Leidinggeven aan (eigenwijze) Professionals

Intro

Geef vakkundige mensen meer ruimte én neem ze mee

 • Maak jouw leiderschap effectiever: helder, persoonlijk en vanuit rust
 • Verstevig je inzicht en grip op jouw rol in de teamdynamiek en de teamresultaten
 • Weet beter en op de juiste momenten te controleren en los te laten
 • Motiveer, confronteer en coach op resultaat
 • Vergroot je kennis en kunde middels het model van outputsturing

Ervaar meer ruimte en inspiratie
Je geeft leiding aan talentvolle, (eigen)wijze medewerkers. Zij hebben vaak nog meer kennis van zaken dan jij, maar tegelijkertijd ben jij wel verantwoordelijk voor het resultaat. In hoeverre moet je je nu wel of niet met het proces of de inhoud bemoeien? En hoe ga je om met eventuele weerstand?
Leer effectief leidinggeven aan (eigenwijze) professionals middels het model van outputsturing. Samenwerken aan heldere doelen staat daarbij centraal, zodat jij én jouw medewerkers meer ruimte en inspiratie voelen.

Gratis kennismaken met onze trainingen? Proef de stijl via een live sessie tijdens de Online Proeverij.

Veilige leer- en werkomgeving
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. Daarom werken we vanzelfsprekend volgens de richtlijnen van het RIVM.

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Investering

Duur
Start
Prijs (excl. BTW) Help

De prijs is excl. BTW. Vrijstelling van BTW is mogelijk, als je bedrijf geen BTW kan terug vorderen. Er komt dan 10% opslag bovenop de excl. BTW prijs, dit is voordeliger voor organisaties die geen BTW kunnen terugvorderen dan de prijs incl. BTW. Vraag bij je financiële afdeling na of je moet kiezen voor Prijs excl. BTW of Prijs BTW vrij.

4.495,00
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. De prijs is exclusief BTW en is onder voorbehoud van wijzigingen.

€ 458,05
Overnachten Meer info

Overnachten wordt aanbevolen. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. In deze training onderga je namelijk een intensief proces waarin je leert en verandert. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. De prijs is exclusief BTW en afhankelijk van het kamertype.

€ 517,16

Beschrijving

Ruimte geven én kaders bieden

Genoeg ervaring en veel kennis. Jij hebt het zeker in huis, maar je medewerkers ook. Soms komen ze zelfs met betere oplossingen voor uitdagingen. Hoe ga jij daarmee om? Hoe zorg je voor een goede samenwerking die het beste in íedereen naar boven haalt?

Eigenwijs is ook wijs
Leidinggeven aan zelfsturende medewerkers vereist beheersing van een subtiel spel van geven en nemen. Het ene moment moet je controleren, het andere moment loslaten. Ga daarom op zoek naar de balans tussen ruimte geven en kaders bieden. Want het is belangrijk dat jouw medewerkers de ruimte krijgen om hun eigen creativiteit te volgen. Daarnaast moet je natuurlijk ook op hun werkzaamheden blijven sturen. Zo behaal je met je team een optimaal resultaat.

“Het programma haalt het beste in jezelf naar boven.”

Controleren en loslaten
In de training Leidinggeven aan (eigenwijze) Professionals leer je beter omgaan met de groepsdynamiek in jouw team. Ook leer je beter begrijpen wat een echte professional drijft en nodig heeft om vanuit kracht te werken. Je vergroot daarnaast je zichtbaarheid en versterkt jouw leiderschap. Belangrijk hierbij is dat je scherper ziet wat jouw kracht, kwaliteiten en valkuilen zijn als leider. Wat maakt jouw aansturing effectief en succesvol? In deze training leer je van en met elkaar. Je verdiept je leidinggevende vaardigheden aan de hand van de theorie van outputsturing. De context van je eigen werk is daarbij het uitgangspunt.

“Het programma zorgde ervoor dat je als groep opereerde en uit je comfortzone kwam. Maximaal leereffect!”

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Online Proeverij

Gratis kennismaken met onze trainingen? Proef de stijl tijdens een live sessie.

Meld je aan

Programma

Leiden door binnen kaders ruimte te geven, 3 modules

Leidinggeven aan (eigenwijze) Professionals bestaat uit 7 dagen, verdeeld over 3 modules. Voordat je aan dit ontwikkelingsprogramma begint, krijg je een focusgesprek.

