Empty Page Section

Stoom jezelf klaar voor jouw volgende stap

Als ambitieuze young professional zit je met vragen. Want het gaat goed op je werk, maar welke koers volg je eigenlijk met je carrière? En waar ben je nu precies zo goed in? Je vraagt je ook af hoe je overkomt op anderen. Hoe je zonder formele macht zoveel mogelijk invloed kunt hebben. Het Talent Ontwikkelings Programma® is een leertraject gericht op ervaren en doen. Deze training geeft je zowel zicht op je talenten als de handvatten om die talenten te benutten. Het Talent Ontwikkelings Programma® legt een stevig fundament voor de weg naar jouw eigen top. Je staat sterker in je schoenen, durft positie in te nemen en kan bewuster invloed uit oefenen.

Thema
Doelgroep
Duur
4 modules, 9 dagen (18 dagdelen)
Deelnemers
8 tot 14 personen

Investering

Prijs (excl. 21% BTW) Help

De prijs is excl. BTW als jouw organisatie BTW kan terug vorderen. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW kan terug vorderen? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

4.595,00
Prijs (BTW-vrij) Help

De prijs is BTW-vrijgesteld als jouw organisatie geen BTW terug kan vorderen. Zie het overzicht van de Belastingdienst. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW-vrijgesteld is of niet? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

5.054,50
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. Het genoemde totaalbedrag is een indicatie en wordt na afloop van elke module gefactureerd door de Baak Seaside (locatie Noordwijk) of het Landgoed de Horst (locatie Driebergen) op basis van nacalculatie. Prijs is exclusief BTW.

€ 438,16
Overnachten (optioneel) Meer info

In deze training onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te blijven logeren, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. Als je niet wenst te overnachten, dien je het bovenstaande vinkje weg te halen. Prijs is exclusief BTW.

€ 565,00

Beschrijving

Hoe positioneer jij jezelf?

Je bent tussen de 25 en 35 jaar oud en werkt op academisch of hbo-niveau. Je bent ambitieus en klaar om een volgende stap te maken. Die groei smaakt naar meer. Hoe kun je jezelf het beste positioneren in jouw organisatie, in je team en ten opzichte van jouw leidinggevende? Hoe kun je keuzes maken vanuit jouw prioriteiten? En hoe krijg je dingen voor elkaar zonder (veel) formele invloed?

Professionele toekomst

Het Talent Ontwikkelings Programma® is een intensief leertraject waarin je samen met een peer-groep ontdekt waar je talenten liggen en hoe je deze verder kunt inzetten en ontwikkelen. Tijdens het Talent Ontwikkelings Programma® werk je zowel on the job als off the job aan je persoonlijk leiderschap. Je leert jezelf kennen, positie te nemen binnen je organisatie en een volgende stap voor te bereiden in je carrière. Je formuleert voor jou kloppende doelstellingen voor je professionele toekomst.

Stevig in je schoenen

Het uiteindelijke resultaat van het Talent Ontwikkelings Programma® is dat jij effectiever in staat bent om jouw bijdrage aan het organisatie-resultaat te leveren. Je bent creatiever in je aanpak, sensitiever naar je omgeving en bewuster van jezelf in relatie tot de ander. Je staat steviger in je schoenen en weet hoe je de organisatiestrategie moet vertalen naar jouw verantwoordelijkheden. Het traject is geslaagd als jij als leider van de toekomst zowel jezelf als je omgeving verder hebt geholpen.

Resultaten

 • Je bent je bewust van je eigen gedrag.
 • Je kent je talenten en bent je bewust van je denk- en gedragspatronen. 
 • Je krijgt zicht op je rol in je team en je rol in de organisatie. 
 • Je weet waarin je je verder wilt ontwikkelen om je ambities waar te maken. 
 • Je voelt je vrijer in je gedrag en bent in staat gedrag aan te passen aan situaties.
 • Je hebt een persoonlijke/professionele koers en strategie (loopbaankeuzes).
 • Je behaalt betere resultaten op je werk. 

Overnachten

In onze trainingen onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locaties te blijven overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven overnachten een verdieping aan de trainingservaring geeft. Via het inschrijfformulier kun je je overnachtingen reserveren.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

Proeverij_640x480

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Programma

Hoe ziet het programma eruit?

Je doorloopt de training voor een groot deel in groepsverband, met young professionals als jijzelf. Voorafgaand aan het programma vul je een Motivation Statement in. Daarin vertel je overtuigend waarom jij wilt deelnemen aan de het Talent Ontwikkelings Programma®, wat je ervan verwacht en wat jouw grootste challenge is in je organisatie. Ook geef je aan dat je verantwoordelijkheid neemt over je eigen leerproces. Op basis van je Motivation Statement bekijkt de Baak of het Talent Ontwikkelings Programma® een geschikte training voor je is.

Praktische opdrachten

Je groep komt bijeen in vier modules (learning off the job). Maar je gaat in de looptijd van het programma – zes maanden – ook op je werk aan de slag (learning on the job). Zo voer je praktische opdrachten uit om het geleerde in de praktijk te brengen. Deze opdrachten variëren van peer coaching tot stakeholder-interviews. Leidend is echter jouw challenge: een actuele casus uit jouw werkpraktijk.

