Empty Page Section

Bij een MBA vergaar je kennis, bij de YEP ontwikkel je wijsheid

Je wilt stappen maken. Zowel in je carrière als in je persoonlijke ontwikkeling. En je krijgt die kans ook: je rol omvat steeds meer verantwoordelijkheden, van het aansturen van collega's tot het bedenken van langetermijnstrategieën. Hoe vul je die rol het beste in? Hoe versterk je je leidinggevende kracht? En hoe zorg je ervoor dat dit resultaten oplevert voor jouzelf, je team en je organisatie? Ontdek het in Young Executives Program samen met andere young executives zoals jij, onder begeleiding van ervaren trainers en coaches.

Thema
Doelgroep
Duur
In totaal 44 dagdelen, bestaande uit een persoonlijk intakegesprek, een kick-off en vijf modules.
Deelnemers
8 tot 14 personen

Investering

Prijs (excl. 21% BTW) Help

De prijs is excl. BTW als jouw organisatie BTW kan terug vorderen. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW kan terug vorderen? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

11.595,00
Prijs (BTW-vrij) Help

De prijs is BTW-vrijgesteld als jouw organisatie geen BTW terug kan vorderen. Zie het overzicht van de Belastingdienst. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW-vrijgesteld is of niet? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

12.754,50
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. Het genoemde totaalbedrag is een indicatie en wordt na afloop van elke module gefactureerd door de Baak Seaside (locatie Noordwijk) of het Landgoed de Horst (locatie Driebergen) op basis van nacalculatie. Prijs is exclusief BTW.

€ 2.120,68
Overnachten (optioneel) Meer info

In deze training onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te blijven logeren, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. Als je niet wenst te overnachten, dien je het bovenstaande vinkje weg te halen. Prijs is exclusief BTW.

€ 1.017,00

Beschrijving

Wat voor leider ben jij?

Jouw verantwoordelijkheid als young professional groeit enorm en daarmee de druk op jouw persoon. De eenvoudige ‘quick fix’ is niet meer toereikend en je voelt dat het tijd is het anders aan te pakken. Met de opleiding YEP maak je jouw leiderschap efficiënter en effectiever. Je vergroot onder andere je vermogen om anderen achter jouw visie te scharen en mee te laten werken aan de doelen die je voor ogen hebt. Ook leer je de balans te vinden tussen enerzijds hard werken en anderzijds rust en reflectie. Slim delegeren is daarbij essentieel. Met YEP vergroot je zowel je inzicht in structuren, culturen en veranderingsprocessen als ook je vaardigheid om vernieuwingen, projecten en strategieën door te voeren.

Leider van de toekomst

De YEP is de training waarin jij daadwerkelijk gaat staan voor jouw missie en visie. Je leert om te werken vanuit eigen kracht, authenticiteit en verbinding met anderen. Simpelweg omdat die persoonlijke aanpak de meeste impact heeft. ‘Jezelf zijn’ zorgt ervoor dat je de energie houdt en uitstraalt die je als inspirerende leider nodig hebt. Als leider van de toekomst kun je niet zonder zelfkennis en autonomie. Dat vraagt om een sterk ontwikkelde ratio, intuïtie en actiegerichtheid.

Jezelf en anderen leiden

Leren in de YEP betekent bereid zijn jezelf onder de loep te nemen, je comfortzone te verlaten en niet bang te zijn voor resultaten. De YEP staat voor een intensieve ontwikkeling, juist ook door de business case in het buitenland die bijdraagt aan een versnelling in jouw groei. Je zorgt dat je hoofd, hart en handen elkaar versterken, dat je introspectieve vermogen optimaal ontwikkeld is en dat jij jezelf daardoor goed kunt leiden. Pas dan kun je ook anderen goed aansturen.

Resultaten

 • Je kunt effectiever leidinggeven. 
 • Je doorziet complexere organisatie vraagstukken en weet er soepel op in te spelen. 
 • Je kent jezelf beter, van je krachten tot je verbeterpunten.
 • Je ziet wat je moet doen om jouw verbeterpunten te realiseren. 
 • Je kan beter begrenzen en daarmee je focus verleggen naar lange termijn visie.
 • Je ontwikkelt je vermogen om te verbinden en verandering te creëren.
 • Je krijgt zicht op je eigen manier van leren en hoe je daarmee verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen groei.
 • Je vergroot jouw impact als leider in je organisatie.
 • Je hebt je netwerk versterkt met leiders van de toekomst.

