“De feedback uit de groep is echt een spiegel”

News Detail

Ik volgde deze training om na te denken en kritisch te kijken naar mijn rol als leidinggevende en mijn ontwikkeling daarin.

Wat voor persoon ben ik en wat laat ik daarvan zien aan anderen? Welke verdeling van aandacht hanteer ik als het gaat om mens/taak? Blijf ik specialist of kies ik voor meer generiek management in de toekomst? Genoeg vragen waar ik in de waan van de dag nauwelijks bij stil kon staan met als valkuil dat je persoonlijke ontwikkeling achterblijft.

Ik heb verschillende organisaties vergeleken, ervaringen van collega’s gaven de doorslag om voor de Baak te kiezen. Een trainingsaanpak die mij soms uit mijn comfortzone zou halen vond ik extra uitdagend.

Een van de opdrachten gaf mij scherp inzicht in wat mij intrinsiek motiveert. Waarom ik de dingen doe die ik doe. Sindsdien ga ik door het leven als “De fantaserende bouwer”☺.

Voordat ik aan de training begon kreeg ik, zo bleek achteraf, een gouden tip van een collega. Die luidde: “Sta overal voor open”. Dat maakt je ontvankelijk voor alle input die je aangereikt krijgt.

Als leider vind ik het belangrijk om goed te luisteren naar mijn collega’s en open te staan. Door deze training is dit inzicht verscherpt en ben ik daar nu veel bewuster mee bezig. De eerlijke en objectieve feedback uit de groep houdt je een goede spiegel voor. Ik heb nu meer aandacht voor de mens achter het teamlid en laat ook mezelf meer zien.

Terug naar ervaringen

Neem contact op voor vrijblijvend advies:

Ja, ik wil advies

Michel Smid, Managing Director Business Analytics, Aon Groep Nederland
Deelnemer Young Executive Program Compact

“Een van de opdrachten gaf mij scherp inzicht in wat mij intrinsiek motiveert.”

Scroll up