Invloed in Complexiteit

Intro

Versterk jouw invloed in het complexe krachtenveld

 • Ontwikkel daadkracht, overzicht en rust in (extreme) complexiteit
 • Krijg zicht (inzicht, overzicht) in jouw complexe krachtenveld
 • Pak - meer expliciet - jouw positie en regierol
 • Herken tegenstrijdige standpunten en belangen en ontwikkel gezamenlijke en waardevolle oplossingen

Complexiteit (h)erkennen
We leven in ongekende tijden. Het programma ‘Invloed in (extreme) complexiteit’ geeft antwoorden op de vragen hoe jij de mensen in jouw dynamische krachtenveld meekrijgt. Hoe je jouw regie versterkt. Hoe je zicht, inzicht en overzicht ontwikkelt en vervolgens invloed pakt. Door bijvoorbeeld het onderscheid tussen simpel en complex beter te doorzien. Door verdiepend te luisteren. Je ontwikkelt diverse perspectieven van kijken. Je gaat meer onderzoeken en handelen. Je gaat jezelf en je gedrag meer of anders inzetten bij interventies. Want jouw (nieuwe) gedrag beïnvloedt anderen. Door gebruik te maken van alle verschillen kan je eenheid ontwikkelen.

Gratis kennismaken met onze trainingen? Proef de stijl via een live sessie tijdens de Online Proeverij.

Veilige leer- en werkomgeving
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. Daarom werken we vanzelfsprekend volgens de richtlijnen van het RIVM.

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Investering

Duur
Start
Prijs (excl. BTW) Help

De prijs is excl. BTW. Vrijstelling van BTW is mogelijk, als je bedrijf geen BTW kan terug vorderen. Er komt dan 10% opslag bovenop de excl. BTW prijs, dit is voordeliger voor organisaties die geen BTW kunnen terugvorderen dan de prijs incl. BTW. Vraag bij je financiële afdeling na of je moet kiezen voor Prijs excl. BTW of Prijs BTW vrij.

4.695,00
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. De prijs is exclusief BTW en is onder voorbehoud van wijzigingen.

€ 445,59
Overnachten Meer info

Overnachten wordt aanbevolen. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. In deze training onderga je namelijk een intensief proces waarin je leert en verandert. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. De prijs is exclusief BTW en afhankelijk van het kamertype.

€ 380,74

Beschrijving

Invloed in Complexiteit: juist nu

Onverwachte gebeurtenissen struikelen momenteel over elkaar. Nieuwe gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Je collega’s, leidinggevenden en samenwerkingspartners tonen ander gedrag. Jijzelf ook. Je hebt moeite om het totaal te overzien. Je hebt behoefte om weer terug naar de essentie te gaan.

In- en uitzoomen
Jij bent vanuit je rol en positie deelnemer aan een of meerdere krachtenvelden, en hebt invloed op het verloop ervan. Deze krachtenvelden zijn - meer dan ooit - complex en dynamisch. Tegengestelde belangen komen zeer duidelijk op tafel. Het lijkt wel of de wereld nog sterker polariseert. Overleg en besluitvorming gaan steeds meer digitaal en dus (te) snel, efficiënt en korte termijn gericht. Maar ga je zo wel met elkaar de goede kant op? Wie of wat kan je nog vertrouwen? Klopt je ratio en intuïtie nog wel in een digitaal overleg? In dit programma leer je hoe je jouw beïnvloeding effectief kan inzetten om je dynamische krachtenveld in de goede richting te brengen. Het geeft inzicht in hoe je aandacht voor zowel de grote lijnen en richting houdt (uitzoomen), naast de kleine verbindingen en relaties in het krachtenveld (inzoomen).

“Ik streef nu meer naar wat mogelijk is en minder naar mijn gelijk.”

'Blended learning' en leren door te doen
Ervaar een bijzondere leervorm. Je komt niet alleen bij ons op locatie, maar doet ook online opdrachten op jouw eigen werkplek en tijdens een uitdagende game. Het is één van de meest uitgebreide leertrajecten op het gebied van beïnvloeding in Nederland!

“Ik heb niet de taart gekregen, maar wel de ingrediëntenlijst en het recept om vervolgens zelf aan de slag te gaan met het effectiever beïnvloeden van mijn omgeving. Het resultaat mag er zijn!”

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Online Proeverij

Gratis kennismaken met onze trainingen? Proef de stijl tijdens een live sessie.

