News Detail

Bij oldtimers wordt heel zorgvuldig geluisterd naar de motor; er wordt gekeken of er roest ontstaat en het is een sport om naar vervangende onderdelen te zoeken en die zelf in te bouwen. Het opmerkelijke is, is dat het goed zorgen voor het voertuig zeer inspirerend werkt ook al lukt het niet altijd of niet direct.

De activiteit zelf is het belangrijkste. Onlangs zei een vijftiger dat nog: “als we sleutelen dan kom ik weer tot mezelf met mijn vrienden. Dan valt alle gezeik van status en presteren weg. Of je nu een ton verdient of werkloos bent, het maakt niet uit: pure inspiratie en creativiteit, man.”

Sleutelen aan leven en werk

Deelnemers aan de training Investeren in Meesterschap lijken daar sterk op, maar de auto waar ze aan sleutelen heet Leven & Werk. Toen we onlangs een aantal oud-deelnemers vroegen naar de effecten van het programma, voelden we ons door de antwoorden een beetje als de garagehouder van een oldtimer:

  • “Het heeft me zeer geholpen om enige tijd stil te staan bij de vraag wat mijn nieuwe koers moest zijn.”
  • “Het voelt een beetje als een APK, dat moet je een paar keer doen in je leven.” 
  • “In de mallemolen van alledag kom je er anders niet serieus aan toe.”
  • “Het kiezen is me nu veel makkelijker afgegaan.”
  • “Ik zit weer aan het roer, en zo hoort het ook.”
  • “Ik was voortdurend bezig met de vraag ‘hoelang moet ik nog?’ een beetje moedeloos makende vraag en nu denk ik veel meer na over wat wil ik de komende jaren gaan doen. Ik heb allerlei ideeën.”

Investeren in je werk en de tweede helft van je leven kan maken dat de toekomst perspectieven biedt die voorbij het Zwitserleven-gevoel gaan.

Door: David Jan van StolkEmpty Page Section

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op debaak.nl. Als je nog geen account hebt, kun je een account aanmaken. close
Scroll up