Empty Page Section

Het krachtenveld waarin je opereert is dynamisch en complex. De omgeving is voortdurend in beweging. Belangen zijn divers en vaak tegengesteld, besluitvorming wordt beïnvloed door vele partijen. Hoe zet je beïnvloedingsvaardigheden succesvol in vanuit jouw eigen visie? Hoe neem jij je plek in, in deze omgeving, zodat jij vanuit jouw expertise ook gezien wordt?

Thema
Doelgroep
Duur
Doorlooptijd van half jaar. Kickoff op de baak, 3 modules op de Baak, 3 speciale opdrachten op je werkplek en het jaarlijkse Baak Invloed Event
Deelnemers
8 tot 16 personen

Investering (vanaf 2017 nieuwe prijzen)

Prijs (excl. 21% BTW) Help

De prijs is excl. BTW als jouw organisatie BTW kan terug vorderen. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW kan terug vorderen? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

4.295,00
Prijs (BTW-vrij) Help

De prijs is BTW-vrijgesteld als jouw organisatie geen BTW terug kan vorderen. Zie het overzicht van de Belastingdienst. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW-vrijgesteld is of niet? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

4.724,50
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. Het genoemde totaalbedrag is een indicatie en wordt na afloop van elke module gefactureerd door de Baak Seaside (locatie Noordwijk) of het Landgoed de Horst (locatie Driebergen) op basis van nacalculatie.

€ 356,73
Overnachten (optioneel) Meer info

In deze training onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te blijven logeren, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. Als je niet wenst te overnachten, dien je het bovenstaande vinkje weg te halen.

€ 339,00

Beschrijving

Het krachtenveld waarin je opereert is dynamisch en complex. Belangen zijn divers en besluitvorming wordt beïnvloed door vele stakeholders. Hoe creëer je de gezamenlijkheid en noodzakelijke beweging ondanks alle verschillen? 

Je directe omgeving kan je wel beïnvloeden. Echter, het beïnvloeden van het gehele krachtenveld (soms zelfs over de grenzen van je organisatie of land heen) vraagt andere vaardigheden. Onze facilitators creëren een ruime gelegenheid om in het leertraject, waarin de kaders en ingrediënten aanwezig zijn, te leren van andere senior professionals die net als jij dagelijks te maken hebben met complexe krachtenvelden. In een leertraject dat zich online, op de Baak en op je werk afspeelt, leer je het belang van invloed en pas je jouw beïnvloedingsvaardigheden direct toe in jouw werkomgeving. 

Voor wie?

Het programma is bestemd voor jou als je senior professional of leidinggevende bent en minimaal tien jaar ervaring hebt. Je bevindt je in een complexe omgeving en worstelt met vragen over de invloed die jij hierop kan uitoefenen.

Resultaten

 • Je weet je eigen ervaring, visie en talent meer tot hun recht te laten komen.
 • Je overziet en doorziet het krachtenveld waarin je opereert en weet je hierin te positioneren.
 • Je kunt weerstand en spanning ombuigen tot samenwerking. 
 • Je weet bij betrokken partijen de noodzakelijke beweging te creëren.

Overnachten

In onze trainingen onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locaties te blijven overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven overnachten een verdieping aan de trainingservaring geeft. Via het inschrijfformulier kun je je overnachtingen reserveren.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

Proeverij_640x480

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Programma

Versterk jouw beïnvloedingsvaardigheden

Wat maakt dit leertraject tot succesvol beïnvloeder zo bijzonder? Invloed In Complexiteit maakt gebruik van blended learning. Door het leerproces niet alleen te faciliteren op de leerlocaties van de Baak, maar ook online én op de eigen werkplek krijgt IIC een uniek karakter. Invloed In Complexiteit is ontwikkeld in cocreatie met professionals zoals jij. Onze facilitators creëren een leerzame ervaring die je bij zult blijven en waar je veel profijt van zult hebben in de werkomgeving. Niet voor niets is Invloed In Complexiteit een van de meest uitgebreide leertrajecten op het gebied van beïnvloedingvaardigheden in Nederland.

Hoe ziet het programma er uit?

