Empty Page Section

Intro

Vergroot je persoonlijk leiderschap in de publieke sector

 • Leer beter reflecteren en zie daardoor kansen in problemen
 • Geef steviger vorm aan je eigen ontwikkelingsproces
 • Begrijp het krachtenveld en de processen in je team en je organisatie
 • Weet krachtiger en doelgerichter invloed uit te oefenen
 • Maak effectievere keuzes vanuit een stevige persoonlijke visie

Geef jouw leiderschap een inspirerende impuls
Je geeft leiding in de dynamische (semi)publieke sector: een werkomgeving die onderhavig is aan voortdurende verandering en maatschappelijke druk. Een grote uitdaging! Je wilt nog effectiever worden in leidinggeven, mensen beter kunnen coachen en collega’s beïnvloeden op basis van inspiratie in plaats van hiërarchie. Het programma Leiderschap Reflectie en Ontwikkeling is speciaal gericht op de non- en semiprofitsector en geeft een stevige impuls aan jouw persoonlijke leiderschap!

Gratis kennismaken met onze trainingen? Meld je aan voor de Baak Proeverij!

Investering

Duur
Prijs (BTW-vrij) Help

De prijs is BTW-vrijgesteld als jouw organisatie geen BTW terug kan vorderen. Zie het overzicht van de Belastingdienst. De prijs is inclusief lesmateriaal en toebehoren en is excl. BTW als jouw organisatie BTW kan terug vorderen. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW kan terug vorderen? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie. De prijs is onder voorbehoud van wijzigingen.

7.295,00
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. De prijs is exclusief BTW en is onder voorbehoud van wijzigingen.

€ 645,24
Overnachten (aanbevolen) Meer info

In deze training onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te blijven logeren, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. Als je niet wenst te overnachten, dien je het bovenstaande vinkje weg te halen. De prijs is exclusief BTW en afhankelijk van het kamertype.

€ 698,78

Beschrijving

Voor de nieuwe generatie leiders


Doelen realiseren en resultaten bereiken in een ambtelijke omgeving, in een weerbarstig politiek en bestuurlijk krachtenveld. Dit vraagt om een nieuwe generatie leiders. Leiders die strategisch gesprekspartner kunnen zijn voor de verschillende stakeholders in hun krachtenveld. Leiders die goed kunnen omgaan met onzekerheden en weten dat ze niet alles kunnen oplossen.

Regisseur in processen
Je hebt ervaring, je weet wat je doet. Toch stuit je regelmatig op moeilijke gesprekken, weerstand of tegenvallende prestaties. Hoe ga je daarmee om? Leer om ook in deze situaties mensen in beweging te krijgen! Verdiep je in jouw stijl als leider aan de hand van jouw eigen casuïstiek en vraagstukken die specifiek zijn voor de non-profitsector. Leer tevens hoe jijzelf in deze dynamiek geïnspireerd kunt blijven.

“Diepgaand en leerzaam op een heel prettige manier. Uit je comfortzone, maar toch ook veilig.”

Het beste uit jezelf en je team
Tijdens de modules kijk je kritisch naar jezelf. Je experimenteert met verschillende stijlen van leidinggeven en scherpt aan hoe jij mensen wil aansturen. Ontdek wat bij jou past via intensieve reflectie, afgewisseld met concrete ervaringsoefeningen. Zo haal je uiteindelijk de beste resultaten uit je medewerkers én jezelf. 

“Verfrissend, confronterend, intens,  en een geweldig betrokken groep. Bijzonder om te merken dat je met hele andere leervragen aan de slag kan gaan dan waar het in eerste instantie om leek te gaan.”

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Programma

Ontdek jouw positie in 5 modules


Het programma Leiderschap, Reflectie en Ontwikkeling bestaat uit 5 modules, verdeeld over 25 dagdelen. Voordat je aan dit intensieve ontwikkelingsprogramma begint, krijg je een intakegesprek.

“Het programma trekt je uit de waan van de dag en claimt tijd en aandacht voor jezelf.”

Vooraf aan de modules:
 • Intakegesprek
  Formuleer tijdens dit gesprek jouw leervraag samen met een trainer. Ook krijg je meer informatie over de rest van het programma en over de voorbereidende opdrachten.

Module 1: Blik op jezelf als leider (3 dagen)
In deze module staan jouw positie en rol als leidinggevende centraal.

