Ongeboren Leiders: over de kracht van leiderschap

 

Over de Talkshow

Een nieuwe kijk op krachtig leiderschap

In het tweede seizoen van Ongeboren Leiders kijken we onder leiding van host Pieter van der Wielen met onze gasten naar de kracht van leiderschap. Onze gasten zijn stuk voor stuk leiders – die ieder op hun eigen manier – gekenmerkt worden door een sterke drive. Samen met deze leiders kijken we naar de toekomst en vragen we: wat is er nodig voor krachtig leiderschap? Luister nu naar Ongeboren Leiders de Podcast.

Altijd meteen op de hoogte zijn van de nieuwste aflevering? Abonneer je nu op ons Spotify of YouTube kanaal.

Ongeboren Leiders #12 - Donald Pols

Donald Pols is de directeur van Milieudefensie. Tijdens zijn jeugd in Zuid-Afrika ontstond zijn liefde voor de natuur maar ook zijn strijd voor een rechtvaardige samenleving. Zo leken grote vervuilende organisaties een lange tijd overal mee weg te komen, maar de rechtszaak van Milieudefensie liet zien dat ook zij niet ontastbaar zijn. Hoe kijkt Donald naar leiderschap? En welke leiderschap is er volgens hem nodig voor een rechtvaardige samenleving?

Luister op Spotify of bekijk op YouTube

Donald Pols

Ongeboren Leiders #11 - Erik Wegewijs

Erik Wegewijs gaf jarenlang leiding aan de Special Forces van het Korps Commandotroepen. Onder het motto practice what you preach stapte hij na meer dan twee decennia uit zijn eigen comfort zone, verliet Defensie en werd ondernemer. Nu deelt hij zijn ervaringen uit de wereld van Special Forces om anderen te inspireren het beste uit zichzelf te halen. In Ongeboren Leiders gaan we met Erik in gesprek over de kracht van leiderschap. Wat is volgens Erik de essentie van krachtig leiderschap en wat is daarvoor nodig?

Luister op Spotify of bekijk op YouTube

Erik Wegewijs

Ongeboren Leiders #10 - Renske Leijten

Renske Leijten is als voormalig kamerlid is altijd trouw gebleven aan haar idealen. Zo bleef zij zich strijdlustig inzetten voor de slachtoffers van de toeslagenaffaire. In Ongeboren Leiders gaan we met Renske in gesprek over de kracht van integriteit. Hoe blijf je integer en je eigen koers varen; ook wanneer de omgeving daar weinig ruimte voor biedt?

Luister op Spotify of bekijk op YouTube

Renske Leijten

Ongeboren Leiders #9 - Marissa van der Sluis

Je kent Marissa van der Sluis van De Podcast Psycholoog. Met haar podcast heeft Marissa mentale gezondheid en de taboes die daarbij horen naar de Nederlandse huiskamers gebracht. In Ongeboren Leiders gaan we met Marissa in gesprek over de kracht van leiderschap. Ziet zij zichzelf eigenlijk als een leider? En welke kracht zit er verscholen in kwetsbaarheid?

Luister op Spotify of bekijk op YouTube

Marissa van der Sluis

Ongeboren Leiders #8 - Sigrid Kaag

Demissionair minister van Financiën Sigrid Kaag heeft aangekondigd afscheid te nemen van de Nederlandse politiek. Als minister heeft zij veel te verduren gekregen, wat ver buiten het gebruikelijke van het ambt reikte. Hoe blijf je in deze situatie krachtig als leider? En wat hoopt Sigrid voor leiderschap in de toekomst?

Luister op Spotify of bekijk op YouTube

Sigrid Kaag

Ongeboren Leiders #7 - Edson Sabajo

Edson Sabajo is een van de twee oprichters van het streetwear merk Patta. In die tijd was streetwear nog vrij onbekend en was Edson er vroeg bij. Toch bleef hij geloven in wat hij doet. Inmiddels is Patta wereldwijd uitgegroeid tot een van de grootste streetwear merken en is het merk veel meer dan een trend. Nu probeert Edson met verschillende initiatieven, zoals de Patta Academy, kennis door te geven aan jongeren en terug te geven aan de community. Hoe kijkt Edson naar leiderschap? En wat is zijn unieke kracht?

