“Ik heb wel tien eye-openers gehad.”

News Detail

Ik ben nog niet zolang leidinggevende en wil deze nieuwe rol graag zo goed mogelijk invullen. Ik was zoekende naar een leiderschapsstijl die bij mij past, en die bij mijn medewerkers past. En zo kwam ik terecht bij de training ‘Leren Leiden’.

Ik heb wel tien eye-openers gehad. Omdat ik dacht dat mensen vrijheid fijn vinden, gaf ik mijn medewerkers alle vrijheid. Tijdens een rollenspel met een andere deelnemer kwam ik erachter dat medewerkers vaak juist ook kaders zoeken en dat ze die van mij verwachten.

Situationeel leiderschap ging bij mij over: Hoe groot is mijn eigen speelveld? Hoe ver mag iemand bij mij gaan? Communiceren we helder en duidelijk? Begrijpen we elkaar? Als ik uitspreek wat ik ergens bij voel en let op mijn houding en uitstraling, heeft dit veel effect en ervaar ik meer samenwerking.

De werkcases, de open sfeer in de groep en de feedback waar voldoende tijd voor werd genomen, gaven mij veel nieuwe inzichten, oplossingen en nieuwe invalshoeken voor een probleem. Ik voelde ruimte om fouten te maken, iedereen was aan het leren. Het was een leuke, gemengde groep uit verschillende branches. Daardoor leerde je veel over verschillende stijlen en situaties. Vaak heel herkenbaar.

De trainer was in staat om echt tot de kern te komen en kon je helpen je leerdoelen scherp te formuleren. Ook aan het boek Situationeel Leiderschap heb ik veel gehad. Het model dat gaat over op welk niveau je communiceert (inhoud, proces of relatie) heeft mij veel gebracht.

Ik ben blij met alles wat ik geleerd heb. Ik zit veel bewuster in gesprekken en ben me bewust van de rol die ik heb of wil hebben. Mijn partner merkte dat ik echt geïnspireerd was geraakt door de training en mijn leidinggevende is ook tevreden. De locatie is goed, de hospitality top, ik voelde me direct op mijn gemak. Je hoort het wel, ik ben superpositief over de training.

Naar andere ervaringen >

Neem contact op voor vrijblijvend advies:

Amy Kouwenberg, Marketing- & Brandmanager Hanex
Deelnemer Leren Leiden

De trainer kwam echt tot de kern waardoor je scherpe leerdoelen kon formuleren.”

Scroll up