News Detail

In deze tijden van Facebook, vluchtige contacten en tijdelijke contracten lijkt het steeds belangrijker te worden om je goed en vooral snel te kunnen profileren. Je moet de aandacht van de ander onmiddellijk ‘pakken’, anders is hij alweer door naar het volgende. Blijf je dan niet hangen in oppervlakkigheden en algemeenheden?

Wie ziet mij?

Je verzetten tegen de ontwikkelingen van nu helpt niet, dus wat te doen? Zelf heb ik gemerkt dat veel mensen bewust of onbewust behoefte hebben om werkelijk gezien te worden, vooral nu. Tegelijkertijd worden we geconfronteerd - op tv, op het werk - met mensen die steeds harder en bekwamer de aandacht op zich weten te vestigen. Ondertussen denken heel veel mensen: “En ik dan? Wie ziet mij, wie luistert er naar mijn verhaal?” Iedereen wil graag gezien worden, maar in de (werk)wereld is daar steeds minder tijd voor.

Oprecht verbinden

Als dit gegeven, mensen die tijdens werk en elders de aandacht op zichzelf weten te vestigen, nu eens de sleutel naar een nieuwe manier van profileren zou zijn? Niet alleen maar roepen wie je zelf bent en wat je kunt en weet, maar in verbinding komen met de ander, met oog voor de ander. Je verhaal vertellen niet als ‘aanval’, maar als middel om verbinding te maken met het verhaal van de ander. Zien en gezien worden. Vanuit interesse, betrokkenheid, en met de moed om echt contact te maken.

Moed tonen

Dat laatste woordje ‘moed’ is wel heel essentieel. Wie zich wil laten zien, wie verbinding wil met de ander op een echte manier, dient het lef te hebben om naar voren te stappen, de uitdaging aan te gaan, als eerste de hand uit te steken.

Door: Godfried IJsseling, trainer van de het programma Authentiek Profileren en Netwerken, dé training om zichtbaarder te worden op je eigen manier.

header_0004
Proeverij_640x480

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Empty Page Section

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op debaak.nl. Als je nog geen account hebt, kun je een account aanmaken. close

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Authentiek Profileren en Netwerken (APN)

  Training

  Je hebt een verantwoordelijke, veeleisende baan. En de resultaten mogen er zijn, mede dankzij jouw ervaring en zorgvuldigheid. Maar toch knaagt er iets. Je krijgt soms te horen dat je ‘zichtbaarder’ zou mogen zijn; dat dit je organisatie en carrière zou helpen. Maar hoe doe je dat? De training Authentiek Profileren en Netwerken leert je hoe jij jouw kwaliteiten beter voor het voetlicht brengt. Hoe je jezelf authentiek profileert, dus zonder opschepperij. En hoe je je impact kunt vergroten door ‘jezelf te zijn’.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


Gerelateerde mensen

De mensen die aan ons verbonden zijn, onderscheiden zich over het algemeen op meer dan een terrein Het zijn vaak meertalige, creatieve en biculturele talenten die elk op hun eigenwijze iets unieks aan de Baak toevoegen
 • Eline Peeters Koops

  Persoon

  'Leidinggeven aan professionals? Niet doen!' Dit schrijft Mathieu Weggeman. Een mooie trigger die stemt tot nadenken. In mijn ogen is dit een dilemma waar de meeste deelnemers aan de LAP tegenaan lopen. Als ik niet mag leidinggeven, wat dan wel? En is er ook een 'en-en'? Ik begeleid mensen met dit soort vragen. En de driehoek van communicatie, persoonlijke effectiviteit en leiderschap (aan jezelf en anderen) is hiervoor mijn werkgebied. Verder werk ik veel met organisaties en teams, en hoewel ik ook wel in de verleiding kom om direct oplossingen aan te dragen, kom ik steeds weer tot de conclusie dat dit weinig effectief is. Niet voor mij en niet voor de mensen met wie ik werk of met wie ik leef. Outputsturing blijkt telkens weer de juiste dingen teweeg te brengen. Dit is ook de reden dat outputsturing een belangrijk onderdeel vormt van de LAP.

  Lees meer...

 • Jeen de Spa

  Persoon

  Jeen is Associate van De Baak en onder meer lid van het team International Business Accounts. In een coachende stijl ondersteunt hij management teams en directies naar een nieuwe, gezamenlijk benoemde, stijl van leiderschap en samenwerking. Zijn programma’s hebben het karakter van een leerexpeditie.

  Lees meer...

 • Leo Salazar

  Persoon

  "Learning & Development in an Intercultural Context: Learn from each other. Leverage the differences. Do better business. I'm a learning and development consultant to help people and their organizations improve their international business skills. I also have experience as a manager in commercial finance and sales environments, plus have marketing and business development skills and experience."

  Lees meer...

 • Nynke Sikkema

  Persoon

  Alles wat ik doe via de Baak staat in het teken van het benutten van (onontgonnen) talenten en het doorbreken van patronen. Waardoor je meer in je kracht staat, betere keuzes maakt voor jezelf en je omgeving en daardoor meer vrijheid voelt. De Baak geeft me de ruimte om dat op mijn eigen wijze, met alles wat ik in me heb, te doen. Zo werk ik al vanaf 2000 in goed contact en met veel plezier samen.

  Lees meer...

Scroll up