Empty Page Section

Haal het beste uit je projectteam

De planning- en controltechnieken van projectmanagement zijn gesneden koek voor je. Het is tijd voor de volgende stap. Je wilt leren hoe je mensen binnen en buiten je directe team effectiever kunt leiden en inspireren. En hoe jijzelf daarbij als draagvlakbouwer en regisseur kunt optreden. Kortom: je wilt van een gedegen projectmanager een sterke projectleider worden. Maar hoe? De training PTL biedt je de juiste handvatten, met jouw eigen kracht als uitgangspunt.

Thema
Doelgroep
Duur
Twee modules van elk drie dagen. Tussen de modules zit een periode van circa een maand
Deelnemers
7 tot 16 personen

Projectteam Leiderschap (PTL)

Prijs (excl. 21% BTW) Help

Je kiest voor excl. BTW als je organisatie BTW kan terug vorderen. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW kan terug vorderen? Vraag het na bij de financiële afdeling van je organisatie.

4.095,00
Prijs (BTW-vrij) Help

Je kiest voor BTW-vrijgesteld als je organisatie geen BTW terug kan vorderen. Zie het overzicht van de Belastingdienst. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW-vrijgesteld is of niet? Vraag het na bij de financiële afdeling van je organisatie.

4.504,50
ARRANGEMENT Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij alle trainingen voor onder meer lunch, diner, koffie/thee. Het genoemde totaalbedrag is een indicatie en wordt na afloop van elke module (in delen) gefactureerd door de Baak Seaside (locatie Noordwijk) of het Landgoed de Horst (locatie Driebergen) op basis van nacalculatie.

€ 399,22

Beschrijving

Hoe leid jij een succesvol project?

Succesvol projectleiderschap is meer dan alleen een optelsom van de juiste technieken en basisvaardigheden. De persoonlijke wijze waarop jij als projectleider te werk gaat, is doorslaggevend. Alleen dan kun je inspirerend en effectief sturen op resultaat. Daarom is het waardevol om veel aandacht te besteden aan jouw individuele eigenschappen en ontwikkeling.

In PTL onderzoek je je eigen drijfveren en persoonlijke kracht. Je leert hoe je die kracht het best kunt inzetten en welke zinvolle eigenschappen je meer naar voren zou kunnen brengen. Ook krijg je inzicht in de effectiviteit van jouw manier van werken, oefen je met andere gedragsvormen en ontdek je hoe je kunt omgaan met de diverse (en soms botsende) belangen in teams.

Je leert kortom het beste uit jezelf te halen, zodat je ook het beste uit je team haalt.

Resultaten

 • Je weet hoe je een projectteam opstelt en hoog niveau laat presteren.
 • Je kunt omgaan met onverwachte situaties en verschillende belangen in een team.
 • Je beschikt over een breed palet aan praktische handelingsmogelijkheden.
 • Je kent jezelf als leider, hebt grip op je eigen gedrag en ziet het effect ervan.
 • Je weet draagvlak voor je project te creëren binnen je organisatie.
 • Je weet via feedback en onderlinge afstemming synergie te creëren in je team.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

Programma

Hoe ziet het programma eruit?

Je doorloopt de training PTL in groepsverband, in twee modules van elk drie dagen. Daarbij werk je met bewezen modellen en praktische technieken om jouw leiderschap in elke fase van een project te versterken. Tijdens de training bespreek je met mededeelnemers je ontwikkeling en de vorderingen richting jouw persoonlijke leerdoel. Dat gebeurt tussen de modules door én erna. Deze intervisiegroep, die jouw zelfreflectie versterkt, ontstaat gaandeweg het programma.

Module 1

Wat zijn de voorwaarden voor een succesvol project? Die vraag staat centraal in dit eerste deel van de opleiding. De rol van de inspirerende, motiverende projectleider blijkt cruciaal voor optimale prestaties. Om zo'n projectleider te worden, en daarbij je persoonlijke kracht te vinden, oefen je in deze module met algemene praktijkcases. Ook werk je aan een bestaande case die je zelf aandraagt en die past bij je persoonlijke leerdoel. Daarnaast ga je aan de slag met een uitdagende praktijkoefening: de ‘Mega Task’.

Module 2

Als projectleider moet je de juiste mensen bijeen brengen, oog hebben voor wat zij doen en in de gaten houden wat je zelf doet. In het tweede deel van deze training leer je wat belangrijk is bij het samenstellen van een team; van rollen en competenties tot eisen. Ook ga je dieper in op de dynamiek van samenwerken. Je leert doelgericht regie te nemen, feedback te geven en kritiek te ontvangen. Ook ontdek je welk gedrag het meest effectief is en hoe je slagvaardig kunt omgaan met (onverwachte) situaties.

NB Wie zich nu inschrijft voor PTL ontvangt het boek Projectmatig creëren van Jo Bos en Ernst Harting. Dit standaardwerk beschrijft hoe je als projectleider de creativiteit, het commitment en de resultaten van je team kunt vergroten zonder per se je coördinerende werkzaamheden uit te breiden.

Wat ontwikkel je per module?

Module 1 (drie dagen)

 • Je begrijpt waarom en wanneer een project nodig is.
 • Je ontdekt hoe je een projectteam samenstelt en op hoog niveau moet laten presteren.
 • Je krijgt antwoord op je persoonlijke leervraag via een zelf aangedragen praktijkcase.
 • Je leert jouw persoonlijke kracht als projectleider te herkennen en gebruiken.
 • Je ontwikkelt beïnvloedingsvaardigheden.
 • Je doet projectleiderservaring op aan de hand van een praktijkoefening: de 'Mega Task'.
 • Je kunt de vertaalslag maken van de opleidingsinhoud naar jouw eigen project(team).