Overnachten

In onze trainingen onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locaties te blijven overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven overnachten een verdieping aan de trainingservaring geeft. Via het inschrijfformulier kun je je overnachtingen reserveren.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

Proeverij_640x480

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Whitepaper

'Wat je pas over leiderschap leert nadat je leider bent.'

Naar de whitepaper

Programma

Hoe ziet het programma eruit?

Je doorloopt de opleiding YEP in groepsverband, in vijf modules. Je mededeelnemers zijn ambitieuze leidinggevenden tussen de 28 en 40 jaar met minimaal 2 jaar leidinggevende ervaring in een complexe lijn- of projectmanagementfunctie. Vaak gaat het daarbij om grote verantwoordelijkheden, veel uit te oefenen invloed en vragen over het leiderschap dat hierbij past. In jouw rol wordt niet alleen operationeel maar ook (beginnend) strategisch inzicht gevraagd. Het is van belang dat je als deelnemer open staat voor reflectie en inzicht in eigen sterktes en zwaktes. 

Voordat het intensieve ontwikkelingsprogramma begint, heb je een face-to-face intakegesprek van een uur. Daarin formuleer je je leervraag met één van de trainers. De officiële start van de training is een middag voor alle deelnemers en hun leidinggevende of andere direct betrokkenen. Op deze 'kick-off' kun je onder andere de link aanscherpen tussen je ontwikkeltraject en je werkpraktijk. Er is ook een kortere versie van dit programma: Young Executives Program Compact

Jouw persoonlijkheid als basis

YEP volgt een duidelijke lijn. Het programma neemt jouw unieke persoonlijkheid als basis voor goed leiderschap. De eerste module draait om jouw relatie met jezelf, in het heden en verleden. Daarna verdiep je je achtereenvolgens in jouw unieke verhouding tot anderen, je team, je organisatie en je (internationale) omgeving. In de laatste twee modules komt ook je relatie met je toekomstige leiderschap aan bod. Samen met de andere deelnemers sluit je af met een eindpresentatie over wat jij hebt geleerd in aanwezigheid van je leidinggevende of andere betrokkene uit jouw organisatie.

Businesscase in het buitenland

Er is in YEP volop persoonlijke aandacht voor jouw ontwikkeling en leerdoelen. Je voelt ruimte voor reflectie, vertraging, feedback, sparren en netwerkopbouw. Levens- en loopbaanvragen wisselen lessen over leiderschap af. Je leert veelal door te ervaren – soms individueel, vaak ook in groepsverband. In module 3 werk je bijvoorbeeld in het buitenland samen aan een real life business case van een ideële organisatie. Je leert tijdens die reis om te gaan met cultuurverschillen, complexe situaties, eigen aannames en de noodzaak je denken en doen aan te passen. 

Wat ontwikkel je per module?

Module 1: Leidinggeven aan jezelf (4 dagen)

 • Je verwoordt je leerdoelen en verbeterpunten.
 • Je durft in je eigen kracht te staan.
 • Je ziet je sterke kanten, je schaduwzijde, je levensthema's en je levensloop.  
 • Je herkent hoe jouw persoonlijkheid doorwerkt in jouw unieke leiderschap/management.

Module 2: Leidinggeven aan je team, organisatie en verandering (3 dagen)

 • Je bent je bewust van hoe je kijkt naar de ander.
 • Je ziet je rol in de groep (op je werk en in YEP) en het effect van die rol.
 • Je ziet in hoe je met verandering omgaat en hoe anderen met veranderingen omgaan.
 • Je herkent de dynamiek in teams en organisaties, inclusief je eigen organisatie.

Module 3: Internationaal ondernemen (5 dagen)

 • Je werkt in het buitenland samen aan een real life business case van een ideële organisatie.
 • Je bent je bewust van je eigen wereldbeeld en het effect hiervan op je gedrag en relaties.
 • Je ziet hoeveel verschillende wereldbeelden, culturen en waarheden er zijn.
 • Je vergroot je vaardigheid in het omgaan met complexe situaties.
 • Je hebt nieuwe inzichten, ziet nieuwe kansen en experimenteert met nieuw gedrag. 

