Professioneel Adviseren

Intro

Geef je advies meer impact

 • Ben je bewust van jouw rol en positie in een adviesproces
 • Vervul verschillende rollen: adviseur, expert en dienstverlener
 • Handel effectief in verschillende fases van een adviesproces
 • Leer omgaan met hoge verwachtingen van jezelf en klanten

Blink uit in jouw vak als adviseur
Als expert of specialist wil je beter leren adviseren, zodat jouw inhoud van hoge kwaliteit is en goed overkomt. Advies geven is een vak apart. Je bent net gestart in de functie van adviseur of je wordt vanuit jouw ervaring en expertise steeds vaker gevraagd om advies te geven. Advies aan klanten, maar ook aan collega’s binnen jouw organisatie. Hoe bouw jij een stevige relatie op? Professioneel Adviseren zit bomvol handvatten waarmee jij kunt uitblinken in je vak!

Gratis kennismaken met onze trainingen? Proef de stijl via een live sessie tijdens de Online Proeverij.

Veilige leer- en werkomgeving
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. Daarom werken we vanzelfsprekend volgens de richtlijnen van het RIVM.

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Investering

Duur
Start
Prijs (excl. BTW) Help

De prijs is excl. BTW. Vrijstelling van BTW is mogelijk, als je bedrijf geen BTW kan terug vorderen. Er komt dan 10% opslag bovenop de excl. BTW prijs, dit is voordeliger voor organisaties die geen BTW kunnen terugvorderen dan de prijs incl. BTW. Vraag bij je financiële afdeling na of je moet kiezen voor Prijs excl. BTW of Prijs BTW vrij.

3.995,00
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. De prijs is exclusief BTW en is onder voorbehoud van wijzigingen.

€ 366,28
Overnachten Meer info

Overnachten wordt aanbevolen. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. In deze training onderga je namelijk een intensief proces waarin je leert en verandert. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. De prijs is exclusief BTW en afhankelijk van het kamertype.

€ 214,71

Beschrijving

Word een stevige en flexibele adviseur

Ontdek wat een goed advies nodig heeft om succesvol te zijn. Daarbij spelen jouw competenties als adviseur natuurlijk ook een grote rol. Denk aan inzicht in processen die een rol spelen bij communicatie en acceptatie of inzicht in de manier waarop je meer invloed en impact krijgt. Zorg dat je de klant echt verder brengt met de vraag die hij heeft. 

Gevraagd en ongevraagd advies
Maak jouw adviseurschap effectiever en efficiënter, ook als je geen hoge hiërarchische positie hebt. Hoe zorg je ervoor dat je eerder wordt betrokken in het adviesproces? Hoe neem je de juiste positie in en wat zijn de verwachtingen? Ontdek wat bij jou past en hoe je nóg beter wordt.

“Een fantastische training om jezelf als persoon en als professional beter gereed en bekwaam te maken in de samenwerking met je klant.”

Aan de slag vanuit 3 invalshoeken
In Professioneel Adviseren ga je aan de slag vanuit 3 invalshoeken. Eerst versterk je je vaardigheden: je traint je adviesstijl, gespreksvaardigheden en interventie- en gedragsrepertoire. Ook leer je omgaan met lastige situaties en weerstand. Daarna werk je aan je persoonlijkheid. Je analyseert je sterktes, zwaktes, valkuilen, drijfveren en authenticiteit. De laatste invalshoek is je rol en positie. Elk contact vraagt een andere benadering. Op die variatie leer jij slim in te spelen.

“Deze training trekt je uit je comfortzone, is enorm stimulerend en geeft praktische inzichten en handvatten.”

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Online Proeverij

Gratis kennismaken met onze trainingen? Proef de stijl tijdens een live sessie.

Meld je aan

Programma

Meer impact in 4 modules

Professioneel Adviseren bestaat uit 6 dagen, verdeeld over 4 modules. Voordat je aan dit ontwikkelingsprogramma begint, krijg je een telefonisch intakegesprek.