Jouw uitdaging

Die uitdaging kan een concreet project zijn, een specifieke verandering in jouw organisatie of bijvoorbeeld het hardnekkigste probleem van je afdeling. Je moet je er in elk geval een halfjaar in kunnen vastbijten. Je oefent aan de hand van deze casus met wat je in het Talent Ontwikkelings Programma® leert over jezelf, je team en de organisatie. Je formuleert je challenge voorafgaand aan de training met je leidinggevende. In dit gesprek bepaal je ook de gewenste opbrengst van het Talent Ontwikkelings Programma®.

TOP-traineeship

Jouw organisatie kan ervoor kiezen om een intern traineeship uit te breiden met het Talent Ontwikkelings Programma® of om de  gehele traineeship uit te besteden aan de Baak. Het TOP-traject kan worden aangevuld met coaching, tegen een zeer aantrekkelijk tarief. Heb je een stevig traineeship afgerond en overweeg je de TOP te gaan doen? Als het traineeship intensief en persoonlijk was, is er een kans op overlap met het Talent Ontwikkelings Programma®. De Baak bekijkt graag met je of dit het geval is.

Wat ontwikkel je per module?

Module 1: Het Talent (4 dagen)

 • Je wordt jezelf bewust van jouw unieke talenten.
 • Je herkent je eigen denk- en gedragspatronen.
 • Je durft jezelf te laten zien zoals je echt bent.
 • Je leert hoe je invloed kunt uitoefenen en stevig blijft staan, ook bij weerstand en/of tegenslag.-
 • Je wordt je bewuster van hoe jouw gedrag bij anderen overkomt.
 • Je krijgt inzicht in het krachtenveld van jouw organisatie.

Module 2: Het Speelveld (2 dagen)

 • Je leert je invloed te vergroten binnen het krachtenveld van jouw organisatie.
 • Je oefent met je eigen gedrag in interactie met een anders.

Module 3: Het Spel (2 dagen) 

 • Je leert vanuit verschillende perspectieven naar situaties te kijken en los te komen van gebaande paden.
 • Je leert flexibel te reageren op onvoorspelbare omgevingen.
 • Je ontwikkelt je persoonlijke creativiteit in een business context.

Module 4: De Score (1 dag)

 • Je integreert en verdiept de inzichten uit de 'challenge' van en de voorgaande modules.
 • Met een impactvolle ervaring overwin je een blokkerende overtuiging. 
 • Je oogst de leeropbrengst van de training.

Ga naar data-overzicht voor meer details over data en tijden.

Het team

Data overzicht

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
03 apr 2017 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Noordwijk Ja

Module planning 03 apr 2017 - 13:00 uur

 • TOP 161 - Module 1

  Datum
  03 apr 2017 - 13:00 uur t/m 06 apr 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • TOP 161 - Module 2

  Datum
  18 mei 2017 - 16:30 uur t/m 19 mei 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • TOP 161 - Module 3

  Datum
  26 jun 2017 - 16:30 uur t/m 27 jun 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • TOP 161 - Module 4

  Datum
  01 sep 2017 - 00:00 uur t/m 01 sep 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
20 jun 2017 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Noordwijk Ja

Module planning 20 jun 2017 - 13:00 uur

 • TOP 162 - Module 1

  Datum
  20 jun 2017 - 13:00 uur t/m 23 jun 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • TOP 162 - Module 2

  Datum
  04 sep 2017 - 16:30 uur t/m 05 sep 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • TOP 162 - Module 3

  Datum
  23 okt 2017 - 16:30 uur t/m 24 okt 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • TOP 162 - Module 4

  Datum
  08 dec 2017 - 08:30 uur t/m 08 dec 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
03 jul 2017 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Noordwijk Ja

Module planning 03 jul 2017 - 13:00 uur

 • TOP 167 - Module 1

  Datum
  03 jul 2017 - 13:00 uur t/m 06 jul 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • TOP 167 - Module 2

  Datum
  05 sep 2017 - 16:30 uur t/m 06 sep 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • TOP 167 - Module 3

  Datum
  30 okt 2017 - 16:30 uur t/m 31 okt 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • TOP 167 - Module 4

  Datum
  08 dec 2017 - 00:00 uur t/m 08 dec 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
19 sep 2017 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Noordwijk Ja

Module planning 19 sep 2017 - 13:00 uur

 • TOP 163 - Module 1

  Datum
  19 sep 2017 - 13:00 uur t/m 22 sep 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • TOP 163 - Module 2

  Datum
  30 okt 2017 - 16:30 uur t/m 31 okt 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • TOP 163 - Module 3

  Datum
  18 dec 2017 - 16:30 uur t/m 19 dec 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • TOP 163 - Module 4

  Datum
  02 feb 2018 - 08:30 uur t/m 02 feb 2018 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen

Ervaringen

 • Confronterend maar ook heel constructief en positief.

