Empty Page Section

Voor grootse leiders die het verschil willen maken

Bezielend Leiderschap is een diepgaand leiderschapsprogramma voor senior en ervaren leidinggevenden die verantwoordelijkheid nemen voor daadwerkelijke veranderingen in hun organisatie. Leiders die willen werken vanuit hun diepere missie en inspiratie. Die willen leren om voorbij managementboeken of –methodieken te handelen vanuit essentie.

Thema
Doelgroep
Duur
2 modules van 3 dagen (2 x 8 dagdelen) + 1 module van 1 dag
Deelnemers
8 tot 12 personen

Investering

Prijs (excl. 21% BTW) Help

De prijs is excl. BTW als jouw organisatie BTW kan terug vorderen. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW kan terug vorderen? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

4.995,00
Prijs (BTW-vrij) Help

De prijs is BTW-vrijgesteld als jouw organisatie geen BTW terug kan vorderen. Zie het overzicht van de Belastingdienst. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW-vrijgesteld is of niet? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

5.494,50
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. Het genoemde totaalbedrag is een indicatie en wordt na afloop van elke module gefactureerd door de Baak Seaside (locatie Noordwijk) of het Landgoed de Horst (locatie Driebergen) op basis van nacalculatie. Prijs is exclusief BTW.

€ 399,22
Overnachten (optioneel) Meer info

In deze training onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te blijven logeren, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. Als je niet wenst te overnachten, dien je het bovenstaande vinkje weg te halen. Prijs is exclusief BTW.

€ 452,00

Beschrijving

Verdiepend leiderschapsprogramma

Je hebt een leidende rol in jouw organisatie en je wilt het verschil maken. Je hebt een dosis werk- en levenservaring en de nodige training gevolgd op het gebied van persoonlijke en professionele (leiderschaps) ontwikkeling. Je bent toe aan een intens, diepgaand, en ook aan de praktijk verbonden leiderschapsprogramma, de modellen en theorieën voorbij. Hoe word je een krachtig en inspirerend leider die anderen meeneemt in jouw missie Hoe geef je leiding vanuit innerlijke rust en gemak? Dit uitzonderlijke leiderschapsprogramma is een ‘experience’ en vergt moed tot diepe zelfreflectie. Een van onze deelnemers schreef: “Na deze training ben je niet meer dezelfde (maar eigenlijk juist meer jezelf) als ervoor”.

Essentie

Tijdens deze training vind je de kracht om meer in jezelf te geloven, meer van jezelf te laten zien en meer van jezelf te geven. Dit doe je door levensvragen en je bestemming in een veilige leeromgeving te onderzoeken zodat je gaat handelen vanuit je essentie. Hoe (her)neem je de regie over jezelf en ook over het krachtenveld waarmee je te maken hebt? In een kort tijdsbestek wordt de kern geraakt en leer je belemmeringen om te buigen naar mogelijkheden. Je komt tot volledige ontplooiing en in je kracht.

Resultaten

 • Je bent regisseur over je innerlijke krachtenveld.  
 • Weten waar je als “bezield leider” voor staat en dit weten te vertalen in keuzes, doelen en resultaten. 
 • Inzicht in wat je zélf kunt doen om zaken te veranderen én waarin je anderen aan kunt spreken op verantwoordelijkheid en talent. 
 • Als leider inspireren door zichtbaar te zijn in 'wie je bent'. 
 • Kracht om meer van jezelf te laten zien, meer in jezelf te geloven en meer van jezelf te geven. 
 • Lef maar ook praktische handvatten om het anders te doen. 
 • Balans tussen ambitie en innerlijke rust

Overnachten

In onze trainingen onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locaties te blijven overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven overnachten een verdieping aan de trainingservaring geeft. Via het inschrijfformulier kun je je overnachtingen reserveren.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369.

Proeverij_640x480

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Programma

Voor grootse leiders die het verschil willen maken

Ongetwijfeld heb jij in je omgeving leiders die jou inspireren. Of ken je voorbeelden die jou bijzonder aanspreken. Zou jij ook zo’n leider willen zijn? Iemand die rust en wijsheid uitstraalt en ook daadkrachtig is? Iemand die een missie heeft en tegelijk open staat voor nieuwe perspectieven en mogelijkheden? Iemand die zelf inspireert en anderen in hun talent zet? Zo'n leider word je niet vanzelf. In dit programma ervaar je wat bezielend leiderschap inhoudt.