“Het is een ontdekkingstocht naar bewustwording van wat je kan en wat je mogelijkheden zijn.”

Vooraf aan de modules:

 • Telefonisch intakegesprek
  Formuleer samen met een trainer jouw leervraag. Ook bespreek je aan welke case jij tijdens de training gaat werken en welke stakeholder je uitnodigt voor de opdrachtgever-/opdrachtnemermiddag.

Module 1: Van contact naar contract (2 dagen)
Deze module gaat in op het hele traject van adviseurschap: van acquisitie tot opdracht. Je leert hoe je ervoor kan zorgen dat een adviestraject een gezamenlijke verantwoordelijkheid wordt van jou als adviseur én van je opdrachtgever.

 • Verdiep je in het proces van professioneel adviseren
 • Leer je rol en positie beter kennen en versterk deze
 • Leer hoe je een adviestraject inricht
 • Ga aan de slag met de niveaus van communicatie
 • Ervaar hoe je op verschillende manieren contact maakt
 • Krijg inzicht in verschillende soorten contracten

Module 2: Van diagnose naar aanpak (2 dagen)
Train je vaardigheden met een theoretisch model en in de praktijk. In deze module werken we met acteurs.

 • Leer je rol en positie beter kennen en versterk deze
 • Leer hoe je een diagnose stelt na de vraag achter de vraag
 • Ga aan de slag met de niveaus van communicatie
 • Ontdek hoe je de theorie vertaalt naar jouw praktijk
 • Leer omgaan met weerstand
 • Krijg inzicht in het krachtenveld in jouw organisatie

Module 3: Trends (1 dag)
In deze module leer je meer over de trends: wat is er in organisatieland gaande en wat betekent dit voor jou als adviseur?

 • Leer om positief en kritisch feedback te geven aan je klant
 • Werk aan het professionaliseringsdocument ‘Ik als adviseur’. Hierin beschrijf je welke ontwikkeling je hebt doorgemaakt als adviseur: waar kom je vandaan, waar sta je nu en wat is jouw focus voor de toekomst

Module 4: Van leren naar oogsten (1 dag)
We starten deze module met de ‘opdrachtgever-/opdrachtnemerochtend’. Een stakeholder uit jouw case is hierbij aanwezig en geeft je feedback. De middag gebruiken we om terug te blikken op wat je geleerd hebt en kijk je verder naar jouw verdere ontwikkeling. 

Tussen de modules: intervisie met mededeelnemers
Tussen de modules door kom je met een groepje deelnemers bij elkaar. Jullie blikken terug op wat je geleerd hebt en delen ervaringen. Zo leer je ook van elkaar!

“Het programma is een bijzonder nuttige wisselwerking tussen persoonlijke en professionele ontwikkeling.”

Studiebelasting
Naast de opleidingsdagen dien je rekening te houden met een extra studiebelasting van ongeveer 3 tot 8 procent van de duur van de gehele opleiding. Tussen de modules werk je aan huiswerkopdrachten en/of reflectieopdrachten.

Tip: alles uit je training halen? Blijf overnachten!
Blijven slapen geeft gegarandeerd een verdieping aan de trainingservaring. Zo kun je alles wat je tijdens de training leert rustig op je laten inwerken. Bovendien kun je je ervaringen met andere deelnemers delen. Onze comfortabele hotelkamers zijn gewoon op onze trainingslocaties. In de prachtige, bosrijke omgeving of bij de ruisende zee kom je helemaal tot rust. Je reserveert de overnachtingen via het inschrijfformulier.

Coaching &Co: meer verdieping na jouw training
Wil je na jouw training verder leren? Schrijf je dan in voor Coaching &Co. Daarmee gaat jouw leerproces ook na de training door. Zo breng je jezelf en jouw organisatie verder!

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Voor wie

Past Professioneel Adviseren bij jou?

