Empty Page Section

Intro

Bij een MBA vergaar je kennis, bij de YEP ontwikkel je wijsheid

 • Ken je kwaliteiten, breid je repertoire uit en leer effectiever leidinggeven
 • Doorzie complexere, strategische vraagstukken uit je organisatie en speel hier soepel op in
 • Vergroot je inzicht in de dynamiek binnen teams en je organisatie en verstevig daardoor jouw invloed, zowel naar je team als naar het hoger management
 • Verbreed je kennis rondom verandermanagement en leer hoe jij op jouw authentieke wijze mensen in beweging kunt brengen
 • Leer beter begrenzen en verleg daarmee je focus naar een lange termijn visie

Beste leider, harder werken helpt niet!
Het lijkt nu moeilijker dan ooit tevoren: authentiek leiderschap in een sterk veranderende omgeving. En jij voelt het ook: harder werken helpt niet, het moet anders. Wij helpen jou om je innerlijke kracht te ontdekken. Zodat je een inspirerend antwoord hebt als jouw team een perspectief op de toekomst nodig heeft. Zodat het vertrouwen en de ruimte die je geeft, zich terugbetalen in een team dat ongekende prestaties neerzet. Daar staat het Young Executives Program al ruim 25 jaar voor; een high-impact programma voor de leider die graag de volgende stap wil zetten.

Gratis kennismaken met onze trainingen? Meld je aan voor de Baak Proeverij!

Investering

Duur
Prijs (exclusief btw) Help

De prijs is inclusief lesmateriaal en toebehoren en is excl. BTW als jouw organisatie BTW kan terug vorderen. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW kan terug vorderen? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie. De prijs is onder voorbehoud van wijzigingen.

11.595,00
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. De prijs is exclusief BTW en is onder voorbehoud van wijzigingen.

€ 2.172,08
Overnachten (aanbevolen) Meer info

In deze training onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te blijven logeren, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. Als je niet wenst te overnachten, dien je het bovenstaande vinkje weg te halen. De prijs is exclusief BTW en afhankelijk van het kamertype.

€ 699,33

Beschrijving

Straal uit wie je bent!


Je hebt al lange tijd de ambitie om naar de top te groeien. Inmiddels heb je een steeds grotere verantwoordelijkheid, maar meer delegeren gaat je niet altijd even gemakkelijk af. De organisatie verwacht belangrijke beslissingen van je. Je voelt druk ontstaan op jou als persoon. Welke richting wil je op in je leven en je loopbaan? Hoe vind je de juiste balans tussen hard werken en rust?

“Life changing! Ik ben blij dat ik deze tijd in mijzelf heb geïnvesteerd, want ik handel nu meer vanuit mezelf, met mijn hoofd en hart in balans.”

Jouw persoonlijkheid is de basis
In het Young Executives Program ontdek je jouw persoonlijke ambities en word je geconfronteerd met jouw sterke en minder sterke eigenschappen. ‘Jezelf zijn’ zorgt ervoor dat je energie uitstraalt. En dat heb je nodig als inspirerende leider. Zodat struikelblokken uitdagingen worden die je met vertrouwen tegemoet ziet en je op doortastende wijze keuzes maakt!

“Ik maak nu meer bewuste keuzes, sta steviger en kijk verder dan alleen mijn eigen belang.”

Word de leidinggevende van de toekomst
Leidinggeven gaat verder dan simpelweg die rol pakken. Het gaat dieper. Naast je persoonlijke intelligentie, ontwikkel je ook je strategische intelligentie. Je leert krachtenvelden te doorgronden van de mensen om je heen, in je team en in jouw organisatie. Daarbij stap je letterlijk uit je comfortzone. Je gaat naar het buitenland en je leert om te gaan met cultuurverschillen, complexe situaties en de noodzaak je eigen denken en doen aan te passen. Zodat je als leider een breder perspectief krijgt en je een leider van de toekomst wordt!

“Een geweldige reis door mijn eigen ontwikkeling.”

