Empty Page Section

Meer presteren met bevlogen medewerkers

In een tijd waar organisaties met minder mensen, meer moeten doen, vragen we veel van elkaar. Maar, harder werken is niet altijd de juiste reactie. En harder leidinggeven ook niet. Hoe kun je dan wel het beste uit jezelf en anderen halen?

Thema
Doelgroep
Duur
2 modulen, 11 dagdelen en coachingsgesprek
Deelnemers
10 tot 12 personen

Investering

Prijs (excl. 21% BTW) Help

De prijs is excl. BTW als jouw organisatie BTW kan terug vorderen. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW kan terug vorderen? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

4.195,00
Prijs (BTW-vrij) Help

De prijs is BTW-vrijgesteld als jouw organisatie geen BTW terug kan vorderen. Zie het overzicht van de Belastingdienst. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW-vrijgesteld is of niet? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

4.614,50
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. Het genoemde totaalbedrag is een indicatie en wordt na afloop van elke module gefactureerd door de Baak Seaside (locatie Noordwijk) of het Landgoed de Horst (locatie Driebergen) op basis van nacalculatie. Prijs is exclusief BTW.

€ 280,31
Overnachten (optioneel) Meer info

In deze training onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te blijven logeren, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. Als je niet wenst te overnachten, dien je het bovenstaande vinkje weg te halen. Prijs is exclusief BTW.

€ 339,00

Beschrijving

Essentie

Met de training High Performance Leadership helpen we je de leider te worden die zijn/haar team ziet, begrijpt, waardeert en hen daarmee weet te inspireren tot uitstekende teamprestaties. Onze visie is dat emotioneel intelligent leiderschap aan de basis van high performance staat. Dit ga je ontwikkelen in de training. Je leert hoe je dit kunt aanwenden om een positieve, veilige, resultaatgerichte sfeer in de werkomgeving te creëren. Dit is essentieel om bevlogenheid te bereiken, de staat die nodig is om samen tot high performance te komen.

Belangrijke voorwaarden voor het bereiken van bevlogenheid, is werken vanuit (persoonlijke) waarden en het stellen van zinvolle, uitdagende doelen. Het kenmerkende van deze training is dat we niet alleen bezig zijn met jouw persoonlijke ontwikkeling, maar ook een doorbraak realiseren in de praktijk van jouw afdeling en organisatie. De casuïstiek die jij inbrengt is bepalend voor een groot deel van jouw training. Door het betrekken van de praktijk als leeromgeving, dragen we bij aan zichtbare resultaten op korte en lange termijn, bij jou en jouw team.

Resultaten

 • Je bent in staat om 'High Performance Competences' te ontwikkelen
 • Je realiseert een positieve, veilige en resultaatgerichte sfeer in jouw team 
 • Je ziet, begrijpt en waardeert je medewerkers meer dan voorheen en weet hen te inspireren tot betere teamprestaties
 • Je ontwikkelt je eigen leiderschapsstijl die zowel mens- als taakgericht is
 • Je reduceert stress bij jezelf en anderen, en weet hoe je flow bereikt met je team (positieve stress)
 • Je herkent, begrijpt en weet goed om te gaan met emoties (emotiemanagement)

Overnachten

In onze trainingen onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locaties te blijven overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven overnachten een verdieping aan de trainingservaring geeft. Via het inschrijfformulier kun je je overnachtingen reserveren.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369.

Proeverij_640x480

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Programma

De training High Performance Leadership leert je een balans te vinden tussen resultaat en relatie bij het aansturen van mensen. Dit begint met inzicht krijgen in jouw persoonlijkheid, het onderzoeken van jouw emotionele intelligentie en het ontwikkelen van jouw empathie. Je krijgt inzicht in de functie van emoties en leert verschillende emoties herkennen, zodat je mensen beter kunt aanvoelen en aansturen.

Wat ontwikkel je per module?

Het leerproces begint al met de coaching sessie waarin de trainer de uitkomst van de EQ-test met je bespreekt. Dankzij dit gesprek kan de trainer jou gedurende beide modules begeleiding op maat geven. We beginnen eerst met het ontwikkelingen van de meer zachte kant (onderstroom), om vervolgens aan de ‘harde’ kant van leidinggeven (bovenstroom) te werken.

Module 1 (6 dagdelen)

De eerste module is vooral ervaringsgericht. Oefenen in het ‘hier en nu’ wordt afgewisseld met korte wetenschappelijke onderbouwing over hoe het emotionele brein werkt. We delen praktische aanwijzingen, technieken en best practices die direct op de werkplek toe te passen zijn.

Je ontwikkelt je (onderstroom-)competenties, waardoor je beter presteert op de volgende items:

1. Persoonlijk contact
2. Persoonlijke groei
3. Positieve feedback geven
4. Zingeving
5. Autonomie
6. Visie
7. Support van het team

Module 2 (5 dagdelen)

In module twee wordt aandacht besteed aan hoe je in de praktijk kunt blijven leren om jouw high performance te versterken. We hebben, aan de hand van jouw casus, aandacht voor de praktijk en jouw feitelijke rol binnen de organisatie.

