Empty Page Section

Vergroot je persoonlijk leiderschap in de publieke sector

Je bent al enige tijd leidinggevende in de dynamische (semi-)publieke sector. Nu wil je jezelf verder ontwikkelen: effectiever worden en mensen beter kunnen coachen. Maar waar begin je? De opleiding Leiderschap Reflectie en Ontwikkeling geeft een stevige impuls aan jouw persoonlijke leiderschap. Je kijkt tijdens de modules kritisch naar jezelf, experimenteert met verschillende stijlen van leidinggeven en scherpt aan hoe jij mensen wilt aansturen. Zo haal je uiteindelijk de beste resultaten uit je medewerkers én uit jezelf.

Deze training wordt enkel aangeboden tegen een BTW-vrij tarief.

Thema
Doelgroep
Duur
11 dagen, bestaande uit een persoonlijke intake, 4 modules van elk 2 tot 3 dagen en een terugkomdag.
Deelnemers
10 tot 14 personen

Investering

Prijs (BTW-vrij) Help

De prijs is BTW-vrijgesteld als jouw organisatie geen BTW terug kan vorderen. Zie het overzicht van de Belastingdienst. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW-vrijgesteld is of niet? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

7.095,00
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. Het genoemde totaalbedrag is een indicatie en wordt na afloop van elke module gefactureerd door de Baak Seaside (locatie Noordwijk) of het Landgoed de Horst (locatie Driebergen) op basis van nacalculatie. Prijs is exclusief BTW.

€ 576,42
Overnachten (optioneel) Meer info

In deze training onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te blijven logeren, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. Als je niet wenst te overnachten, dien je het bovenstaande vinkje weg te halen. Prijs is exclusief BTW.

€ 678,00

Beschrijving

Hoe haal jij het beste uit jezelf en je team?

Als leidinggevende werkzaam bij de overheid heb je de nodige ervaring opgedaan met het aansturen van een team, het coachen van medewerkers en het sturen op resultaat. Je weet wat je doet. Toch stuit je af en toe op obstakels. Zoals moeilijke gesprekken met medewerkers, weerstand op je afdeling of tegenvallende prestaties. Hoe ga je daar mee om? Tijdens deze training ontwikkel jij jezelf tot een krachtige, faciliterende en effectieve leidinggevende, die mensen ook in moeilijke situaties gemotiveerd in beweging krijgt. Je leert aan de hand van persoonlijke casuïstiek en non-profit specifieke vraagstukken. Zo geef je je vaardigheden en kwaliteit een stevige impuls en haal je het beste uit je medewerkers én jezelf.

Stijlen van leidinggeven

Elke medewerker is anders. Wat bij de één werkt, heeft op de ander mogelijk averechts effect. Daarom train je tijdens deze opleiding verschillende stijlen in leidinggeven, zodat je kunt kiezen wat bij jou past. Je wordt uitgedaagd om jezelf te laten zien én om in de spiegel te kijken. Om jezelf beter te leren kennen, je sterke eigenschappen in kaart te brengen en zicht te krijgen op je ontwikkelpunten. Je leert je persoonlijk leiderschap te herkennen en gebruiken. Dat vraagt om moed en vereist een veilige omgeving. Bij LRO bieden de trainers met ruime ervaring in de non-profit sector je die omgeving. 

Resultaten

 • Je kunt beter reflecteren en ziet daardoor kansen in problemen.
 • Je geeft steviger vorm aan je eigen ontwikkelingsproces.
 • Je hebt een soepeler omgang met medewerkers.
 • Je begrijpt het krachtenveld en de processen in je organisatie.
 • Je weet krachtiger en doelgerichter invloed uit te oefenen.
 • Je maakt effectievere keuzes vanuit een stevige persoonlijke visie.
 • Je vertaalt jouw persoonlijk leiderschap naar je rol in je organisatie.
Heb je minimaal 2 jaar leidinggevende ervaring binnen de overheid en/of non-profit sector (schaal 11-15)? En herken je je in het bovenstaande? Dan is deze training écht iets voor jou.

Overnachten

In onze trainingen onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locaties te blijven overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven overnachten een verdieping aan de trainingservaring geeft. Via het inschrijfformulier kun je je overnachtingen reserveren.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

Deze training wordt enkel aangeboden tegen een BTW-vrij tarief.

Proeverij_640x480

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Programma

Hoe ziet het programma eruit? 