Essentiële vragen

Hoe krijg ik de regie over mezelf terug? Hoe benut ik mijn krachten en ga ik om met mijn belemmeringen? Hoe boek ik snel en effectief resultaat? Hoe geef ik leiderschap vorm vanuit mijn unieke talenten en bezieling? Hoe breng ik mijn ambitie en innerlijke rust samen zodat ik ga leidinggeven vanuit gemak? Hoe inspireer ik anderen, zodat zij willen bijdragen aan de ontwikkeling van de organisatie?

Opbouw en werkwijze

Bezielend Leiderschap is een ware ontdekkingstocht. De invalshoeken van waaruit we werken in dit programma zijn heel divers. In een zeer kort tijdsbestek wordt de kern geraakt. Deze diepgang wordt bereikt door middel van creatieve, actieve en reflectieve werkvormen.

Wat ontwikkel je per module?

Het leiderschapsprogramma Bezielend Leiderschap bestaat uit 2 modules van elk 3 dagen. Voorafgaand aan de leergang vindt een persoonlijk intakegesprek plaats met de programmamaker. Het programma wordt begeleid door de programmamaker en verschillende trainers.

Module 1: De regisseur (3 dagen)

In deze module staat centraal wie jij in essentie bent als mens en als leider. Je krijgt in deze diepgaande, soms confronterende maar daardoor bijzonder effectieve module ervaring en inzicht in:
 • Je identiteit en innerlijke diversiteit: wie ben ik?
 • Wat is mijn kracht en wat is mijn passie?
 • Hoe neem en behoud ik de regie?
 • Hoe maak ik contact met anderen en mijzelf?
 • Wanneer ben ik een bezield leider?
 • Hoe neem ik anderen mee in mijn visie?

Module 2: Koers bepalen (3 dagen)

In de tweede module richten we ons op de toekomst. Hoe ga jij jouw unieke bijdrage inzetten in je organisatie. Je formuleert jouw antwoord op de vragen:
 • Wat is mijn visie op leiderschap?
 • Hoe breng ik mijn visie naar buiten?
 • Hoe inspireer ik mijn medewerkers/organisatie vanuit mijn kracht?
 • Hoe ziet de toekomst eruit voor mijzelf en mijn organisatie?

Module 3: Vertaalslag praktijk (1 dag)

 • Hier wordt de cirkel rond gemaakt. 
 • Wanneer sta je in je kracht en wanneer niet. 
 • Hoe kan je daar in de toekomst scherp op blijven.
  De datum voor deze module wordt tijdens de training ingepland.

Ga naar data-overzicht voor meer details over data en tijden.

Voor wie is deze training?

Aan Bezielend leiderschap nemen directeuren, ervaren (project)leiders en seniors deel, die op zoek zijn naar een verdiepingsslag in hun werkende leven. Professionals die ‘voorbij leiderschapsvaardigheden’ willen ontdekken vanuit welke bestemming zij willen bijdragen aan hun werkcontext en/of de maatschappij. En hoe zij daarin zichzelf (hun unieke talent, kracht, inspiratie) ten volle mee kunnen nemen in hun leiderschap. Een van onze deelnemers schreef: deze training gaat niet over ‘een stapje vooruit zetten’ of ‘ finetunen/bijschaven’ maar gaat echt over een verschuiving / transitie.

Wij vragen van deelnemers aan dit programma dat zij:

 • Ruime ervaring (als leidinggevende) hebben. 
 • Eerder training gevolgd hebben op het gebied van persoonlijke- professionele (leiderschap) ontwikkeling. 
 • Bereid zijn tot zelfonderzoek en diepgaande reflectie. 
 • Open staan voor nieuwe perspectieven en feedback.

Het team

Data overzicht

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
20 mrt 2017 - 09:30 uur meer details minder details de Baak Noordwijk Ja

Module planning 20 mrt 2017 - 09:30 uur

 • BZL 37 - Module 1

  Datum
  20 mrt 2017 - 09:30 uur t/m 22 mrt 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BZL 37 - Module 2

  Datum
  29 mei 2017 - 09:00 uur t/m 31 mei 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BZL 37 - Module 3

  Datum
  28 nov 2017 - 10:00 uur t/m 28 nov 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
08 mei 2017 - 09:30 uur meer details minder details de Baak Noordwijk Ja

Module planning 08 mei 2017 - 09:30 uur

 • BZL 41 - Module 1

  Datum
  08 mei 2017 - 09:30 uur t/m 10 mei 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BZL 41 - Module 2

  Datum
  03 jul 2017 - 09:00 uur t/m 05 jul 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BZL 41 - Module 3

  Datum
  09 jan 2018 - 10:00 uur t/m 09 jan 2018 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
21 jun 2017 - 09:30 uur meer details minder details de Baak Noordwijk Ja