Deze training is voor:
Adviseurs en professionals.

 • Je bent interne of externe adviseur bij een organisatie
 • Je hebt een adviserende rol naast jouw functie, of je bent net begonnen als adviseur
 • Je wilt je verdiepen in (gespreks)vaardigheden
 • Je wilt jouw impact en overtuigingskracht vergroten
 • Je bent op zoek naar methodes om in verschillende situaties een passend advies te geven
 • Je hebt hbo of wo werk- en denkniveau

“Inhoudelijk veel opgestoken in een inspirerende omgeving en ongedwongen sfeer.”

Samen leren
De groep bestaat uit 6 tot 12 personen. Wij creëren een veilige leeromgeving waarin je waardevol met elkaar kunt sparren over de inhoud van de training én over jouw werksituatie.

Maatwerk voor jouw organisatie
Ben je op zoek naar deze training voor een incompany traject? Of wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Onze adviseurs helpen je graag: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Het team

Deze toegewijde professionals zorgen ervoor dat de training voor jou een groot succes wordt!

Startdata

Plaatsen beschikbaar
Beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Reserveer een plek op de wachtlijst
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
14 feb 2022 - 09:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk 1 plek Ja

Module planning 14 feb 2022 - 09:00 uur

 • PA 216 - M1

  Datum
  14 feb 2022 - 09:00 uur  t/m  15 feb 2022 - 17:15 uur
  Locatie
  Driebergen
 • PA 216 - M2

  Datum
  28 mrt 2022 - 09:30 uur  t/m  29 mrt 2022 - 17:15 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • PA 216 - M3

  Datum
  09 mei 2022 - 09:00 uur  t/m  09 mei 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • PA 216 - M4

  Datum
  20 jun 2022 - 09:00 uur  t/m  20 jun 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
17 mrt 2022 - 09:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

Module planning 17 mrt 2022 - 09:00 uur

 • PA 217 - M1

  Datum
  17 mrt 2022 - 09:00 uur  t/m  18 mrt 2022 - 17:15 uur
  Locatie
  Driebergen
 • PA 217 - M2

  Datum
  19 apr 2022 - 09:30 uur  t/m  20 apr 2022 - 17:15 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • PA 217 - M3

  Datum
  31 mei 2022 - 09:00 uur  t/m  31 mei 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • PA 217 - M4

  Datum
  04 jul 2022 - 14:00 uur  t/m  04 jul 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
06 apr 2022 - 09:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

Module planning 06 apr 2022 - 09:00 uur

 • PA 218 - M1

  Datum
  06 apr 2022 - 09:00 uur  t/m  07 apr 2022 - 17:15 uur
  Locatie
  Driebergen
 • PA 218 - M2

  Datum
  19 mei 2022 - 09:30 uur  t/m  20 mei 2022 - 17:15 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • PA 218 - M3

  Datum
  27 jun 2022 - 09:00 uur  t/m  27 jun 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • PA 218 - M4

  Datum
  22 aug 2022 - 14:00 uur  t/m  22 aug 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
12 mei 2022 - 09:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

Module planning 12 mei 2022 - 09:00 uur

 • PA 219 - M1

  Datum
  12 mei 2022 - 09:00 uur  t/m  13 mei 2022 - 17:15 uur
  Locatie
  Driebergen
 • PA 219 - M2

  Datum
  23 jun 2022 - 09:30 uur  t/m  24 jun 2022 - 17:15 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • PA 219 - M3

  Datum
  25 aug 2022 - 09:00 uur  t/m  25 aug 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • PA 219 - M4

  Datum
  07 okt 2022 - 14:00 uur  t/m  07 okt 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
13 sep 2022 - 09:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

Module planning 13 sep 2022 - 09:00 uur

 • PA 220 M1

  Datum
  13 sep 2022 - 09:00 uur  t/m  14 sep 2022 - 17:15 uur
  Locatie
  Driebergen
 • PA 220 M2

