“Juist stilstaan is vooruitgaan.”

News Detail

In mijn werk heb ik te maken met verschillende mensen in verschillende rollen en afdelingen. Hoe kan ik die het best benaderen, hoe neem ik ze mee? Hoe kom ik eigenlijk over op anderen? Communiceer ik wel sterk en overtuigend? Waarom loop ik tegen bepaalde zaken aan? Ik wilde mezelf graag beter leren kennen in werksituaties.

Ik hoor tot een veeleisende generatie. De lat ligt erg hoog. Wat ik leerde bij de Baak is om meer te genieten, meer in het nu te leven, te accepteren waar ik nu sta. Kleine stapjes te maken. Juist stilstaan is vooruitgaan.

Een echte eyeopener had ik tijdens een rollenspel met een actrice waarbij we een werksituatie naspeelden. Ik leerde hoe ik bij anderen overkom en hoe ik een gezamenlijk doel kan creëren zonder te pushen. In mijn werk ga ik nu bewuster om met hoe ik verschillende typen mensen benader. Als je bij de ‘what’s in it for them’ weet aan te sluiten, kom je samen verder.

Omdat ik van nature een echte doorpakker ben, kan ik wel eens impulsief, emotioneel of primair reageren. Ik neem nu wat vaker rust en een flinke hap adem. Ik leerde mijn valkuilen, uitdagingen en allergieën goed kennen, en leerde ook om situaties vanuit een ander perspectief te zien. Ik kan beter mijn grenzen bewaken omdat ik nu vaker ‘nee’ durf te zeggen. Ik leerde dat dit juist sterk is in plaats van zwak, omdat je dan juist het optimale uit je werk haalt.

Ik vond de rustige omgeving en trainingsmethode erg fijn. De persoonlijke setting zorgde voor een open, vertrouwelijke sfeer waarin veel gedeeld werd. Je wilt vaak dingen veranderen, maar je neemt er geen tijd voor. Als je een training bij de Baak volgt, krijg je de kans om jezelf de spiegel voor te houden, om even helemaal uit je dagelijkse routine te gaan, je hoge verwachtingen los te laten en te kijken naar wat nu eigenlijk belangrijk is voor jezelf en bij anderen. Ik heb daar veel aan gehad.

Naar andere ervaringen >

Neem contact op voor vrijblijvend advies:

Noor Brunnekreeft, Brand Manager IBM Koninklijke Verkade NV
Deelnemer Young Professionals


Ambities realiseren is keuzes maken. Ik kan nu scherper kijken naar wat eigenlijk belangrijk is voor mij.”

Scroll up