Maatschappelijk verantwoord ondernemen

teaser_0018De Baak is lid van het kenniscentrum Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, het Social Venture Network en Samenleving en Bedrijf. Samen met hen verkent de Baak maatschappelijke thema's die een rol spelen in het publieke debat. Zakelijkheid en idealisme gaan hand in hand: hoe meer rendement, hoe groter onze maatschappelijke bijdrage. In de winst is reeds verrekend dat jaarlijks dertig procent hiervan aan maatschappelijke projecten is besteed. De Baak doneert geen geld maar tijd. Iedere medewerker van de Baak krijgt de ruimte en wordt aangemoedigd zijn of haar bijdrage te leveren.

Voorbeelden van MVO-activiteiten:

  • Leren en ontwikkelen bij kinderen
De Baak organiseert in samenwerking met andere organisaties Kinderfestivals voor langdurig zieke kinderen, kinderen met autisme of kinderen van vluchtelingen en kinderen uit de omgeving.

  • Trainingen voor mentoren
Wij geven trainingen aan de coaches van Giving Back; een mentorproject voor bewezen talentvolle en ambitieuze scholieren, die vanwege hun achtergrond minder perspectieven hebben op een succesvolle carrière.

  • Culturele sector
We bieden deelnemers uit de culturele sector bepaalde opleidingen aan tegen sterk gereduceerd tarief. Dit bevordert bovendien heterogene groepen en een interessant leerklimaat voor alle deelnemers.

  • Nieuwbouw Landgoed de Horst
Voor de nieuwbouw op Landgoed de Horst gebruiken we duurzame bouwmethoden en hergebruiken we materialen. We hebben een actief milieubeleid en streven ernaar de richtlijn ISO 26000 (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) te hanteren.

Scroll up