Module 4: Inspiratie en bezinning (4 dagen)

 • Je integreert de inzichten die de modules 1, 2 en 3 je hebben gebracht.
 • Je bezint je op die inzichten en ervaart de meerwaarde ervan.
 • Je ervaart hoe je de inzichten toepast in het hier en nu.
 • Je zet de bezinning om in praktijkgerichte keuzes en een heldere visie voor de toekomst.

Module 5: Integratie en nieuwe perspectieven (2 dagen)

 • Je staat stil bij waar je staat ten opzichte van de voornemens uit module 4.
 • Je ziet in wat je belemmert en stimuleert.
 • Je verankert het nieuwe perspectief dat je in YEP hebt opgedaan.
 • Je deelt je YEP-ervaringen en successen onder andere via een eindpresentatie, waarbij je leidinggevende ook aanwezig zal zijn.

Ga naar data-overzicht voor meer details over data en tijden.

Het team

Data overzicht

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
20 mrt 2017 - 14:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 20 mrt 2017 - 14:00 uur

 • YEP 143 - Kick off

  Datum
  20 mrt 2017 - 14:00 uur t/m 20 mrt 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • YEP 143 - Module 1

  Datum
  10 apr 2017 - 12:00 uur t/m 13 apr 2017 - 13:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • YEP 143 - Module 2

  Datum
  22 mei 2017 - 09:30 uur t/m 24 mei 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • YEP 143 - Module 3

  Datum
  26 jun 2017 - 08:00 uur t/m 30 jun 2017 - 20:00 uur
  Locatie
  Extern
 • YEP 143 - Module 4

  Datum
  04 sep 2017 - 17:00 uur t/m 07 sep 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  Extern
 • YEP 143 - Module 5

  Datum
  06 nov 2017 - 12:00 uur t/m 07 nov 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
29 mei 2017 - 14:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 29 mei 2017 - 14:00 uur

 • YEP 144 - Kick off

  Datum
  29 mei 2017 - 14:00 uur t/m 29 mei 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • YEP 144 - Module 1

  Datum
  06 jun 2017 - 12:00 uur t/m 09 jun 2017 - 13:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • YEP 144 - Module 2

  Datum
  05 jul 2017 - 09:30 uur t/m 07 jul 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • YEP 144 - Module 3

  Datum
  04 sep 2017 - 08:00 uur t/m 08 sep 2017 - 20:00 uur
  Locatie
  Extern
 • YEP 144 - Module 4

  Datum
  10 okt 2017 - 17:00 uur t/m 13 okt 2017 - 13:30 uur
  Locatie
  Extern
 • YEP 144 - Module 5

  Datum
  16 nov 2017 - 09:00 uur t/m 17 nov 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
29 sep 2017 - 14:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 29 sep 2017 - 14:00 uur

 • YEP 145 - Kick off

  Datum
  29 sep 2017 - 14:00 uur t/m 29 sep 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • YEP 145 - Module 1

  Datum
  03 okt 2017 - 12:00 uur t/m 06 okt 2017 - 13:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • YEP 145 - Module 2

  Datum
  08 nov 2017 - 09:30 uur t/m 10 nov 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • YEP 145 - Module 3

  Datum
  11 dec 2017 - 08:00 uur t/m 15 dec 2017 - 20:00 uur
  Locatie
  Extern
 • YEP 145 - Module 4

  Datum
  23 jan 2018 - 17:00 uur t/m 26 jan 2018 - 13:30 uur
  Locatie
  Extern
 • YEP 145 - Module 5

  Datum
  22 feb 2018 - 09:00 uur t/m 23 feb 2018 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
27 nov 2017 - 14:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 27 nov 2017 - 14:00 uur

 • YEP 146 - Kick off

  Datum
  27 nov 2017 - 14:00 uur t/m 27 nov 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • YEP 146 - Module 1

  Datum
  05 dec 2017 - 12:00 uur t/m 08 dec 2017 - 13:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • YEP 146 - Module 2

