“Door de open sfeer heb ik er zoveel uit kunnen halen.”

News Detail

Ik maakte de overstap van recruiter naar HR Business Partner en keek daar erg naar uit. Samen met mijn teamleider besprak ik mijn nieuwe rol en de kwaliteiten die hij bij mij zag om dit tot een succes te maken. Klein probleempje; zelf was ik nog niet altijd bewust van de kwaliteiten die ik bezat. Tijd voor ontwikkeling dus! In het telefonisch adviesgesprek met de opleidingsadviseur van de Baak kwamen we bij het Talent Ontwikkel Programma uit.

De training begon met een oefening waarbij je je eerste indruk van de andere deelnemers op moest schrijven. Je hebt amper een woord met elkaar gesproken, want jemig wat is het spannend allemaal en wat staat me te wachten deze dagen? Ik vond het heel opvallend dat drie totaal verschillende deelnemers vergelijkbare woorden/kenmerken over mij hadden opgeschreven. Hmm… blijkbaar straal ik toch’ iets’ uit dat anderen opmerken. Eyeopener 1: check!

Ik kreeg van de groep terug dat ik heel veel van mezelf verwacht. Ook iets wat ik zelf niet per se doorhad, al had ik het wel eens gehoord. Dit onderdeel werd eigenlijk mijn rode draad tijdens de training. Veel van mijzelf verwachten, hoog verantwoordelijkheidsgevoel, grenzen onvoldoende aangeven en zo kunnen de eyeopeners nog wel even doorgaan… Werk aan de winkel!

Misschien heb ik nog wel het meest geleerd van de groep. Iedereen was zo open, daardoor kon ik mij ook kwetsbaar opstellen. Zonder die openheid had ik hier nooit zoveel uit kunnen halen als ik nu heb kunnen doen. Natuurlijk nodigt de opzet van het programma je hiertoe uit en geef je elkaar veel feedback en tips op alles wat je doet/zegt. Voor mij was dit een erg prettige manier van leren!

Daarnaast vond ik het superleuk dat iedere module een ander thema had en dat thema’s (o.a. door extra trainers/coaches) van meerdere kanten werden belicht. Zo leerde ik om het van meerdere kanten te bekijken en ontdekte ik mijn eigen kwaliteiten en valkuilen.

De duur van de training, de mogelijkheid en ruimte om te oefenen, de groep en de opdrachten/experimenten maakten dat ik veel mooie stappen heb kunnen zetten. Iedere module waanden we ons met z’n allen opnieuw in de “bubbel” van de TOP. Het was bijzonder, waardevol en enorm leerzaam. Een aanrader!

Terug naar ervaringen

Neem contact op voor vrijblijvend advies:

Monica Verkerk, HR Business Partner IT-bedrijf
Deelneemster Talent Ontwikkelings Programma

Door de opzet van het programma heb ik veel mooie stappen kunnen zetten.”

Scroll up