Kies je voor een MBA of het Young Executives Program?
Ons programma en een MBA hebben zeker raakvlakken. Het verschil? Bij een MBA vergaar je kennis, bij ons Young Executives Program ontwikkel je wijsheid. We behandelen natuurlijk theorieën en modellen en geven verschillende experts het woord. Maar de focus ligt op ervaringsgericht leren met veel aandacht voor jouw authentieke leiderschapsstijl. Je leert niet alleen dingen effectiever te doen, maar durft de gang van zaken te onderzoeken en zelfs patronen te doorbreken. Ons programma biedt je de kansen om écht te veranderen als leider en een netwerk op te bouwen met de leiders van de toekomst.

Weinig tijd? Volg de korte versie
Wil je jouw impact als leider wel vergroten, maar heb je weinig tijd ? Volg dan het Young Executives Program Compact. Met kortere modules door de week en meer studie-uren in eigen tijd.


de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Whitepaper

'Wat je pas over leiderschap leert nadat je leider bent.'

Naar de whitepaper

Programma

Ervaar 5 inspirerende modules


Het Young Executives Program bestaat uit 5 inspirerende modules verdeeld over 18 dagen. Voordat je aan dit intensieve ontwikkelingsprogramma begint, krijg je een intakegesprek. Ook houden we een officiële kick-off.

“Je maakt een transformatie van expert naar inspirerend leider van binnenuit.”

Vooraf aan de modules:
 • Intakegesprek
  Formuleer jouw leervraag samen met een trainer tijdens dit face-to-face gesprek. Ook krijg je meer informatie over de rest van het programma en over voorbereidende opdrachten.
 • Kick-off
  Maak kennis met de andere deelnemers en hun leidinggevenden. Je scherpt de link aan tussen jouw ontwikkeltraject en jouw werkveld. Zodat het leertraject ook wordt gedragen en begeleid door jouw leidinggevende. Zo heeft de YEP nog meer impact.
Module 1: Leidinggeven aan jezelf (4 dagen)
In deze module ga je op zoek naar jouw relatie met jezelf: vroeger en nu.
 • Formuleer je leerdoelen en verbeterpunten
 • Leer wat bij jou past, waar je goed in bent en wat je drijfveren zijn
 • Ontdek je sterke en zwakke kanten, je gedragspatronen, je waarden en je levensthema’s
 • Herken hoe jouw persoonlijkheid doorwerkt in jouw leiderschap- of managementstijl
 • Experimenteer met nieuw gedrag
Module 2: Betekenisvol leidinggeven aan je team en organisatie (3 dagen)
Experimenteer met verschillende leiderschapsstijlen en verdiep je in jouw unieke houding tot anderen.
 • Word je bewust van hoe je kijkt naar een ander
 • Ontdek jouw rol in de groep en op je werk. Leer over het effect van jouw rol en hoe je mensen mee krijgt
 • Leer betekenisvol leiding te geven vanuit jouw drijfveren en waarden
 • Leer hoe jij met veranderingen omgaat en hoe anderen dat doen
 • Herken de dynamiek in teams en het politieke krachtenveld binnen organisaties. Je gaat daarbij niet alleen in op de ‘what’ en ‘how’, maar ook op de ‘why’ van Simon Sinek
 • Ga aan de slag met oefeningen op het gebied van prototyping, Theory U, 360-gradenfeedback en veranderstrategie van de Holland Consulting Group
Module 3: Internationaal ondernemen (5 dagen)
Stap uit je comfortzone! Durf over je grenzen heen te kijken.
 • Werk in het buitenland samen aan een real life business case van een bedrijf zonder winstoogmerk
 • Word je bewust van je eigen wereldbeeld en het effect hiervan op je gedrag en relaties
 • Leer meer over andere culturen en wereldbeelden
 • Leer leidinggeven aan verandering in een complexe, internationale omgeving
 • Ontwikkel je organisatie- en omgevingssensitiviteit
 • Ontdek nieuwe inzichten, kansen en experimenteer met nieuw gedrag
Module 4: Inspiratie en bezinning (4 dagen)
In deze module laat je op je inwerken wat je hebt geleerd en ervaren in de vorige modules met behulp van reflectie en mindfulness.
 • Integreer en verdiep je inzichten en ervaar de meerwaarde ervan
 • Ervaar hoe je deze inzichten toepast in het hier en nu en wat jouw unieke bijdrage daarin is
 • Maak bewuste keuzes voor in jouw werkveld
 • Krijg een heldere visie op de toekomst en ga daar voor staan

“Inzichten in mijzelf waren nog nooit zo diep.”