Luister op Spotify of bekijk op YouTube

Edson Sabajo

Ongeboren Leiders #6 - Özcan Akyol

Özcan Akyol – ook wel bekend als Eus - is columnist, televisiepresentator en schrijver. Onlangs verscheen zijn derde boek Afslag 23. Eus is een uitgesproken Deventenaar en iemand die geen blad voor de mond neemt als het aankomt op jezelf zijn. Je zou hem ook wel eigenzinnig kunnen noemen. In deze aflevering gaat Pieter van de Wielen in gesprek met Eus over de kracht van leiderschap. Is eigenzinnigheid een belangrijke eigenschap voor een leider?

Luister op Spotify of bekijk op YouTube

Ozcan Akyol

Ongeboren Leiders #5 Angelo Bromet

Angelo Bromet is hoofd educatie bij Plusplusone en medeoprichter van Prospect Eleven, twee organisaties waarmee hij ruimte maakt voor nieuw, jong en divers talent in de creatieve wereld. Hoe ziet hij de toekomst voor zich met betrekking tot diversiteit? Welke stappen kan men nu al zetten om tot zijn visie te komen en wat voor leiderschap is daarvoor nodig?

Luister op Spotify of bekijk op YouTube

Angelo Bromet

Ongeboren Leiders #4 Madeleijn van den Nieuwenhuizen

Madeleijn van den Nieuwenhuizen is mediacriticus, rechtshistoricus en oprichter van Zeikschrift. In deze aflevering gaan Pieter van der Wielen en Madeleijn van den Nieuwenhuizen in gesprek over feminisme en leiderschap. De feministische strijd is er een die van juridische gelijkheid verplaatst is naar abstractere verandering—sociaal, cultureel, taalkundig. Welk leiderschap van vrouwen heb je nodig in zo’n strijd?

Luister op Spotify of bekijk op YouTube

Madeleijn van den Nieuwenhuizen

Ongeboren Leiders #3 Sander Schimmelpenninck

In deze aflevering van de podcast serie Ongeboren Leiders gaat Pieter van der Wielen in gesprek met journalist, ondernemer en presentator Sander Schimmelpenninck over kansengelijkheid en de steeds groter wordende welvaartskloof. Wat voor leiderschap gaan we de komende 75 jaar nodig hebben om de kloof te dichten?

Luister op Spotify of bekijk op YouTube

Sander Schimmelpennick

Ongeboren Leiders #2 Faiza Oulahsen

In deze tweede aflevering spreken we met Faiza Oulahsen, hoofd Klimaat & Energie bij Greenpeace, over duurzaamheid en leiderschap. Hoe kunnen huidige leiders ons inspireren om het beter te gaan doen? En welke kwaliteiten van leiders gaan we de komende 75 jaar nodig hebben?

Luister op Spotify of bekijk op YouTube

Faiza Oulahsen

Ongeboren Leiders #1 - Hajar Yagkoubi

Je kan Hajar kennen van haar rol als jeugdvertegenwoordiger bij de VN (2018-2020). Op het moment doet zij onderzoek naar leiderschap en generatie Z. Hoe was het om ambassadeur te zijn van generatie Z tussen de “oude garde” van de VN? En hoe ziet zij het leiderschap van Generatie Z?

Luister op Spotify of bekijk op YouTube

Hajar Yagkoubi

Ongeboren Leiders | Trailer

Na 75 jaar weten wij van de Baak één ding zeker: je kan de toekomst niet voorspellen, maar je kan je er wel op voorbereiden. Aan de hand van de thema's feminisme, diversiteit & inclusie, kansengelijkheid, duurzaamheid en generatie Z  kijken wij met de leiders van vandaag naar morgen en stellen we hen de vraag: wat voor leiderschap gaan we de komende 75 jaar nodig hebben? Luister nu naar Ongeboren Leiders de Podcast.

Over Pieter van der Wielen

Pieter van der Wielen is een Nederlands journalist en presentator voor radio en televisie. Hij kiest graag zijn eigen pad en uiteraard - zoals het een journalist betaamt - is hij nieuwsgierig van aard. Pieter gaat voor persoonlijke gesprekken en werkt niet met een vragenlijstje. In deze serie Ongeboren Leiders is hij vooral nieuwsgierig naar de visie van onze gasten op leiderschap en welke hoop zij hebben voor de toekomst.

Pieter van der Wielen

Scroll up