 • Het is een fijne en veilige omgeving om jezelf te ontwikkelen.

 • Samen met mijn groepsgenoten kreeg ik in stapjes steeds beter inzicht in mezelf en mijn gedrag.

 • De TOP is een intensief programma waarin je meer inzicht in jezelf krijgt, dit helpt om situaties in het dagelijks werk beter te kunnen plaatsen en bewuster te handelen

 • De TOP stimuleert persoonlijke ontwikkeling, enerzijds door het interessante programma, anderzijds door de mooie en verrassende interactie en band met de groep.

 • Een indrukwekkende ervaring met een positieve uitwerking op je privé- én professionele leven!

 • Een verrijking van mijn leven door de bewustwording van mijn eigen gedrag en het daardoor beter kunnen aanpakken van situaties in werk.

 • Leerzaam, confronterend maar vrij om zo ver te gaan als je zelf wilt.

 • Leren van en met peers in een totaal andere omgeving is een grote meerwaarde in het programma

 • verhelderend, fijn dat het over meerder modules/momenten verdeeld was.

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • De Informele Leider (DIL)

  Training

  Ook al heb je formeel geen leidinggevende rol, als ervaren professional moet je toch mensen aansturen en inspireren. Je wilt dit natuurlijke talent graag verder ontwikkelen en nog beter benutten. Hoe krijg je mensen mee als je niet op je strepen kunt staan? En hoe kun je mensen vanuit jouw kracht motiveren? In deze training leer je je eigen kracht te herkennen en te versterken en hoe je dit het beste in kan zetten om andere mensen te motiveren en mobiliseren.

  Lees meer...

 • Authentiek Profileren en Netwerken (APN)

  Training

  Je hebt een verantwoordelijke, veeleisende baan. En de resultaten mogen er zijn, mede dankzij jouw ervaring en zorgvuldigheid. Maar toch knaagt er iets. Je krijgt soms te horen dat je ‘zichtbaarder’ zou mogen zijn; dat dit je organisatie en carrière zou helpen. Maar hoe doe je dat? De training Authentiek Profileren en Netwerken leert je hoe jij jouw kwaliteiten beter voor het voetlicht brengt. Hoe je jezelf authentiek profileert, dus zonder opschepperij. En hoe je je impact kunt vergroten door ‘jezelf te zijn’.

  Intensief en compact? De 4-daagse WinterBaak variant van dit programma start 27 februari.

  Lees meer...

 • Baak Leiderschap Programma (BLP)

  Training

  Als senior manager geef je al geruime tijd leiding. Je vertrouwt daarbij op je kennis, ervaring en intuïtie. Maar komt het beste van jou altijd naar boven? Je realiseert je in de afgelopen jaren meer en meer dat mensen jou vooral als persoon willen volgen en niet op basis van je positie in de organisatie. Dit stelt voor jou als leider hoge eisen aan je mate van zelfkennis, je wijze van communiceren en het hebben van een heldere visie en een aansprekend doel. Wij leren je tijdens dit diepgaande programma een wendbare leider te worden door je te confronteren met jouw manier van managen en door met je te sparren en je intellectueel uit te dagen.

  Lees meer...

 • Bezielend Leiderschap (BZL)

  Training

  Bezielend Leiderschap is een diepgaand leiderschapsprogramma voor senior en ervaren leidinggevenden die verantwoordelijkheid nemen voor daadwerkelijke veranderingen in hun organisatie. Leiders die willen werken vanuit hun diepere missie en inspiratie. Die willen leren om voorbij managementboeken of –methodieken te handelen vanuit essentie.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • header_0016

  Omgaan met weerstand

  Artikel

  Weerstand, wie heeft er niet mee te maken? Weerstand is een nuttige bron bij verandering, maar voor de meesten van ons is dat niet wat we willen horen. Weerstand is met name lastig, vermoeiend en een sta-in-de-weg. Behoor jij tot de groep mensen die het hier van harte mee eens is, lees dan verder!

  Lees meer...

 • teaser_0120

  Invloedprincipes voor de ambitieuze professional

  Artikel

  We hebben invloed en we worden beïnvloed, en dit laatste vele malen vaker dan de meesten van ons in de gaten hebben. Veel trainingen zijn erop gericht om je te leren hoe je je eigen invloed kunt vergroten, en welke persoonlijke overtuiging je hierbij in de weg zit. Op zijn minst even waardevol is het herkennen van de invloedprincipes die een ander hanteert. Door het spel te begrijpen, ben je beter bestand tegen oneigenlijke invloed van anderen.

  Lees meer...

 • Drie wegen om je talent beter te leren kennen

  Artikel

  Het is de moeite waard om je bezig te houden met je talent, en dat van je medewerkers en collega’s. Toch vergeten we vaak genoeg om onze talenten in te zetten. Mensen die werken met hun talent voegen veel waarde toe en krijgen energie. Ze zijn trouw aan hun eigen mogelijkheden en vinden het de moeite waard om in te zetten.

  Lees meer...

Scroll up