Ricardo Semler in TEDx Talk

News Detail

'Radical wisdom' in een bedrijf, een school en in je leven

Iedere maandag en dinsdag doet Ricardo Semler wat hij zou gaan doen als het bericht van zijn sterven hem bereikt had.

Meestal hebben we weinig tijd en veel geld als we werken, en wanneer we dan met pensioen gaan minder geld en niet de gezondheid om nog veel te doen. Dat roept vragen op, bijvoorbeeld waarom wachten met bergbeklimmen tot je 72 bent? Waarom doe je dat niet volgende week woensdag? Wie dit durft, betreedt ‘The age of wisdom’.

Wanneer je drie keer ‘waarom’ vraagt zet je je fundamenten op losse schroeven, waardoor er ruimte komt voor meer vrijheid en plezier, maar ook betere resultaten. “Waarom willen we weten hoe laat je komt en gaat, waarom kopen we niet gewoon je werk? Waarom laat je mensen niet zelf rondlopen in je bedrijf om ze te laten kijken of ze er willen werken, en of jijzelf geïnteresseerd bent in hun kunde, in plaats van de onzin die we in advertenties zetten? Welke kennis hebben mensen nodig om hun eigen salaris te bepalen?” 

Dit transparante denken past Semler ook toe in de door hem opgerichte ‘Lumiar school’.

Bekijk deze interessante video:

Wij zijn de Baak. Het trainingsinstituut voor persoonlijk leiderschap voor mensen met een hbo-wo werk- en denkniveau. In onze intensieve trainingen dagen we je uit op intellect, intuïtie en interactie.

Bekijk ons trainingsaanbod

Wil je niets missen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang tips, inzichten en inspirerende artikelen van de Baak.

Ja, ik meld mij aan
Scroll up