Module planning 21 jun 2017 - 09:30 uur

 • BZL 38 - Module 1

  Datum
  21 jun 2017 - 09:30 uur t/m 23 jun 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BZL 38 - Module 2

  Datum
  13 sep 2017 - 09:00 uur t/m 15 sep 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BZL 38 - Module 3

  Datum
  23 mrt 2018 - 10:00 uur t/m 23 mrt 2018 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
25 sep 2017 - 09:30 uur meer details minder details de Baak Noordwijk Ja

Module planning 25 sep 2017 - 09:30 uur

 • BZL 39 - Module 1

  Datum
  25 sep 2017 - 09:30 uur t/m 27 sep 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BZL 39 - Module 2

  Datum
  12 dec 2017 - 09:00 uur t/m 14 dec 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BZL 39 - Module 3

  Datum
  11 jun 2018 - 10:00 uur t/m 11 jun 2018 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
22 nov 2017 - 09:30 uur meer details minder details de Baak Noordwijk Ja

Module planning 22 nov 2017 - 09:30 uur

 • BZL 40 - Module 1

  Datum
  22 nov 2017 - 09:30 uur t/m 24 nov 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BZL 40 - Module 2

  Datum
  07 feb 2018 - 09:00 uur t/m 09 feb 2018 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • BZL 40 - Module 3

  Datum
  07 sep 2018 - 10:00 uur t/m 07 sep 2018 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen

Ervaringen

 • Deze training is een rollercoaster van emotie. Het maakt bijzonder veel in je los. Een hele fijne ervaring. De 2 keer 3 dagen is veel te kort. Je wilt dit graag vasthouden. Dit is ook vooral te danken aan de bijzonder goede trainers. De samenstelling van de groep is belangrijk. Iedereen moet zich volledig openstellen, dat is een belangrijke voorwaarde. Gelukkig heb ik dat gehad. Wat een bijzondere mooie groep.

 • Ik heb door het programma meer mijzelf ontdekt en ben daardoor meer 'ik' geworden dan daarvoor, en durf daardoor meer van mijzelf te laten zien.

 • een intense, zeer waardevolle ervaring die mij daar gaat brengen waar ik naar toe wil

 • Uitdagend, reflecterend en buiten mijzelf en over mijzelf t.o.v. de anderen.

 • Verrassend en erg inspirerend. Ik kon er ook direct mee aan de slag.

 • Start van een intensieve reis op weg naar wie ik ben, waarom ik zo ben, wat dat voor mijn professionele omgeving betekent en ho eik mij met deze bagage verder kan ontwikkelen tot inspirerend leider.

 • Geweldig!

 • Als plezierig, inzichtelijk en verdiepend, waarin ik veel van mezelf heb geleerd door te leren van mijn mede-cursisten en de trainers

 • Zeer zinvol om op jezelf te reflecteren in een veilige omgeving

 • Verrassende, intensieve en diepgaande training in een open en veilige sfeer. Goede, afwisselende co-trainers en oefeningen. Een soms confronterende maar opbouwende training met persoonlijke dieptewerking c.q. positief langetermijn-effect voor de deelnemers.
  effect voor de deelnemers

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Baak Leiderschap Programma (BLP)

  Training

  Als senior manager geef je al geruime tijd leiding. Je vertrouwt daarbij op je kennis, ervaring en intuïtie. Maar komt het beste van jou altijd naar boven? Je realiseert je in de afgelopen jaren meer en meer dat mensen jou vooral als persoon willen volgen en niet op basis van je positie in de organisatie. Dit stelt voor jou als leider hoge eisen aan je mate van zelfkennis, je wijze van communiceren en het hebben van een heldere visie en een aansprekend doel. Wij leren je tijdens dit diepgaande programma een wendbare leider te worden door je te confronteren met jouw manier van managen en door met je te sparren en je intellectueel uit te dagen.

  Lees meer...

 • Leiderschap, Reflectie en Ontwikkeling (LRO)

  Training

  Je bent al enige tijd leidinggevende in de dynamische (semi-)publieke sector. Nu wil je jezelf verder ontwikkelen: effectiever worden en mensen beter kunnen coachen. Maar waar begin je? De opleiding Leiderschap Reflectie en Ontwikkeling geeft een stevige impuls aan jouw persoonlijke leiderschap. Je kijkt tijdens de modules kritisch naar jezelf, experimenteert met verschillende stijlen van leidinggeven en scherpt aan hoe jij mensen wilt aansturen. Zo haal je uiteindelijk de beste resultaten uit je medewerkers én uit jezelf.
  Deze training wordt enkel aangeboden tegen een BTW-vrij tarief.

  Lees meer...

