring en intuïtie. Maar komt het beste van jou altijd naar boven? Je realiseert je in de afgelopen jaren meer en meer dat mensen jou vooral als persoon willen volgen en niet op basis van je positie in de organisatie. Dit stelt voor jou als leider hoge eisen aan je mate van zelfkennis, je wijze van communiceren en het hebben van een heldere visie en een aansprekend doel. Wij leren je tijdens dit diepgaande programma een wendbare leider te worden door je te confronteren met jouw manier van managen en door met je te sparren en je intellectueel uit te dagen.

  Lees meer...

 • Bezielend Leiderschap (BZL)

  Training

  Bezielend Leiderschap is een diepgaand leiderschapsprogramma voor senior en ervaren leidinggevenden die verantwoordelijkheid nemen voor daadwerkelijke veranderingen in hun organisatie. Leiders die willen werken vanuit hun diepere missie en inspiratie. Die willen leren om voorbij managementboeken of –methodieken te handelen vanuit essentie.

  Lees meer...

 • Baak Strategie Programma (BSP)

  Training

  Je streeft voortdurend naar een betere toekomst van je organisatie. En je bent daar ook (mede) verantwoordelijk voor: jij geeft de strategische kaders vorm. Je komt een eind met je grote ervaring, maar weet tegelijkertijd dat die kaders nog scherper of anders kunnen. In het Baak Strategie Programma werk je actief aan het ontwikkelen van nieuwe, uitdagende en 'state of the art perspectieven, en jouw eigen rol en invloed om dit ook waar te maken. Je ontwikkelt jouw vermogen om vooruit te kijken, te handelen en mensen mee te krijgen. Daarmee stel je je organisatie steeds opnieuw in staat om in te spelen op nieuwe kansen.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • The LEAP banenruil met Jasmijn Baldinger

  Jasmijn is één van de alumni van de Baak Leadership Entrepreneurship Advancement Program (LEAP). Als leidinggevende in de consultancy branche nam zij deel aan deze training, waarin een banenruil onderdeel uitmaakt van het programma. Jasmijn ruilde met een leidinggevende in de verzekeringsbranche. Nieuwsgierig naar haar verhaal? Kijk naar de video:

  Lees meer...

 • The LEAP banenruil met Nobert Simons

  Norbert is één van de alumni van de Baak Leadership Entrepreneurship Advancement Program (LEAP). Als leidinggevende in de energiesector nam hij deel aan deze training, waarin een banenruil onderdeel uitmaakt van het programma. Norbert ruilde met een leidinggevende in de ICT branche. Nieuwsgierig naar zijn verhaal? Kijk naar deze video.

  Lees meer...

Scroll up