Ronald Becker

Als dirigent en trainer-coach in leiderschapsprogramma’s ben ik al jaren actief in diverse Baak programma’s met de metafoor van de dirigent als verbindend leider. Daarnaast werk ik als PM-er in de LRO mee aan een ontwikkeling en transitie die persoonlijke stevigheid koppelt aan bewuster en effectiever beleid in de (semi)publieke sector. De Baak geeft mij in veel opzichten het speelveld om mijn eigen ambitie tot muziek te maken. Ook in de functie van directeur van Europees Instituut De Baak die ik sinds juni 2020 vervul.

ronald_becker_2
Naam
Ronald Becker
Functie
Trainer

In mijn carrière als podiumartiest (zanger) heb ik de werking ontdekt van de impact van mijn aanwezigheid. De regie houden over mijn eigen inspiratie en focus, en bewust uitdragen wat daarin essentieel is. Mijn verhaal zet de anderen ‘aan.’ Ook als dirigent werk ik vanuit die gedachte. In mijn leiderschapsprogramma's gebruik ik dit als centraal thema.

Een leider is van grote invloed op een organisatie, in het bewuste en onbewuste gedrag, in het verbale en non-verbale gedrag, maar ook in zijn aanwezigheid. Deze impact is bepalend. Ik wil leiders hiervan bewust maken, mede aan de hand van de metafoor van de dirigent: wanneer leiders muziek gaan maken, ontstaat er ook muziek in de organisatie en wordt het werken voor iedereen veel creatiever, inspirerender en krachtiger.

Scroll up