Leiderschap, Reflectie en Ontwikkeling

Intro

Vergroot je persoonlijk leiderschap in de publieke sector

 • Leer beter reflecteren en zie daardoor kansen in problemen
 • Geef steviger vorm aan je eigen ontwikkelingsproces
 • Begrijp het krachtenveld en de processen in je team en je organisatie
 • Weet krachtiger en doelgerichter invloed uit te oefenen
 • Maak effectievere keuzes vanuit een stevige persoonlijke visie

Geef jouw leiderschap een inspirerende impuls
Je geeft leiding in de dynamische (semi)publieke sector: een werkomgeving die onderhavig is aan voortdurende verandering en maatschappelijke druk. Een grote uitdaging! Je wilt nog effectiever worden in leidinggeven, mensen beter kunnen coachen en collega’s beïnvloeden op basis van inspiratie in plaats van hiërarchie. Het programma Leiderschap Reflectie en Ontwikkeling is speciaal gericht op de non- en semiprofitsector en geeft een stevige impuls aan jouw persoonlijke leiderschap!

Gratis kennismaken met onze trainingen? Kom langs bij de Baak Proeverij of proef de stijl via een live sessie tijdens de Online Proeverij.

Veilige leer- en werkomgeving
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. Daarom werken we vanzelfsprekend volgens de richtlijnen van het RIVM en de protocollen van de branche verenigingen NRTO en KHN. Hoe we dat doen lees je hier.

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Investering

Duur
Start
Prijs (BTW-vrij) Help

De prijs is BTW-vrijgesteld als jouw organisatie geen BTW terug kan vorderen. Zie het overzicht van de Belastingdienst. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW-vrijgesteld is of niet? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

7.295,00
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. De prijs is exclusief BTW en is onder voorbehoud van wijzigingen.

€ 659,50
Overnachten Meer info

Overnachten wordt aanbevolen. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. In deze training onderga je namelijk een intensief proces waarin je leert en verandert. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. De prijs is exclusief BTW en afhankelijk van het kamertype.

€ 713,60

Beschrijving

Voor de nieuwe generatie leiders

Doelen realiseren en resultaten bereiken in een ambtelijke omgeving, in een weerbarstig politiek en bestuurlijk krachtenveld. Dit vraagt om een nieuwe generatie leiders. Leiders die strategisch gesprekspartner kunnen zijn voor de verschillende stakeholders in hun krachtenveld. Leiders die goed kunnen omgaan met onzekerheden en weten dat ze niet alles kunnen oplossen.

Regisseur in processen
Je hebt ervaring, je weet wat je doet. Toch stuit je regelmatig op moeilijke gesprekken, weerstand of tegenvallende prestaties. Hoe ga je daarmee om? Leer om ook in deze situaties mensen in beweging te krijgen! Verdiep je in jouw stijl als leider aan de hand van jouw eigen casuïstiek en vraagstukken die specifiek zijn voor de non-profitsector. Leer tevens hoe jijzelf in deze dynamiek geïnspireerd kunt blijven.

“Diepgaand en leerzaam op een heel prettige manier. Uit je comfortzone, maar toch ook veilig.”

Het beste uit jezelf en je team
Tijdens de modules kijk je kritisch naar jezelf. Je experimenteert met verschillende stijlen van leidinggeven en scherpt aan hoe jij mensen wil aansturen. Ontdek wat bij jou past via intensieve reflectie, afgewisseld met concrete ervaringsoefeningen. Zo haal je uiteindelijk de beste resultaten uit je medewerkers én jezelf. 

“Verfrissend, confronterend, intens, en een geweldig betrokken groep. Bijzonder om te merken dat je met hele andere leervragen aan de slag kan gaan dan waar het in eerste instantie om leek te gaan.”

