Klantcases

De uitdagingen van jouw bedrijf staan centraal in een training op maat van de Baak.

 • Bijenkorf | Leadership Program

  “Het meest aanspreekbare is dat je met een groep collega’s een hele mooie reis maakt, waarin je heel veel over jezelf, je eigen persoonlijk leiderschap en (van) de ander leert. Dit creëert een band, die ontzettend kostbaar is. Op regelmatige basis, voor een aantal dagen, tot stilstand komen en tijd voor jezelf nemen, is heel waardevol. Het is een programma, waar je ook na een aantal jaar op andere momenten in het (professionele) leven, nog heel veel aan hebt.” Sigrid Langendaal, hoofd Talent & Management Development, de Bijenkorf.

 • Bouwmaat | Op weg naar een multichannel-organisatie

  “We hebben dankzij de training nu echt de juiste focus te pakken. Onze klanten krijgen daardoor meer aandacht en komen vaker terug. De rollen van onze medewerkers zijn duidelijker afgebakend, waardoor zij zich meer kunnen specialiseren in de werkzaamheden waar ze echt goed in zijn. Hierdoor kunnen we onze klanten nog beter te woord staan!” – Robbie van Gils, manager Commercie & Operatie bij Bouwmaat Ter Steege Handel

 • Cofely Energy Solutions | AEM-cube

  Cofely Energy Solutions BV was een conventioneel installatiebedrijf en is door de veranderende vraag op de markt verschoven naar innovatief projectontwikkelaarbedrijf. “Dat vraagt heel veel van je personeel”, vertelt algemeen directeur Bas Ambachtsheer. “Als managementteam besloten we dat we inzicht in onszelf moesten hebben, inclusief de blindspots, om deze bedrijfsverandering goed te kunnen uitdragen en in goede banen te leiden. Wij zijn een voorbeeld voor de rest van de teams.”

 • Dubois & Co | Impact...

  Registeraccountantskantoor Dubois & Co koos voor een gewaagd leiderschapsontwikkelingstraject met de Baak. Door middel van een Management Development programma werd de vraag over de toekomst van hun organisatie bij tien potentiële leiders uit hun eigen organisatie neergelegd. Gekoppeld aan het uitwerken van deze strategiecase werkten de deelnemers aan hun eigen leiderschapskwaliteiten.

 • Familiebedrijf & opvolger

  Overdracht - van eindverantwoordelijkheid - is een van de meest spannende transities voor een familiebedrijf. De ongeduldige nieuwe generatie staat te popelen om het roer over te nemen. Hoe kan dit proces goed verlopen, of is het beter om nog even uit te stellen tot 'het juiste moment' zich voordoet? Eerst (nog een) familieberaad hierover? Of zelf, als overdrager, al op tijd een stap terug zetten? Wanneer heb je voldoende besproken en afgesproken, om te kunnen loslaten en overnemen? Wij - een collectief van de Baak, KPMG en FBNed - hebben onze krachten gebundeld rondom dit vraagstuk: opvolging in een familiebedrijf.

 • Hoe Fujifilm Europe succesvol op eigen benen ging staan

  Fujifilm Europe verdiende jarenlang aan één succesvol product: filmrolletjes. Totdat die filmrolletjes ‘opeens’ niet meer nodig waren. Fuji had toen twee opties: reorganiseren of vernieuwen. Het werd die laatste optie. Met hulp van de Baak werd een succesvol veranderingstraject ingezet. Tegenwoordig produceert het bedrijf membranen voor gaszuivering en waterzuivering, relatief kleine producten naast de offsetplaten en fotopapier.

 • Fujifilm | Gezamenlijke droom werkt sterker dan visie

  Je moet wel durven. In een bedrijf vol technische experts het woord ‘droom’ introduceren. Albert van Maren, Manufactering Director van Fujifilm Ofsett Plates in Tilburg, bracht flow door de ‘why’ te verbinden aan reële doelen geïnspireerd door een maatwerktraject dat het bedrijf deed bij de Baak. Ook vond hij leiderschap opnieuw uit voor zichzelf.

 • Grolsch | Young Potentials

  "Verschillende personen zijn al doorgegroeid naar de 'leadership group' van het bedrijf. Het is mooi om de snelle groei te zien die iemand kan doormaken door verschillende kansen te grijpen." - Joyce Welles, Learning & Development Lead bij Grolsch

 • ING | Starting Manager

  Starting Manager is een programma voor beginnende leidinggevenden binnen ING waarin resultaatgerichtheid en authenticiteit hand in hand gaan. Om een team strategisch te sturen en tot prestaties te laten komen moet je je medewerkers goed kunnen coachen. Dat gaat het beste als je jezelf als persoon goed kent en kunt neerzetten. Je eigenheid op een evenwichtige manier inzetten dus, binnen een redelijk op resultaatgerichte organisatie.