Module 5: integratie en nieuwe perspectieven (2 dagen)
Ontdek jouw relatie met je toekomstige leiderschap.
Ervaar waar je op dit moment staat en welke stappen je nog wilt gaan nemen.
 • Ontdek wat jou stimuleert of juist tegenhoudt
 • Sta stil bij en verstevig je nieuwe perspectief dat je tijdens deze training hebt opgedaan
 • Presenteer je ervaringen en successen tijdens de eindpresentatie. Je leidinggevende is hierbij ook aanwezig

Studiebelasting
Naast de opleidingsdagen zoals vermeld, dien je rekening te houden met een extra studiebelasting van ongeveer 3-8% van de duur van de gehele opleiding. De studiebelasting bestaat over het algemeen uit huiswerkopdrachten en/of reflectieopdrachten ter voorbereiding op de volgende module.

Tip: alles uit je training halen? Blijf overnachten!
Blijven slapen geeft gegarandeerd een verdieping aan de trainingservaring. Zo kun je alles wat je leert tijdens de training rustig op je in laten werken. Bovendien kun je je ervaringen met andere deelnemers delen. Onze comfortabele hotelkamers zijn gewoon op onze trainingslocaties. Een prachtige bosrijke omgeving of een ruisende zee, waar je helemaal tot rust komt. Je reserveert de overnachtingen via het inschrijfformulier.

Coaching &Co: meer verdieping na jouw training
Wil je na jouw training verder leren? Schrijf je dan in voor Coaching &Co. Daarmee gaat jouw leerproces ook na de training door. Je brengt zo jezelf en jouw organisatie verder!

Meer weten? Bel gerust onze adviseurs
Soms weet je niet precies wat jouw leervraag is. Wil je weten of deze training geschikt voor je is? Onze adviseurs helpen je graag: advies@debaak.nl | 0343-556369

Voor wie

Past het Young Executives Program bij jou?


Deze training is voor:
(Senior) leidinggevenden, (senior) managers, (senior) projectleiders, (senior) coördinatoren, programmamanagers en (senior) teamleiders

 • Je hebt hbo of wo werk- en denkniveau
 • Leeftijdsindicatie: tussen de 28 en 40 jaar oud
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als leidinggevende bij complexe projecten
 • Je werkt niet alleen operationeel, maar hebt ook (beginnend) strategisch inzicht
 • Je wilt je skills in management en leiderschap ontwikkelen
 • Je wilt jezelf op persoonlijk vlak verdiepen en staat open voor reflectie
 • Je hebt de ambitie om door te groeien naar een senior functie

“Gaaf om echt een nieuw netwerk te hebben opgebouwd met de groep. De intensieve training schept een enorme band.”

Samen leren
De groep bestaat uit 8 tot 14 personen. Wij creëren een veilige leeromgeving waarin je waardevol met elkaar kunt sparren over de inhoud van de training én over jouw werksituatie.

Bekijk de verschillende soorten branches en bedrijven en functienamen van deelnemers van het Young Executives Program.

Maatwerk voor jouw organisatie
Ben je op zoek naar deze training voor een incompany-traject? Of wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Onze adviseurs helpen je graag: advies@debaak.nl | 0343-556369.


Het team

Deze toegewijde professionals zorgen ervoor dat de training voor jou een groot succes wordt!

