Adine van der Linden

Leerprocessen, leidinggeven en weerstand
Ik faciliteer leerprocessen. Voor mensen als jij en ik. Voor teams en voor organisaties. Mijn leren gaat over mijn eigen beweging begrijpen en volgen en dan leiden. Weerstand daarin uitnodigen om op het toneel in de spotlight te staan. De wijsheid van de weerstand vind ik super tof. Ik herken mij wel in deze uitspraak: ‘Een training over verandering waarin je je eigen weerstand niet tegenkomt, is niet geslaagd’.

Samen met de Baak en een eigen onderneming
Ik werk graag in verbinding met de Baak. Dat was 10 jaar in dienstverband. Sinds 2015 werk ik vanuit mijn eigen onderneming. In mijn eigen onderneming is leren met het lijf en energie leidend. Hier verbind ik mijn eigen oefeningen aan. Deze oefeningen deel ik graag met anderen. Mijn verbinding met de Baak blijft een warme plek in mijn werkende leven. Vanwege de inspirerende collega’s en de super gemotiveerde deelnemers. Ik geniet van het werken met groepen die willen leren over groepsdynamiek.

Informeel Leiderschap
Het informele leiderschap heeft mij sinds het begin van mijn werk geboeid. Daarmee bedoel ik dat mensen zich betrokken en gecommitteerd voelen om een beweging in een organisatie te leiden, zonder dat zij hierin een hiërarchische rol hebben waar zij zich op kunnen beroepen. Dit vraagt om sterk persoonlijk leiderschap in combi met veel sensitiviteit voor de ander, het team en de organisatie. Dat (schijnbare) spanningsveld vind ik een uitdagende speeltuin.

Wat voor trainer ben ik?
Als trainer ben ik gemotiveerd om mensen zelf aan zet te laten zijn. Ik ondersteun jou graag in jouw eigen regie en onderneming ten aanzien van jouw leren. Dat maakt dat ik graag ruimte creëer, zowel in rust, in vrijheid en in beweging. En daarna volg ik jou / jullie.

Ik hou van humor, luchtigheid en concrete scherpe feedback geven. Confronteren is ontmoeten. En leren, voor mij, uiteindelijk heel concreet en pragmatisch. Gewoon stappen zetten en oefenen. ‘Een kind valt gemiddeld 1000 keer voordat het kan lopen’. Dat is de meeste van ons gelukt. Op naar de volgende oefening.

adine_vander_linden
Naam
Adine van der Linden
Functie
Trainer
Scroll up