Hero

Empty Page Section

Incompany: samen werken aan wendbaarheid in de organisatie

De groeiende complexiteit in organisaties en in de samenleving, en de elkaar snel opvolgende innovaties, vragen om flexibelere manieren van organiseren en om een ander soort leiderschap. Om mee te kunnen bewegen met de gevraagde veranderingen en wendbaar te blijven, moeten mensen meer leren dan alleen vaardigheden en trucjes. Iemands houding, ‘mindset’ en intrinsieke motivatie spelen een steeds belangrijkere rol. In de incompany trainingen van de Baak zetten we net dat stapje verder. Mensen groeien professioneel én persoonlijk. Daarnaast optimaliseren we het leren door het telkens met de werkcontext te verbinden.

Als eigenzinnig instituut voor leiderschapsontwikkeling combineren we al 70 jaar intellect, intuïtie en interactie. We leren mensen om de juiste combinatie van hun kwaliteiten en die van anderen in te zetten om kansen voor hun organisatie te creëren. We schuwen geen enkele methode en kijken in onze trainingen vaak naar binnen en naar buiten. We zorgen ervoor dat deelnemers hun persoonlijke effectiviteit verbeteren op meerdere niveaus en we stimuleren eigenaarschap, samenwerking, innovatie en betrokkenheid. Bijna altijd werken we met actuele cases die tijdens de training worden opgelost. Daarnaast dagen we mensen ook uit buiten de organisatie te kijken om hun horizon te verbreden. Om verbeteringen of nieuwe ideeën te verzamelen op (soms) onverwachte plaatsen: leren van of met klanten, van andere organisaties of in onbekende contexten.

Een leertraject volledig op maat

Onze experts stellen samen met jou een leertraject voor de organisatie samen. Door onze jarenlange ervaring met maatwerk trainingen met zeer veel soorten organisaties en bedrijven weten we wat wel en niet werkt en wat de nieuwste ontwikkelingen zijn. Voorop staat, dat we gaan voor het beste resultaat. We werken met bewezen methodes, met ervaren trainers die jouw organisatie begrijpen en met professionals uit binnen- en buitenland.

Bekijk de thema’s van onze incompany trainingen:


Talent Development
Management Development
Team Development
Organisatie Development
Coaching

Onze adviseurs staan voor je klaar

Ben jij geïnteresseerd in een incompany traject en wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs. Je bereikt ons via 0343-556369 of mail naar advies@debaak.nl.

Informatie of advies

Neem contact op met onze adviseurs via

Telefoon
0343-556369
E-mail
advies@debaak.nl

Meer inspiratie

Bekijk deze artikelen en filmpjes
 • de Baak

  Cofely Energy Solutions | AEM-cube

  klantcases

  Cofely Energy Solutions BV was een conventioneel installatiebedrijf en is door de veranderende vraag op de markt verschoven naar innovatief projectontwikkelaarbedrijf. “Dat vraagt heel veel van je personeel”, vertelt algemeen directeur Bas Ambachtsheer. “Als managementteam besloten we dat we inzicht in onszelf moesten hebben, inclusief de blindspots, om deze bedrijfsverandering goed te kunnen uitdragen en in goede banen te leiden. Wij zijn een voorbeeld voor de rest van de teams.”

  Lees meer...

 • teaser_0009

  Dubois & Co | Impact...

  klantcases

  Registeraccountantskantoor Dubois & Co koos voor een gewaagd leiderschapsontwikkelingstraject met de Baak. Door middel van een Management Development programma werd de vraag over de toekomst van hun organisatie bij tien potentiële leiders uit hun eigen organisatie neergelegd. Gekoppeld aan het uitwerken van deze strategiecase werkten de deelnemers aan hun eigen leiderschapskwaliteiten.

  Lees meer...

 • teaser_0023

  Hoe Fujifilm Europe succesvol op eigen benen ging staan

  klantcases

  Fujifilm Europe verdiende jarenlang aan één succesvol product: filmrolletjes. Totdat die filmrolletjes ‘opeens’ niet meer nodig waren. Fuji had toen twee opties: reorganiseren of vernieuwen. Het werd die laatste optie. Met hulp van de Baak werd een succesvol veranderingstraject ingezet. Tegenwoordig produceert het bedrijf membranen voor gaszuivering en waterzuivering, relatief kleine producten naast de offsetplaten en fotopapier.

  Lees meer...