  Datum
  10 jan 2018 - 09:30 uur t/m 12 jan 2018 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • YEP 146 - Module 3

  Datum
  12 feb 2018 - 08:00 uur t/m 16 feb 2018 - 20:00 uur
  Locatie
  Extern
 • YEP 146 - Module 4

  Datum
  20 mrt 2018 - 17:00 uur t/m 23 mrt 2018 - 13:30 uur
  Locatie
  Extern
 • YEP 146 - Module 5

  Datum
  07 mei 2018 - 09:00 uur t/m 08 mei 2018 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk

Ervaringen

 • Het van een leerzame ervaring die mij terugbracht naar mijn oorsprong: wie ben ik en waarom mag ik er zijn zoals ik ben.

 • Enorm inzicht in jezelf; waar je staat, waar je vandaan komt en welk verlangen er is waar je naar toe wilt.

 • YEP was voor mij een weg van ontmoeting. Het heeft mij meer inzicht gegeven in wie ik nu ben in plaats van wat ik altijd doe. Dit heeft mij enorm geholpen meer mezelf te kunnen zijn en van daaruit mijn talenten in te zetten.

 • Het was een intensief, soms confronterend, leerzaam en warm bad

 • Een intense en zeer leerzame ervaring, waarbij elke module een hele verdiepingsslag maakt in mijn persoonlijke ontwikkeling gericht op mijn privé- en werkomgeving.

 • Een cadeautje, waar ik de rest van mijn leven van kan genieten.

 • Het programma van de YEP heb ik ervaren als verdiepend, emotioneel, en ruimtescheppend m.b.t. mijn leerdoelen

 • Diepgaand en zeer constructief op een (fundamenteel) persoonlijk niveau. Hierdoor impact op houding in het algemeen, en houding als manager in het bijzonder.

 • Leerzaam, vernieuwend en fantastische mensen leren kennen!

 • Top ervaring! Door deze training ben ik in control!

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • High Performance Leadership (HPL)

  Training

  In een tijd waar organisaties met minder mensen, meer moeten doen, vragen we veel van elkaar. Maar, harder werken is niet altijd de juiste reactie. En harder leidinggeven ook niet. Hoe kun je dan wel het beste uit jezelf en anderen halen?

  Lees meer...

 • Coachend Leiderschap (COL)

  Training

  Je wilt graag een inspiratiebron zijn voor je medewerkers en hen laten werken vanuit hun eigen kracht en talent. Tegelijkertijd heb je jouw belang als leidinggevende en moet je de team- en organisatietargets halen. Kan dat alles samengaan? Wél als je een coachend leider bent. De training Coachend Leiderschap helpt je om jouw coachend leiderschap verder te ontwikkelen. Daarmee laat je je medewerkers uit zichzelf in beweging komen om zich in te spannen voor de organisatie.

  Lees meer...

 • Leidinggeven aan (eigenwijze) Professionals (LAP)

  Training

  Je geeft leiding aan talentvolle, (eigen)wijze medewerkers. Zij hebben vaak nog meer kennis van zaken dan jij. Tegelijkertijd ben jij wel verantwoordelijk voor het resultaat. In hoeverre moet je je nu wel of niet met het proces of de inhoud bemoeien? En hoe ga je om met eventuele weerstand? In de training Leidinggeven aan (eigenwijze) Professionals leer je effectief leiding te geven aan (eigenwijze) professionals. Centraal staat samenwerking aan heldere doelen, op zo'n manier dat jij én zij meer ruimte en inspiratie voelen.

  Lees meer...

 • Young Executives Program Compact (YEPCOM)

  Training

  Jouw talenten hebben je ver gebracht. Maar je merkt dat er nu meer van je wordt gevraagd. Dat je vertrouwde aanpak niet volstaat. Tijd om je leiderschap onder de loep te nemen en aan te scherpen. Dat doe je in YEP Compact, een verkorte versie van de opleiding YEP. Samen met young professionals als jij verbreed en verdiep je jouw inzicht in jezelf, teams en organisaties. Je voelt je steviger in je leiderschap en vergroot je toegevoegde waarde voor je organisatie.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


Scroll up