  Datum
  09 nov 2022 - 09:00 uur  t/m  10 nov 2022 - 17:15 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • PA 220 M3

  Datum
  22 dec 2022 - 09:00 uur  t/m  22 dec 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • PA 220 M4

  Datum
  03 feb 2023 - 09:00 uur  t/m  03 feb 2023 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
20 okt 2022 - 09:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

Module planning 20 okt 2022 - 09:00 uur

 • PA 221 M1

  Datum
  20 okt 2022 - 09:00 uur  t/m  21 okt 2022 - 17:15 uur
  Locatie
  Driebergen
 • PA 221 M2

  Datum
  30 nov 2022 - 09:30 uur  t/m  01 dec 2022 - 17:15 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • PA 221 M3

  Datum
  10 jan 2023 - 09:00 uur  t/m  10 jan 2023 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • PA 221 M4

  Datum
  23 feb 2023 - 09:00 uur  t/m  23 feb 2023 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
16 nov 2022 - 09:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

Module planning 16 nov 2022 - 09:00 uur

 • PA 222 M1

  Datum
  16 nov 2022 - 09:00 uur  t/m  17 nov 2022 - 17:15 uur
  Locatie
  Driebergen
 • PA 222 M2

  Datum
  09 jan 2023 - 09:30 uur  t/m  10 jan 2023 - 17:15 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • PA 222 M3

  Datum
  24 feb 2023 - 09:00 uur  t/m  24 feb 2023 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • PA 222 M4

  Datum
  06 apr 2023 - 09:00 uur  t/m  06 apr 2023 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen

Ervaringen

 • 80 van 100

  Waardevolle cursus die mij als persoon zowel op werk- als privégebied veel gebracht heeft.

 • 80 van 100

  Leerzaam, leuk en geeft nieuwe energie! De training kent een goede balans tussen professionele en persoonlijke ontwikkeling.

 • 80 van 100

  Ik vond het een groot avontuur, waarbij je op een waardevolle manier de organisatie en jezelf beter leert kennen.

 • 80 van 100

  Zeer intensief, soms confronterend maar zeer mooie ervaring

 • 100 van 100

  Een uitdagende, enerverende en super leerzame training!

 • 90 van 100

  Training was heel nuttig met hele fijne coaches en goede open sfeer.

 • 100 van 100

  Perfect aansluitende training op de fase waarin ik mij bevind als adviseur: van automatische piloot, de basis onder de knie, naar echte professional.

 • 100 van 100

  productief en effectief

 • 70 van 100

  leuk, verrassend en lerend

 • 100 van 100

  De training heb ik ervaren als waardevol en een goede stap in mijn ontwikkeling als adviseur.

BaakBoost. Laat jou professioneel én persoonlijk groeien.

Wil je liever een compacte variant van deze training volgen? Speciaal daarvoor is BaakBoost ontwikkeld: een high impact programma van 4 dagen tegen een scherp tarief.

Anderen bekeken ook

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.

Meer inspiratie

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • 'Steviger in mijn rol als consultant staan'

  Marian Lemstra-Roks is adviseur Compensation & Benefits bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Marian volgde de training Professioneel Adviseren omdat ze de stevigheid in haar rol als adviseur miste. “Eigenlijk realiseerde ik me dit, toen ik een casus kreeg en een advies voor ogen had. Tijdens het gesprek werd ik van de wijs gebracht en week ik af van mijn oorspronkelijke advies. Achteraf baalde ik daarvan.”

 • Interne adviseur en opdrachtgever: Een lastige dans

  Je loopt naar de koffieautomaat en onderweg kom je een collega tegen die vaak je opdrachtgever is. “Heb je even?” In een minuut schetst hij zijn probleem en een oplossing en of je daar mee aan de slag wilt gaan. Voor je de eerste vraag kan stellen is hij al op weg naar zijn volgende vergadering.

Scroll up