Je doorloopt deze opleiding in groepsverband, in vier modules van in totaal elf dagen. Voorafgaand aan de modules krijg je een individuele face-to-face intake. Hierin krijg je meer informatie over de opleiding, zodat je weet wat je mag verwachten en wat er van jou verwacht wordt. Ook formuleer je samen met een trainer je persoonlijke leerdoel. Dit doel blijft centraal staan in de diverse werkvormen en leermodellen die je aangereikt worden. Tussen module 3 en 4 bezoekt elke deelnemer een organisatie van een mededeelnemer. Jouw leiderschapsvraag is leidend voor dit bezoek. Je voert bijvoorbeeld gesprekken of woont een overleg bij. Zo kan verandering van omgeving tot nieuwe inzichten leiden. 

Module 1: Leiderschap en zelfmanagement

Jouw positie en rol als leidinggevende staan centraal in de eerste drie dagen. Je onderzoekt hoe jij jezelf ziet. En je ontdekt hoe je overkomt op anderen. Je krijgt scherper inzicht in jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten als leidinggevende. Want als je jezelf beter kent, ben je ook beter in staat anderen aan te sturen.

Module 2: Leidinggeven aan de ander 

Dit tweede deel draait om de ander, in het bijzonder jouw medewerkers. Je oefent twee dagen lang met verschillende stijlen van leidinggeven, waaronder sturen op output. Daarbij leer je hoe je medewerkers zó coacht en motiveert dat jouw afdeling optimale resultaten behaalt binnen de doelen van je organisatie. Je traint onder andere het voeren van lastige gesprekken. 

Module 3: Leidinggeven in de eigen organisatie

In deze module breng je het krachtenveld van jouw organisatie in kaart. Welke factoren en partijen hebben welke invloed? Je leert hoe je effectief met dit krachtenveld kunt omgaan. Hoe je doelen kunt stellen en bereiken in een politiek bestuurlijke context. En hoe je weerstand onder medewerkers productief kunt maken. Deze module start met een inspiratiediner, samen met jouw eigen leidinggevende. Je leert doelen stellen en bereiken in een politiek bestuurlijke context

Module 4: Leidinggeven in de praktijk

Hoe geef je inspirerend leiding aan jouw team of afdeling en behaal je betere resultaten? Gedurende twee dagen breng je alles wat je tot nu toe hebt geleerd in de praktijk. Met de nieuwe kennis en ervaring die je hebt opgedaan, onderzoek je wat je in jouw organisatie tot stand wilt brengen, hoe je dat het beste kunt aanpakken en wie je erbij gaat betrekken om daadwerkelijk resultaat te boeken.

Terugkomdag 

Aan het eind van de opleiding ga je één dag met je medecursisten in gesprek over wat de opleiding jou heeft gebracht en wat je ermee hebt gedaan. Hiervoor ontwikkel je in overleg met de docent en de andere deelnemers een programma, met volop ruimte voor jouw leerbehoeftes. Door deze terugkomdag zelf mede in te vullen, beklijft beter wat je tijdens de opleiding hebt geleerd.

Wat ontwikkel je per module?

Module 1 (3 dagen)

 • Je krijgt scherper inzicht in je positie, rol, valkuilen en obstakels als leidinggevende.
 • Je krijgt inzicht in jouw drijfveren, kwaliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Je vergroot je gedragsrepertoire en wordt beter in feedback geven en ontvangen.

Module 2 (2 dagen)

 • Je leert hoe je je medewerkers zo coacht en inspireert dat zij het beste van zichzelf geven.
 • Je versterkt meerdere leiderschapsstijlen (o.a. instrueren, overtuigen, coachen en delegeren).
 • Je word je bewuster van je houding en het effect daarvan op anderen.
 • Je krijgt beter inzicht in groepsprocessen en -dynamiek.
 • Je gebruikt de mogelijke handvatten om als manager coachend leiding te geven.

Module 3 (2 dagen en 1 avond)

 • Je kunt productief omgaan met weerstand, emotioneel spanning en druk.
 • Je bent in staat om strategisch te denken en handelen.
 • Je ontwikkelt persoonlijk ondernemerschap.
 • Je leert om te gaan en in te spelen op veranderingen in je omgeving.
 • Je zet frustratie om in lef, energie en bevlogenheid. 

Module 4 (2 dagen)

 • Je brengt dat wat je tijdens de opleiding hebt geleerd in de praktijk.
 • Je hebt oog en aandacht voor teamontwikkeling.
 • Je krijgt feedback en inzicht op jouw authenticiteit.
 • Je krijgt zicht op de volgende stap in je ontwikkeling.
 • Je reflecteert op je leerpad en presenteert je ontwikkeling aan de groep.

