“Er is eigenlijk geen dag dat ik niet aan de training terugdenk.”

News Detail

Ik stuur wisselende projectteams aan, afhankelijk van de opdracht. Ik raakte nieuwsgierig naar het coachende element van leiderschap. Succesvol zijn en werkplezier gaan voor mij verder dan wat je mensen ziet doen of bereiken. Ik ben geïnteresseerd in de achterliggende structuren, hoe mensen vanuit hun eigen drijfveren in beweging komen, hoe ik teams meer zelfsturend kan maken. Dat wilde ik verder ontdekken.

In de training ervaarde ik hoe kwetsbaarheid juist een kracht is. Je gevoel uitspreken, ontdekken wat er echt bij iemand speelt. Dat was voor mij een waardevolle eyeopener omdat ik altijd heb geleerd om niet teveel op gevoel te sturen. Zeker als vrouw. Er ligt nog zo’n taboe op vrouwelijke leiders die zich kwetsbaar opstellen. Daar moet je lef voor tonen.

De training zat heel goed in elkaar. De oefeningen waren intensief en persoonlijk, maar dat legde ook direct een basis van vertrouwen en verbondenheid met de groep. Wat je leert is uiteindelijk ook heel praktisch. Er kwam van alles voorbij; de 4 emoties en 4 elementen, hoe je zaken doorbreekt, de GOAL-methode, de Iceberg. Het is veel, maar ik mix en match wat in de praktijk het meest geschikt is.

Ik voel me nu nog krachtiger, mijn blik is verruimd. Ik heb veel meer aandacht voor achterliggende motieven en zie hoe teamleden zelfbewuster en zelfsturender zijn. En dat geeft iedereen veel power en drive.

De Baak is natuurlijk een autoriteit wat betreft leiderschap en persoonlijke groei. Je leert hoe belangrijk het is om ook stil te staan bij het hier en nu. Dat het van belang is om soms je blik over de zee te werpen en met een open, schone en gefocuste blik weer verder te gaan. Er is eigenlijk geen dag dat ik niet aan de training denk. Het heeft me nog meer opgeleverd dan ik had verwacht.

Naar andere ervaringen >

Neem contact op voor vrijblijvend advies:

Merel van der Weijden, Senior Project Manager Digital Hartstichting
Deelnemer Coachend Leiderschap


In de training ervaarde ik hoe kwetsbaarheid juist een kracht is.”

Scroll up