We werken dan aan de volgende zaken:
1. Sturen op toegevoegde waarde.
2. Scope bepalen van werkzaamheden.
3. Uitdagende, realistische doelen stellen.
4. Anderen in staat stellen hun doelstellingen te bereiken.
5. Voortgang van plannen monitoren en begeleiden.
6. Fact-based beslissen.
7. Anderen aanspreken op prestaties en gedrag

Ga naar data-overzicht voor meer details over data en tijden.

Profiel deelnemer

We richten ons op managers die een specifieke vraag hebben op het snijvlak van (te weinig/teveel) emoties en beter performancemanagement. Qua niveau is het een voorwaarde om een aantal jaren leidinggevende ervaring te hebben en de basis van het managen onder de knie te hebben. Daarnaast is het belangrijk dat je al wat aan je persoonlijke ontwikkeling hebt gedaan; beschikken over zelfreflectief vermogen is cruciaal.

Het team

Data overzicht

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
29 mrt 2017 - 17:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen 3 plekken Ja

Module planning 29 mrt 2017 - 17:00 uur

 • HPL 24 - Module 1

  Datum
  29 mrt 2017 - 17:00 uur t/m 31 mrt 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • HPL 24 - Module 2

  Datum
  15 mei 2017 - 09:00 uur t/m 16 mei 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
10 apr 2017 - 17:00 uur meer details minder details de Baak Noordwijk Ja

Module planning 10 apr 2017 - 17:00 uur

 • HPL 25 - Module 1

  Datum
  10 apr 2017 - 17:00 uur t/m 12 apr 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • HPL 25 - Module 2

  Datum
  23 mei 2017 - 09:00 uur t/m 24 mei 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk

Ervaringen

 • Erg inspirerend, motiverend, enthousiasmerend en op een positieve manier bevestigend ("ik zit op de goede weg")

 • Intens, heftig, confronterend en zeer leerzaam, een must voor elke leidinggevende.

 • Het zette mij aardig op mijn kop, maar dat vond plaats in een goede methodologie en het werd goed begeleid.

 • Veilig, prettig en speciaal.

 • Confronterend, stimulerend, inspirerend.

 • A deep dive in myself, as manager and person, in order to better understand who I am and then some tips to perform better

 • Een hele mooie koppeling tussen voelen en doen, was erg inspirerend.

 • Een mooie cursus vol emotie waarin je jezelf regelmatig tegenkomt. Het was "zwaar" maar met zeer veel voldoening thuis gekomen.

 • Zeer leerzaam en leuk

 • De manager en de leider, in 5 dagen het volledige spectrum door.

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Coachend Leiderschap (COL)

  Training

  Je wilt graag een inspiratiebron zijn voor je medewerkers en hen laten werken vanuit hun eigen kracht en talent. Tegelijkertijd heb je jouw belang als leidinggevende en moet je de team- en organisatietargets halen. Kan dat alles samengaan? Wél als je een coachend leider bent. De training Coachend Leiderschap helpt je om jouw coachend leiderschap verder te ontwikkelen. Daarmee laat je je medewerkers uit zichzelf in beweging komen om zich in te spannen voor de organisatie.

  Lees meer...

 • Leidinggeven aan (eigenwijze) Professionals (LAP)

  Training

  Je geeft leiding aan talentvolle, (eigen)wijze medewerkers. Zij hebben vaak nog meer kennis van zaken dan jij. Tegelijkertijd ben jij wel verantwoordelijk voor het resultaat. In hoeverre moet je je nu wel of niet met het proces of de inhoud bemoeien? En hoe ga je om met eventuele weerstand? In de training Leidinggeven aan (eigenwijze) Professionals leer je effectief leiding te geven aan (eigenwijze) professionals. Centraal staat samenwerking aan heldere doelen, op zo'n manier dat jij én zij meer ruimte en inspiratie voelen.

  Lees meer...

 • Young Executives Program (YEP)

  Training

  Je wilt stappen maken. Zowel in je carrière als in je persoonlijke ontwikkeling. En je krijgt die kans ook: je rol omvat steeds meer verantwoordelijkheden, van het aansturen van collega's tot het bedenken van langetermijnstrategieën. Hoe vul je die rol het beste in? Hoe versterk je je leidinggevende kracht? En hoe zorg je ervoor dat dit resultaten oplevert voor jouzelf, je team en je organisatie? Ontdek het in Young Executives Program samen met andere young executives zoals jij, onder begeleiding van ervaren trainers en coaches.

  Lees meer...

