Invloed in Complexiteit

Intro

Versterk jouw invloed in het complexe krachtenveld

 • Ontwikkel daadkracht, overzicht en rust in (extreme) complexiteit
 • Krijg zicht (inzicht, overzicht) in jouw complexe krachtenveld
 • Pak - meer expliciet - jouw positie en regierol
 • Herken tegenstrijdige standpunten en belangen en ontwikkel gezamenlijke en waardevolle oplossingen

Complexiteit (h)erkennen
We leven in ongekende tijden. Het programma ‘Invloed in (extreme) complexiteit’ geeft antwoorden op de vragen hoe jij de mensen in jouw dynamische krachtenveld meekrijgt. Hoe je jouw regie versterkt. Hoe je zicht, inzicht en overzicht ontwikkelt en vervolgens invloed pakt. Door bijvoorbeeld het onderscheid tussen simpel en complex beter te doorzien. Door verdiepend te luisteren. Je ontwikkelt diverse perspectieven van kijken. Je gaat meer onderzoeken en handelen. Je gaat jezelf en je gedrag meer of anders inzetten bij interventies. Want jouw (nieuwe) gedrag beïnvloedt anderen. Door gebruik te maken van alle verschillen kan je eenheid ontwikkelen.

Gratis kennismaken met onze trainingen? Proef de stijl via een live sessie tijdens de Online Proeverij.

Veilige leer- en werkomgeving
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. Daarom werken we vanzelfsprekend volgens de richtlijnen van het RIVM.

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Investering

Duur
Start
Prijs (excl. BTW) Help

De prijs is excl. BTW. Vrijstelling van BTW is mogelijk, als je bedrijf geen BTW kan terug vorderen. Er komt dan 10% opslag bovenop de excl. BTW prijs, dit is voordeliger voor organisaties die geen BTW kunnen terugvorderen dan de prijs incl. BTW. Vraag bij je financiële afdeling na of je moet kiezen voor Prijs excl. BTW of Prijs BTW vrij.

4.895,00
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. De prijs is exclusief BTW en is onder voorbehoud van wijzigingen.

€ 453,27
Overnachten Meer info

Overnachten wordt aanbevolen. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. In deze training onderga je namelijk een intensief proces waarin je leert en verandert. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. De prijs is exclusief BTW en afhankelijk van het kamertype.

€ 338,58

Beschrijving

Invloed in Complexiteit: juist nu

Onverwachte gebeurtenissen struikelen momenteel over elkaar. Nieuwe gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Je collega’s, leidinggevenden en samenwerkingspartners tonen ander gedrag. Jijzelf ook. Je hebt moeite om het totaal te overzien. Je hebt behoefte om weer terug naar de essentie te gaan.

In- en uitzoomen
Jij bent vanuit je rol en positie deelnemer aan een of meerdere krachtenvelden, en hebt invloed op het verloop ervan. Deze krachtenvelden zijn - meer dan ooit - complex en dynamisch. Tegengestelde belangen komen zeer duidelijk op tafel. Het lijkt wel of de wereld nog sterker polariseert. Overleg en besluitvorming gaan steeds meer digitaal en dus (te) snel, efficiënt en korte termijn gericht. Maar ga je zo wel met elkaar de goede kant op? Wie of wat kan je nog vertrouwen? Klopt je ratio en intuïtie nog wel in een digitaal overleg? In dit programma leer je hoe je jouw beïnvloeding effectief kan inzetten om je dynamische krachtenveld in de goede richting te brengen. Het geeft inzicht in hoe je aandacht voor zowel de grote lijnen en richting houdt (uitzoomen), naast de kleine verbindingen en relaties in het krachtenveld (inzoomen).

“Ik streef nu meer naar wat mogelijk is en minder naar mijn gelijk.”

'Blended learning' en leren door te doen
Ervaar een bijzondere leervorm. Je komt niet alleen bij ons op locatie, maar doet ook online opdrachten op jouw eigen werkplek en tijdens een uitdagende game. Het is één van de meest uitgebreide leertrajecten op het gebied van beïnvloeding in Nederland!

“Ik heb niet de taart gekregen, maar wel de ingrediëntenlijst en het recept om vervolgens zelf aan de slag te gaan met het effectiever beïnvloeden van mijn omgeving. Het resultaat mag er zijn!”

