Young Executives Program

Intro

Bij een MBA vergaar je kennis, bij de YEP ontwikkel je wijsheid

 • Ken je kwaliteiten, breid je repertoire uit en leer effectiever leidinggeven
 • Doorzie complexere, strategische vraagstukken uit je organisatie en speel hier soepel op in
 • Vergroot je inzicht in de dynamiek binnen teams en je organisatie en wordt invloedrijker binnen zowel je team als het hoger management
 • Verbreed je kennis over verandermanagement en leer hoe jij op jouw authentieke wijze mensen in beweging brengt
 • Leer beter begrenzen en verleg daarmee je focus naar een langetermijnvisie

Beste leider, harder werken helpt niet!
Authentiek leiderschap in een sterk veranderende omgeving lijkt nu moeilijker dan ooit tevoren. En jij voelt het ook: harder werken helpt niet, het moet anders. Wij helpen jou om je innerlijke kracht te ontdekken, zodat je een inspirerend antwoord hebt als jouw team een perspectief op de toekomst nodig heeft. Het vertrouwen en de ruimte die je geeft, betalen zich terug in een team dat ongekende prestaties neerzet. Het Young Executives Program staat al 25 jaar voor een high-impact programma voor de leider die graag de volgende stap wil zetten.

Gratis kennismaken met onze trainingen? Proef de stijl via een live sessie tijdens de Online Proeverij.

Goed nieuws!
Vanaf 1 juni is het weer mogelijk om trainingen te volgen op onze locaties. Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. Hoe we dat doen lees je hier. Samen creëren we een veilige leer- en werkomgeving.

Meer weten? Bel gerust onze adviseurs 
Soms weet je niet precies wat jouw leervraag is. Wil je weten of deze training geschikt voor je is? Onze adviseurs helpen je graag: advies@debaak.nl | 0343-556369

Investering

Duur
Start
Prijs (excl. BTW) Help

De prijs is excl. BTW. Vrijstelling van BTW is mogelijk, als je bedrijf geen BTW kan terug vorderen. Er komt dan 10% opslag bovenop de excl. BTW prijs, dit is voordeliger voor organisaties die geen BTW kunnen terugvorderen dan de prijs incl. BTW. Vraag bij je financiële afdeling na of je moet kiezen voor Prijs excl. BTW of Prijs BTW vrij.

11.595,00
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. De prijs is exclusief BTW en is onder voorbehoud van wijzigingen.

€ 2.185,88
Overnachten Meer info

Overnachten wordt aanbevolen. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. In deze training onderga je namelijk een intensief proces waarin je leert en verandert. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. De prijs is exclusief BTW en afhankelijk van het kamertype.

€ 713,88

Beschrijving

Straal uit wie je bent!

Je hebt al lange tijd de ambitie om naar de top te groeien. Inmiddels heb je een steeds grotere verantwoordelijkheid, maar meer delegeren gaat je niet altijd even gemakkelijk af. De organisatie verwacht belangrijke beslissingen van je, je voelt druk ontstaan op jou als persoon. Welke richting wil je op in je leven en je loopbaan? Hoe vind je de juiste balans tussen hard werken en rust?

“Life changing! Ik ben blij dat ik deze tijd in mijzelf heb geïnvesteerd, want ik handel nu meer vanuit mezelf, met mijn hoofd en hart in balans.”

Jouw persoonlijkheid is de basis
In het Young Executives Program ontdek je jouw persoonlijke ambities en word je geconfronteerd met jouw sterke en minder sterke eigenschappen. ‘Jezelf zijn’ zorgt ervoor dat je energie uitstraalt. Dat heb je nodig als inspirerende leider. Zo worden struikelblokken uitdagingen die je met vertrouwen tegemoetziet en maak jij op doortastende wijze keuzes!

“Ik maak nu meer bewuste keuzes, sta steviger en kijk verder dan alleen mijn eigen belang.”

Word de leidinggevende van de toekomst
Leidinggeven gaat verder dan simpelweg die rol pakken. Het gaat dieper. Naast je persoonlijke intelligentie ontwikkel je ook je strategische intelligentie. Je leert om krachtenvelden te doorgronden van de mensen om je heen - in je team en in jouw organisatie. Daarbij stap je letterlijk uit je comfortzone. Je gaat naar het buitenland en je leert om te gaan met cultuurverschillen, complexe situaties en de noodzaak om je eigen denken en doen aan te passen. Je krijgt een breder perspectief en wordt een leider van de toekomst!

“Een geweldige reis door mijn eigen ontwikkeling.”