 • Onderzoek hoe jij jezelf ziet en hoe je overkomt op anderen
 • Krijg scherper inzicht in je positie, rol, valkuilen en obstakels als leidinggevende
 • Krijg inzicht in jouw drijfveren, kwaliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Vergroot je gedragsrepertoire en word beter in feedback geven en ontvangen

Module 2: Leidinggeven aan de ander (2 dagen)
Deze module draait om leidinggeven aan de mensen en resultaten van je afdeling, binnen de doelen van je organisatie.

 • Leer hoe je je medewerkers zo coacht en inspireert dat zij het beste van zichzelf geven
 • Versterk verschillende leiderschapsstijlen en jouw manier van communiceren. We gaan daarbij in op coachen en outputsturing
 • Word je bewuster van je houding en het effect daarvan op anderen
 • Krijg beter inzicht in groepsprocessen en -dynamiek
 • Ontdek handvatten om als manager om te gaan met de diversiteit van je medewerkers en leer om hun talenten effectief te benutten
 • Vergroot je effectiviteit van jou als leider en van je team via het model van outputsturing
 • Werk met acteurs aan jouw eigen cases, oefen voor moedige gesprekken met je medewerkers en het hoger management 

Module 3: Organisatie en krachtenveld (3 dagen)
Breng het krachtenveld van jouw organisatie in kaart. Welke factoren en partijen hebben welke invloed?

 • Ga productief om met weerstand, emotionele spanning en druk
 • Leer om strategisch te denken en te handelen
 • Krijg inzicht in organisatieprocessen en politieke krachtenvelden
 • Ontwikkel persoonlijk ondernemerschap
 • Leer om te gaan met veranderingen in je omgeving en leer erop in te spelen aan de hand van veranderstrategieën
 • Zet frustratie om in lef, energie, vertrouwen en bevlogenheid
 • Neem je leidinggevende mee naar het Diner Pensant met een inspirerende spreker rondom een thema dat aansluit bij de dynamiek van de non-profitsector en semiprofitsector

Tussendoor: Op werkbezoek
Tussen module 3 en 4 zoek je een mededeelnemer op in zijn of haar werkomgeving. En natuurlijk komt deze deelnemer ook bij jou in de praktijk kijken.

Module 4: Leidinggeven in de praktijk (2 dagen)
Integreer het geleerde tot nu toe. Onderzoek wat jou te doen staat om in jouw werkomgeving een inspirerende leider te zijn en resultaten halen.

 • Maak keuzes vanuit een stevige persoonlijke visie op leiderschap
 • Krijg oog en aandacht voor teamontwikkeling
 • Krijg feedback en inzicht op jouw authenticiteit
 • Ontdek de volgende stap in jouw ontwikkeling en neem daar regie over
 • Reflecteer op je leerproces en presenteer jouw ontwikkeling en visie aan de groep

Module 5: De terugkomdag (1 dag)
Tijdens deze dag bespreek je met mededeelnemers wat je met de nieuwe bagage uit de opleiding hebt gedaan in de praktijk. Waar heeft het je gebracht? Waar loop je tegenaan? Samen met de deelnemers en de trainer stellen jullie een eigen programma samen, waarbij volop ruimte is voor jouw leerbehoeftes. Je gaat weer vol nieuwe input en inspiratie naar huis om je toekomstig leiderschap vorm te geven!

“Het was een leerzaam programma waarin je jezelf tegenkomt, kan ontdekken waar de krachten zitten van jezelf, je mensen en de organisatie.”

Studiebelasting
Naast de opleidingsdagen dien je rekening te houden met een extra studiebelasting van ongeveer 3 tot 8 procent van de duur van de gehele opleiding. Tussen de modules werk je aan huiswerkopdrachten en/of reflectieopdrachten.

Tip: alles uit je training halen? Blijf overnachten!
Blijven slapen geeft gegarandeerd een verdieping aan de trainingservaring. Zo kun je alles wat je tijdens de training leert rustig op je laten inwerken. Bovendien kun je je ervaringen met andere deelnemers delen. Onze comfortabele hotelkamers zijn gewoon op onze trainingslocaties. In de prachtige, bosrijke omgeving of bij de ruisende zee kom je helemaal tot rust. Je reserveert de overnachtingen via het inschrijfformulier.