 • High Performance Leadership (HPL)

  Training

  In een tijd waar organisaties met minder mensen, meer moeten doen, vragen we veel van elkaar. Maar, harder werken is niet altijd de juiste reactie. En harder leidinggeven ook niet. Hoe kun je dan wel het beste uit jezelf en anderen halen?

  Lees meer...

 • Masterclass Inner Compass® (MIC)

  Training

  Je hebt een flinke dosis werk- en levenservaring. En je kunt terugkijken op een succesvolle carrière. Daarbij vraag je je steeds vaker af wat dat nu eigenlijk echt voor je betekent: ‘succes’. Wat beschouw jij als succesvol? En hoe zorg je ervoor dat je het blijft op een manier die bij je past? Je merkt dat je behoefte hebt aan reflectie. Wie ben jij echt en waar wil je je door laten leiden – ook in moeilijke omstandigheden. In de Masterclass Inner Compass® vind je jouw antwoorden.

  Lees meer...

 • Baak Strategie Programma (BSP)

  Training

  Je streeft voortdurend naar een betere toekomst van je organisatie. En je bent daar ook (mede) verantwoordelijk voor: jij geeft de strategische kaders vorm. Je komt een eind met je grote ervaring, maar weet tegelijkertijd dat die kaders nog scherper of anders kunnen. In het Baak Strategie Programma werk je actief aan het ontwikkelen van nieuwe, uitdagende en 'state of the art perspectieven, en jouw eigen rol en invloed om dit ook waar te maken. Je ontwikkelt jouw vermogen om vooruit te kijken, te handelen en mensen mee te krijgen. Daarmee stel je je organisatie steeds opnieuw in staat om in te spelen op nieuwe kansen.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • teaser_0024

  Leiderschap

  Thema

  Leiden is meer dan leidinggeven

  Netwerkeconomie, duurzaamheid, globalisering en de invloed van sociale media en internet vragen om nieuwe vergezichten. Daarnaast heeft je organisatie te maken met klanten en medewerkers die kritischer en mondiger zijn dan ooit. Leiden is vandaag de dag daarom meer dan leidinggeven. Je toont je leiderschap vooral door te vertrouwen op de expertise en ambitie van je mensen. Dat geeft jou de ruimte om grip te houden op de dynamische omgeving van je organisatie en aansluiting te vinden bij nieuwe ontwikkelingen.

  Train je leiderschap bij de Baak

  Het vraagt nogal wat van je om de controle over je business unit, afdeling of team los te laten, zodat zij adequaat kunnen inspelen op snelle marktontwikkelingen. Je functie krijgt hierdoor wél een heel nieuwe dynamiek. Zo zul je bereid moeten zijn om flexibel mee te bewegen, snel van rol te wisselen en aannames te herzien als de omgeving dat van je vraagt. Daarnaast stelt hedendaags leiderschap hoge eisen aan je communicatieve vaardigheden. Weet je mensen te overtuigen en te verbinden op een gedeeld doel? Kun je hen inspireren om initiatieven te nemen, zich te ontwikkelen en ondernemerschap te tonen voor zichzelf én de organisatie? Je ontwikkelt je leiderschapskwaliteiten in een leiderschapstraining van de Baak.

  Onze leiderschapstrainingen zijn verdeeld over drie pijlers:

  Lees meer...

 • Senior Leiderschap

  Thema

  Op dit niveau van leiderschap (minimaal 8 jaar ervaring) draait het om denken in grotere gehelen, omgaan met complexe vraagstukken en met politieke krachtenvelden. Kortweg, om meesterschap. Je ontmoet leiders van jouw niveau en werkt aan het vertalen van jouw drijfveren in effectief senior leiderschap.

  Lees meer...

 • De kracht van outrospectie

  Artikel

  Roman Krznaric, cultureel denker, filosoof en schrijver over de kunst van leven en sociale verandering, vindt dat het nu tijd is voor outrospectie in plaats van introspectie. Geschiedkundig onderbouwd legt hij uit waarom dit zo is en wat de verschillende gezichten van echte empathie zijn. En dat is niet alleen de emotionele versie van medeleven. Juist niet.

  Lees meer...

 • Een beetje chaos werkt!

  Artikel

  Met rust, diversiteit of creativiteit worden in werkprocessen niet altijd rekening gehouden. Maar waarom eigenlijk niet? En wat is het effect als we eens ruimte geven voor een beetje chaos? Trainer Cornalien Stolker reflecteert aan de hand van deze punten, beschreven in het boek "The Chaos Imperative; How Change and Disruption Increase Innovation, Effectiveness and Succes".

  Lees meer...

Scroll up