“Een fijne manier om even helemaal weg te zijn en te focussen op jezelf.“

News Detail

Ik werk al een aantal jaren op het niveau van senior en heb ambities voor een volgende stap. Die kans moet je in mijn organisatie wel zelf pakken en organiseren omdat er heel veel ambitieuze en goede mensen werken. Je moet laten zien dat je er mee bezig bent en er een goed verhaal bij hebben. Daar wilde ik wat hulp bij. Collega’s van mij hadden goede ervaringen met de Baak en de training Leren Leiden.

Voor iemand met een drukke baan en een jong gezin is deze training een fijne manier om even helemaal weg te zijn en echt te focussen op jezelf. Waar ben ik goed in? Wat kan ik nog ontwikkelen?

Een mooie eye-opener kreeg ik in een rollenspel met een acteur; een moeilijk gesprek met een ‘collega’ die er even helemaal doorheen zat. Ik bleek dat heel goed op te kunnen vangen en merkte dat het 1 op 1 coachen, begeleiden en er zijn op dat moment in mij zit. In een grotere groep vond ik het lastiger om op de voorgrond te treden. Daar kan ik nog meer mee doen. Dat is zelfkennis waar je echt iets aan hebt. Ik had dat anders niet zo snel ontdekt.
Als deelnemer heb je vrij veel invloed op het programma, de trainer polst steeds bij de groep wat op dat moment het beste aansluit. Het was geen zitten en luisteren, maar vooral heel actief en interactief en van tijd tot tijd pittig.

Ik merk dat ik met meer rust en vertrouwen in mijn werk sta, een steviger basis heb. Een stukje bevestiging van waar ik goed in ben en dat anderen dat ook zien. Ik kan meer vooruit kijken en de grote lijnen zien. Eigenlijk ben ik nu meer bezig op het niveau waar ik uiteindelijk naartoe wil. Zonder deze training was dat niet zo gelopen.

Naar andere ervaringen >

Neem contact op voor vrijblijvend advies:

Françoise Schild, Senior Beleidsmedewerker bij Ministerie van Buitenlandse Zaken
Deelnemer Leren Leiden

“Door de training heb ik dingen ontdekt en ervaren over mezelf
die ik anders niet zo snel had ontdekt.”

Scroll up