News Detail

Bij oldtimers wordt heel zorgvuldig geluisterd naar de motor; er wordt gekeken of er roest ontstaat en het is een sport om naar vervangende onderdelen te zoeken en die zelf in te bouwen. Het opmerkelijke is, is dat het goed zorgen voor het voertuig zeer inspirerend werkt ook al lukt het niet altijd of niet direct.

De activiteit zelf is het belangrijkste. Onlangs zei een vijftiger dat nog: “als we sleutelen dan kom ik weer tot mezelf met mijn vrienden. Dan valt alle gezeik van status en presteren weg. Of je nu een ton verdient of werkloos bent, het maakt niet uit: pure inspiratie en creativiteit, man.”

Sleutelen aan leven en werk

Deelnemers aan de training Investeren in Meesterschap lijken daar sterk op, maar de auto waar ze aan sleutelen heet Leven & Werk. Toen we onlangs een aantal oud-deelnemers vroegen naar de effecten van het programma, voelden we ons door de antwoorden een beetje als de garagehouder van een oldtimer:

 • “Het heeft me zeer geholpen om enige tijd stil te staan bij de vraag wat mijn nieuwe koers moest zijn.”
 • “Het voelt een beetje als een APK, dat moet je een paar keer doen in je leven.” 
 • “In de mallemolen van alledag kom je er anders niet serieus aan toe.”
 • “Het kiezen is me nu veel makkelijker afgegaan.”
 • “Ik zit weer aan het roer, en zo hoort het ook.”
 • “Ik was voortdurend bezig met de vraag ‘hoelang moet ik nog?’ een beetje moedeloos makende vraag en nu denk ik veel meer na over wat wil ik de komende jaren gaan doen. Ik heb allerlei ideeën.”

Investeren in je werk en de tweede helft van je leven kan maken dat de toekomst perspectieven biedt die voorbij het Zwitserleven-gevoel gaan.

Door: David Jan van StolkEmpty Page Section

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op debaak.nl. Als je nog geen account hebt, kun je een account aanmaken. close

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • Goed ouder worden is een kunst die je niet kunt afkijken

  Artikel

  Mijn gevoel zegt me dat voor mijn generatie, de babyboomers, het ouder worden een terra incognita is. Aan hun ouders hebben de babyboomers vaak geen voorbeeld want die gleden gewoon de ouderdom in. Maar wij babyboomers, die opgegroeid zijn met de gedachte dat de wereld maakbaar is, hebben het moeilijk met het begrip oud worden. Ouder worden is nog wel OK, maar oud zijn zeker niet.

  Lees meer...

 • Oldtimers behouden hun waarde

  Artikel

  Bij oldtimers wordt heel zorgvuldig geluisterd naar de motor; er wordt gekeken of er roest ontstaat en het is een sport om naar vervangende onderdelen te zoeken en die zelf in te bouwen. Het opmerkelijke is, is dat het goed zorgen voor het voertuig zeer inspirerend werkt ook al lukt het niet altijd of niet direct.

  Lees meer...

Gerelateerde mensen

De mensen die aan ons verbonden zijn, onderscheiden zich over het algemeen op meer dan een terrein Het zijn vaak meertalige, creatieve en biculturele talenten die elk op hun eigenwijze iets unieks aan de Baak toevoegen
 • Tanja Vermeer

  Persoon

  Driebergen en Noordwijk bieden prachtige plekken om in gesprek te gaan met individuele leiders en teams. Ik spreek met je over missie, strategie, ondernemerschap, organisatie ontwikkeling, complexe veranderingen, zelsturende teams, individuele passie, over duurzaamheid en integriteit. En begeleid je om op die gebieden effectief te handelen.

  Lees meer...

Scroll up