Tijdens het programma zetten we verschillende werkvormen in. Zo hebben wij een combinatie gemaakt van online leren, leren op de werkplek en leren bij ons op locatie. De tijd die je besteedt aan tussentijdse opdrachten, voorbereiding en (online) meetings met je peergroup beslaat ongeveer 6 - 8 uur per module. Je benut de complexiteit en diversiteit van de groep om te zien en ervaren hoe invloed in systemen werkt. De groep is dus zo samengesteld dat jullie een aanvullende functie hebben op elkaar. Jullie bevinden je op gelijkwaardig niveau, maar zijn divers qua achtergrond. Op deze manier leer je optimaal gebruik te maken van jouw omgeving. Naast blended learning maken wij ook gebruik van onze experts uit de praktijk. Gedurende het traject delen enkele inspirators hun kennis en ervaring. Bij IIC geloven wij in leren door te doen. Theorie, oefenen, reflectie, delen en ontspanning zorgen voor balans in dit intensieve traject.

Wat ontwikkel je per module?

Kick-off (1 dagdeel)

 • Gezamelijke start en kennismaking.
 • Opdracht en uitleg voor de eerste werkmodule.

Insight: het krachtenveld (4 tot 6 uur - online of live meeting met peers)

 • Meer zicht krijgen op het speelveld en de verschillende partijen door een Krachtenveldanalyse en online sparren met 2 collega deelnemers.

Module 1: opnieuw kijken (4 dagdelen)

 • Je persoonlijke missie: wat ga je veroorzaken in dit traject? 
 • Opnieuw kijken naar jouw krachtenveld, verschillende perspectieven.
 • Cultuuraspecten en dilemma’s in het krachtenveld Investigation: stakeholder interviews (6 tot 8 uur). 
 • Dialoog voeren met verschillende stakeholders in jouw speelveld.
 • Inzicht in verschillende belangen.

Module 2: persoonlijke visie (4 dagdelen)

 • In beweging komen vanuit eigen talenten, visie en vertrouwen.
 • Dilemma’s in integriteit.
 • Hoofd-hart congruentie, verbinding ratio en gevoel.

Experience: peer coaching en experimenten (8 tot 10 uur - online of live meeting met peers)

 • Experimenteren in eigen werk met verschillende kleine interventies met grote impact.
 • 1 dagdeel coaching geven en krijgen van 1 collega deelnemer.

Module 3: Beweging creëren (4 dagdelen)

 • Collectieve visie, duurzaam samenwerken.
 • Draagvlak creëren, benutten van diversiteit. 
 • Toepassen van strategieën en beïnvloedingsvaardigheden.

Module 4: Challenge - Practice what you preach (1 dagdeel)

 • Doen en reflecteren, sparren en succes vieren. 
 • Adviezen en inzichten delen. 
Tip: Elk jaar organiseren wij het Baak Invloed Event. Hiervoor wordt je automatisch uitgenodigd als je deel neemt aan Invloed in Complexiteit. 

Baak Invloed Event

Het volgende Event vindt plaats op donderdag 24 november 2016 op Landgoed de Horst in Driebergen. Deelnemers van Invloed in Complexiteit komen bij elkaar om visie en ideeën met elkaar te delen en inhoudelijk inspiratie op te doen. Het event is voor alle (oud) deelnemers van IIC. We bespreken nieuwe knelpunten in het complexe krachtenveld en kijken naar wat wel en niet werkt. Daarnaast zijn er presentaties over inspiratie en successen en leren we van elkaars kennis.

Het team

Data overzicht

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
14 nov 2016 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 14 nov 2016 - 13:00 uur

 • IIC 17 - Kickoff

  Datum
  14 nov 2016 - 13:00 uur t/m 14 nov 2016 - 17:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • IIC 17 - Module 1

  Datum
  19 dec 2016 - 10:00 uur t/m 20 dec 2016 - 15:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • IIC 17 - Module 2

  Datum
  30 jan 2017 - 10:00 uur t/m 31 jan 2017 - 15:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • IIC 17 - Module 3

  Datum
  13 mrt 2017 - 10:00 uur t/m 14 mrt 2017 - 15:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • IIC 17 - Challenge

