Inspiratieavond de WinterBaak | Michael Kortekaas

News Detail

Tijdens de inspiratieavond van de WinterBaak, die plaatsvindt in het Maitland Theater het Landgoed, komt Michael Kortekaas jou inspireren.

Michael Kortekaas heeft gestudeerd aan de Sportacademie en 12,5 jaar gewerkt voor Politie en Defensie. Sinds 2011 is hij ondernemer en verzorgt hij als spreker presentaties over Energiemanagement, Mentale (veer)Kracht, High Performance, Duurzaamheid, Werkgeluk en Leiderschap. 

Zijn persoonlijke quote: ‘Dat wat je doet, daar word je goed in!’

Tijdens Michael’s carrière binnen de overheid heeft hij opleiding gegeven aan hoog risico beroepen; politiemensen en militairen die werken onder uiteenlopende extreme omstandigheden.

“Wat me is opgevallen, is dat binnen veel opleidingen de nadruk ligt op de ‘hard skills’. 
Toch zijn juist de onderbelichte ‘soft skills’, beter gezegd essentiële of menselijke skills, zoals focus, (zelf)reflectie, mindsetting, actief luisteren, kwetsbaarheid, empathisch vermogen doorslaggevend wanneer mensen, teams en organisaties willen excelleren, werkdruk ervaren, veranderingen doormaken en/of meer duurzaamheid willen aanbrengen”, aldus Michael.

Michael: “De wetenschap is duidelijk; mensen die mentaal veerkrachtiger in het leven staan zijn:
1. Succesvoller, 
2. Gezonder en
3. Gelukkiger. 
En juist deze drie tezamen vormen een belangrijk fundament voor duurzaamheid.” 

Michael helpt medewerkers van organisaties deze essentiële vaardigheden te ontwikkelen in workshops, presentaties en volledig op maat gemaakte programma’s.

Naast het delen van zijn kennis, past hij dit ook toe in de praktijk. 
Vanaf 2017 is Michael op NPO3 te zien als één van de hunters in het programma Hunted, waar een speciale opsporingsdienst op jacht gaat naar voortvluchtige mensen. Het geeft een unieke inkijk in hoe onze inlichtingendiensten en verschillende teams van politie en defensie (samen)werken.

 

Neem contact op voor vrijblijvend advies:

Ja, ik wil advies
Scroll up