“Ik weet nu waar dat prestatiegerichte vandaan komt.”

News Detail

In mijn werk was ik erg gericht op prestaties en controle. Ik wilde het goed voor elkaar hebben en trok veel werk naar me toe om te laten zien wat ik kon. De lat legde ik hoog. Ik raakte de balans kwijt, raakte overbelast, mijn manager zag dat. “Als je iets wilt doen met persoonlijke ontwikkeling, dan is de Baak wel een goede plek”, zei zij.

In de training leerde ik waar dat prestatiegerichte van mij vandaan komt. Een aantal drivers die leiden tot perfectionisme waren echt op mij van toepassing. Denkpatronen die erin waren gesleten, zoals ‘wees perfect’, en ‘doe een ander een genoegen’. Ooit helpend, maar nu niet meer. Kritiek raakte mij, omdat het persoonlijk voelde. Ik weet nu wat ik moet doen om me daar beter bij te voelen.

De groep was fijn en heel open. Er ontstond al snel een hechte sfeer. Je krijgt constant een spiegel voorgehouden en je krijgt dingen terug die je niet wist. Zo heb ik geleerd dat anderen mij zien als een heel warm persoon, zo zag ik mezelf nooit. De training heeft mij aangemoedigd minder bescheiden te zijn, een stap naar voren te doen, en mezelf meer te gaan waarderen. En sommige dingen gewoon bij de ander te laten. Hier heb ik veel aan gehad. Natuurlijk blijft het doen een leerpunt, maar het helpt veel dat ik nu het inzicht hebt. Ik herken veel sneller de lichamelijke  signalen en denk er meer over na. Hé, dit is een driver. Helpt deze gedachte mij? En dat geeft rust.

Terug naar ervaringen

Neem contact op voor vrijblijvend advies:

Marlous Ettes, Product Owner CRM bij Kamer van Koophandel
Deelnemer Perfectionist en in je Kracht

“De training heeft mij aangemoedigd
minder bescheiden te zijn en mezelf meer te gaan waarderen.”

Scroll up