“De trainers weten je zo te prikkelen dat je snel tot een diepere laag komt.”

News Detail

Kennis kun je wel lezen, maar je moet het voelen. Daar zijn ze bij de Baak heel goed in.

Uit een ontwikkel assessment dat ik eerder deed, kwamen twee leerpunten naar voren en ik zocht een training die daar goed op aan zou sluiten. Omdat ik nog twijfelde probeerde ik in de Proeverij van de Baak drie verschillende workshops uit. Ik wist meteen dat het deze training moest worden.

Wat mij vooral aansprak was de insteek. Bij andere aanbieders had ik het idee dat je vooral vaardigheden aangereikt krijgt, voor mij voelde dat als een soort trucje. Bij deze training ging het veel meer over jezelf. Je kunt nog zoveel vaardigheden leren, maar als je jezelf bijvoorbeeld niet kunt uiten op een manier die goed bij anderen overkomt, dan heb je er ook niet zoveel aan, denk ik. Het betekent wel dat je er ‘vol in moet gaan’, anders werkt het niet.

Het is moeilijk om uit te leggen wat er vervolgens met je gebeurd. Maar de training is zo mooi opgebouwd dat kwartjes heel logisch vallen. Natuurlijk krijg je theorie, maar daarna kwam altijd iets dat maakte dat je het echt voelde en snapte. Wat ik heel bijzonder vond was bijvoorbeeld de workshop van een Aikido filosoof waarin ik het effect van mijn eigen denken voelde door het gemak of juist de moeilijkheid waarmee een ander mij omver kon duwen. De trainers weten je zo te prikkelen dat je snel tot een diepere laag komt.

Ik merk heel veel rust bij mezelf, en anderen merken dat ook. Emoties die mij normaal uit balans kunnen brengen, kan ik nu beter plaatsen en ik accepteer dat ze er zijn. Ik merk dat ik gesprekken veel fijner en effectiever voer omdat ik er zelf anders in sta. Ik dacht eerst altijd dat de oplossing zat in gesprekstechnieken, maar het zit dus in heel andere dingen. Bijzonder eigenlijk, maar het werkt wel echt! 😊.

Neem contact op voor vrijblijvend advies:

Korina Groeneveld, Onderwijskundig ontwerper/Docent expert burgerschap bij MBO Rijnland
Deelnemer Effectieve Persoonlijke Communicatie

“Ik zie dat mijn advies nu beter wordt opgepakt en anders wordt ervaren.”

Scroll up