News Detail

In deze tijden van Facebook, vluchtige contacten en tijdelijke contracten lijkt het steeds belangrijker te worden om je goed en vooral snel te kunnen profileren. Je moet de aandacht van de ander onmiddellijk ‘pakken’, anders is hij alweer door naar het volgende. Blijf je dan niet hangen in oppervlakkigheden en algemeenheden?

Wie ziet mij?

Je verzetten tegen de ontwikkelingen van nu helpt niet, dus wat te doen? Zelf heb ik gemerkt dat veel mensen bewust of onbewust behoefte hebben om werkelijk gezien te worden, vooral nu. Tegelijkertijd worden we geconfronteerd - op tv, op het werk - met mensen die steeds harder en bekwamer de aandacht op zich weten te vestigen. Ondertussen denken heel veel mensen: “En ik dan? Wie ziet mij, wie luistert er naar mijn verhaal?” Iedereen wil graag gezien worden, maar in de (werk)wereld is daar steeds minder tijd voor.

Oprecht verbinden

Als dit gegeven, mensen die tijdens werk en elders de aandacht op zichzelf weten te vestigen, nu eens de sleutel naar een nieuwe manier van profileren zou zijn? Niet alleen maar roepen wie je zelf bent en wat je kunt en weet, maar in verbinding komen met de ander, met oog voor de ander. Je verhaal vertellen niet als ‘aanval’, maar als middel om verbinding te maken met het verhaal van de ander. Zien en gezien worden. Vanuit interesse, betrokkenheid, en met de moed om echt contact te maken.

Moed tonen

Dat laatste woordje ‘moed’ is wel heel essentieel. Wie zich wil laten zien, wie verbinding wil met de ander op een echte manier, dient het lef te hebben om naar voren te stappen, de uitdaging aan te gaan, als eerste de hand uit te steken.

Door Godfried IJsseling, trainer bij Authentiek Profileren en Netwerken, dé training om zichtbaarder te worden op je eigen manier.

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

de ZomerBaak

Tijdens de ZomerBaak (augustus 2017) wordt deze training ook aangeboden in een compact jasje tegen een gereduceerd tarief.

Lees meer

Empty Page Section

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op debaak.nl. Als je nog geen account hebt, kun je een account aanmaken. close

Anderen bekeken ook

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.

Meer inspiratie

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • Wat gaat er mis in contact met anderen?

  Artikel

  Of je nu financieel professional, project engineer of HR manager bent, iedereen ervaart wel eens onduidelijkheid in gesprekken of voelt zich niet altijd even krachtig. Dit kan erg vervelend zijn en ten koste gaan van je effectiviteit en soms ook van je zelfvertrouwen. Hoe kan dit gebeuren?

  Lees meer...

 • header_0012

  Authenticiteit: herken jouw jas

  Jezelf zijn is de beste manier om contact te maken, omdat je dan geen rol speelt maar 'echt' overkomt. Mensen voelen dat aan en vertrouwen je eerder wanneer je bent wat je verkondigt. Vanuit authenticiteit ben je geloofwaardig tijdens vergaderingen en onderhandelingen, en kun je conflicten makkelijker tot een goed einde brengen. Maar hoe word je jezelf? Je persoonlijkheid als 'jouw jas' beschouwen is een metafoor om jezelf beter te begrijpen. Lees er hier meer over en doe de oefening.

  Lees meer...

Scroll up