Meld je aan

Programma

Gevarieerd leren in 4 modules, en meer …

Invloed in Complexiteit bestaat uit 4 modules (8 dagen) en een kick off (1 dagdeel). De start- en eindtijden zijn net na en voor de files. Voordat je aan de modules begint, krijg je een telefonisch intakegesprek en een voorbereidende opdracht. Tussen de module door krijg je opdrachten, werk je aan je casus en heb je (online) intervisie met de andere deelnemers.

“Een afwisselend programma met, naast een fijne trainer, diverse inspirerende ervaringsdeskundigen en boeiende games en challenges.”

Vooraf aan de modules:
 • Telefonisch intakegesprek
 • Formuleer aan de hand van een vragenformulier jouw leervraag en je casus (complex krachtenveld) en bespreek dit samen met de trainer tijdens het intakegesprek.
 • Voorbereidende opdracht

Kick-off (middag)
In deze korte module maak je kennis met de theoretische en pragmatische kaders van het programma en met de andere deelnemers. Je specificeert en deelt je leerdoelen. De deelnemers vormen intervisiegroepen, waarmee je tussendoor alle werkopdrachten bespreekt.

Tussendoor (ca 6 a 8 uur)
 • Teken je krachtenveld met de belangrijkste spelers en issues
 • Deel je inzichten en vragen met je intervisiegroepje (online of live). Zo krijg je meer zicht op jouw speelveld, de verschillende partijen met hun belangen en jouw rol.
   
  Module 1: Fris kijken (2 dagen)
  Vanuit diverse perspectieven kijken naar je krachtenveld en jouw opdracht in het veld: wat wil jij bereiken?
  • Leer om vanuit verschillende invalshoeken te kijken naar de dynamieken in jouw krachtenveld, je eigen rol daarin en die van anderen
  • Ontdek welke cultuuraspecten, dilemma’s en uitdagingen je tegenkomt in het krachtenveld en wat je strategie van beïnvloeden kan zijn
 • Tussendoor (ca 6 a 8 uur)
  • Interview diverse stakeholders in je speelveld; ontdek hun standpunten, belangen en waarden (0,5 dag)
  • Deel je ervaringen en inzichten met je intervisiegroepje. Zo krijg je meer zicht op de tegenstrijdige belangen en spanningen in het speelveld
  Module 2: Verdiepen en bewegen (2 dagen) 
  Laat oude patronen van werk los en creëer ruimte voor het nieuwe; vertrouw meer op je talenten, visie en intuïtie.
  • Onderzoek dilemma’s, overtuigingen en (oude) patronen in jezelf en je handelingsrepertoire
  • Ontdek de verbinding tussen het handelen vanuit je hoofd (ratio), hart (gevoel) en handen (acties)
  Tussendoor (ca 6 a 8 uur)
  • Kleine experiment met grote impact uitzetten in je krachtenveld; jij en een mededeelnemer coachen elkaar hier bij (peer coaching)
  • Deel je ervaringen en inzichten in je intervisiegroepje. Zo ontwikkel je meer inzicht in welk gedrag van jou (meer of minder) effectief is
  Module 3: Vernieuwing creëren (2 dagen)
  Om een collectieve beweging te creëren is samenwerken, vertrouwen en goede regie nodig.
  • Creëer draagvlak door jezelf bewust in te zetten als ‘instrument’
  • Leer strategieën en beïnvloedingstechnieken toe te passen, waarbij je de diversiteit benut
  Module 4: 'Geleerde lessen doorgeven (middag) 
  In deze module kijk je naar je leercurve: toen, nu en straks…
  • Reflecteer op de bewegingen die jij maakt en die je in het speelveld teweegbrengt
  • Ontwikkel waardevolle inzichten en geef je geleerde lessen door (giving forward)

  Extra: Invloed in complexiteit-event
  Zin om bij te praten en te netwerken na de training? Elk jaar organiseren we een alumnimiddag voor (oud-)deelnemers van Invloed in Complexiteit. Er staat een interessant programma met een actueel thema voor je klaar. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging.

  “Invloed in Complexiteit heeft me geholpen om de kluwen in m'n hoofd en in de organisatie om me heen te ontrafelen.”

  Studiebelasting
  Naast de opleidingsdagen dien je rekening te houden met een extra studiebelasting van ongeveer 3 tot 8 procent van de duur van de gehele opleiding. Tussen de modules werk je aan huiswerkopdrachten en/of reflectieopdrachten.

