“Ik zocht een vaardigheidstraining maar ik ben zo blij dat het dat niet geworden is.”

News Detail

Ik was net gaan werken en kreeg een vrij lastig project dat al een tijdje liep. Een project met veel verschillende mensen in een complexe omgeving. Op advies van mijn leidinggevende ging ik op zoek naar een training op het gebied van verandermanagement, iets waar ik skills kon leren om weer vaart in het project te brengen.

Ik ben met een opleidingsadviseur gaan bellen wat nu geschikt was. In dat gesprek ging het ook veel over wat ik nu wilde en de sterke behoefte die ik voelde om mezelf als professional te ontwikkelen. Ik ben zo blij dat het uiteindelijk geen vaardighedentraining geworden is maar deze training. Ik ben een enorme persoonlijke ontwikkeling ingegaan.

Een heel bijzonder onderdeel vond ik ‘prototypen’ waarin je situaties naspeelt met playmobilpoppetjes. Je ziet dan heel scherp dat jouw gedrag een bepaalde reactie uitlokt en de invloed die je daarmee hebt op hoe situaties lopen.

Het is een intensieve training. Er gebeurt ontzettend veel, en de hele groep spiegelt je op wat je zegt en hoe je iets doet. Aan het eind van de dag was ik ook echt moe van alles wat je hebt ontdekt in en over jezelf. Je bent echt aan het leren, uitproberen, in de ‘ga het maar doen-stand’. Maar het voelt wel veilig en fijn om te doen.

Ik weet nu veel beter wat ik wil. Dat heeft me ook tot andere carrièrekeuzes gebracht. Ik heb geleerd om moeilijke gesprekken niet uit de weg te gaan, en hoe dingen vanzelf gaan als je vanuit je talent werkt. Ik ben me zo veel professioneler gaan gedragen.

Het was heel persoonlijk, maar ook echt een groepsproces in een fijne omgeving om nieuw gedrag uit te proberen. Ik kan het iedereen aanraden; jezelf uitpluizen bij de Baak 😊.

Terug naar ervaringen

Neem contact op voor vrijblijvend advies:

Kyra van Aernsbergen, Beleidsadviseur, Zorginstelling
Deelneemster Talent Ontwikkelings Programma

“Ik ben me zo veel professioneler
gaan gedragen.”

Scroll up