Empty Page Section

Leiden en ondernemen is mensenwerk

Leiden is tegenwoordig meer dan leidinggeven. Netwerkeconomie, duurzaamheidskwesties, globalisering en de invloed van sociale media en internet hebben de wereld definitief veranderd. Klanten en medewerkers zijn kritischer en mondiger dan ooit. Gewoon aansturen werkt niet meer, je moet als leider stevig aanwezig zijn als persoon. Dat wil zeggen authentiek en geloofwaardig optreden en in gesprek gaan met mensen.

Hoe zorg je er voor dat de leiders in je organisatie toekomstbestendig zijn? Dat zij inspelen op nieuwe ontwikkelingen, dat zij medewerkers en klanten betrekken én inspireren en dat zij de vaak daarbij horende veranderende werkstructuren en organisatievormen kunnen implementeren en uitnutten?

Sturen en loslaten tegelijkertijd

Sterk leiderschap begint bij de persoon van de leider. Zij kennen hun skills, talenten en valkuilen. Zij weten excellent te communiceren en dingen voor elkaar te krijgen. Zij acteren efficiënt binnen politieke krachtenvelden en weten mensen met soms tegengestelde belangen te verbinden en in beweging te krijgen. Zij geven ruimte en sturen tegelijkertijd. Zij hebben boven alles een open en nieuwsgierige houding. Want zonder dat red je het niet in de huidige tijd. Expertise ligt al lang niet meer alleen bij de leiders. Je moet leren loslaten en erop vertrouwen dat je medewerkers de juiste beslissingen nemen.

Een leiderschapsontwikkelingstraject van de Baak zet de leiders in je organisatie in hun kracht en zorgt voor een buitengewone onderlinge afstemming. Zelfs wanneer meningen verschillen.

Wil je sparren met onze experts over het versterken van leiderschap in jouw organisatie? We komen graag en vrijblijvend bij je langs voor een Bouw-gesprek. Of bel voor informatie met onze adviseurs via 0343-556369. Lees meer over onze maatwerktrajecten.

Advies nodig

 

Neem contact op met onze adviseurs via

Telefoon
0343-556369
E-mail
advies@debaak.nl

Meer inspiratie

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • teaser_0034

  De 6 gewoontes waar nieuwe leiders écht vanaf moeten

  Artikel

  Iets nieuws leren staat altijd hoog op het prioriteitenlijstje van een manager. Maar, nu er meer initiatief van de werknemers wordt verwacht, vraagt dit nog iets veel moeilijkers, namelijk dingen áfleren. Lees meer over de 6 gewoontes die nieuwe leiders kwijt moeten zien te raken.

  Lees meer...

 • teaser_0000

  Leiden en ondernemen is mensenwerk

  Bedrijven en instellingen vernieuwen zichzelf onophoudelijk. Om kansen te creëren of om zich aan te passen aan gewijzigde omstandigheden. Eén ding is duidelijk: ontwikkelingen gaan steeds sneller en omstandigheden worden steeds complexer. Dat vraagt nogal wat van ons leiderschap.

  Lees meer...

 • header_0015

  Disruptieve omgeving vraagt om gedeeld leiderschap

  Artikel

  Bijna alle organisaties zoeken naar manieren om sneller mee te kunnen bewegen met de markt, aldus Rob Bos, leiderschapsspecialist van de Baak: 'Om antwoord te vinden op de vaak complexe uitdagingen wordt leiderschap steeds vaker gedeeld zodat de juiste kennis snel toegepast kan worden. Wanneer organisaties kiezen voor deze aanpak wordt de rigide top-downstructuur vervangen door wisselende leiderschapsvormen en gedeelde verantwoordelijkheden. Het belang van de klant is daarbij sturend. Huidige leiders krijgen een andere rol dan ze gewend zijn.

  Lees meer...

 • header_0015

  Het einde van de manager?

  Artikel

  Steeds meer mensen vragen om nieuwe manieren van werken. Ze willen zelf beslissen en hun talenten gebruiken en ontplooien. (Grote) Organisaties kunnen er niet meer om heen. Managers laten verdwijnen is niet de oplossing. Wel dat zij zichzelf transformeren in leiders die condities scheppen, faciliteren en ondersteunen.

  Lees meer...

Scroll up