“Ik haal nu veel meer uit een gesprek.”

News Detail

Ik vond zakelijke gesprekken best lastig. Ik was er met mijn hoofd niet altijd bij en zocht manieren om beter te communiceren. Via collega’s kwam ik bij de Baak terecht.

Bij de meeste trainingen wordt gelijk naar een oplossing gezocht. Bij de Baak kijk je eerst naar het probleem. Ik kwam erachter dat ik me vaak nerveus voelde. In het verleden werd ik vaak beperkt in wat ik wel of niet mocht zeggen. Daardoor ben ik soms teveel met mezelf bezig en heb ik te weinig oog voor de ander.

De training is naast informatief ook heel interactief. Het geven van feedback was erg belangrijk en gaf veel inzichten. Ik keek mensen niet altijd aan in een gesprek en merkte dat als ik dat wel doe dit een positief effect heeft. Ik leerde ook hoe ik door andere vragen meer uit het gesprek haal. Door juist te vragen naar het proces, toon ik meer betrokkenheid en kan ik meer achterover leunen in een gesprek. Een mooi inzicht: De beste manier van communiceren, is jezelf zijn.

Ik voel me vrijer nu en durf vaker te zeggen wat er in mij opkomt of wat ik vind. Ik luister beter en heb meer focus. Na afloop van een gesprek heb ik veel meer informatie en ben ik zekerder van mijn zaak. Van collega’s krijg ik complimenten omdat ik veel meer vraag. Ik ben positief veranderd in mijn werk, neem meer initiatief en loop sneller naar iemand toe.

De omgeving was fijn en het eten heerlijk. Op het rustige strand heb ik mooie gesprekken gevoerd. Ik voel me gewaardeerd om wie ik ben door de openheid en aandacht kreeg ik de gelegenheid echt mijzelf te zijn.

Terug naar ervaringen

Neem contact op voor vrijblijvend advies:

Hakim El Arkoubi, Junior auditor Gemeente Den Haag
Deelnemer Communicatie met Impact


“De training heeft veel impact, ik durf nu meer mijzelf te zijn.”

Scroll up