Module 2 (drie dagen)

 • Je leert oog te hebben voor de rollen, competenties en eisen in een project(team).
 • Je vergroot je vermogen om samen te werken en anderen te laten samenwerken.
 • Je ontwikkelt de vaardigheid om feedback te geven en te ontvangen.
 • Je leer jouw persoonlijke gedrag bewust in te zetten voor een beoogd effect.
 • Je slaag erin om te gaan met onverwachte situaties en incidenten.
 • Je leert jezelf te profileren als leider.

Het team

Startdata

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Modules Start datum Locatie Beschikbaar
Modules 06 apr 2016 - 09:00 uur de Baak Noordwijk Ja

Module planning 06 apr 2016 - 09:00 uur

 • PTL 83 - module 1

  Datum
  06 apr 2016 - 09:00 uur t/m 08 apr 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • PTL 83 - module 2

  Datum
  09 mei 2016 - 09:00 uur t/m 11 mei 2016 - 17:15 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk

Ervaring

 • De vertaling van theorie naar de praktijk en je eigen persoonlijkheid biedt een enorme meerwaarde voor mijn functioneren.

 • Inspirerend, uitdagend en aanzienlijk

 • Prima. intensieve training, geholpen zelfbediening

 • Prettig, zelfvertrouwengevend, knap in elkaar gezet, kundige en ervaren trainers die elkaar goed aanvoelen en -vullen

 • Uitermate goede combinatie van theorie en praktijk met focus op zelfontwikkeling. Zeer kundige trainers.

 • Uitermate informatief, leerzaam én toepasbaar.

 • Een zeer plezierige en nuttige leerervaring, met goede afwisseling tussen persoonlijke reflectie en projectgerichte groepsoefeningen.

 • Ik heb bij dit programma op een prettige manier geleerd bewust met mijn houding om te gaan.

 • dankzij deze training ben ik mij meer bewust geworden van mijn rol als projectleider en sta ik steviger in mijn schoenen

 • Heel open groep waarin je jezelf kon zijn en veel van elkaar kon leren

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Nieuw

  Strategisch Adviseren

  Training

  De rol van de adviseur wordt door virtuele kennisontsluiting en de opkomst van integraal management uitgedaagd in haar positionering. Als adviseur zul je jezelf van leverancier of specialist zien bewegen naar de rol van een gelijkwaardig en strategisch partner van je (interne) klant. De ontdekking van deze nieuwe rol als 'Business Partner' is een traject waarin je jezelf opnieuw zult moeten uitvinden om zo je toegevoegde waarde te vergroten. In dit programma word je de expertise en begeleiding gegeven waarin jij jouw nieuwe rol tot een succes kan vormgeven.

  Lees meer...

 • Leiden met Visie en IMPACT! (LVI)

  Training

  Je hebt de ambitie om jouw afdeling en organisatie verder te brengen en je wil daar regie in voeren. Je hebt goede ideeën die je tot uitvoer wil brengen zodat je meestuurt in beleid, visie en strategie. De training Leiden met Visie en Impact levert je inspiratie, impact en gerichte interventies op zodat je je ambities waar kan maken.

  Lees meer...

 • High Performance Leadership (HPL)

  Training

  In een tijd waarin organisaties met minder mensen, meer moeten doen, vragen we veel van elkaar. Maar, harder werken is niet altijd de juiste reactie. En harder leidinggeven ook niet. Hoe kun je dan wel het beste uit jezelf en anderen halen?

  Lees meer...

 • Projectmanagement Opleiding (PJM)

  Training

  Waarom loopt bij jou het ene project soepel en het andere stroef? Wat is precies de sleutel tot een succesvol project? En hoe kun jij nog effectiever worden in het behalen van dat succes? Je vindt jouw antwoorden in PJM. Een praktisch programma dat niet alleen theorieën, modellen, technieken en handvatten aanreikt, maar je ook laat ervaren hoe je die kunt toepassen. Van definiëring, structurering en planning tot monitoring, sturing en oplevering: je leert het allemaal beheersen.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • teaser_0007

  Adviseren

  Thema

  Je hebt een adviseursrol in een organisatie met een dynamisch en complex krachtenveld, waarin tegengestelde belangen spelen. In een samenleving waarin verandering de enige constante lijkt.

  Als specialist en adviseur in je vakgebied bieden jouw adviezen houvast. Jij weet waar jouw valkuilen liggen en waar je kracht.

  Advies opleiding

  Bij de Baak leer je meer over jezelf en de interacties die bij adviseren een rol spelen. Hoe meer je leert over jezelf en je rol als adviseur, hoe gemakkelijker je invloed kunt uitoefenen, en hoe steviger de relatie met je (interne) klant.

  Lees meer...

 • Interne adviseur en opdrachtgever: Een lastige dans

  Artikel

  Je loopt naar de koffie-automaat en onderweg kom je een collega tegen die vaak je opdrachtgever is. “Heb je even?” In een minuut schetst hij zijn probleem en een oplossing en of je daar mee aan de slag wilt gaan. Voor je je eerste vraag kan stellen is hij al op weg naar zijn volgende vergadering. Het wordt nog lastiger als het je baas is die even in je deuropening blijft staan en hetzelfde doet.

  Lees meer...

 • 'Steviger in mijn rol als consultant staan'

  Artikel

  Marian Lemstra-Roks is adviseur Compensation & Benefits bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Marian volgde de training Professioneel Adviseren omdat ze de stevigheid in haar rol als adviseur miste. “Eigenlijk realiseerde ik me dit, toen ik een casus kreeg en een advies voor ogen had. Tijdens het gesprek werd ik van de wijs gebracht en week ik af van mijn oorspronkelijke advies. Achteraf baalde ik daarvan.”

  Lees meer...

Scroll up