 • teaser_9999

  Fujifilm | Gezamenlijke droom werkt sterker dan visie

  Artikel

  Je moet wel durven. In een bedrijf vol technische experts het woord ‘droom’ introduceren. Albert van Maren, Manufactering Director van Fujifilm Ofsett Plates in Tilburg, bracht flow door de ‘why’ te verbinden aan reële doelen geïnspireerd door een maatwerktraject dat het bedrijf deed bij de Baak. Ook vond hij leiderschap opnieuw uit voor zichzelf.

  Lees meer...

 • ING | Starting Manager

  klantcases

  Starting Manager is een programma voor beginnende leidinggevenden binnen ING waarin resultaatgerichtheid en authenticiteit hand in hand gaan. Om een team strategisch te sturen en tot prestaties te laten komen moet je je medewerkers goed kunnen coachen. Dat gaat het beste als je jezelf als persoon goed kent en kunt neerzetten. Je eigenheid op een evenwichtige manier inzetten dus, binnen een redelijk op resultaatgerichte organisatie.

  Lees meer...

 • teaser_0012

  Nedstaal | MT in beweging

  klantcases

  Binnen Nedstaal is in 2010 een nieuw management team gevormd. Daarnaast hebben er de afgelopen tijd een aantal wisselingen binnen het team plaatsgevonden. Dit was de aanleiding om een MT-traject samen met de Baak te gaan doen.

  Lees meer...

 • Strukton Civiel | efficiëntie vergroten door intervisie

  klantcases

  Strukton Civiel bestaat uit een aantal bedrijven voor infrastructuuroplossingen. De projectmanagers en projectverantwoordelijken uit de verschillende disciplines werken zeer zelfstandig aan grote en langdurige projecten, gekoppeld aan forse budgetten. Veel tijd om informatie uit te wisselen is er dan niet. Om de efficiëntie te verbeteren koos Strukton er voor om deze medewerkers een intervisietraject te laten volgen onder leiding van de Baak.

  Lees meer...

 • teaser_debaak_0034

  Hoe Bouwmaat zijn organisatie succesvol verbouwde

  Artikel

  De Bouwmaat-formule is groot geworden met zijn uitstekende logistiek en vakkundig advies. Maar commerciële vaardigheden, die in de crisis steeds meer werden gevraagd, waren onvoldoende ontwikkeld. Verslag van een ingrijpende herstructurering die iedereen in de organisatie raakte.

  Lees meer...

 • teaser_2017

  Haal méér uit je Young Talent traject

  Artikel

  Grote organisaties investeren in het ontwikkelen van hun jong talent. Maar hoe zorg je ervoor dat de talenten zo veel mogelijk toegevoegde waarde voor de organisatie hebben, nu en in de toekomst? “Talentontwikkeling is een gemeenschappelijke uitdaging van de organisatie ”, zegt Martijn van Haagen, consultant Talentontwikkeling bij de Baak. Lees zijn 5 tips.

  Lees meer...

 • teaser_debaak_0113

  Vaardigheden van jonge vaktechnici ontwikkelen is cruciaal voor je succes

  Artikel

  Goede ICT-talenten aantrekken is lastig. Het aantal ICT-rollen binnen een organisatie die van belang zijn om voor continuïteit en vernieuwing te zorgen zal sterk toenemen, de vraag is daarom groot. De ontwikkeling van technisch talent met een invloedrijke of leidende rol om de vernieuwing aan te jagen, vormt een bijzondere uitdaging. Talentontwikkelaar Martijn van Haagen van de Baak vertelt welke vaardigheden en competenties verder ontwikkeld moeten worden om als organisatie future proof te worden.

  Lees meer...

 • teaser_0026

  Onderzoek: Succesfactoren van Leiderschapsontwikkeling

  Om succesvol te blijven, moeten organisaties flexibel en efficiënt zijn, met klantgerichte en betrokken medewerkers. Een belangrijke manier om dat te bereiken is door managers te ontwikkelen die daar leiding aan kunnen geven. Dat maakt dat leiderschapsontwikkeling steeds meer een significante succesfactor is voor organisaties.

  Lees meer...

 • logo_postnl_teaser

  PostNL | Innovatief Ondernemen

  klantcases

  "Deze training is echt anders, dit hebben we nooit eerder gedaan. De deelnemers werden uitgedaagd om buiten hun comfortzone te treden. En ze leerden om elkaar effectief te ondersteunen en aan te moedigen. Naast een aantal modules werkten de deelnemers aan een innovatieve businesscase inclusief het betrekken van een sponsor op hoog niveau. Dat maakt dat er ook echte resultaten kwamen" - Emma de Kleer, senior programmamanager Training & Development bij PostNL

  Lees meer...

Scroll up