Cornalien Stolker-Hilbers

Sinds 2003 ben ik als associate verbonden aan De Baak BV. Ik train en begeleid hier diverse leiderschapstrajecten, zowel in open programma’s als in-company. Met name voor leidinggevenden in de publieke sector en de zorg.

Ik geniet enorm van het leren en ontwikkelen van en met mensen. De Baak biedt mij daarvoor een inspirerend podium op twee prachtige locaties die geheel en al zijn ingericht om het samen leren te faciliteren. Ik vind het een voorrecht om in deze omgeving te mogen werken en er onze klanten te ontvangen. In mijn collega’s op de Baak vind ik sparringpartners en een enorme bron van kennis en ervaring. We delen veelal de gedrevenheid en het plezier in ons vak.

Een belangrijk uitgangpunt in mijn werk is dat er altijd meer mogelijk is dan je denkt. Dat laat zich mooi zien in het verhaal van De Waterdrager.

Cornalien Stolker
Naam
Cornalien Stolker - Hilbers
Functie
Programmamaker | Trainer

Biografie

Het verhaal van de Waterdrager is een mooie metafoor voor hoe ik mijn rol als coach en trainer zie. Het is vaak niet zozeer de werkelijkheid die ons dwars zit, als wel de manier waarop we ernaar kijken. Bewust zijn van hoe je kijkt en hoe het ook anders kan, vergroot je handelingsrepertoire. “Je wordt effectiever als je jezelf beter kent”.

Na mijn studie (Neerlandistiek en Algemene Taalwetenschappen) kwam ik terecht in het verzekeringsvak, bij een middelgrote tussenpersoon. Hier kreeg ik al gauw leidinggevende taken en zo begon ik rond mijn dertigste aan mijn eerste managementtraining bij Landmark Education. Ik kreeg de smaak te pakken en ben eigenlijk steeds blijven leren en ontwikkelen. Zowel op het gebied van persoonlijke en spirituele ontwikkeling, als ‘gewone’ kennisverwerving. Voor een uitgebreid overzicht van mijn opleiding en werkervaring verwijs ik je naar Linkedin . In 2003 stapte ik uit het verzekeringsvak om me full-time te wijden aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen. Ik geniet dagelijks van mijn vak.

Eind 2009 werd bij mijn echtgenoot longkanker geconstateerd, hij stierf op 1 juli 2010. In die periode volgde ik de opleiding Essentiecoaching bij Lenne Gieles. Ik had geen betere opleiding kunnen kiezen om mij in het proces van ziekte en overlijden te ondersteunen. “Erbij blijven” wat er ook is, wat het leven ook op je pad legt, is een van de belangrijkste lessen die ik er leerde. Het klinkt zo simpel, maar het is een van de moeilijkste dingen die er is. Toch is het juist waar het schuurt, waar ons ongemak of onze pijn zit, waar ruimte voor nieuwe ontwikkeling ontstaat. Veel van het gedachtengoed en de methodieken van EssentieCoaching komen terug in mijn werk. Inmiddels ben als trainer aan de Stichting EssentieCoaching verbonden. Ik geef er zowel de opleiding als het leiderschapsprogramma LIFE.

Voor het begeleiden van mensen en organisaties in verandering volgde ik de opleiding “Kies voor de verandering de makkelijkste weg” van Systemisch-TransitieManagement. Sinds 2014 ben ik als docent aan de opleiding verbonden, met name voor in-company trajecten.

Voor de Baak begeleid ik het programma Leiderschap, Reflectie en Ontwikkeling, een programma voor leiders in de publieke sector. Daarnaast ontwikkel en begeleid ik met collega's programma's voor organisaties, veelal rondom verandermanagement en versterking van het leiderschap. De laatste jaren werk ik veelal in het domein van Overheid en Zorg.

Scroll up