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Online Proeverij

Gratis kennismaken met onze trainingen? Proef de stijl tijdens een live sessie.

Meld je aan

Programma

Gevarieerd leren in 4 modules, en meer …

Invloed in Complexiteit bestaat uit 4 modules (8 dagen) en een kick off (1 dagdeel). De start- en eindtijden zijn net na en voor de files. Voordat je aan de modules begint, krijg je een telefonisch intakegesprek en een voorbereidende opdracht. Tussen de module door krijg je opdrachten, werk je aan je casus en heb je (online) intervisie met de andere deelnemers.

“Een afwisselend programma met, naast een fijne trainer, diverse inspirerende ervaringsdeskundigen en boeiende games en challenges.”

Vooraf aan de modules:
 • Telefonisch intakegesprek
 • Formuleer aan de hand van een vragenformulier jouw leervraag en je casus (complex krachtenveld) en bespreek dit samen met de trainer tijdens het intakegesprek.
 • Voorbereidende opdracht

Kick-off (middag)
In deze korte module maak je kennis met de theoretische en pragmatische kaders van het programma en met de andere deelnemers. Je specificeert en deelt je leerdoelen. De deelnemers vormen intervisiegroepen, waarmee je tussendoor alle werkopdrachten bespreekt.

Tussendoor (ca 6 a 8 uur)
 • Teken je krachtenveld met de belangrijkste spelers en issues
 • Deel je inzichten en vragen met je intervisiegroepje (online of live). Zo krijg je meer zicht op jouw speelveld, de verschillende partijen met hun belangen en jouw rol.
   
  Module 1: Fris kijken (2 dagen)
  Vanuit diverse perspectieven kijken naar je krachtenveld en jouw opdracht in het veld: wat wil jij bereiken?
  • Leer om vanuit verschillende invalshoeken te kijken naar de dynamieken in jouw krachtenveld, je eigen rol daarin en die van anderen
  • Ontdek welke cultuuraspecten, dilemma’s en uitdagingen je tegenkomt in het krachtenveld en wat je strategie van beïnvloeden kan zijn
 • Tussendoor (ca 6 a 8 uur)
  • Interview diverse stakeholders in je speelveld; ontdek hun standpunten, belangen en waarden (0,5 dag)
  • Deel je ervaringen en inzichten met je intervisiegroepje. Zo krijg je meer zicht op de tegenstrijdige belangen en spanningen in het speelveld
  Module 2: Verdiepen en bewegen (2 dagen) 
  Laat oude patronen van werk los en creëer ruimte voor het nieuwe; vertrouw meer op je talenten, visie en intuïtie.
  • Onderzoek dilemma’s, overtuigingen en (oude) patronen in jezelf en je handelingsrepertoire
  • Ontdek de verbinding tussen het handelen vanuit je hoofd (ratio), hart (gevoel) en handen (acties)
  Tussendoor (ca 6 a 8 uur)
  • Kleine experiment met grote impact uitzetten in je krachtenveld; jij en een mededeelnemer coachen elkaar hier bij (peer coaching)
  • Deel je ervaringen en inzichten in je intervisiegroepje. Zo ontwikkel je meer inzicht in welk gedrag van jou (meer of minder) effectief is
  Module 3: Vernieuwing creëren (2 dagen)
  Om een collectieve beweging te creëren is samenwerken, vertrouwen en goede regie nodig.
  • Creëer draagvlak door jezelf bewust in te zetten als ‘instrument’
  • Leer strategieën en beïnvloedingstechnieken toe te passen, waarbij je de diversiteit benut
  Module 4: 'Geleerde lessen doorgeven (middag) 
  In deze module kijk je naar je leercurve: toen, nu en straks…
  • Reflecteer op de bewegingen die jij maakt en die je in het speelveld teweegbrengt
  • Ontwikkel waardevolle inzichten en geef je geleerde lessen door (giving forward)

  Extra: Invloed in complexiteit-event
  Zin om bij te praten en te netwerken na de training? Elk jaar organiseren we een alumnimiddag voor (oud-)deelnemers van Invloed in Complexiteit. Er staat een interessant programma met een actueel thema voor je klaar. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging.

  “Invloed in Complexiteit heeft me geholpen om de kluwen in m'n hoofd en in de organisatie om me heen te ontrafelen.”

