News Detail

Van denken naar doen: 'Mensen van Nu'

Werk, relaties, ambities, de crisis, verlangens. Jong talent van de generatie Flux, Flex, Y of ZZP, de generatie 30-ers, worstelt er maar mee. Dat zien wij ook terug in onze Young Talent programma's TOP en Get Real.

De documentaire 'Mensen van Nu', van regisseuse Sarah Domogala, portreteert een generatie die het, voor het eerst sinds de oorlog, niet beter zal krijgen dan hun ouders. Maar wat houdt ‘beter’ in?


Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Talent Ontwikkelings Programma (TOP)

  Leiderschap

  Je gaat in je werk als een speer, maar waarin eigenlijk en waarheen? Bij de managementtraining TOP, speciaal voor Young Professionals, krijg je meer zicht in wat je talenten zijn en hoe je die verder kunt ontwikkelen en benutten.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • Invloedprincipes voor de ambitieuze professional

  Artikel

  We hebben invloed en we worden beïnvloed, en dit laatste vele malen vaker dan de meesten van ons in de gaten hebben. Veel trainingen zijn erop gericht om je te leren hoe je je eigen invloed kunt vergroten, en welke persoonlijke overtuiging je hierbij in de weg zit. Op zijn minst even waardevol is het herkennen van de invloedprincipes die een ander hanteert. Door het spel te begrijpen, ben je beter bestand tegen oneigenlijke invloed van anderen.

  Lees meer...

Gerelateerde mensen

De mensen die aan ons verbonden zijn, onderscheiden zich over het algemeen op meer dan een terrein Het zijn vaak meertalige, creative en biculturele talenten die elk op hun eigenwijze iets unieks aan de Baak toevoegen
 • Eline Peeters Koops

  Programmamaker | Trainer

  'Leidinggeven aan professionals? Niet doen!' Dit schrijft Mathieu Weggeman. Een mooie trigger die stemt tot nadenken. In mijn ogen is dit een dilemma waar de meeste deelnemers aan de LAP tegenaan lopen. Als ik niet mag leidinggeven, wat dan wel? En is er ook een 'en-en'? Ik begeleid mensen met dit soort vragen. En de driehoek van communicatie, persoonlijke effectiviteit en leiderschap (aan jezelf en anderen) is hiervoor mijn werkgebied. Verder werk ik veel met organisaties en teams, en hoewel ik ook wel in de verleiding kom om direct oplossingen aan te dragen, kom ik steeds weer tot de conclusie dat dit weinig effectief is. Niet voor mij en niet voor de mensen met wie ik werk of met wie ik leef. Outputsturing blijkt telkens weer de juiste dingen teweeg te brengen. Dit is ook de reden dat outputsturing een belangrijk onderdeel vormt van de LAP.

  Lees meer...

 • Doekes Prakken

  Trainer

  Doekes (met Kickstart your Social Impact) en de Baak werken samen om kansen te creeren voor hoog opgeleide starters op de arbeidsmarkt. Via sociale innovatie projecten van 4 maanden krijgen starters de kans om ervaring, (zelf)kennis en netwerk op te doen in het veld van hun ambitie.

  Lees meer...

 • Wicher Schols

  Trainer

  Ik werk graag voor de Baak omdat ik er inspiratie haal en geniet van het werken met mijn collega's. Het landgoed en de zee brengen mij en de deelnemers rust en focus die het leerproces ten goede komen.

  Lees meer...

 • Saskia Fornier

  Programmamaker | Trainer

  Ik wil bijdragen aan de menselijke kant van werk en organisaties door op zoek te gaan naar betekenis, motivatie en plezier. Ik zet me in voor het verbeteren van samenwerking, het vergroten van motivatie, het nemen van de juiste beslissingen en het creëren van een context waarin men oplossingen en antwoorden kan vinden. Daarbij hecht ik waarde aan eenvoud, helderheid en wijsheid. De Baak is een geweldige plek om te leren, bijzondere mensen te ontmoeten en allerlei nieuwe mogelijkheden te zien. Leren is vaak leuk; soms eng; en ben je eenmaal begonnen, dan wil je nooit meer terug.

  Lees meer...