  Tip: alles uit je training halen? Blijf overnachten!
  Blijven slapen geeft gegarandeerd een verdieping aan de trainingservaring. Zo kun je alles wat je tijdens de training leert rustig op je laten inwerken. Bovendien kun je je ervaringen met andere deelnemers delen. Onze comfortabele hotelkamers zijn gewoon op onze trainingslocaties. In de prachtige, bosrijke omgeving of bij de ruisende zee kom je helemaal tot rust. Je reserveert de overnachtingen via het inschrijfformulier.

  Coaching &Co: meer verdieping na jouw training
  Wil je na jouw training verder leren? Schrijf je dan in voor Coaching &Co. Daarmee gaat jouw leerproces ook na de training door. Zo breng je jezelf en jouw organisatie verder!

  Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
  We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

  Voor wie

  Past Invloed in Complexiteit bij jou?

  Deze training is voor:
  Strategische adviseurs, strategische consultants, programmamanagers, senior projectleiders, senior managers.

  • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring als senior professional of leidinggevende
  • Je werkt in een dynamisch en complex krachtenveld
  • Je worstelt met vragen over invloed uitoefenen in een complexe omgeving
  • Je hebt te maken met diverse belangen en invloeden van stakeholders
  • Je brengt een eigen case mee die gaat over de wezenlijke vraagstukken binnen jouw organisatie
  • Je hebt hbo of wo werk- en denkniveau

  “Baanbrekende persoonlijke en professionele groei door mix van theorie, doen en reflectie van trainer en trainees.”

  Samen leren
  De groep bestaat uit 8 tot 16 personen. Wij creëren een veilige leeromgeving waarin je waardevol met elkaar kunt sparren over de inhoud van de training én over jouw werksituatie.

  Maatwerk voor jouw organisatie
  Ben je op zoek naar deze training voor een incompany traject? Of wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Onze adviseurs helpen je graag: advies@debaak.nl | 0343-556369.

  Het team

  Deze toegewijde professionals zorgen ervoor dat de training voor jou een groot succes wordt!

  • Sandrine van Rees Vellinga
   Naam
   Sandrine van Rees Vellinga
   Functie
   Contactpersoon | Programmacoördinator

   Lees meer...

  • Desiree de Graaff
   Naam
   Desiree de Graaff
   Functie
   Trainer

   Lees meer...

  • Caroline van der Linden
   Naam
   Caroline van der Linden
   Functie
   Organisatiecoach | Executive coach | Leadingtrainer

   Lees meer...

  • Lidwien Eggermont
   Naam
   Lidwien Eggermont
   Functie
   Coach |Trainer

   Lees meer...

  • Hanneke van Geet
   Naam
   Hanneke van Geet
   Functie
   Programmamaker | Trainer

   Lees meer...

  Startdata

  Plaatsen beschikbaar
  Beperkt aantal plaatsen beschikbaar
  Reserveer een plek op de wachtlijst
  Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
  25 okt 2021 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

  Module planning 25 okt 2021 - 13:00 uur

  • IIC 51- Kick-off

   Datum
   25 okt 2021 - 13:00 uur  t/m  25 okt 2021 - 17:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • Module 1

   Datum
   29 nov 2021 - 10:00 uur  t/m  30 nov 2021 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • Module 2

   Datum
   10 jan 2022 - 10:00 uur  t/m  11 jan 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • Module 3

   Datum
   14 feb 2022 - 10:00 uur  t/m  15 feb 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Noordwijk
  • Module 4

   Datum
   31 mrt 2022 - 12:45 uur  t/m  31 mrt 2022 - 18:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  16 nov 2021 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

  Module planning 16 nov 2021 - 13:00 uur

  • IIC 52- Kick-off

   Datum
   16 nov 2021 - 13:00 uur  t/m  16 nov 2021 - 17:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • IIC 52 - Module 1

   Datum
   13 dec 2021 - 10:00 uur  t/m  14 dec 2021 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • IIC 52 - Module 2

   Datum
   14 feb 2022 - 10:00 uur  t/m  15 feb 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • IIC 52 - Module 3

   Datum
   13 apr 2022 - 10:00 uur  t/m  14 apr 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Noordwijk
  • IIC 52 - Module 4

   Datum
   16 mei 2022 - 12:45 uur  t/m  16 mei 2022 - 18:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  10 dec 2021 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

  Module planning 10 dec 2021 - 13:00 uur

  • IIC 55- KO

   Datum
   10 dec 2021 - 13:00 uur  t/m  10 dec 2021 - 17:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • Module 1

   Datum
   17 jan 2022 - 10:00 uur  t/m  18 jan 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • Module 2

   Datum
   03 mrt 2022 - 10:00 uur  t/m  04 mrt 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • Module 3