Terugkomdag

 • Je oogst wat je geleerd hebt.
 • Je borgt je leren door weer input te halen uit de groep.
 • Je doet nieuwe inspiratie op voor je leiderschap.

Ga naar data-overzicht voor meer details over data en tijden.

Deze training wordt enkel aangeboden tegen een BTW-vrij tarief.

Het team

 • Nanette Venekamp - Slootweg
  Naam
  Nanette Venekamp - Slootweg
  Functie
  Contactpersoon | Programmacoördinator

  Lees meer...

 • Arienne van der Plas
  Naam
  Arienne van der Plas
  Functie
  Contactpersoon | Programmacoördinator

  Lees meer...

 • Ellen de Rooij
  Naam
  Ellen de Rooij
  Functie
  Contactpersoon | Programmacoördinator

  Lees meer...

 • Janneke Kreek
  Naam
  Janneke Kreek
  Functie
  Productmanager | Trainer

  Lees meer...

 • Cornalien Stolker - Hilbers
  Naam
  Cornalien Stolker - Hilbers
  Functie
  Programmamaker | Trainer

  Lees meer...

 • Dorian van der Kooij
  Naam
  Dorian van der Kooij
  Functie
  Programmamaker | Trainer

  Lees meer...

 • Dodo van der Straaten
  Naam
  Dodo van der Straaten
  Functie
  Programmamaker | Trainer

  Lees meer...

 • Joop van den Beuken
  Naam
  Joop van den Beuken
  Functie
  Programmamaker | Trainer

  Lees meer...

Data overzicht

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
15 mrt 2017 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen 2 plekken Ja

Module planning 15 mrt 2017 - 13:00 uur

 • LRO 105 - Module 1

  Datum
  15 mrt 2017 - 13:00 uur t/m 17 mrt 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 105 - Module 2

  Datum
  03 mei 2017 - 09:30 uur t/m 04 mei 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 105 - Module 3

  Datum
  14 jun 2017 - 13:30 uur t/m 16 jun 2017 - 13:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 105 - Module 4

  Datum
  07 sep 2017 - 09:30 uur t/m 08 sep 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 105 - Module 5

  Datum
  16 mrt 2018 - 09:00 uur t/m 16 mrt 2018 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
16 mei 2017 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 16 mei 2017 - 13:00 uur

 • LRO 106 - Module 1

  Datum
  16 mei 2017 - 13:00 uur t/m 18 mei 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 106 - Module 2

  Datum
  28 jun 2017 - 09:30 uur t/m 29 jun 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 106 - Module 3

  Datum
  11 sep 2017 - 13:30 uur t/m 13 sep 2017 - 13:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 106 - Module 4

  Datum
  31 okt 2017 - 09:30 uur t/m 01 nov 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 106 - Module 5

  Datum
  23 apr 2018 - 09:00 uur t/m 23 apr 2018 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
18 sep 2017 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 18 sep 2017 - 13:00 uur

 • LRO 107 - Module 1

  Datum
  18 sep 2017 - 13:00 uur t/m 20 sep 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 107 - Module 2

  Datum
  02 nov 2017 - 09:30 uur t/m 03 nov 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 107 - Module 3

  Datum
  20 dec 2017 - 13:30 uur t/m 22 dec 2017 - 13:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 107 - Module 4

  Datum
  14 feb 2018 - 09:30 uur t/m 15 feb 2018 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 107 - Module 5

  Datum
  03 sep 2018 - 09:00 uur t/m 03 sep 2018 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
07 nov 2017 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 07 nov 2017 - 13:00 uur

 • LRO 108 - Module 1

  Datum
  07 nov 2017 - 13:00 uur t/m 09 nov 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 108 - Module 2

  Datum
  18 dec 2017 - 09:30 uur t/m 19 dec 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 108 - Module 3

  Datum
  29 jan 2018 - 13:30 uur t/m 31 jan 2018 - 13:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 108 - Module 4

  Datum
  12 mrt 2018 - 09:30 uur t/m 13 mrt 2018 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 108 - Module 5

  Datum
  17 sep 2018 - 09:00 uur t/m 17 sep 2018 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
13 dec 2017 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 13 dec 2017 - 13:00 uur

 • LRO 109 - Module 1

  Datum
  13 dec 2017 - 13:00 uur t/m 15 dec 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 109 - Module 2

  Datum
  24 jan 2018 - 09:30 uur t/m 25 jan 2018 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 109 - Module 3

  Datum
  07 mrt 2018 - 13:30 uur t/m 09 mrt 2018 - 13:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 109 - Module 4

  Datum
  19 apr 2018 - 09:30 uur t/m 20 apr 2018 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 109 - Module 5

  Datum
  08 okt 2018 - 09:00 uur t/m 08 okt 2018 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen

Ervaringen

 • Programma is doorgedrongen tot mijn kern. Dit heb ik niet als onveilig ervaren.

