Ineke Hans

Meubilair door Studio Ineke Hans

De Baak Landgoed de Horst
Driebergen

studioINEKEHANS ontwerpt meubilair voor de Baak > Lounge Landhuis

In samenwerking met Ineke Hans, een internationaal vermaard ontwerpster die b.v. de prijzen-winnende stoel Ahrend 320 ontwierp, is een speciaal op maat gemaakte collectie van meubels ontwikkelt voor de Lounge van het Landhuis.

Het ontwerp is uniek en komt met 'Baak’ label op de markt.

Het refereert aan leren, aan inrichting op scholen. Sterk door eenvoud en helder in constructie.

Het assortiment bestaat uit 2-pers. tafels, 4-pers. tafels, sta-tafels en stoelen met- en zonder armleuning. Bijzonder is de tassenhaak aan iedere stoel. De hoofdkleur is grijs maar je ziet een aantal frames 'dissonanten’ in de kleur blauw.

Het materiaal bestaat uit degelijke rechthoekige kokerprofielen, berken multiplex plaat afgewerkt meteen HPL (High Pressure Laminate) van het merk Abet. De meubels zijn handgemaakt in NL, in de werkplaats van StudioINEKEHANS/Arnhem.

De stoelen+tafels zijn voorzien van een brandmerk met 2 logo's van Ineke Hans (I+H) en de outline B van de Baak.

Ineke Hans studeerde af aan de Royal College of Art in Londen in 1995 en startte in 1998 studioINEKEHANS/ARNHEM. 

In eerste instantie presenteerde en produceerde ze vooral haar eigen werk maar vanaf 2005 is de focus verschoven naar industrieel ontwerp en opdrachten. De studio werkt binnen een ruim kader van 3D producten; meubelen, producten en sieraden komen zowel als one-offs, kleine oplages en massaproductie. 

Daarnaast wordt er aan tentoonstellingen en enkele architectuur projecten gewerkt. Klanten zijn onder meer Arco, Cappellini, Lensvelt, Magis, Offecct, Royal Ahrend, RoyalVKB, Swarovski en van Esch. 

Voor de Koninklijke Ahrend ontwierp ze de opvolger van de beroemde Revolt chair van Friso Kramer.

Ahrend 380 chair by Ineke Hans‬:

Ineke heeft een uitgesproken mening over de rol van de vormgever in deze tijd. Nieuwe producten moeten alleen ontworpen worden als zij ook echt iets bijdragen, dit sluit aan bij haar belangstelling voor duurzaamheid. Haar ontwerpen blinken uit in boerenverstand, folklore, kleur, intelligent materiaalgebruik en decoratie.

Innovatie in materiaal en technieken en het herbedenken van bestaande menselijke waarden en gewoonten zijn de belangrijkste prikkels geworden voor nieuw werk. Haar ontwerpen zijn gelaagd en speels. 

Ineke was de Guest of Honour’ tijdens de Stockholm Furniture Fair in 2009. Zij heeft heeft meerdere prijzen gewonnen, zoals de Red Dot (2005, 2006, 2010) en de Design Plus awards (2006, 2007, 2010). Haar werk wordt aangekocht door toonaangevende verzamelaars en musea. Zij doceerde aan de Design Academy Eindhoven en geeft lezingen over heel de wereld. 

De ontwerpen van Ineke Hans zijn onder andere beschreven in Black Bazaar – design dilemma's (2003) enMIND-SETS (2010). Beide publicaties bevatten recensies over haar werk door internationale schrijvers en geven een inzicht in haar manier van denken. 

http://www.inekehans.com/

Scroll up