“Zeer intensief, persoonlijk, effectief.”

Vooraf aan de modules:

 • Focusgesprek
  Je brengt focus aan in je leerdoelen samen met een trainer tijdens een gesprek via telefoon of Skype. Ook krijg je meer informatie over de rest van het programma en over de voorbereidende opdrachten.

Module 1: Ik als leidinggevende (3 dagen)
In deze module ontdek je wat leidinggeven aan (eigenwijze) professionals inhoudt en welk type leider je bent.

 • Krijg praktische handvatten om effectiever leiding te geven aan professionals
 • Ervaar ‘volgen en leiden’ in fysieke oefeningen
 • Leer omgaan met de verschillende dilemma’s op het gebied van leidinggeven aan professionals
 • Oefen met acteurs moedige gesprekken op basis van outputsturing
 • Krijg inzicht in groepsdynamiek en teamontwikkeling, inclusief jouw do’s & don’ts als leider
 • Formuleer je persoonlijke visie, doelen en strategie. Bekijk daarbij ook hoe je op jouw eigen manier je team meekrijgt.

Module 2: Ik en mijn team van professionals (3 dagen)
Je weet nu wie jij bent als leidinggevende. Tijd om dieper in te gaan op jouw relatie met het team.

 • Ontdek hoe je jouw teamvisie op een inspirerende manier overbrengt
 • Oefen in een simulatiegame het leidinggeven aan eigenwijze professionals, in diverse situaties en onder tijdsdruk
 • Krijg via een expert inzicht in jouw rol als schakelfunctie tussen de directie/bestuurders en professionals
 • Bepaal jouw koers en aanpak ten aanzien van het team waar je leiding aan geeft
 • Ervaar de kracht van intervisie
 • Ontwikkel een persoonlijk actieplan: wat ga je doen en hoe verstevig je wat je hebt geleerd?

Module 3: Challenge - Van input naar output (1 dag)
Ga na welke invloed de opleiding tot nu toe heeft gehad op jouw werk.

 • Veranker en Borg je leerresultaten
 • Haal in jouw organisatie het bewijs op van het verschil dat je ervaart. Bijvoorbeeld door filmpjes, vlogs of testimonials
 • Geef een presentatie waarbij ook één van jouw collega’s (leergetuige) aanwezig is
 • Verzorg voor de leergetuigen een leerervaring op basis van een onderdeel uit de training

“Inspirerend, zeer leerzaam, bijzonder, mooi en waardevol. Het heeft mij in beweging gezet en ik kan nu verder doorgroeien.”

Studiebelasting
Naast de opleidingsdagen dien je rekening te houden met een extra studiebelasting van ongeveer 3 tot 8 procent van de duur van de gehele opleiding. Tussen de modules werk je aan huiswerkopdrachten en/of reflectieopdrachten.

Tip: alles uit je training halen? Blijf overnachten!
Blijven slapen geeft gegarandeerd een verdieping aan de trainingservaring. Zo kun je alles wat je tijdens de training leert rustig op je laten inwerken. Bovendien kun je je ervaringen met andere deelnemers delen. Onze comfortabele hotelkamers zijn gewoon op onze trainingslocaties. In de prachtige, bosrijke omgeving of bij de ruisende zee kom je helemaal tot rust. Je reserveert de overnachtingen via het inschrijfformulier.

Coaching &Co: meer verdieping na jouw training
Wil je na jouw training verder leren? Schrijf je dan in voor Coaching &Co. Daarmee gaat jouw leerproces ook na de training door. Zo breng je jezelf en jouw organisatie verder!

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Voor wie

Past Leidinggeven aan (eigenwijze) Professionals bij jou?

Deze training is voor:
Leidinggevenden, managers, teamleiders, projectleiders en scrummasters.

 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in leidinggeven aan professionals of in het aansturen van complexe projecten op tactisch/strategisch niveau
 • Je wilt scherper zicht krijgen op je leidinggevende stijl (ook mogelijk vanuit een agile, lean of scrum aanpak of een zelf-organiserend team) en deze verbreden.
 • Je bent op zoek naar balans tussen ruimte geven en kaders bieden
 • Je wilt de samenwerking met en het vakmanschap van je team versterken
 • Je wilt handvatten voor het omgaan met weerstand
 • Je wilt staan voor het belang van individu én organisatie
 • Je herkent je in de dilemma’s: leiden versus volgen, stellen versus vragen, confronteren versus aansluiten, taak versus relatie
 • Je hebt hbo of wo werk- en denkniveau

“Inspirerend en stimulerend om bezig te zijn met  heel verschillende mensen die toch op een bepaalde manier in hetzelfde schuitje zitten.”