 • Het was een leerzame cursus waarin je jezelf tegenkomt, kan ontdekken waar jouw krachten zitten, van je mensen en van de organisatie.

 • Super goed. Gaf veel ruimte om naar mijzelf te kijken en in te zien waar ontwikkeling nodig is.

 • Het programma trekt je uit de waan van de dag en claimt tijd en aandacht voor jezelf

 • Diepgaand en leerzaam op een hele prettige manier.

 • Het programma heeft mij vooral rust gegeven, ik ben meer dan ok, ook als leidinggevende. De drang om steeds maar hoger te scoren, is minder. Ik geniet van dingen die goed gaan. Dat straal ik ook uit, en daardoor komt de next step vanzelf wel weer. Daar ben ik echt van overtuigd.

 • De LRO is inspirerend, uitdagend, confronterend, leuk en zingevend.

 • Intensief met een mooi resultaat.

 • Een wegwijzer op mijn levenspad

 • Ik heb het ervaren als een cadeautje. De Reflectie op jezelf is zo goed om te doen! Dat maakt mij sterker in mijn vak en als mens!

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • High Performance Leadership (HPL)

  Training

  In een tijd waar organisaties met minder mensen, meer moeten doen, vragen we veel van elkaar. Maar, harder werken is niet altijd de juiste reactie. En harder leidinggeven ook niet. Hoe kun je dan wel het beste uit jezelf en anderen halen?

  Lees meer...

 • Young Executives Program (YEP)

  Training

  Je wilt stappen maken. Zowel in je carrière als in je persoonlijke ontwikkeling. En je krijgt die kans ook: je rol omvat steeds meer verantwoordelijkheden, van het aansturen van collega's tot het bedenken van langetermijnstrategieën. Hoe vul je die rol het beste in? Hoe versterk je je leidinggevende kracht? En hoe zorg je ervoor dat dit resultaten oplevert voor jouzelf, je team en je organisatie? Ontdek het in Young Executives Program samen met andere young executives zoals jij, onder begeleiding van ervaren trainers en coaches.

  Lees meer...

 • Young Executives Program Compact (YEPCOM)

  Training

  Jouw talenten hebben je ver gebracht. Maar je merkt dat er nu meer van je wordt gevraagd. Dat je vertrouwde aanpak niet volstaat. Tijd om je leiderschap onder de loep te nemen en aan te scherpen. Dat doe je in YEP Compact, een verkorte versie van de opleiding YEP. Samen met young professionals als jij verbreed en verdiep je jouw inzicht in jezelf, teams en organisaties. Je voelt je steviger in je leiderschap en vergroot je toegevoegde waarde voor je organisatie.

  Lees meer...

 • Bezielend Leiderschap (BZL)

  Training

  Bezielend Leiderschap is een diepgaand leiderschapsprogramma voor senior en ervaren leidinggevenden die verantwoordelijkheid nemen voor daadwerkelijke veranderingen in hun organisatie. Leiders die willen werken vanuit hun diepere missie en inspiratie. Die willen leren om voorbij managementboeken of –methodieken te handelen vanuit essentie.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • teaser_0034

  De 6 gewoontes waar nieuwe leiders écht vanaf moeten

  Artikel

  Iets nieuws leren staat altijd hoog op het prioriteitenlijstje van een manager. Maar, nu er meer initiatief van de werknemers wordt verwacht, vraagt dit nog iets veel moeilijkers, namelijk dingen áfleren. Lees meer over de 6 gewoontes die nieuwe leiders kwijt moeten zien te raken.

  Lees meer...

 • Terug naar de essentie van je leiderschap

  Artikel

  Complexe veranderingen vragen veel van een leidinggevende. Er zijn leidinggevenden die de uitdaging verfrissend en inspirerend vinden. Maar velen gaan gebukt onder de stress die dit met zich mee brengt. Dan kan het gebeuren dat je het contact met jezelf dreigt te verliezen. Hoe moet je dan anderen inspireren?

  Lees meer...

Scroll up