“Leidinggeven was voor mij een nieuwe rol en deed ik vooral op gevoel.”

News Detail

Leidinggeven was voor mij een nieuwe rol en deed ik vooral op gevoel. Ik vond het lastig om mensen mee te krijgen vanuit hun eigen motivatie en vroeg me af hoe ik mijn nieuwe rol kon vervullen op een manier die bij mij past. Daar verwachtte ik met de training ‘Leren Leiden’ handvatten voor te krijgen.

Mijn leerdoel was om meer rust en overzicht te krijgen. Wat mij geholpen heeft is de spiegel die je steeds wordt voorgehouden. Ik bleek vaak degene te zijn die stiltes probeerde op te vullen, die als eerste het woord nam als de groep iets werd gevraagd. Tijdens de training daagde ik mezelf uit om wat vaker niks te zeggen en ik merkte hoe ik daardoor de groep veel meer ruimte gaf.

Ik merkte dat ik vaak vragen stel waar het antwoord al in doorschemert. Daardoor duw je mensen al in een bepaalde richting. Nu probeer ik meer open vragen te stellen. Vragen die beginnen met ‘Waarom …?’ of Wat is de reden dat ..?’. Ook houd ik er rekening mee dat de één sneller antwoordt dan de ander.

Een eyeopener vond ik dat iets niet groot hoeft te zijn om impact te hebben. Door kleine succesverhalen te horen van anderen, leerde ik dat ik mijn succesverhaal helemaal niet zo groot hoeft te zijn als ik dacht. Heel fijn waren de tips en tops van de andere deelnemers en bijzonder hoe de trainer zoveel goeds teruggeeft aan ieder persoonlijk.

De training is heel afwisselend en de locatie is prachtig. Veel groepsopdrachten met acteur, en daarnaast praktijkopdrachten waardoor je leert  door het zelf te doen en te ervaren, de coaching daarbij was erg goed.

Ik heb veel nieuwe inzichten gekregen en ervaar veel meer rust. In gesprekken kan ik op een effectievere manier zeggen wat ik nodig heb. Ik ben een leukere leidinggevende geworden die antwoorden veel meer uit het team laat komen en vooral aanvult.

Naar andere ervaringen >

Neem contact op voor vrijblijvend advies:

Trijntje Hoekstra, Educatie manager bij Keune Haircosmetics
Deelnemer Leren Leiden

“Ik ben een leukere leidinggevende geworden
die antwoorden veel meer uit het team laat komen en vooral aanvult.”

Scroll up