“Juist in de oefeningen zat het leermoment.”

News Detail

Als projectmanager stuur ik uiteenlopende projecten aan, veelal met een it-component erin. Dat betekent elke keer weer een andere teamsamenstelling en mensen met heel verschillende functiegroepen en achtergronden. Dat is wat het werk leuk maakt en betekent ook dat het voor mij belangrijk is om goed met verschillende type mensen om te kunnen gaan en mijn aanpak daarop af te stemmen. Dat zit vaak in nuances. Met deze training wilde ik mijn persoonlijke stijlen uitbreiden en experimenteren met andere stijlen. 

In de training werd veel geoefend en daarna volgde dan een korte reflectie. Die aanpak sprak mij erg aan want juist in de oefeningen kwam je jezelf tegen of zat het leermoment. Ik merkte dat je met een kleine interventie al heel veel sturing geeft aan hoe een groepsproces verloopt. Bijvoorbeeld door iets uit te spreken wat de rest van de groep ook denkt, maar voor zich houdt. 

Voor een deel was de training een bevestiging van de manier waarop ik dingen aanpak. Dat geeft zelfvertrouwen en ik merk dat ik nu bewuster kan kiezen in mijn aanpak en vooral moet blijven experimenteren. 

Kenmerkend voor de Baak vind ik dat altijd de persoon zelf centraal staat, en het belang van hoe je er zelf in staat.

Naar andere ervaringen >

Neem contact op voor vrijblijvend advies:

Sander van Wissen, projectmanager bij Staedion
Deelnemer De Informele Leider

Juist in de oefeningen kwam je jezelf tegen
of zat het leermoment.

Scroll up