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Programma

Ontdek jouw positie in 5 modules

Het programma Leiderschap, Reflectie en Ontwikkeling bestaat uit 11 dagen, verdeeld over 5 modules. Voordat je aan dit intensieve ontwikkelingsprogramma begint, krijg je een intakegesprek.

“Het programma trekt je uit de waan van de dag en claimt tijd en aandacht voor jezelf.”

Vooraf aan de modules:
 • Intakegesprek
  Formuleer tijdens dit gesprek jouw leervraag samen met een trainer. Ook krijg je meer informatie over de rest van het programma en over de voorbereidende opdrachten.

Module 1: Blik op jezelf als leider (3 dagen)
In deze module staan jouw positie en rol als leidinggevende centraal.

 • Onderzoek hoe jij jezelf ziet en hoe je overkomt op anderen
 • Krijg scherper inzicht in je positie, rol, valkuilen en obstakels als leidinggevende
 • Krijg inzicht in jouw drijfveren, kwaliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Vergroot je gedragsrepertoire en word beter in feedback geven en ontvangen

Module 2: Leidinggeven aan de ander (2 dagen)
Deze module draait om leidinggeven aan de mensen en resultaten van je afdeling, binnen de doelen van je organisatie.

 • Leer hoe je je medewerkers zo coacht en inspireert dat zij het beste van zichzelf geven
 • Versterk verschillende leiderschapsstijlen en jouw manier van communiceren. We gaan daarbij in op coachen en outputsturing
 • Word je bewuster van je houding en het effect daarvan op anderen
 • Krijg beter inzicht in groepsprocessen en -dynamiek
 • Ontdek handvatten om als manager om te gaan met de diversiteit van je medewerkers en leer om hun talenten effectief te benutten
 • Vergroot je effectiviteit van jou als leider en van je team via het model van outputsturing
 • Werk met acteurs aan jouw eigen cases, oefen voor moedige gesprekken met je medewerkers en het hoger management 

Module 3: Organisatie en krachtenveld (3 dagen)
Breng het krachtenveld van jouw organisatie in kaart. Welke factoren en partijen hebben welke invloed?

 • Ga productief om met weerstand, emotionele spanning en druk
 • Leer om strategisch te denken en te handelen
 • Krijg inzicht in organisatieprocessen en politieke krachtenvelden
 • Ontwikkel persoonlijk ondernemerschap
 • Leer om te gaan met veranderingen in je omgeving en leer erop in te spelen aan de hand van veranderstrategieën
 • Zet frustratie om in lef, energie, vertrouwen en bevlogenheid
 • Neem je leidinggevende mee naar het Diner Pensant met een inspirerende spreker rondom een thema dat aansluit bij de dynamiek van de non-profitsector en semiprofitsector

Tussendoor: Op werkbezoek
Tussen module 3 en 4 zoek je een mededeelnemer op in zijn of haar werkomgeving. En natuurlijk komt deze deelnemer ook bij jou in de praktijk kijken.

Module 4: Leidinggeven in de praktijk (2 dagen)
Integreer het geleerde tot nu toe. Onderzoek wat jou te doen staat om in jouw werkomgeving een inspirerende leider te zijn en resultaten halen.

 • Maak keuzes vanuit een stevige persoonlijke visie op leiderschap
 • Krijg oog en aandacht voor teamontwikkeling
 • Krijg feedback en inzicht op jouw authenticiteit
 • Ontdek de volgende stap in jouw ontwikkeling en neem daar regie over
 • Reflecteer op je leerproces en presenteer jouw ontwikkeling en visie aan de groep

Module 5: De terugkomdag (1 dag)
Tijdens deze dag bespreek je met mededeelnemers wat je met de nieuwe bagage uit de opleiding hebt gedaan in de praktijk. Waar heeft het je gebracht? Waar loop je tegenaan? Samen met de deelnemers en de trainer stellen jullie een eigen programma samen, waarbij volop ruimte is voor jouw leerbehoeftes. Je gaat weer vol nieuwe input en inspiratie naar huis om je toekomstig leiderschap vorm te geven!

