Intelligent Fast Failure

News Detail

Hoe meer je faalt hoe beter!

Intelligent Fast Failure houdt in dat je experimenten met minimale middelen uitvoert om in de kortst mogelijk tijd zo snel mogelijk te kunnen leren van fouten.

Professor Matson (1996) van Penn State University introduceert dit concept vanuit zijn onderzoek waaruit blijkt dat mensen die veel experimenteren en veel falen uiteindelijk tot meer succes komen. Dus, wil jij ook meer succes? Doe dan eens de volgende oefening:

Oefening

Hou voor jezelf, of met je team, voor een periode bij hoeveel experimenten je (jullie) hebt (hebben) uitgevoerd en hoeveel fouten je (jullie) in dit proces bent (zijn) tegen gekomen. Bespreek naar aanleiding van de uitkomsten wekelijks in hoeverre je werkelijk risico’s durft te nemen, en wat nodig is om voorbij het comfortabele veilige wereldje te komen.

Uit het boek: Baanbreker! (Zo maak je ruimte voor vernieuwing) van Baak-trainer Rutger Slump en Simon Douw.

Te bestellen via Managementboek.nl.

Wij zijn de Baak. Het trainingsinstituut voor persoonlijk leiderschap voor mensen met een hbo-wo werk- en denkniveau. In onze intensieve trainingen dagen we je uit op intellect, intuïtie en interactie.

Bekijk ons trainingsaanbod

Wil je niets missen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang tips, inzichten en inspirerende artikelen van de Baak.

Ja, ik meld mij aan
Scroll up