“Door de training kijk ik nu anders naar het team.”

News Detail

Als teamleider ondersteun ik zelforganiserende teams. Daarbij stel ik de kaders en verder coach ik de teams vooral om hun zelforganiserend vermogen verder te ontwikkelen. Ik vond het af en toe best ingewikkeld om nabij te zijn zonder te veel te ‘managen’ en wilde daarom meer leren over het coachen van teams. 

Ik vind de training een goede afwisseling bieden tussen theorie en praktijk, het ervaringsleren staat centraal wat het heel praktisch maakte. 

Een mooie eye-opener vond ik het systemische model dat organisaties als systeem laat zien. Veranderingen in het systeem beïnvloeden processen maar ook het team. Als je je daarvan bewust bent, kun je daarop interveniëren. Ik kijk nu ook naar het team als een systeem. Op die manier kun je veel meer vanuit een metapositie interveniëren. Daarnaast ben ik me veel bewuster van de context waarin een team zich bevindt. Niet alleen van de organisatiecontext, maar ook van de maatschappelijke en de persoonlijke context die mensen meebrengen (waar kom je vandaan?). 

En, ik heb geleerd om te schakelen tussen wat er zich onder en boven ‘de waterspiegel’ bevindt. 

Leren bij de Baak voelt als een warm bad. De omgeving en faciliteiten inspireren me en motiveren om te leren. Tijdens deze training leer je jezelf beter kennen en hoe jij in een groep functioneert. Dat geeft een nieuwe kijk op jouw rol als teamleider. 

Naar andere ervaringen >

Neem contact op voor vrijblijvend advies:

Gitta van der Linden, Teamleider Sociaal Wijkteam, Gemeente Haarlem
Deelnemer Teamleiderschap

“Ik heb geleerd om te schakelen tussen wat er zich onder en boven ‘de waterspiegel’ bevindt.”

Scroll up