Samen leren
De groep bestaat uit 10 tot 14 personen. Wij creëren een veilige leeromgeving waarin je waardevol met elkaar kunt sparren over de inhoud van de training én over jouw werksituatie.

Maatwerk voor jouw organisatie
Ben je op zoek naar deze training voor een incompany traject? Of wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Onze adviseurs helpen je graag: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Het team

Deze toegewijde professionals zorgen ervoor dat de training voor jou een groot succes wordt!

Startdata

Plaatsen beschikbaar
Beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Reserveer een plek op de wachtlijst
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
24 jan 2022 - 12:30 uur meer details minder details Noordwijk Ja

Module planning 24 jan 2022 - 12:30 uur

 • LAP 190 - Module 1

  Datum
  24 jan 2022 - 12:30 uur  t/m  26 jan 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LAP 190 - Module 2

  Datum
  23 feb 2022 - 12:30 uur  t/m  25 feb 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LAP 190 - Module 3

  Datum
  01 apr 2022 - 09:00 uur  t/m  01 apr 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
08 feb 2022 - 12:30 uur meer details minder details Driebergen Ja

Module planning 08 feb 2022 - 12:30 uur

 • LAP 191 - Module 1

  Datum
  08 feb 2022 - 12:30 uur  t/m  10 feb 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LAP 191 - Module 2

  Datum
  21 mrt 2022 - 12:30 uur  t/m  23 mrt 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LAP 191 - Module 3

  Datum
  19 apr 2022 - 09:00 uur  t/m  19 apr 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
08 mrt 2022 - 12:30 uur meer details minder details Noordwijk Ja

Module planning 08 mrt 2022 - 12:30 uur

 • LAP 192 - Module 1

  Datum
  08 mrt 2022 - 12:30 uur  t/m  10 mrt 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LAP 192 - Module 2

  Datum
  12 apr 2022 - 12:30 uur  t/m  14 apr 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LAP 192 - Module 3

  Datum
  16 mei 2022 - 09:00 uur  t/m  16 mei 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
06 apr 2022 - 12:30 uur meer details minder details Driebergen Ja

Module planning 06 apr 2022 - 12:30 uur

 • LAP 203 - Module 1

  Datum
  06 apr 2022 - 12:30 uur  t/m  08 apr 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LAP 203 - Module 2

  Datum
  13 jun 2022 - 12:30 uur  t/m  15 jun 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LAP 203 - Module 3

  Datum
  07 jul 2022 - 09:00 uur  t/m  07 jul 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
19 apr 2022 - 12:30 uur meer details minder details Noordwijk 1 plek Ja

Module planning 19 apr 2022 - 12:30 uur

 • LAP 193 - Module 1

  Datum
  19 apr 2022 - 12:30 uur  t/m  21 apr 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LAP 193 - Module 2

  Datum
  30 mei 2022 - 12:30 uur  t/m  01 jun 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LAP 193 - Module 3

  Datum
  06 jul 2022 - 09:00 uur  t/m  06 jul 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
31 mei 2022 - 12:30 uur meer details minder details Driebergen Ja

Module planning 31 mei 2022 - 12:30 uur

 • LAP 194 - Module 1

  Datum
  31 mei 2022 - 12:30 uur  t/m  02 jun 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LAP 194 - Module 2

  Datum
  04 jul 2022 - 12:30 uur  t/m  06 jul 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LAP 194 - Module 3

  Datum
  24 aug 2022 - 09:00 uur  t/m  24 aug 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
20 jun 2022 - 12:30 uur meer details minder details Noordwijk Ja

Module planning 20 jun 2022 - 12:30 uur

 • LAP 195 - Module 1

  Datum
  20 jun 2022 - 12:30 uur  t/m  22 jun 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LAP 195 - Module 2

  Datum
  23 aug 2022 - 12:30 uur  t/m  25 aug 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LAP 195 - Module 3

  Datum
  12 okt 2022 - 09:00 uur  t/m  12 okt 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
12 sep 2022 - 12:30 uur meer details minder details Noordwijk Ja

