Welk leiderschap gaan we de volgende 75 jaar nodig hebben?

 

Over de Talkshow

De Baak is al 75 jaar hét trainingsinstituut van Nederland. Onze organisatie heeft een geheel eigen filosofie en kent een geschiedenis waar je u tegen zegt. Om stil te staan bij dit jubileum – maar vooral ook om vooruit te kijken – lanceren wij de podcast serie Ongeboren Leiders. In deze reeks kijken we onder leiding van host Pieter van der Wielen met onze gasten over de assen van feminisme, diversiteit & inclusie, kansengelijkheid, duurzaamheid en generatie Z naar welk leiderschap we de volgende 75 jaar nodig gaan hebben.

 1. Hajar Yagkoubi over leiderschap en generatie Z
 2. Faiza Oulahsen over leiderschap en duurzaamheid
 3. Sander Schimmelpennick over leiderschap en kansengelijkheid
 4. Madeleijn van den Nieuwenhuizen over leiderschap en feminisme
 5. Angelo Bromet over leiderschap en diversiteit

Altijd meteen op de hoogte zijn van de nieuwste aflevering? Abonneer je nu op ons Spotify of YouTube kanaal.

Onze eerste 75 jaar

In deze podcast serie kijken we vooruit naar de aankomende 75 jaar. Maar hoe zagen de vorige 75 jaar eruit? Hoe is de Baak ontstaan en hoe heeft onze organisatie zich ontwikkeld tot de Baak die we nu allemaal kennen?


Ongeboren Leiders #5 Angelo Bromet

Angelo Bromet is hoofd educatie bij Plusplusone en medeoprichter van Prospect Eleven, twee organisaties waarmee hij ruimte maakt voor nieuw, jong en divers talent in de creatieve wereld. Hoe ziet hij de toekomst voor zich met betrekking tot diversiteit? Welke stappen kan men nu al zetten om tot zijn visie te komen en wat voor leiderschap is daarvoor nodig?

 Luister nu de podcast op jouw favoriete podcast kanaal of bekijk de podcast op YouTube.

Angelo Bromet

Ongeboren Leiders #4 Madeleijn van den Nieuwenhuizen

Madeleijn van den Nieuwenhuizen is mediacriticus, rechtshistoricus en oprichter van Zeikschrift. In deze aflevering gaan Pieter van der Wielen en Madeleijn van den Nieuwenhuizen in gesprek over feminisme en leiderschap. De feministische strijd is er een die van juridische gelijkheid verplaatst is naar abstractere verandering—sociaal, cultureel, taalkundig. Welk leiderschap van vrouwen heb je nodig in zo’n strijd?

 Luister nu de podcast op jouw favoriete podcast kanaal of bekijk de podcast op YouTube.

Madeleijn van den Nieuwenhuizen

Ongeboren Leiders #3 Sander Schimmelpenninck

In deze aflevering van de podcast serie Ongeboren Leiders gaat Pieter van der Wielen in gesprek met journalist, ondernemer en presentator Sander Schimmelpenninck over kansengelijkheid en de steeds groter wordende welvaartskloof. Wat voor leiderschap gaan we de komende 75 jaar nodig hebben om de kloof te dichten?

 Luister nu de podcast op jouw favoriete podcast kanaal of bekijk de podcast op YouTube.

Sander Schimmelpennick

Ongeboren Leiders #2 Faiza Oulahsen

In deze tweede aflevering spreken we met Faiza Oulahsen, hoofd Klimaat & Energie bij Greenpeace, over duurzaamheid en leiderschap. Hoe kunnen huidige leiders ons inspireren om het beter te gaan doen? En welke kwaliteiten van leiders gaan we de komende 75 jaar nodig hebben?

 Luister nu de podcast op jouw favoriete podcast kanaal of bekijk de podcast op YouTube.

 • Faiza Oulahsen

  Ongeboren Leiders #1 - Hajar Yagkoubi

  Je kan Hajar kennen van haar rol als jeugdvertegenwoordiger bij de VN (2018-2020). Op het moment doet zij onderzoek naar leiderschap en generatie Z. Hoe was het om ambassadeur te zijn van generatie Z tussen de “oude garde” van de VN? En hoe ziet zij het leiderschap van Generatie Z?

   Luister nu de podcast op jouw favoriete podcast kanaal of bekijk de podcast op

  Hajar Yagkoubi

  Ongeboren Leiders | Trailer

  Na 75 jaar weten wij van de Baak één ding zeker: je kan de toekomst niet voorspellen, maar je kan je er wel op voorbereiden. Aan de hand van de thema's feminisme, diversiteit & inclusie, kansengelijkheid, duurzaamheid en generatie Z  kijken wij met de leiders van vandaag naar morgen en stellen we hen de vraag: wat voor leiderschap gaan we de komende 75 jaar nodig hebben? Luister nu naar Ongeboren Leiders de Podcast.

  Over Pieter van der Wielen

  Pieter van der Wielen is een Nederlands journalist en presentator voor radio en televisie. Hij kiest graag zijn eigen pad en uiteraard - zoals het een journalist betaamt - is hij nieuwsgierig van aard. Pieter gaat voor persoonlijke gesprekken en werkt niet met een vragenlijstje. In deze serie Ongeboren Leiders is hij vooral nieuwsgierig naar de visie van onze gasten op leiderschap en welke hoop zij hebben voor de toekomst.

  Pieter van der Wielen

  Scroll up