News Detail

Persbericht

Nederland vergrijst en ontgroent tot 2040 en de concurrentiekracht is en blijft groot. Om deze reden start vanaf juni bij opleidingsinstituut de Baak een nieuwe training ´Leidinggeven aan Energie en Vitaliteit´. De training is ontworpen door oud topschaatser en Chief Vitality bij de Baak Martin Hersman en is gericht op directeuren, senior managers, leidinggevenden en ondernemers. De Baak werkt hierin samen met Prof. Dr. Schaufeli, hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie van de Universiteit van Utrecht en experts uit de sport- en ontspanningswereld.

Tijdens de training wordt gekeken naar energiemanagement van de leider op mentaal, emotioneel, fysiek en mindful vlak. Een totaalaanpak die leidt tot duurzame gedragsverandering in de praktijk. Martin Hersman: "Hoe zorg je door de hogere druk die ontstaat door ontgroening en vergrijzing voor meer tevredenheid én hogere productie in je organisatie? Hoe ga je met veelal minder mensen toch vitaal werken? Eén van de geheimen is dat energiegevers op de werkvloer belangrijker lijken te zijn dan reduceren van werkstress. Deze training is een unieke combinatie van wetenschap en praktijk."

De training bestaat uit twee modules van samen zeven dagdelen. Naast open inschrijving, verzorgt de Baak in-company trajecten en maatwerk, specifiek gericht op de organisatie.

Hersman: "Prestatie is het eindproduct van de optimale balans tussen persoonlijke inzet en een faciliterende omgeving. En met name die laatste factor wordt nogal eens over het hoofd gezien bij het uitstippelen van een successtrategie. Nieuw leiderschap gaat dan ook minder over controleren en meer over inspireren".

Leidinggeven aan Energie en Vitaliteit

Noot voor pers, niet ter publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Winkelman van Hessen
Thomas Cordes

T: 06-10310778
E: tcordes@wvhcommunicatie.nlteaser_0006
Scroll up