Empty Page Section

Internet is niet meer weg te denken uit ons leven. De online ontwikkelingen bieden je als professioneel begeleider nieuwe mogelijkheden. Online coachen of begeleiden biedt een waardevolle aanvulling op (en soms zelfs vervanging van) face to face gesprekken.

Is e-coachen iets voor jou?

Wanneer je wilt starten met e-coachen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden en beperkingen. De non-verbale communicatie valt weg, dat vraagt extra zorgvuldigheid. E-coaching is niet alleen een techniek; er is meer voor nodig om de voordelen te kunnen benutten en het effectief en efficiënt in te zetten.
De Specialisatie E-coaching is gebaseerd op een stevig wetenschappelijk fundament en is opgebouwd uit twee Modules.

Basismodule: voor professioneel begeleiders en managers die willen leren hoe je de factoren van e-coachen succesvol kunt inzetten.

Integratiemodule: voor ervaren coaches die e-coaching willen integreren in hun eigen (bestaande) coachpraktijk/coachomgeving. En voor coaches die belang hechten aan een aantoonbaar stevig fundament en als gecertificeerd e-coach de markt willen betreden.

Programma

Je leert waarom en hoe e-coaching werkt en hoe je de verschillen met face tot face begeleiding optimaal kunt benutten. Je leert werken met het Accelerated Behavioral Change Model (ABC-model) en de eCP-methodiek. Het ABC-model geeft weer hoe werkelijke gedragsveranderingen en andere doelstellingen versneld gerealiseerd kunnen worden.
De eCP-methodiek is een methode om je online communicatie effectief vorm te geven en het geschreven bericht van de coachee/medewerker op gestructureerde wijze te analyseren.
Ook leer je optimaal gebruik te maken van de online beveiligde werkomgeving Pluform.

Basismodule : 2 dagen en een oefentraject met een gecertificeerd e-coach als proefcliënt.

Integratiemodule : 3 dagen, twee oefentrajecten als e-coach en coachee, en supervisie.

Start

13 september

Investering

Basismodule: € 1.285,00 (inclusief 3 maanden opleidingslicentie voor Pluform, exclusief literatuur € 30,99).
Accommodatiekosten en dagarrangementen: € 110,-- (totaalbedrag).

Integratiemodule: € 1.387,-- (incl. 3 maanden opleidingslicentie Pluform).
Accommodatie- en arrangementskosten: € 194,- (totaalbedrag).

Totaalbedrag voor de gehele Specialisatie: Opleidingskosten: € 2.672,--.

Accommodatie- en arrangementskosten: € 304,--.

Deze bedragen zijn BTW-vrijgesteld.
Wanneer je je tegelijkertijd voor beide modules inschrijft, geldt een gereduceerd tarief.

Resultaat

De opleiding E-coaching leidt op tot het level Certified eCoach I (de basismodule) of level II (de Integratiemodule) van het International eCoach & eCounselor Register. Wanneer je voor registratie in aanmerking wilt komen, kun je examen doen bij onze partner eCoachPro.

Meer informatie

Deze opleiding wordt verzorgd door onze dochter het Europees Instituut de Baak. Kijk voor uitgebreide informatie op de website van het Europees Instituut.

Europees Instituut

Anderen bekeken ook

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Winning Teams

  Coachen

  Wil jij gebruik leren maken van de kracht van een groep of team en deze begeleiden in het leerproces om zichzelf effectief te sturen?

  Lees meer...

 • Teamcoaching

  Coachen

  Werk jij met groepen of teams en wil je je manier van coachen professionaliseren? In de St!r erkende opleiding Teamcoaching ‘Winning Teams’ leer je gebruik te maken van de kracht van een team en deze te begeleiden in het leerproces om zichzelf effectief te sturen in werken en leren. Jijzelf bent hierin het belangrijkste instrument.

  Lees meer...

 • Masterclass Coachen bij Conflicten

  Coachen

  Een ongemakkelijk gevoel wanneer mensen met wie je werkt, een conflict hebben. Herken je dat? In deze masterclass leer je hoe dat komt. En hoe je als leidinggevende, HR-manager of adviseur kunt interveniëren wanneer anderen een conflict hebben.

  Lees meer...

Meer inspiratie

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • Van sturen naar coachen in 4 stappen

  Artikel

  Nieuw leiderschap en meer autonomie bij de medewerkers heeft gevolgen voor leiders en managers. Om een coachende leidinggevende te worden moet je veel vaardigheden aanleren. Je moet er ook nogal wat afleren.

  Lees meer...

 • Verbroken Verbindingen

  Artikel

  Flexwerken, oplopende werkdruk, cynisme over politiek. Godfried IJsseling ziet een samenleving met beknelde en bedrukte mensen. En hij heeft oplossingen.

  Lees meer...

 • Via burn-out naar carrièreswitch

  Artikel

  Ivo Kothman heeft tijdens en na zijn burn-out begeleiding gehad van o.a. een e-coach. Dit heeft uiteindelijk geleid tot het inzicht dat hij op zoek moest naar een andere werkomgeving.

  Lees meer...

 • Ontwikkel de coachende leider in jezelf!

  Artikel

  Coachend leiderschap wordt steeds belangrijker. Thema’s als duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en innovatie spelen in toenemende mate een rol in organisaties. Medewerkers worden geacht langer door te werken, gezond te blijven, flexibel in te kunnen spelen op verandering en zaken vanuit een ander perspectief op te lossen.

  Lees meer...

Scroll up