“Ik bleek veel invloedrijker dan ik dacht.”

News Detail

Wat mij aansprak in deze training was de combinatie van leiderschap tonen zonder formeel te zijn, waarbij met name de focus is om je eigen persoonlijke krachten hierin aan te spreken. Ik ben iemand die niet zo nodig op de voorgrond hoeft te treden, mij motiveert het vooral om mensen op een positieve manier mee te krijgen. 

Mijn leidinggevende stimuleerde mij om de ruimte te pakken en meer op de voorgrond te treden. In de training wilde ik leren hoe ik krachtiger over kan komen.

Dat ik veel meer invloed had in een groep dan ik dacht, ontdekte ik tijdens een aantal oefeningen. Juist door subtieler gedrag zoals vragen stellen en door terug te geven wat ik observeerde, werd ik door de andere deelnemers als invloedrijk gezien. Dat was voor mij echt een eye-opener.

Omdat het voelde als een veilige leeromgeving, voelde ik me ook vrijer om nieuw gedrag uit te proberen, speelser te zijn. Heerlijk dat we ook regelmatig het strand op gingen voor een oefening of om even op jezelf te zijn.

Natuurlijk val ik ook wel weer eens terug in oud gedrag. Maar ik voel me steviger in de rol die ik heb en ik luister nu vaker naar mijn intuïtie en handel ernaar. Ik heb ervaren dat het een kracht is dat ik subtiele signalen opmerk en dat ik door het benoemen van die signalen impact heb.

Naar andere ervaringen >

Neem contact op voor vrijblijvend advies:

Christiane Rugl, adviseur Communicatie bij Cultuur+Ondernemen
Deelnemer De Informele Leider

“Durven, signalen benoemen en spelen met gedrag.
Dat zijn de kernwoorden die me bijblijven.”

Scroll up