Coaching &Co: meer verdieping na jouw training
Wil je na jouw training verder leren? Schrijf je dan in voor Coaching &Co. Daarmee gaat jouw leerproces ook na de training door. Je breng je jezelf en jouw organisatie verder!

Meer weten? Bel gerust onze adviseurs
Soms weet je niet precies wat jouw leervraag is. Wil je weten of deze training geschikt voor je is? Onze adviseurs helpen je graag: advies@debaak.nl | 0343-556369

Voor wie

Past Leiderschap, Reflectie en Ontwikkeling bij jou?


Deze training is voor:
(Senior) leidinggevenden, (senior) managers, (senior) projectleiders, (senior) coördinatoren, (senior)programmamanagers en (senior) teamleiders.

 • Je hebt hbo of wo werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal 2 jaar leidinggevende ervaring
 • Je werkt binnen de publieke of semipublieke sector, in schaal 11-15
 • Je hebt het gevoel dat je stilstaat in je werk
 • Je wilt meer invloed uitoefenen en mensen in beweging krijgen
 • Je wilt jouw rol als leider verstevigen
 • Je wilt een betere strategische gesprekspartner zijn

“Inspirerend, uitdagend, confronterend, leuk en zingevend.”

Samen leren
De groep bestaat uit 10 tot 14 personen. Wij creëren een veilige leeromgeving waarin je waardevol met elkaar kunt sparren over de inhoud van de training én over jouw werksituatie.

Maatwerk voor jouw organisatie
Ben je op zoek naar deze training voor een incompanytraject? Of wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Onze adviseurs helpen je graag: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Het team

Deze toegewijde professionals zorgen ervoor dat de training voor jou een groot succes wordt!

 • Michelle van de Veen
  Naam
  Michelle van de Veen
  Functie
  Contactpersoon | Programmacoördinator

  Lees meer...

 • Janneke Kreek
  Naam
  Janneke Kreek
  Functie
  Productmanager | Trainer

  Lees meer...

 • Dodo van der Straaten
  Naam
  Dodo van der Straaten
  Functie
  Programmamaker | Trainer

  Lees meer...

 • Joop van den Beuken
  Naam
  Joop van den Beuken
  Functie
  Programmamaker | Trainer

  Lees meer...

 • Michiel Res
  Naam
  Michiel Res
  Functie
  Programmamaker | Trainer

  Lees meer...

Startdata

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
04 feb 2019 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 04 feb 2019 - 13:00 uur

 • LRO 118A - Module 1

  Datum
  04 feb 2019 - 13:00 uur  t/m  06 feb 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 118A - Module 2

  Datum
  18 mrt 2019 - 09:30 uur  t/m  19 mrt 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 118A - Module 3

  Datum
  06 mei 2019 - 13:30 uur  t/m  08 mei 2019 - 13:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 118A - Module 4

  Datum
  17 jun 2019 - 09:30 uur  t/m  18 jun 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 118A - Module 5

  Datum
  13 dec 2019 - 09:00 uur  t/m  13 dec 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
18 mrt 2019 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Noordwijk Ja

Module planning 18 mrt 2019 - 13:00 uur

 • LRO 119 - Module 1

  Datum
  18 mrt 2019 - 13:00 uur  t/m  20 mrt 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 119 - Module 2

  Datum
  08 mei 2019 - 09:30 uur  t/m  09 mei 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 119 - Module 3

  Datum
  03 jul 2019 - 13:30 uur  t/m  05 jul 2019 - 13:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 119 - Module 4

  Datum
  05 sep 2019 - 09:30 uur  t/m  06 sep 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 119 - Module 5

  Datum
  09 mrt 2020 - 09:00 uur  t/m  09 mrt 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
13 mei 2019 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 13 mei 2019 - 13:00 uur

 • LRO 120 - Module 1

  Datum
  13 mei 2019 - 13:00 uur  t/m  15 mei 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 120 - Module 2

  Datum
  27 jun 2019 - 09:30 uur  t/m  28 jun 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 120 - Module 3

  Datum
  28 aug 2019 - 13:30 uur  t/m  30 aug 2019 - 13:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 120 - Module 4

  Datum
  07 nov 2019 - 09:30 uur  t/m  08 nov 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 120 - Module 5

  Datum
  24 apr 2020 - 09:00 uur  t/m  24 apr 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
18 sep 2019 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 18 sep 2019 - 13:00 uur

