Empty Page Section

De Baak is een netwerkorganisatie, we leren van elkaar, dagen elkaar uit en stimuleren elkaars groei. De mensen die aan ons verbonden zijn, onderscheiden zich over het algemeen op meer dan één terrein. Het zijn vaak meertalige, creatieve, biculturele talenten die elk op hun eigen wijze iets unieks aan de Baak toevoegen.

Geef jij de Baak een nieuwe impuls?

Dat is precies waarnaar we zoeken in nieuwe medewerkers en stagiair(e)s: naast een hoog niveau op jouw specifieke vakgebied moet je iets meebrengen waardoor de Baak een nieuwe impuls krijgt. Of je nu heerlijk jazzy kunt pianospelen, een passie hebt voor Latijns-Amerikaanse literatuur of je actief inzet voor het behoud van natuurschoon. Zo verrijken we het gedachtegoed van de Baak steeds verder met kennis, inzicht en ideeën, waardoor verdere verspreiding een haast natuurlijk gegeven is.

Vrijheid maar ook verantwoording

Wat we er tegenover stellen is het spannende gevoel om onderdeel uit te maken van een ambitieuze organisatie, die bezig is haar positie als gerenommeerd instituut verder uit te bouwen. Maar bijvoorbeeld ook veel vrijheid in het uitvoeren van je werkzaamheden. Bij de Baak krijg je snel vertrouwen om zelfstandig zaken te regelen zoals jij dat wilt. Je wordt ook gestimuleerd om verantwoordelijkheid te nemen; daar moet je wel mee om kunnen gaan. En natuurlijk moet je regelmatig verantwoording afleggen voor de acties die je onderneemt.

Je doet het niet alleen

Gooien we je dan zomaar in het diepe om te zien of je blijft zwemmen? Natuurlijk niet. Persoonlijke én vakinhoudelijke groei is bij de Baak allerminst het alleenrecht van de deelnemers. Bij binnenkomst volg je een intensief introductieprogramma. Voor programmamakers duurt dit programma ongeveer twee weken. Overige medewerkers maken in één dag kennis met alle onderdelen van de Baak, om daarna te worden ingewerkt op de eigen afdeling.

Rugdekking

Verder organiseren wij eenmaal per kwartaal een programmamakersdag en zijn er intervisiegroepen onder begeleiding van externe deskundigen. Als junior programmamaker kun je terugvallen op de rugdekking van een BaakMate, een maatje dat je op weg helpt in de vrijheid die de Baak biedt. En natuurlijk voer je regelmatig persoonlijke gesprekken met je leidinggevende, over je loopbaanplanning en ontwikkeling. Opleidingen Veel van de Baak-programma's staan open voor onze programmamakers en stafmedewerkers. In overleg bepalen we wat er mogelijk is. Ook kun je cursussen en opleidingen volgen bij andere instituten, bijvoorbeeld om je vakinhoudelijke kennis up-to-date te brengen.

Flexplekken

De aard van de werkzaamheden van de Baak heeft gevolgen voor de manier waarop we omgaan met de beschikbare ruimte in onze locaties. Omdat veel medewerkers 'onderweg' zijn of hun werkweek verdelen over Noordwijk en Driebergen, hebben we ervoor gekozen flexplekken in te richten. Je komt aan, kiest een vrije werkplek, sluit je laptop aan en 'go'. Bij die flexibiliteit moet jij je vanzelfsprekend wel thuisvoelen.

Midden in de bossen of met uitzicht op zee

Noem het onze belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde: de prachtige omgeving waarin onze programma's plaatsvinden én onze kantoren zijn gehuisvest. Vanuit onze locatie in Noordwijk loop je direct het strand op en in Driebergen wandel je zo het bos in. Even een frisse neus halen tussen je werkzaamheden door, en je kunt er weer vol energie tegenaan.

Onze vacatures

 • teaser_0002

  Receptionist | Driebergen

  Ben jij die gastvrije, enthousiaiste receptionist(e)? Geef jij onze gasten net dat beetje aandacht meer? Dan zijn wij op zoek naar jou.

  Locatie
  de Baak Driebergen
  Uren per week
  4-5 dagen per week in een 7 daagse cyclus

  Lees meer...

 • teaser_0030

  Receptionist | Noordwijk

  Ben jij die gastvrije, enthousiaiste receptionist(e)? Geef jij onze gasten net dat beetje aandacht meer? Dan zijn wij op zoek naar jou.

  Locatie
  de Baak Noordwijk
  Uren per week
  5 dagen per week in een 7 daagse cyclus

  Lees meer...

Onze stages

 • teaser_0009

  Stagiair Vacature A la Carte

  Heb jij een servicegerichte instelling en wil je verder leren in keuken, restaurant, receptie en reserveringen?

  Locatie
  de Baak Driebergen
  Uren per week
  Periode en duur in overleg

  Lees meer...

Scroll up