Module planning 12 sep 2022 - 12:30 uur

 • LAP 197 - Module 1

  Datum
  12 sep 2022 - 12:30 uur  t/m  14 sep 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LAP 197 - Module 2

  Datum
  02 nov 2022 - 12:30 uur  t/m  04 nov 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LAP 197 - Module 3

  Datum
  16 dec 2022 - 09:00 uur  t/m  16 dec 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
26 sep 2022 - 12:30 uur meer details minder details Driebergen Ja

Module planning 26 sep 2022 - 12:30 uur

 • LAP 198 - Module 1

  Datum
  26 sep 2022 - 12:30 uur  t/m  28 sep 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LAP 198 - Module 2

  Datum
  07 nov 2022 - 12:30 uur  t/m  09 nov 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LAP 198 - Module 3

  Datum
  19 dec 2022 - 09:00 uur  t/m  19 dec 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
03 okt 2022 - 12:30 uur meer details minder details Noordwijk Ja

Module planning 03 okt 2022 - 12:30 uur

 • LAP 199 - Module 1

  Datum
  03 okt 2022 - 12:30 uur  t/m  05 okt 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LAP 199 - Module 2

  Datum
  14 nov 2022 - 12:30 uur  t/m  16 nov 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LAP 199 - Module 3

  Datum
  21 dec 2022 - 09:00 uur  t/m  21 dec 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
31 okt 2022 - 12:30 uur meer details minder details Noordwijk Ja

Module planning 31 okt 2022 - 12:30 uur

 • LAP 200 - Module 1

  Datum
  31 okt 2022 - 12:30 uur  t/m  02 nov 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LAP 200 - Module 2

  Datum
  12 dec 2022 - 12:30 uur  t/m  14 dec 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LAP 200 - Module 3

  Datum
  16 jan 2023 - 09:00 uur  t/m  16 jan 2023 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
28 nov 2022 - 12:30 uur meer details minder details Driebergen Ja

Module planning 28 nov 2022 - 12:30 uur

 • LAP 201 - Module 1

  Datum
  28 nov 2022 - 12:30 uur  t/m  30 nov 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LAP 201 - Module 2

  Datum
  09 jan 2023 - 12:30 uur  t/m  11 jan 2023 - 14:00 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LAP 201 - Module 3

  Datum
  13 feb 2023 - 09:00 uur  t/m  13 feb 2023 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
13 dec 2022 - 12:30 uur meer details minder details Driebergen Ja

Module planning 13 dec 2022 - 12:30 uur

 • LAP 202 - Module 1

  Datum
  13 dec 2022 - 12:30 uur  t/m  15 dec 2022 - 14:00 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LAP 202 - Module 2

  Datum
  23 jan 2023 - 12:30 uur  t/m  25 jan 2023 - 14:00 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LAP 202 - Module 3

  Datum
  13 mrt 2023 - 09:00 uur  t/m  13 mrt 2023 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen

Ervaringen

 • 100 van 100

  Er wordt een veilige sfeer gecreëerd, waarin het je gegund wordt met jouw ongemakken te oefenen; je wordt uitgedaagd op allerlei lagen van jezelf. Als je dat aangaat, en 'vallen' toestaat, krijg je inzicht en geeft vertrouwen om leiderschap op een mooie en eigen manier vorm te geven.

 • 70 van 100

  Te vol en diepgang missend

 • 90 van 100

  Als een warme douche aan ervaringen, kennis en feedback

 • 80 van 100

  Mooie ontdekkingstocht van mezelf - met dank aan intervisie en wisselwerking mede-cursisten

 • 90 van 100

  Vol energie, inspirerend en een veilige omgeving om je leerpunten bloot te geven en te ontwikkelen.

 • 70 van 100

  Goede mix van theorie, oefenen en ervaren.

 • 80 van 100

  Goede basis voor het organiseren van de eigen teams plus de context binnen de eigen organisatie.

 • 80 van 100

  Wake up call!

 • 100 van 100

  Zeer positief, eye opener

 • 100 van 100

  Ik heb veel over mezelf geleerd, waardoor ik beter weet wat mijn drijfveren zijn en hoe ik anderen daarmee in beweging kan krijgen.

BaakBoost. Laat jou professioneel én persoonlijk groeien.

Wil je liever een compacte variant van deze training volgen? Speciaal daarvoor is BaakBoost ontwikkeld: een high impact programma van 4 dagen tegen een scherp tarief.

Anderen bekeken ook

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
Scroll up