Kies je voor een MBA of het Young Executives Program?
Ons programma en een MBA hebben zeker raakvlakken. Het verschil? Bij een MBA vergaar je kennis, bij ons Young Executives Program ontwikkel je wijsheid. We behandelen natuurlijk theorieën en modellen en geven verschillende experts het woord, maar de focus ligt op ervaringsgericht leren met veel aandacht voor jouw authentieke leiderschapsstijl. Je leert niet alleen om dingen effectiever te doen, maar je durft de gang van zaken te onderzoeken en zelfs patronen te doorbreken. Ons programma biedt jou de kansen om écht te veranderen als leider en om een netwerk op te bouwen met de leiders van de toekomst.

Weinig tijd? Volg de korte versie
Wil je jouw impact als leider wel vergroten, maar heb je weinig tijd? Volg dan het Young Executives Program Compact. Met kortere modules doordeweeks en meer studie-uren in eigen tijd.

Meer weten? Bel gerust onze adviseurs 
Soms weet je niet precies wat jouw leervraag is. Wil je weten of deze training geschikt voor je is? Onze adviseurs helpen je graag: advies@debaak.nl | 0343-556369

Online Proeverij

Gratis kennismaken met onze trainingen? Proef de stijl tijdens een live sessie.

Meld je aan

Programma

Ervaar 5 inspirerende modules

Het Young Executives Program bestaat uit 18 dagen, verdeeld over 5 inspirerende modules. Voordat je aan dit intensieve ontwikkelingsprogramma begint, krijg je een intakegesprek. Ook houden we een officiële kick-off.

“Je maakt een transformatie door van expert naar inspirerend leider van binnenuit.”

Vooraf aan de modules:
 • Face-to-face intakegesprek
  In dit gesprek formuleer je jouw leervraag samen met een trainer. Ook krijg je meer informatie over de rest van het programma en over de voorbereidende opdrachten.
 • Kick-off
  Maak kennis met de andere deelnemers en hun leidinggevenden. Je scherpt de link aan tussen jouw ontwikkeltraject en jouw werkveld, zodat jouw leidinggevende het leertraject ook draagt en begeleidt. Zo heeft de YEP nog meer impact.
Module 1: Leidinggeven aan jezelf (4 dagen)
In deze module ga je op zoek naar jouw relatie met jezelf: vroeger en nu.
 • Formuleer je leerdoelen en verbeterpunten
 • Leer wat bij jou past, waar je goed in bent en wat jouw drijfveren zijn
 • Ontdek je sterke en zwakke kanten, je gedragspatronen, je waarden en je levensthema’s
 • Herken hoe jouw persoonlijkheid doorwerkt in jouw leiderschaps- of managementstijl
 • Experimenteer met nieuw gedrag
Module 2: Betekenisvol leidinggeven aan je team en organisatie (3 dagen)
Experimenteer met verschillende leiderschapsstijlen en verdiep je in jouw unieke houding tot anderen.
 • Word je bewust van hoe je kijkt naar een ander
 • Ontdek jouw rol in de groep en op je werk. Leer over het effect van jouw rol en leer hoe je mensen mee krijgt
 • Laat je inspireren door de begenadigd spreker en succesvolle ‘serial social entrepreneur’ Dennis Karpes 
 • Leer om betekenisvol leiding te geven vanuit jouw drijfveren en waarden
 • Leer hoe jij met veranderingen omgaat en hoe anderen dat doen
 • Herken de dynamiek in teams en het politieke krachtenveld binnen organisaties. Je gaat daarbij niet alleen in op de ‘what’ en ‘how’, maar ook op de ‘why’ van Simon Sinek
 • Ga aan de slag met oefeningen op het gebied van prototyping, Theory U, 360° feedback en de veranderstrategie van de Holland Consulting Group
Module 3: Internationaal ondernemen (5 dagen)
Stap uit je comfortzone! Durf over je grenzen heen te kijken.
 • Werk in het buitenland samen aan een reallife business-case van een bedrijf zonder winstoogmerk
 • Word je bewust van je eigen wereldbeeld en het effect hiervan op je gedrag en relaties
 • Leer meer over andere culturen en wereldbeelden
 • Leer leidinggeven aan verandering in een complexe, internationale omgeving
 • Ontwikkel je organisatie- en omgevingssensitiviteit
 • Ontdek nieuwe inzichten, kansen en experimenteer met nieuw gedrag
Module 4: Inspiratie en bezinning (4 dagen)
In deze module laat je op je inwerken wat je in de vorige modules hebt geleerd en ervaren met behulp van reflectie en mindfulness.
 • Integreer en verdiep je inzichten en ervaar de meerwaarde ervan
 • Ervaar hoe je deze inzichten toepast in het hier en nu en wat jouw unieke bijdrage daarin is
 • Maak bewuste keuzes voor in jouw werkveld
 • Krijg een heldere visie op de toekomst en ga daar voor staan

“Inzichten in mijzelf waren nog nooit zo diep.”