“Het was een leerzaam programma waarin je jezelf tegenkomt, kan ontdekken waar de krachten zitten van jezelf, je mensen en de organisatie.”

Studiebelasting
Naast de opleidingsdagen dien je rekening te houden met een extra studiebelasting van ongeveer 3 tot 8 procent van de duur van de gehele opleiding. Tussen de modules werk je aan huiswerkopdrachten en/of reflectieopdrachten.

Tip: alles uit je training halen? Blijf overnachten!
Blijven slapen geeft gegarandeerd een verdieping aan de trainingservaring. Zo kun je alles wat je tijdens de training leert rustig op je laten inwerken. Bovendien kun je je ervaringen met andere deelnemers delen. Onze comfortabele hotelkamers zijn gewoon op onze trainingslocaties. In de prachtige, bosrijke omgeving of bij de ruisende zee kom je helemaal tot rust. Je reserveert de overnachtingen via het inschrijfformulier.

Coaching &Co: meer verdieping na jouw training
Wil je na jouw training verder leren? Schrijf je dan in voor Coaching &Co. Daarmee gaat jouw leerproces ook na de training door. Je breng je jezelf en jouw organisatie verder!

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Voor wie

Past Leiderschap, Reflectie en Ontwikkeling bij jou?

Deze training is voor:
Leidinggevenden, managers, projectleiders, coördinatoren, programmamanagers en teamleiders.

 • Je hebt minimaal 2 jaar leidinggevende ervaring
 • Je werkt binnen de publieke of semipublieke sector, in schaal 11-15
 • Je hebt het gevoel te worden afgeremd in je werk door het politieke en bestuurlijke krachtenveld
 • Je wilt meer invloed uitoefenen en mensen in beweging krijgen
 • Je wilt jouw rol als leider verstevigen
 • Je wilt een betere strategische gesprekspartner zijn
 • Je hebt hbo of wo werk- en denkniveau

“Inspirerend, uitdagend, confronterend, leuk en zingevend.”

Samen leren
De groep bestaat uit 10 tot 14 personen. Wij creëren een veilige leeromgeving waarin je waardevol met elkaar kunt sparren over de inhoud van de training én over jouw werksituatie.

Maatwerk voor jouw organisatie
Ben je op zoek naar deze training voor een incompanytraject? Of wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Onze adviseurs helpen je graag: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Het team

Deze toegewijde professionals zorgen ervoor dat de training voor jou een groot succes wordt!

 • Michelle van de Veen
  Naam
  Michelle van de Veen
  Functie
  Contactpersoon | Programmacoördinator

  Lees meer...

 • Dodo van der Straaten
  Naam
  Dodo van der Straaten
  Functie
  Programmamaker | Trainer

  Lees meer...

 • Joop van den Beuken
  Naam
  Joop van den Beuken
  Functie
  Programmamaker | Trainer

  Lees meer...

Startdata

Plaatsen beschikbaar
Beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Reserveer een plek op de wachtlijst
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
31 aug 2020 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

Module planning 31 aug 2020 - 13:00 uur

 • LRO 127 - Module 1

  Datum
  31 aug 2020 - 13:00 uur  t/m  02 sep 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 127 - Module 2

  Datum
  28 okt 2020 - 09:30 uur  t/m  29 okt 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LRO 127 - Module 3

  Datum
  04 nov 2020 - 13:30 uur  t/m  06 nov 2020 - 13:00 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 127 - Module 4

  Datum
  15 dec 2020 - 09:30 uur  t/m  16 dec 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LRO 127 - Module 5

  Datum
  23 apr 2021 - 09:00 uur  t/m  23 apr 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
16 sep 2020 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

Module planning 16 sep 2020 - 13:00 uur

 • LRO 130 - Module 1

  Datum
  16 sep 2020 - 13:00 uur  t/m  18 sep 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 130 - Module 2