  Studiebelasting
  Naast de opleidingsdagen dien je rekening te houden met een extra studiebelasting van ongeveer 3 tot 8 procent van de duur van de gehele opleiding. Tussen de modules werk je aan huiswerkopdrachten en/of reflectieopdrachten.

  Tip: alles uit je training halen? Blijf overnachten!
  Blijven slapen geeft gegarandeerd een verdieping aan de trainingservaring. Zo kun je alles wat je tijdens de training leert rustig op je laten inwerken. Bovendien kun je je ervaringen met andere deelnemers delen. Onze comfortabele hotelkamers zijn gewoon op onze trainingslocaties. In de prachtige, bosrijke omgeving of bij de ruisende zee kom je helemaal tot rust. Je reserveert de overnachtingen via het inschrijfformulier.

  Coaching &Co: meer verdieping na jouw training
  Wil je na jouw training verder leren? Schrijf je dan in voor Coaching &Co. Daarmee gaat jouw leerproces ook na de training door. Zo breng je jezelf en jouw organisatie verder!

  Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
  We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

  Voor wie

  Past Invloed in Complexiteit bij jou?

  Deze training is voor:
  Strategische adviseurs, strategische consultants, programmamanagers, senior projectleiders, senior managers.

  • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring als senior professional of leidinggevende
  • Je werkt in een dynamisch en complex krachtenveld
  • Je worstelt met vragen over invloed uitoefenen in een complexe omgeving
  • Je hebt te maken met diverse belangen en invloeden van stakeholders
  • Je brengt een eigen case mee die gaat over de wezenlijke vraagstukken binnen jouw organisatie
  • Je hebt hbo of wo werk- en denkniveau

  “Baanbrekende persoonlijke en professionele groei door mix van theorie, doen en reflectie van trainer en trainees.”

  Samen leren
  De groep bestaat uit 8 tot 16 personen. Wij creëren een veilige leeromgeving waarin je waardevol met elkaar kunt sparren over de inhoud van de training én over jouw werksituatie.

  Maatwerk voor jouw organisatie
  Ben je op zoek naar deze training voor een incompany traject? Of wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Onze adviseurs helpen je graag: advies@debaak.nl | 0343-556369.

  Het team

  Deze toegewijde professionals zorgen ervoor dat de training voor jou een groot succes wordt!

  • Caroline van der Linden
   Naam
   Caroline van der Linden
   Functie
   Organisatiecoach | Executive coach | Leadingtrainer

   Lees meer...

  • Lidwien Eggermont
   Naam
   Lidwien Eggermont
   Functie
   Coach |Trainer

   Lees meer...

  • Desiree de Graaff
   Naam
   Desiree de Graaff
   Functie
   Trainer

   Lees meer...

  • Sandrine van Rees Vellinga
   Naam
   Sandrine van Rees Vellinga
   Functie
   Contactpersoon | Programmacoördinator

   Lees meer...

  • Wilma Vink
   Naam
   Wilma Vink
   Functie
   Contactpersoon | Programmacoördinator

   Lees meer...

  Startdata

  Plaatsen beschikbaar
  Beperkt aantal plaatsen beschikbaar
  Reserveer een plek op de wachtlijst
  Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
  27 mei 2022 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk 1 plek Ja

  Module planning 27 mei 2022 - 13:00 uur

  • IIC 59 - Kick-off

   Datum
   27 mei 2022 - 13:00 uur  t/m  27 mei 2022 - 17:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • IIC 59 - Module 1

   Datum
   22 jun 2022 - 10:00 uur  t/m  23 jun 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • IIC 59 - Module 2

   Datum
   21 jul 2022 - 10:00 uur  t/m  22 jul 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • IIC 59 - Module 3

   Datum
   29 aug 2022 - 10:00 uur  t/m  30 aug 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Noordwijk
  • IIC 59 - Module 4

   Datum
   29 sep 2022 - 12:45 uur  t/m  29 sep 2022 - 18:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  15 sep 2022 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk 3 plekken Ja

  Module planning 15 sep 2022 - 13:00 uur

  • IIC 60 - KO

   Datum
   15 sep 2022 - 13:00 uur  t/m  15 sep 2022 - 17:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • IIC 60 - Module 1

   Datum
   31 okt 2022 - 10:00 uur  t/m  01 nov 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • IIC 60 - Module 2

   Datum
   10 jan 2023 - 10:00 uur  t/m  11 jan 2023 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • IIC 60 - Module 3