 • LRO 121 - Module 1

  Datum
  18 sep 2019 - 13:00 uur  t/m  20 sep 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 121 - Module 2

  Datum
  29 okt 2019 - 09:30 uur  t/m  30 okt 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 121 - Module 3

  Datum
  18 dec 2019 - 13:30 uur  t/m  20 dec 2019 - 13:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 121 - Module 4

  Datum
  30 jan 2020 - 09:30 uur  t/m  31 jan 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 121 - Module 5

  Datum
  29 jun 2020 - 09:00 uur  t/m  29 jun 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
04 nov 2019 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 04 nov 2019 - 13:00 uur

 • LRO 122 - Module 1

  Datum
  04 nov 2019 - 13:00 uur  t/m  06 nov 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 122 - Module 2

  Datum
  18 dec 2019 - 09:30 uur  t/m  19 dec 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 122 - Module 3

  Datum
  29 jan 2020 - 13:30 uur  t/m  31 jan 2020 - 13:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 122 - Module 4

  Datum
  19 mrt 2020 - 09:30 uur  t/m  20 mrt 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 122 - Module 5

  Datum
  14 sep 2020 - 09:00 uur  t/m  14 sep 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
02 dec 2019 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 02 dec 2019 - 13:00 uur

 • LRO 123 - Module 1

  Datum
  02 dec 2019 - 13:00 uur  t/m  04 dec 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 123 - Module 2

  Datum
  23 jan 2020 - 09:30 uur  t/m  24 jan 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 123 - Module 3

  Datum
  04 mrt 2020 - 13:30 uur  t/m  06 mrt 2020 - 13:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 123 - Module 4

  Datum
  16 apr 2020 - 09:30 uur  t/m  17 apr 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 123 - Module 5

  Datum
  21 sep 2020 - 09:00 uur  t/m  21 sep 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen

Ervaringen

 • 90 van 100

  Goede samenstelling van onderwerpen. Goede docenten. En goed dat specifiek gericht op medewerkers in de publieke sector.

 • 100 van 100

  Verfrissend, confronterend, intens, geweldige betrokken groep. Bijzonder om te merken dat je met hele andere leervragen aan de slag kan gaan dan waar het in eerste instantie om leek te gaan.

 • 80 van 100

  Ik vond de training goed opgebouwd, inspiratievol en een aantal verrassende en mooie methodieken bevatten, waardoor theorie en praktijk samengebracht werden.

 • 90 van 100

  Intensief, confronterend en verrijkend. Het programma heeft mij veel nieuwe inzichten opgeleverd.

 • 100 van 100

  Inspirerend, verhelderend en confronterend.

 • 80 van 100

  Andere manier van leren die leerzaam is en blijft hangen.

 • 80 van 100

  Ik ervaar de LRO als inspirerend en motiverend. En dat alles op een prettige manier.

 • 100 van 100

  Een prachtige ervaring die mijn leidinggevende capaciteit meer diepgang heeft gegeven en mijn zelfbeeld heeft rechtgetrokken.

 • 90 van 100

  Leuk, intensief en leerzaam; dit zou iedereen een keer in zijn/haar carriere moeten doen!

 • 90 van 100

  Ik vond het leerzaam om in een veilige omgeving te kunnen en mogen experimenteren met leiderschapsstijlen en zo aan mijzelf te werken als mens en als professional.

Anderen bekeken ook

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.

Meer inspiratie

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • teaser_0034

  De 6 gewoontes waar nieuwe leiders écht vanaf moeten

  Artikel

  Iets nieuws leren staat altijd hoog op het prioriteitenlijstje van een manager. Maar, nu er meer initiatief van de werknemers wordt verwacht, vraagt dit nog iets veel moeilijkers, namelijk dingen áfleren. Lees meer over de 6 gewoontes die nieuwe leiders kwijt moeten zien te raken.

  Lees meer...

 • Terug naar de essentie van je leiderschap

  Artikel

  Complexe veranderingen vragen veel van een leidinggevende. Er zijn leidinggevenden die de uitdaging verfrissend en inspirerend vinden. Maar velen gaan gebukt onder de stress die dit met zich mee brengt. Dan kan het gebeuren dat je het contact met jezelf dreigt te verliezen. Hoe moet je dan anderen inspireren?

  Lees meer...

Scroll up