Ik ga een confrontatie nu minder uit de weg.

News Detail

Ik zocht een spannende training die mij in mijn leiderschap zou prikkelen. De Baak staat goed bekend en tijdens het persoonlijke adviesgesprek kwam ik uit op de training High Performance Leadership.

In de training is veel aandacht voor het bewust worden van je eigen drijfveren en overtuigingen en ook hoe dit van invloed is op de manier waarop je met anderen samenwerkt. Ik heb geleerd om gesprekken op een andere manier te voeren, bredere vragen te stellen. Vooral ook met mensen die al heel lang bij mijn organisatie werken. Je merkt dan dat dit zorgt voor een gemeenschappelijke basis en meer begrip voor elkaar. De waarden van waaruit je werkt zijn bij iedereen anders. Als je die herkent/erkent, zorgt dat voor een veel fijnere samenwerking.

Je krijgt veel waardevolle feedback. Niet alleen van de trainers en acteurs die worden ingezet, maar ook van de andere deelnemers. Voor mij blijkt het zoeken naar verbinding belangrijk. Ik mag ook wat meer van mijn gevoel laten zien. Door het oefenen en evalueren daarna, durf ik nu sneller een confrontatie aan te gaan omdat ik erachter kwam dat je de relatie toch wel maakt of behoud, ook als je je gevoel uitspreek.

Het groepsproces was erg inspirerend. Iedereen was al snel open naar elkaar door de veiligheid die je voelde en de open sfeer. Van elkaar leren en horen waar je mee bezig bent, was voor mij heel herkenbaar en zinvol. Ik kreeg veel ondersteuning en stimulans van de groep. Ik leerde meer over hoe ik overkom als leider en wat bij mij past. De trainingsplek is natuurlijk geweldig. Aan zee heb ik elke dag heerlijk kunnen hardlopen. Voor mij gaf dat echt een extra waarde aan dit hele leerproces.

Lienke Kooistra, Consulent/ leidinggevende Humanitas
Deelnemer High Performance Leadership

"Ik weet nu dat ik de relatie behouden kan. Ook als ik m'n gevoel uitspreek"

Scroll up