  Datum
  02 nov 2020 - 09:30 uur  t/m  03 nov 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LRO 130 - Module 3

  Datum
  02 dec 2020 - 13:30 uur  t/m  04 dec 2020 - 13:00 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 130 - Module 4

  Datum
  01 feb 2021 - 09:30 uur  t/m  02 feb 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LRO 130 - Module 5

  Datum
  01 sep 2021 - 09:00 uur  t/m  01 sep 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
28 sep 2020 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

Module planning 28 sep 2020 - 13:00 uur

 • LRO 129 - Module 1

  Datum
  28 sep 2020 - 13:00 uur  t/m  30 sep 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 129 - Module 2

  Datum
  12 nov 2020 - 09:30 uur  t/m  13 nov 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LRO 129 - Module 3

  Datum
  11 jan 2021 - 13:30 uur  t/m  13 jan 2021 - 13:00 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 129 - Module 4

  Datum
  03 mrt 2021 - 09:30 uur  t/m  04 mrt 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LRO 129 - Module 5

  Datum
  03 sep 2021 - 09:00 uur  t/m  03 sep 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
04 nov 2020 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

Module planning 04 nov 2020 - 13:00 uur

 • LRO 131 - Module 1

  Datum
  04 nov 2020 - 13:00 uur  t/m  06 nov 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 131 - Module 2

  Datum
  05 jan 2021 - 09:30 uur  t/m  06 jan 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LRO 131 - Module 3

  Datum
  03 mrt 2021 - 13:30 uur  t/m  05 mrt 2021 - 13:00 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 131 - Module 4

  Datum
  19 apr 2021 - 09:30 uur  t/m  20 apr 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LRO 131 - Module 5

  Datum
  25 okt 2021 - 09:00 uur  t/m  25 okt 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
01 dec 2020 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

Module planning 01 dec 2020 - 13:00 uur

 • LRO 133 - Module 1

  Datum
  01 dec 2020 - 13:00 uur  t/m  03 dec 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 133 - Module 2

  Datum
  19 jan 2021 - 09:30 uur  t/m  20 jan 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LRO 133 - Module 3

  Datum
  08 mrt 2021 - 13:30 uur  t/m  10 mrt 2021 - 13:00 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 133 - Module 4

  Datum
  10 mei 2021 - 09:30 uur  t/m  11 mei 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LRO 133 - Module 5

  Datum
  13 dec 2021 - 09:00 uur  t/m  13 dec 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen

Ervaringen

 • 90 van 100

  Ik heb deze training als intensief, afwisselend en goed verzorgd ervaren.

 • 80 van 100

  Ik heb de training als goed en nuttig ervaren. De afwisseling ervaringen delen, theoretische onderbouwing, en peer-tutoring heeft hier een goede bijdrage aan geleverd.

 • 90 van 100

  De training heeft mij veel gebracht in het versterken van mijn persoonlijke ontwikkeling (terug in mijn kracht en passie) en de knelpunten waar ik tegenaan liep.

 • 90 van 100

  Ik heb deze training ervaren als een cadeautje voor mijn eigen ontwikkeling.

 • 90 van 100

  LRO was een reis naar binnen, rondom en buiten mezelf. Samen met de anderen; open, kwetsbaar, doelgericht, concreet. Een cadeau.

 • 70 van 100

  Leuke groep, fijn om te delen, praktische handvatten maar ook soms te zweverig / lastig te vertalen naar praktijk

 • 80 van 100

  Verhelderend en inspirerend

 • 80 van 100

  Diepgaand, leuk, verrassend, creatief !!

 • 100 van 100

  Mijn blik op mezelf en mijn werksituatie is verander

 • 100 van 100

  Vol dankbaarheid kijk ik terug op het mogen volgen van deze training. Het was een cadeautje.

Anderen bekeken ook

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
Scroll up