Een nieuwe persoonlijke manier van profileren

News Detail

In deze tijden van Facebook, vluchtige contacten en tijdelijke contracten lijkt het steeds belangrijker te worden om je goed en vooral snel te kunnen profileren. Je moet de aandacht van de ander onmiddellijk ‘pakken’, anders is hij alweer door naar het volgende. Blijf je dan niet hangen in oppervlakkigheden en algemeenheden?

Wie ziet mij?

Je verzetten tegen de ontwikkelingen van nu helpt niet, dus wat te doen? Zelf heb ik gemerkt dat veel mensen bewust of onbewust behoefte hebben om werkelijk gezien te worden, vooral nu. Tegelijkertijd worden we geconfronteerd - op tv, op het werk - met mensen die steeds harder en bekwamer de aandacht op zich weten te vestigen. Ondertussen denken heel veel mensen: “En ik dan? Wie ziet mij, wie luistert er naar mijn verhaal?” Iedereen wil graag gezien worden, maar in de (werk)wereld is daar steeds minder tijd voor.

Oprecht verbinden

Als dit gegeven, mensen die tijdens werk en elders de aandacht op zichzelf weten te vestigen, nu eens de sleutel naar een nieuwe manier van profileren zou zijn? Niet alleen maar roepen wie je zelf bent en wat je kunt en weet, maar in verbinding komen met de ander, met oog voor de ander. Je verhaal vertellen niet als ‘aanval’, maar als middel om verbinding te maken met het verhaal van de ander. Zien en gezien worden. Vanuit interesse, betrokkenheid, en met de moed om echt contact te maken.

Moed tonen

Dat laatste woordje ‘moed’ is wel heel essentieel. Wie zich wil laten zien, wie verbinding wil met de ander op een echte manier, dient het lef te hebben om naar voren te stappen, de uitdaging aan te gaan, als eerste de hand uit te steken.

Door Godfried IJsseling, trainer bij Authentiek Profileren en Netwerken, dé training om zichtbaarder te worden op je eigen manier.

Wij zijn de Baak. Het trainingsinstituut voor persoonlijk leiderschap voor mensen met een hbo-wo werk- en denkniveau. In onze intensieve trainingen dagen we je uit op intellect, intuïtie en interactie.

Bekijk ons trainingsaanbod

Wil je niets missen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang tips, inzichten en inspirerende artikelen van de Baak.

Ja, ik meld mij aan
Scroll up