Grolsch | Young Potentials

News Detail

"Verschillende personen zijn al doorgegroeid naar de 'leadership group' van het bedrijf. Het is mooi om de snelle groei te zien die iemand kan doormaken door verschillende kansen te grijpen." - Joyce Welles, Learning & Development Lead bij Grolsch

Hoe kun je toptalent verder ontwikkelen?

Grolsch wil haar jonge toptalenten geïnspireerd en betrokken houden. Zij willen geen standaard traineeship, maar deze mensen mogen zich meteen in een functie bewijzen. ‘Accountability’ is een belangrijk onderdeel van de Grolsch-cultuur. De talenten dragen meteen verantwoordelijkheden en laten zien wat ze kunnen bijdragen aan de gemeenschappelijke doelstellingen. Zodat ze uiteindelijk doorstromen naar een sleutelpositie binnen het bedrijf. Het programma geeft ze de ruimte om hun talent, vaardigheid en vakmanschap te verdiepen.

Functionele vaardigheden en zelfinzicht

De Baak heeft samen met Grolsch een Young Talent traject ontwikkeld voor toptalenten waarin naast functionele vaardigheden, zoals projectmanagement en presentatietechniek ook aandacht was voor de vaardigheden die nodig zijn wanneer je op de hogere niveaus gaat leidinggeven. Daar zijn het vooral zelfinzicht en inlevingsvermogen waardoor je het verschil maakt. In deze training zijn de capaciteiten van de deelnemers flink uitgedaagd. Thema’s waren rekenschap, verantwoordelijkheid, veerkracht en aanpassingsvermogen.

Leren in de praktijk volgens 70-20-10 principes vormt de basis van deze training, waarbij we zoveel mogelijk gebruik maken van interne ontwikkelcapaciteit. De deelnemers gingen aan de slag met nieuwe marktkansen in een afdelings-overkoepelende opdrachten. Ze bespraken hun plannen met de directie. Werd het plan goedgekeurd? Dan mocht het team dit ook daadwerkelijk uitvoeren. Aan het eind van het traject gaven de young potentials een eindpresentatie aan hun managers. Zo bleven ook zij betrokken en op de hoogte van wat hun jonge collega’s aan talenten en vaardigheden in huis hebben.

“De talenten hebben veel mogelijkheden om zich binnen Grolsch verder te ontwikkelen. Zo kunnen ze veel over zichzelf leren. Tegelijk brengen ze nieuw elan en vruchtbare ideeën.”
Martijn van Haagen, programmamaker en trainer bij de Baak

Lees meer in dit artikel over waarom Grolsch niet met traditionele traineeships werkt.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil je weten of een incompany training geschikt is voor jouw organisatie? Onze adviseurs staan voor je klaar. Bel gerust voor meer informatie: 0343-556369 of mail naar advies@debaak.nl.

Neem contact op voor vrijblijvend Incompany advies:

Grolsch

Scroll up