   Datum
   25 apr 2022 - 10:00 uur  t/m  26 apr 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Noordwijk
  • Module 4

   Datum
   23 mei 2022 - 12:45 uur  t/m  23 mei 2022 - 18:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  23 feb 2022 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

  Module planning 23 feb 2022 - 13:00 uur

  • Kick-off

   Datum
   23 feb 2022 - 13:00 uur  t/m  23 feb 2022 - 17:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • Module 1

   Datum
   28 mrt 2022 - 10:00 uur  t/m  29 mrt 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • Module 2

   Datum
   23 mei 2022 - 10:00 uur  t/m  24 mei 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • Module 3

   Datum
   20 jun 2022 - 10:00 uur  t/m  21 jun 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Noordwijk
  • Module 4

   Datum
   12 sep 2022 - 12:45 uur  t/m  12 sep 2022 - 18:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  14 mrt 2022 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

  Module planning 14 mrt 2022 - 13:00 uur

  • Kick-off

   Datum
   14 mrt 2022 - 13:00 uur  t/m  14 mrt 2022 - 17:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • Module 1

   Datum
   13 apr 2022 - 10:00 uur  t/m  14 apr 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • Module 2

   Datum
   24 mei 2022 - 10:00 uur  t/m  25 mei 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Noordwijk
  • Module 3

   Datum
   27 jun 2022 - 10:00 uur  t/m  28 jun 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • Module 4

   Datum
   11 jul 2022 - 12:45 uur  t/m  11 jul 2022 - 18:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  07 apr 2022 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

  Module planning 07 apr 2022 - 13:00 uur

  • Kick-off

   Datum
   07 apr 2022 - 13:00 uur  t/m  07 apr 2022 - 17:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • Module 1

   Datum
   17 mei 2022 - 10:00 uur  t/m  18 mei 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • Module 2

   Datum
   04 jul 2022 - 10:00 uur  t/m  05 jul 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • Module 3

   Datum
   07 sep 2022 - 10:00 uur  t/m  08 sep 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Noordwijk
  • Module 4

   Datum
   17 okt 2022 - 12:45 uur  t/m  17 okt 2022 - 18:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  27 mei 2022 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

  Module planning 27 mei 2022 - 13:00 uur

  • Kick-off

   Datum
   27 mei 2022 - 13:00 uur  t/m  27 mei 2022 - 17:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • Module 1

   Datum
   22 jun 2022 - 10:00 uur  t/m  23 jun 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • Module 2

   Datum
   21 jul 2022 - 10:00 uur  t/m  22 jul 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Driebergen
  • Module 3

   Datum
   29 aug 2022 - 10:00 uur  t/m  30 aug 2022 - 15:30 uur
   Locatie
   Noordwijk
  • Module 4

   Datum
   29 sep 2022 - 12:45 uur  t/m  29 sep 2022 - 18:30 uur
   Locatie
   Driebergen

  Ervaringen

  • 90 van 100

   een 'out-of-the-box' benadering buiten de kaders die ik zelf al geprobeerd had, wat buitengewoon heldere en nuttige inzichten gaf.

  • 80 van 100

   Heel intensief en bijzonder leerzaam

  • 90 van 100

   In deze training biedt concrete handvatten - met veel theoretische onderbouwing - om inzicht te krijgen in de diverse "cirkels" waarin je invloed kunt uitoefenen en deze invloed effectief te vergroten - niet alleen vanuit je hoofd maar vooral vanuit je hart. Van verantwoordelijkheden naar passie!

  • 80 van 100

   Mooi hoe een casus vanuit de praktijk centraal staat in de training en een waardevolle wending krijgt door nieuwe perspectieven.

  • 80 van 100

   Heel intensief maar enorm waardevol

  • 70 van 100

   heel goede mix tussen theorie en praktijk en hele goede groepsdynamiek.

  • 100 van 100

   Leuk en reflecterend op je eigen manier van handelen.

  • 90 van 100

   De training was inspirerend, gaf mij veel energie om nieuwe complexe situaties te analyseren en er zelfverzekerd mee aan de slag te gaan.

  • 80 van 100

   Veel verschillende werkvormen, veel ervaringsuitwisseling met medecursisten en nuttige inkijk in je eigen gedrag.

  • 70 van 100

   Baanbrekende persoonlijke en professionele groei door mix van theorie, doen en reflectie van trainer en trainees

  Anderen bekeken ook

  De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
  impact te geven op verschillende niveaus.
  Scroll up