  Datum
  08 mei 2017 - 13:00 uur t/m 08 mei 2017 - 17:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
14 mrt 2017 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 14 mrt 2017 - 13:00 uur

 • IIC 18 - Module 0

  Datum
  14 mrt 2017 - 13:00 uur t/m 14 mrt 2017 - 17:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • IIC 18 - Module 1

  Datum
  18 apr 2017 - 10:00 uur t/m 19 apr 2017 - 15:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • IIC 18 - Module 2

  Datum
  30 mei 2017 - 10:00 uur t/m 31 mei 2017 - 15:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • IIC 18 - Module 3

  Datum
  04 jul 2017 - 10:00 uur t/m 05 jul 2017 - 15:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • IIC 18 - Module 4

  Datum
  04 sep 2017 - 13:00 uur t/m 04 sep 2017 - 17:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen

Ervaring

 • IIC heeft me geholpen om de kluwen in m'n hoofd en die in de organisatie om me heen te ontrafelen.

 • De training heeft mij veel inzicht gegeven hoe ik acteer binnen mijn werkomgeving. Dagelijks daag ik mezelf nu uit om te onderzoeken wat ik kan doen om mensen te beinvloeden zodat ik ruimte maak voor mijn professionele passie.

 • De beste training die ik ooit gevolgd heb

 • IIC heeft mij geholpen om meer te streven naar wat mogelijk is en minder naar mijn gelijk

 • Een afwisselend programma met naast een fijne cursusleidster, diverse inspirerende ervaringsdeskundigen en boeiende games \ challange

 • In korte tijd zowel persoonlijk als theoretisch inhoudelijk veel geleerd, in een intieme groepssetting. Ik heb mezelf zowel persoonlijk als professioneel een beetje hervonden

 • Zeer volwassen. Geen kinderlijk gebeuren. Nee, er wordt je iets geleerd, iets aangereikt, je deelt dit met een studiegenoot en je doet er wel/niet je voordeel mee. Op een natuurlijke manier komt in een later blok deze kennis weer naar voren, waarbij je nogmaals jezelf de vraag kunt stellen om er iets (meer) mee te doen.

 • Zo simpel kan complexiteit zijn!

 • Professioneel, goede interventie- en reflectiemomenten van de docent en interactie tussen de deelnemers

 • Zeer leerzaam; zowel professioneel als persoonlijk.

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Baak Leiderschap Programma (BLP)

  Training

  Als executive manager geef je al jaren leiding. Je vertrouwt daarbij op je kennis, ervaring en intuitie. Maar komt het beste van jou altijd naar boven? Profiteert jouw organisatie maximaal van jouw leiderschap? Als leider wil je jezelf continue verbeteren en zoek je dus voortdurend nieuwe ingrediënten om jouw positie als leider verder te versterken. Dit geven wij je tijdens dit diepgaande programma door je te confronteren met jouw manier van managen, maar ook door met je te sparren en je intellectueel uit te dagen. Zo vind jij je kracht en leer je hoe je jouw impact op de organisatie kunt vergroten.

  Lees meer...

 • De Informele Leider (DIL)

  Training

  Ook al heb je formeel geen leidinggevende rol, als ervaren professional moet je toch mensen aansturen en inspireren. Je wilt dit natuurlijke talent graag verder ontwikkelen en nog beter benutten. Hoe krijg je mensen mee als je niet op je strepen kunt staan? En hoe kun je mensen vanuit jouw kracht motiveren? In deze training leer je je eigen kracht te herkennen en te versterken en hoe je dit het beste in kan zetten om andere mensen te motiveren en mobiliseren.

  Lees meer...

 • Professioneel Adviseren (PA)

  Training

  Je hebt een adviserende rol in jouw organisatie en je wilt die rol optimaal vervullen. Met zoveel mogelijk impact, met al je denk- en daadkracht en op een manier die bij jou past. Dat betekent onder andere dat je wilt weten hoe je een stevige relatie opbouwt met je (interne) klant. Hoe je je eigen valkuilen vermijdt. En hoe je invloed kunt uitoefenen zonder formele macht te hebben. Dat en meer ontdek je in de praktijkgerichte training Professioneel Adviseren.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


Scroll up