Artikelen

Artikelen om jou te inspireren

Bij de Baak schrijven we regelmatig artikelen over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Je vind ze hier bij elkaar. Inspiratie, inzichten én praktische tips. Wil je niks missen en geïnspireerd blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrieven.

artikelen (12)

Actieve filters

  Beschikbare filters

  artikelen
  • Thema Thema

  Resultaten

  • Zo word je een zelfbewuste leider

   Wanneer je aan anderen leidinggeeft, stuur je hen een richting op en beïnvloedt hen. Maar hoe ziet dat eruit wanneer je handelt vanuit onbewuste patronen? Dan kan het wel eens een kant op gaan die jij helemaal niet wilt, terwijl je voor je gevoel ‘het goede’ doet. Dus, als je leiding wilt geven aan anderen is het handig eerst leiding te kunnen geven aan jezelf. Maar hoe doe je dat? Er zijn 5 aandachtspunten.

  • Nieuw organiseren is ook nieuw coördineren

   Om wendbaarder te worden gaat de organisatie op zijn kop en krijgen teams meer vrijheid. Dat wordt gesteld in dit artikel van MT.nl. Maar als het management niet meer stuurt, hoe weet je dan waar je met zijn allen naartoe gaat?

  • Webinar: Let’s Play Innovation

   De wereld verandert snel en organisaties hebben moeite manieren te vinden om zichzelf duurzaam te organiseren. Er is behoefte aan Game Changers die in staat zijn oude roestige patronen te transformeren of geheel nieuwe initiatieven te starten.

  • Brainstorm eens anders

   Traditioneel brainstormen werkt niet altijd. Juist omdat de groepsleden elkaar te veel afleiden. Je krijgt dan ‘production blocking’. De gedachtengangen, de bijsturing en aanvullingen van anderen leiden je dan juist af om je eigen vernieuwende ideeën te formuleren. Maar ook met een groep kun je het op verschillende manieren aanpakken. Brainstormen is trouwens niet romantisch met 'de voeten op tafel en pizzapunten'. Het is gewoon productie draaien. Wat kun je doen?

  • Intelligent Fast Failure

   Intelligent Fast Failure houdt in dat je experimenten met minimale middelen uitvoert om in de kortst mogelijk tijd zo snel mogelijk te kunnen leren van fouten.

  • Strategie maak je niet aan een bureau

   Kun je een lange-termijnstrategie maken in een tijdperk dat sterk in beweging is? Durf je de schijnzekerheden van controle en planning los te laten? Joi Ito, directeur van het prestigieuze MIT MediaLab, geeft zijn visie op innovatie en strategie.

  Scroll up