Module 5: integratie en nieuwe perspectieven (2 dagen)
Ontdek jouw relatie met je toekomstige leiderschap.
Ervaar waar je op dit moment staat en welke stappen je nog wilt gaan nemen.
 • Ontdek wat jou stimuleert of juist tegenhoudt
 • Sta stil bij het nieuwe perspectief dat je tijdens deze training hebt opgedaan en verstevig het
 • Presenteer je ervaringen en successen tijdens de eindpresentatie. Je leidinggevende is hier ook bij aanwezig

Studiebelasting
Naast de opleidingsdagen dien je rekening te houden met een extra studiebelasting van ongeveer 3 tot 8 procent van de duur van de gehele opleiding. Tussen de modules werk je aan huiswerkopdrachten en/of reflectieopdrachten.

Tip: alles uit je training halen? Blijf overnachten!
Blijven slapen geeft gegarandeerd een verdieping aan de trainingservaring. Zo kun je alles wat je tijdens de training leert rustig op je laten inwerken. Bovendien kun je je ervaringen met andere deelnemers delen. Onze comfortabele hotelkamers zijn gewoon op onze trainingslocaties. In een prachtige, bosrijke omgeving of bij de ruisende zee kom je helemaal tot rust. Je reserveert de overnachtingen via het inschrijfformulier.

Coaching &Co: meer verdieping na jouw training
Wil je na jouw training verder leren? Schrijf je dan in voor Coaching &Co. Daarmee gaat jouw leerproces ook na de training door. Zo breng je jezelf en jouw organisatie verder!

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Voor wie

Past het Young Executives Program bij jou?

Deze training is voor:
(Senior) leidinggevenden, (senior) managers, (senior) projectleiders, (senior) coördinatoren, (senior) programmamanagers en (senior) teamleiders.

 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als leidinggevende bij complexe projecten
 • Je werkt niet alleen operationeel, maar hebt ook (beginnend) strategisch inzicht
 • Je wilt je skills in management en leiderschap ontwikkelen
 • Je wilt jezelf op persoonlijk vlak verdiepen en staat open voor reflectie
 • Je hebt de ambitie om door te groeien naar een senior functie
 • Aansluitend op gemiddelde leeftijd van de deelnemers ben je tussen de 30 en 44 jaar oud
 • Je hebt hbo of wo werk- en denkniveau

“Gaaf om echt een nieuw netwerk te hebben opgebouwd met de groep. De intensieve training schept een enorme band.”

Samen leren
De groep bestaat uit 8 tot 14 personen. Wij creëren een veilige leeromgeving waarin je waardevol met elkaar kunt sparren over de inhoud van de training én over jouw werksituatie.

Bekijk de verschillende soorten branches en bedrijven en functienamen van deelnemers van het Young Executives Program.

Maatwerk voor jouw organisatie
Ben je op zoek naar deze training voor een incompany traject? Of wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Onze adviseurs helpen je graag: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Het team

Deze toegewijde professionals zorgen ervoor dat de training voor jou een groot succes wordt!

 • Sandrine van Rees Vellinga
  Naam
  Sandrine van Rees Vellinga
  Functie
  Contactpersoon | Programmacoördinator

  Lees meer...

 • Sabrina Oudega
  Naam
  Sabrina Oudega
  Functie
  Trainer

  Lees meer...

 • Olga Plokhooij
  Naam
  Olga Plokhooij
  Functie
  Trainer

  Lees meer...

 • Martijn van Haagen
  Naam
  Martijn van Haagen
  Functie
  Incompany adviseur talent- & leiderschapsontwikkeling | Trainer | Manager Incompany

  Lees meer...

 • Femke Ottevanger
  Naam
  Femke Ottevanger
  Functie
  Trainer

  Lees meer...

 • Natasja Kol
  Naam
  Natasja Kol
  Functie
  Contactpersoon | Programmacoördinator

  Lees meer...