 • Young Executives Program Compact (YEPCOM)

  Training

  Jouw talenten hebben je ver gebracht. Maar je merkt dat er nu meer van je wordt gevraagd. Dat je vertrouwde aanpak niet volstaat. Tijd om je leiderschap onder de loep te nemen en aan te scherpen. Dat doe je in YEP Compact, een verkorte versie van de opleiding YEP. Samen met young professionals als jij verbreed en verdiep je jouw inzicht in jezelf, teams en organisaties. Je voelt je steviger in je leiderschap en vergroot je toegevoegde waarde voor je organisatie.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • 'High Performance moet je niet willen worden, maar zijn.'

  Artikel

  High Performance verwacht je niet direct bij een zorginstelling voor mensen met (licht) verstandelijke en meervoudige beperkingen, maar de cijfers van de J.P. van den Bent Stichting liegen er niet om: genomineerd voor beste werkgever 2014, 2.200 medewerkers over 170 locaties in Friesland, Overijssel, Twente en Gelderland met een omzet van €97 miljoen, geen vreemd vermogen en €54 miljoen cash op de bank.

  Lees meer...

 • Van stress naar flow

  Artikel

  Flow is de staat waarin alles moeiteloos lijkt. Alles gaat vloeiend, je bent helemaal aanwezig en ‘open’ in het moment. Je maakt je geen zorgen omdat je zo geconcentreerd bezig bent, er is een bijzonder geluksgevoel. Daarnaast is er een veranderde beleving van tijd. Wanneer je samen met anderen in de flow bent, wordt er efficiënt, innovatief en doelgericht gepresteerd. Er heerst een prettig soort enthousiasme waarin mensen elkaar telkens stimuleren en uitdagen om het beter te doen. Hoe krijg je jouw team of organisatie in de flow?

  Lees meer...

 • 12 tips om High Performance te bereiken met je team

  Artikel

  Wetenschappelijk onderzoek (prof. A. de Waal, Universiteit van Maastricht) geeft als belangrijkste High Performance factoren:

  • Kwaliteit van management
  • Kwaliteit van medewerkers
  • Openheid & actiegerichtheid
  • Lange termijn gerichtheid
  • Continue verbetering & vernieuwing.
  Hoe kun je High Performance bereiken met je team of afdeling binnen een bestaande organisatie? Uit een interview met een directeur Corporate Clients van ‘een bank’ met een team van 50 medewerkers kwamen de volgende aandachtspunten naar voren:

  12 tips om High Performance te bereiken:

  1. Het gedrag van de teamleden is open, nieuwsgierig en beleefd naar elkaar en naar externen. Zo creëer je een open werksfeer.
  2. Leg de nadruk op de motivatie, vooral wanneer je met een bestaand team betere prestaties wilt neerzetten. Mensen zijn dan bereid snel te leren wanneer de expertise of trackrecord achterblijft.
  3. Denk en werk vanuit een teamgedachte, bv bij het aannemen van nieuwe collega’s beslissen de teamleden mee.
  4. De essentie van het succes is veiligheid bieden in de vorm van transparantie. Er komt dan vertrouwen en daardoor meer zelfvertrouwen om naar eigen inzicht te handelen. De resultaten volgen vanzelf. Geef teamleden bv. de mogelijkheid aan te sluiten bij MT vergaderingen (voorwaarde is dat zij zich goed voorbereiden).
  5. Toon waardering voor elkaars sterke kanten en vertel elkaar meteen de behaalde successen.
  6. Zet instrumenten zoals Strengthfinder, Kernkwaliteiten en het Enneagram in om zo goed mogelijk de diversiteit in kracht en kwaliteiten binnen het team en in het MT te duiden en in te zetten.
  7. Zorg dat er een gedeelde 'purpose' is. Hang bv. de teamdoelen groots in de teamruimte. Saamhorigheid op dit gebied uit zich in gedrag én producten en diensten.
  8. Bouw reflectiemomenten in om de kernwaarden van het team te benoemen. Besteed tijd aan vragen zoals 'wie en wat willen we zijn voor onze klanten?' Kernwaarden zouden kunnen zijn: snelheid, kwaliteit en creativiteit. Ook hier: Saamhorigheid op dit gebied uit zich in gedrag én producten en diensten. 
  9. Naast cultuur- en relationele aspecten gaat het zeker ook over resultaat. Ga bv. intensief door de teamontwikkelingsfasen van Tuckman: forming, storming, norming and performing. Gevolg kan zijn dat teamleden het team moeten verlaten op basis van gedrag en/of prestaties. 
  10. Stel uitdagende targets en budgetten op en maak een transparante, confronterende performance management rapportage.
  11. In de flow-staat van de High Performance staan de resultaat- en relatiegerichte aspecten in balans. 
  12. Heb lef om het 'het anders te doen'. En doe dat niet alleen, maar betrek iedereen vanaf het begin. De teamleden maar ook de rest van de organisatie. 
  N.a.v. artikel van Azwin Ressang, trainer bij High Performance Leadership.

  Wil jij met je team in flow komen en beter presteren op een plezierige en motiverende manier? Volg de training High Performance Leadership.


  Lees meer...

Scroll up