Startdata

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
24 jan 2019 - 14:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 24 jan 2019 - 14:00 uur

 • YEP 151 - Kick off

  Datum
  24 jan 2019 - 14:00 uur  t/m  24 jan 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • YEP 151 - Module 1

  Datum
  04 feb 2019 - 12:00 uur  t/m  07 feb 2019 - 13:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • YEP 151 - Module 2

  Datum
  25 mrt 2019 - 09:30 uur  t/m  27 mrt 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • YEP 151 - Module 3

  Datum
  20 mei 2019 - 08:00 uur  t/m  24 mei 2019 - 20:00 uur
  Locatie
  Buitenland
 • YEP 151 - Module 4

  Datum
  01 jul 2019 - 17:00 uur  t/m  04 jul 2019 - 13:30 uur
  Locatie
  Extern
 • YEP 151 - Module 5

  Datum
  16 sep 2019 - 09:00 uur  t/m  17 sep 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
07 mei 2019 - 14:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 07 mei 2019 - 14:00 uur

 • YEP 152 - Kick off

  Datum
  07 mei 2019 - 14:00 uur  t/m  07 mei 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • YEP 152 - Module 1

  Datum
  14 mei 2019 - 12:00 uur  t/m  17 mei 2019 - 13:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • YEP 152 - Module 2

  Datum
  26 jun 2019 - 09:30 uur  t/m  28 jun 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • YEP 152 - Module 3

  Datum
  02 sep 2019 - 08:00 uur  t/m  06 sep 2019 - 20:00 uur
  Locatie
  Buitenland
 • YEP 152 - Module 4

  Datum
  15 okt 2019 - 17:00 uur  t/m  18 okt 2019 - 13:30 uur
  Locatie
  Extern
 • YEP 152 - Module 5

  Datum
  14 jan 2020 - 09:00 uur  t/m  15 jan 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk

Ervaringen

 • 100 van 100

  YEP laat je op verrassende wijze jezelf ontdekken en daarmee het beste uit jezelf te halen.

 • 90 van 100

  Persoonlijke groei gaat hand in hand met mijn groei als leider.

 • 100 van 100

  "Inzicht verkregen in hoe krachtig je als persoon bent, door dicht te blijven bij wie je bent en wat je drijfveren zijn"

 • 100 van 100

  De YEP was voor mij een sprint naar een nieuw niveau in mijn leiderschap. De reis was emotioneel, soms zwaar, heel liefdevol en duurzaam. Niet de zoveelste stapel management boeken, maar een boost in mijn leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. En ik heb er een groep aan overgehouden die waardevol is voor mijn professionele netwerk en ook als deelgenoot en vriend na de YEP.

 • 80 van 100

  Dankzij het volgen van het Young Executive Program sta ik veel dichter bij mijzelf. Hierdoor weet ik veel beter waar mijn kracht ligt en wat voor type leider ik ben. Het is ontzettend bijzonder in een groep zo intens met jezelf aan de slag te gaan.

 • 90 van 100

  Absoluut! De meest waardevolle, confronterende, spannende en tegelijkertijd warme opleiding die ik ooit heb mogen volgen. Ik heb mezelf ontmoet, heb de pijnpunten opgezocht en ben meters verder gekomen op mijn levenspad. En daar ben ik blij mee en trots op. Een cadeau voor het leven!

 • 100 van 100

  Het YEP is een geweldige reis waar je zowel persoonlijk als in het werk ontzettend veel profijt van hebt.

 • 100 van 100

  Het was een leerzame ervaring die mij terugbracht naar mijn oorsprong: wie ben ik en waarom mag ik er zijn zoals ik ben.

 • 80 van 100

  Enorm inzicht in jezelf; waar je staat, waar je vandaan komt en welk verlangen er is waar je naar toe wilt.

 • 80 van 100

  YEP was voor mij een weg van ontmoeting. Het heeft mij meer inzicht gegeven in wie ik nu ben in plaats van wat ik altijd doe. Dit heeft mij enorm geholpen meer mezelf te kunnen zijn en van daaruit mijn talenten in te zetten.

Anderen bekeken ook

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.

Meer inspiratie

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • teaser_0034

  De 6 gewoontes waar nieuwe leiders écht vanaf moeten

  Artikel

  Iets nieuws leren staat altijd hoog op het prioriteitenlijstje van een manager. Maar, nu er meer initiatief van de werknemers wordt verwacht, vraagt dit nog iets veel moeilijkers, namelijk dingen áfleren. Lees meer over de 6 gewoontes die nieuwe leiders kwijt moeten zien te raken.

  Lees meer...

Scroll up