 • Kuijpers | Leiders in transitie

  “Het is goed te zien dat de deelnemers in staat zijn geweest competenties te ontwikkelen die nodig zijn voor duurzaam leiderschap. Ze hebben laten zien dat ze flexibel zijn in hun leiderschapsstijl, dat ze samenwerking stimuleren, een rolmodel zijn voor hun medewerkers.”
  -Aukje Kuypers, directievoorzitter van Kuijpers Installaties

 • Nedstaal | MT in beweging

  Binnen Nedstaal is in 2010 een nieuw management team gevormd. Daarnaast hebben er de afgelopen tijd een aantal wisselingen binnen het team plaatsgevonden. Dit was de aanleiding om een MT-traject samen met de Baak te gaan doen.

 • Nova College | Teambuilding Bureau Kwaliteitszorg

  “Als zelfsturend team zijn wij inmiddels erg succesvol. Het team is een voorbeeld voor de organisatie! Bovendien willen we onze samenwerking blijven verbeteren. Daarom beoordelen we nu ook elkaars functioneren en geven elkaar feedback. We hadden direct een klik met trainer Hanneke van Geet en streven naar nog meer zelfsturing in de toekomst.” - Martin Wagenaar, Beleid en Advies bij Nova College

 • PostNL | Innovatief Ondernemen

  "Deze training is echt anders, dit hebben we nooit eerder gedaan. De deelnemers werden uitgedaagd om buiten hun comfortzone te treden. En ze leerden om elkaar effectief te ondersteunen en aan te moedigen. Naast een aantal modules werkten de deelnemers aan een innovatieve businesscase inclusief het betrekken van een sponsor op hoog niveau. Dat maakt dat er ook echte resultaten kwamen" - Emma de Kleer, senior programmamanager Training & Development bij PostNL

 • Slachtofferhulp Nederland | intern cultuurverschil

  Slachtofferhulp Nederland heeft onlangs de afdeling slachtofferhulp van de politie Haaglanden overgenomen. Ook al was het soort werk bijna hetzelfde (callcenter, psychosociale, praktische en crisisondersteuning en juridische dienstverlening), er bestond een cultuurverschil tussen de nieuwe groep mensen en de bestaande organisatie die leidde tot spanningen en onbegrip. Reden om met de gehele groep afdelingshoofden een dagworkshop te doen bij de Baak te Driebergen.

 • Strukton Civiel | efficiëntie vergroten door intervisie

  Strukton Civiel bestaat uit een aantal bedrijven voor infrastructuuroplossingen. De projectmanagers en projectverantwoordelijken uit de verschillende disciplines werken zeer zelfstandig aan grote en langdurige projecten, gekoppeld aan forse budgetten. Veel tijd om informatie uit te wisselen is er dan niet. Om de efficiëntie te verbeteren koos Strukton er voor om deze medewerkers een intervisietraject te laten volgen onder leiding van de Baak.

 • Sweco | Talent Development Program

  “Het programma is in co-creatie tot stand gekomen en de samenwerking met de Baak was heel flexibel. Je gaat toch met elkaar een reis aan en we konden elkaar tussendoor goed bijsturen. Dat was nodig omdat de ene groep anders reageert dan de andere, en soms de omstandigheden binnen de organisatie veranderden. De deelnemers waren heel enthousiast en blij met deze incompanytraining, sommigen noemden het zelfs ‘life changing’. Werknemers uit de ‘medior groep’ willen doorgaans veel uitdagingen en ambiëren om snel door te groeien. Voor iedereen is een versnelling in hun ontwikkeling bereikt, en een paar hebben een loopbaanstap gezet in de commercie, het lijnmanagement of projectmanagement.” - Mark Wybenga HR Specialist Recruitment, Talentdevelopment & Employer Branding

 • Uitdaging opgelost! Innovatietraject met de gemeente Utrecht

  In 2014 werd de Baak door de Gemeente Utrecht gevraagd om haar innovatievermogen verder te versterken. We waren het er allen over eens dat je innovatie niet leert buiten de praktijk, aangezien het werkelijk moeten opleveren, en al het gedoe dat daarbij komt kijken, een belangrijk onderdeel is van innoveren. We willen per slot van rekening niet eindigen met een muur vol goed bedoelde post-its.

 • Vervoerregio Amsterdam | Samenwerking versterken

  “Onze nieuwe samenwerking op de afdeling levert voor de hele organisatie betere resultaten op. We weten elkaar weer te vinden binnen de afdeling. De ‘eilandjes’ zijn weg en onze samenwerking is echt sterker geworden. We hebben elkaar niet alleen als collega leren kennen, maar ook als mens. - Marjolijn van den Aardweg, Adviseur HRM bij Vervoerregio Amsterdam

 • Wim Bosman Groep | (Mainfreight) groeit door Management Trainee programma

  <br>In combinatie met de Baak ontwikkelde internationaal logistiek dienstverlener Wim Bosman Groep (inmiddels Mainfreight) een traineeprogramma voor jonge talentvolle mensen die daar speciaal voor worden aangenomen. Een slim samengaan van razendsnel lerende deelnemers met ontwikkeling van ondernemerschap binnen de hele organisatie. - Anke Caspers, European Manager Training and Development bij Mainfreight, vertelt over hoe dit programma hun bedrijf sterker maakt.

Scroll up