Sweco | Talent Development Program

News Detail

“Het programma is in co-creatie tot stand gekomen en de samenwerking met de Baak was heel flexibel. Je gaat toch met elkaar een reis aan en we konden elkaar tussendoor goed bijsturen. Dat was nodig omdat de ene groep anders reageert dan de andere, en soms de omstandigheden binnen de organisatie veranderden. De deelnemers waren heel enthousiast en blij met deze incompanytraining, sommigen noemden het zelfs ‘life changing’. Werknemers uit de ‘medior groep’ willen doorgaans veel uitdagingen en ambiëren om snel door te groeien. Voor iedereen is een versnelling in hun ontwikkeling bereikt, en een paar hebben een loopbaanstap gezet in de commercie, het lijnmanagement of projectmanagement.” - Mark Wybenga HR Specialist Recruitment, Talentdevelopment & Employer Branding

Hoe leid je een nieuwe generatie professionals en leiders op?


Internationaal Ingenieursbureau Sweco ontwerpt steden van de toekomst. Daarbij is het cruciaal om samen te werken met klanten en je te richten op innovaties. Jonge mensen hebben ‘nieuwe’ ideeën en zijn daarom belangrijk voor dit bedrijf.  Ze willen hen opleiden zodat ze blijven groeien in hun vaardigheden en kunnen doorgroeien naar posities als stevige professionals of binnen de managementlijn. Het is daarbij belangrijk om te ontdekken wie welk talent heeft, en hoe ze kunnen bijdragen aan de wereld van morgen.

Duurzame bijdrage van Young Professionals


Het programma bestond uit 7 verschillende modules. Deze werden aangevuld met tussentijdse complexe case-opdrachten waarbij de klant centraal stond. Op deze manier brachten de deelnemers wat ze leerden, ook in praktijk. In deze leergang was zowel aandacht voor de individuele als collectieve leerlijn: samenwerken aan high performance.

Het programma begon met het versterken je professionele identiteit: wat zijn je drijfveren en talenten. Hoe zet je die in? Daarnaast leerden de deelnemers wat de kern is van effectief samenwerken, beïnvloeden en leidinggeven aan complexe projecten. Ook het salesproces en klantgericht handelen kwamen aan bod. Ze leerden beter projectmatig werken in een dynamische omgeving. Op deze manier versterkten de deelnemers zichzelf als professional én werden uitgedaagd om Sweco verder te brengen.

“De talenten hebben zich als groep en individu ontwikkeld tot informele leiders, vakspecialisten en ondernemende werknemers. Ze dragen direct bij aan de langetermijnstrategie van Sweco.” - Martijn van Haagen, programmamaker en trainer bij de Baak.

Benieuwd naar de mogelijkheden?


Wil je weten of een incompany training geschikt is voor jouw organisatie? Onze adviseurs staan voor je klaar. Bel gerust voor meer informatie: 0343-556369 of mail naar advies@debaak.nl.

Neem contact op voor vrijblijvend Incompany advies:

logo_sweco

Scroll up