Startdata

Plaatsen beschikbaar
Beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Reserveer een plek op de wachtlijst
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
12 jan 2021 - 14:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk, Extern Ja

Module planning 12 jan 2021 - 14:00 uur

 • YEP 159 - Kick Off

  Datum
  12 jan 2021 - 14:00 uur  t/m  12 jan 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • Yep 159 - Module 1

  Datum
  18 jan 2021 - 12:00 uur  t/m  21 jan 2021 - 13:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • Yep 159 - Module 2

  Datum
  08 mrt 2021 - 09:30 uur  t/m  10 mrt 2021 - 22:00 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • Yep 159 - Module 3

  Datum
  12 apr 2021 - 08:00 uur  t/m  16 apr 2021 - 20:00 uur
  Locatie
 • Yep 159 - Module 4

  Datum
  14 jun 2021 - 17:00 uur  t/m  17 jun 2021 - 13:30 uur
  Locatie
  Extern
 • Yep 159 - Module 5

  Datum
  22 sep 2021 - 09:00 uur  t/m  23 sep 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
25 mrt 2021 - 14:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk, Extern Ja

Module planning 25 mrt 2021 - 14:00 uur

 • YEP 160- Kick-off

  Datum
  25 mrt 2021 - 14:00 uur  t/m  25 mrt 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • YEP 160- Module 1

  Datum
  06 apr 2021 - 12:00 uur  t/m  09 apr 2021 - 13:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • YEP 160- Module 2

  Datum
  26 mei 2021 - 09:30 uur  t/m  28 mei 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • YEP 160- Module 3

  Datum
  05 jul 2021 - 08:00 uur  t/m  09 jul 2021 - 20:00 uur
  Locatie
  Extern
 • YEP 160- Module 4

  Datum
  30 aug 2021 - 17:00 uur  t/m  02 sep 2021 - 13:30 uur
  Locatie
  Extern
 • YEP 160- Module 5

  Datum
  14 okt 2021 - 09:00 uur  t/m  15 okt 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
08 jun 2021 - 14:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk, Extern Ja

Module planning 08 jun 2021 - 14:00 uur

 • YEP 161- Kick off

  Datum
  08 jun 2021 - 14:00 uur  t/m  08 jun 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • YEP 161- Module 1

  Datum
  21 jun 2021 - 12:00 uur  t/m  24 jun 2021 - 13:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • YEP 161- Module 2

  Datum
  08 sep 2021 - 09:30 uur  t/m  10 sep 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • YEP 161- Module 3

  Datum
  08 nov 2021 - 08:00 uur  t/m  12 nov 2021 - 20:00 uur
  Locatie
  Extern
 • YEP 161- Module 4

  Datum
  11 jan 2022 - 17:00 uur  t/m  14 jan 2022 - 13:30 uur
  Locatie
  Extern
 • YEP 161- Module 5

  Datum
  10 mrt 2022 - 09:00 uur  t/m  11 mrt 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk

Ervaringen

 • 100 van 100

  YEP laat je op verrassende wijze jezelf ontdekken en daarmee het beste uit jezelf te halen.

 • 90 van 100

  Persoonlijke groei gaat hand in hand met mijn groei als leider.

 • 100 van 100

  "Inzicht verkregen in hoe krachtig je als persoon bent, door dicht te blijven bij wie je bent en wat je drijfveren zijn"

 • 80 van 100

  Dankzij het volgen van het Young Executive Program sta ik veel dichter bij mijzelf. Hierdoor weet ik veel beter waar mijn kracht ligt en wat voor type leider ik ben. Het is ontzettend bijzonder in een groep zo intens met jezelf aan de slag te gaan.

 • 100 van 100

  De YEP was voor mij een sprint naar een nieuw niveau in mijn leiderschap. De reis was emotioneel, soms zwaar, heel liefdevol en duurzaam. Niet de zoveelste stapel management boeken, maar een boost in mijn leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. En ik heb er een groep aan overgehouden die waardevol is voor mijn professionele netwerk en ook als deelgenoot en vriend na de YEP.

 • 90 van 100

  Absoluut! De meest waardevolle, confronterende, spannende en tegelijkertijd warme opleiding die ik ooit heb mogen volgen. Ik heb mezelf ontmoet, heb de pijnpunten opgezocht en ben meters verder gekomen op mijn levenspad. En daar ben ik blij mee en trots op. Een cadeau voor het leven!

 • 100 van 100

  Het YEP is een geweldige reis waar je zowel persoonlijk als in het werk ontzettend veel profijt van hebt.

 • 100 van 100

  Het was een leerzame ervaring die mij terugbracht naar mijn oorsprong: wie ben ik en waarom mag ik er zijn zoals ik ben.

 • 80 van 100

  Enorm inzicht in jezelf; waar je staat, waar je vandaan komt en welk verlangen er is waar je naar toe wilt.

 • 80 van 100

  YEP was voor mij een weg van ontmoeting. Het heeft mij meer inzicht gegeven in wie ik nu ben in plaats van wat ik altijd doe. Dit heeft mij enorm geholpen meer mezelf te kunnen zijn en van daaruit mijn talenten in te zetten.

Anderen bekeken ook

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
Scroll up