   Datum
   14 mrt 2023 - 10:00 uur  t/m  15 mrt 2023 - 15:30 uur
   Locatie
   Noordwijk
  • IIC 60 - Module 4

   Datum
   11 apr 2023 - 12:45 uur  t/m  11 apr 2023 - 18:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  17 okt 2022 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

  Module planning 17 okt 2022 - 13:00 uur

  • IIC 61 - KO

   Datum
   17 okt 2022 - 13:00 uur  t/m  17 okt 2022 - 17:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • IIC 61 - Module 1

   Datum
   23 nov 2022 - 10:00 uur  t/m  24 nov 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • IIC 61 - Module 2

   Datum
   25 jan 2023 - 10:00 uur  t/m  26 jan 2023 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • IIC 61 - Module 3

   Datum
   22 mrt 2023 - 10:00 uur  t/m  23 mrt 2023 - 15:30 uur
   Locatie
   Noordwijk
  • IIC 61 - Module 4

   Datum
   24 apr 2023 - 12:45 uur  t/m  24 apr 2023 - 18:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  07 nov 2022 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

  Module planning 07 nov 2022 - 13:00 uur

  • IIC 62 - KO

   Datum
   07 nov 2022 - 13:00 uur  t/m  07 nov 2022 - 17:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • IIC 62 - Module 1

   Datum
   20 dec 2022 - 10:00 uur  t/m  21 dec 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • IIC 62 - Module 2

   Datum
   22 feb 2023 - 10:00 uur  t/m  23 feb 2023 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • IIC 62 - Module 3

   Datum
   24 apr 2023 - 10:00 uur  t/m  25 apr 2023 - 15:30 uur
   Locatie
   Noordwijk
  • IIC 62 - Module 4

   Datum
   05 jun 2023 - 12:45 uur  t/m  05 jun 2023 - 18:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  08 dec 2022 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

  Module planning 08 dec 2022 - 13:00 uur

  • IIC 63 - KO

   Datum
   08 dec 2022 - 13:00 uur  t/m  08 dec 2022 - 17:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • IIC 63 - Module 1

   Datum
   18 jan 2023 - 10:00 uur  t/m  19 jan 2023 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • IIC 63 - Module 2

   Datum
   08 mrt 2023 - 10:00 uur  t/m  09 mrt 2023 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • IIC 63 - Module 3

   Datum
   16 mei 2023 - 10:00 uur  t/m  17 mei 2023 - 15:30 uur
   Locatie
   Noordwijk
  • IIC 63 - Module 4

   Datum
   12 jun 2023 - 12:45 uur  t/m  12 jun 2023 - 18:30 uur
   Locatie
   Driebergen

  Ervaringen

  • 90 van 100

   De training sloot perfect aan bij mijn behoefte, werd perfect gefaciliteerd en gevolgd door inspirerende mede-cursisten.

  • 80 van 100

   Zeer intensieve training waarbij het persoonlijke van de mens centraal staat.

  • 80 van 100

   Een heel boeiende inspirerende training waar ik op korte en langere termijn veel profijt van zal hebben.

  • 80 van 100

   Goede training, met name door combinatie langere periode met tweedaagse blokken en bijbehorende voorbereiding en huiswerk, waardoor je het geleerde ook direct gaat en blijft toepassen.

  • 80 van 100

   De training was inspirerend en soms met verassende inzichten die ij verder hebben geholpen en gaan helpen in de toekomst

  • 70 van 100

   Deze training heeft mij geleerd hoe ik samen met mijn omgeving uitdagingen op kan lossen, op een manier die voor iedereen goed is.

  • 100 van 100

   Positief, een echter aanrader !

  • 80 van 100

   De focus lag op persoonlijke ontwikkeling, een training op maat. Samen met de groep heb ik mijn eigen pad bewandeld en ging ik door een leerproces! Tussendoor heb ik het geleerde toegepast in mijn eigen werkpraktijk.

  • 90 van 100

   Ik heb de training ervaren als een heel grote positief confronterende en dus leerzame spiegel voor mijzelf en mijn werkomgeving.

  • 90 van 100

   een 'out-of-the-box' benadering buiten de kaders die ik zelf al geprobeerd had, wat buitengewoon heldere en nuttige inzichten gaf.

  Anderen bekeken ook

  De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
  impact te geven op verschillende niveaus.
  Scroll up