Leiderschap, Reflectie en Ontwikkeling

Intro

Vergroot je persoonlijk leiderschap in de publieke sector

 • Leer beter reflecteren en zie daardoor kansen in problemen
 • Geef steviger vorm aan je eigen ontwikkelingsproces
 • Begrijp het politiek-ambtelijke krachtenveld en de processen in je team en je organisatie
 • Weet krachtiger en doelgerichter invloed uit te oefenen
 • Maak effectievere keuzes vanuit een stevige persoonlijke visie
 • Krijg beter inzicht in teamdynamiek en leer sturen op resultaat

Geef jouw leiderschap een inspirerende impuls
Je geeft leiding in de dynamische (semi)publieke sector: een werkomgeving die onderhavig is aan voortdurende verandering en maatschappelijke druk. Kun jij in zo'n omgeving een inspirerend leider zijn met een heldere visie? Een grote uitdaging! Je wilt nog effectiever worden in leidinggeven, mensen beter kunnen coachen en collega’s beïnvloeden op basis van inspiratie in plaats van hiërarchie. Het programma Leiderschap Reflectie en Ontwikkeling is speciaal gericht op de non- en semiprofitsector en geeft een stevige impuls aan jouw persoonlijke leiderschap! De training is een intensief leiderschapsprogramma met een transformerend karakter. Je werkt met ervaren docenten, deels uit de sector, en geeft elkaar feedback op praktijkcasussen en leerdoelen. Met als inzet: meer persoonlijke stevigheid en lef. En als resultaat effectiever leiderschap en zichtbaar manifesteren.

Gratis kennismaken met onze trainingen? Proef de stijl via een live sessie tijdens de Online Proeverij.

Veilige leer- en werkomgeving
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. Daarom werken we vanzelfsprekend volgens de richtlijnen van het RIVM.

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

 

 

 

 

Investering

Duur
Start
Prijs (BTW-vrij) Help

De prijs is BTW-vrijgesteld als jouw organisatie geen BTW terug kan vorderen. Zie het overzicht van de Belastingdienst. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW-vrijgesteld is of niet? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

7.695,00
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. De prijs is exclusief BTW en is onder voorbehoud van wijzigingen.

€ 716,34
Overnachten Meer info

Overnachten wordt aanbevolen. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. In deze training onderga je namelijk een intensief proces waarin je leert en verandert. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. De prijs is exclusief BTW en afhankelijk van het kamertype.

€ 725,87

Beschrijving

Voor de nieuwe generatie leiders

Doelen realiseren en resultaten bereiken in een ambtelijke omgeving, in een weerbarstig politiek en bestuurlijk krachtenveld. Dit vraagt om een nieuwe generatie leiders. Leiders die strategisch gesprekspartner kunnen zijn voor de verschillende stakeholders in hun krachtenveld. Leiders die goed kunnen omgaan met onzekerheden en weten dat ze niet alles kunnen oplossen.

Regisseur in processen
Je hebt ervaring, je weet wat je doet. Toch stuit je regelmatig op moeilijke gesprekken, weerstand of tegenvallende prestaties. Hoe ga je daarmee om? Leer om ook in deze situaties mensen in beweging te krijgen! Verdiep je in jouw stijl als leider aan de hand van jouw eigen casuïstiek en vraagstukken die specifiek zijn voor de non-profitsector. Leer daarnaast hoe jijzelf in deze dynamiek geïnspireerd blijft.

“Diepgaand en leerzaam op een heel prettige manier. Uit je comfortzone, maar toch ook veilig.”

Het beste uit jezelf en je team
Tijdens de modules kijk je kritisch naar jezelf. Je experimenteert met verschillende stijlen van leidinggeven en scherpt aan hoe jij mensen wil aansturen. Ontdek wat bij jou past via intensieve reflectie, afgewisseld met concrete ervaringsoefeningen. Zo haal je uiteindelijk de beste resultaten uit je medewerkers én jezelf. 

“Verfrissend, confronterend, intens, en een geweldig betrokken groep. Bijzonder om te merken dat je met hele andere leervragen aan de slag kan gaan dan waar het in eerste instantie om leek te gaan.”

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Online Proeverij

Gratis kennismaken met onze trainingen? Proef de stijl tijdens een live sessie.

Meld je aan

Programma

Ontdek jouw positie in 5 modules

Het programma Leiderschap, Reflectie en Ontwikkeling bestaat uit 11 dagen, verdeeld over 5 modules. Voordat je aan dit intensieve ontwikkelingsprogramma begint, krijg je een intakegesprek.

“Het programma trekt je uit de waan van de dag en claimt tijd en aandacht voor jezelf.”

Vooraf aan de modules:
 • Persoonlijk intakegesprek
  Formuleer tijdens dit gesprek jouw ontwikkelingsvraag samen met een trainer. Ook krijg je meer informatie over de rest van het programma en over de voorbereidende opdrachten.

Module 1: Blik op jezelf als leider (3 dagen)
In deze module staan jouw positie en rol als leidinggevende centraal.

 • Onderzoek hoe jij jezelf ziet en hoe je overkomt op anderen
 • Krijg scherper inzicht in je positie, rol, valkuilen en obstakels als leidinggevende
 • Krijg inzicht in jouw drijfveren, kwaliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Vergroot je gedragsrepertoire en word beter in feedback geven en ontvangen

Module 2: Positie innemen (2 dagen)
Deze module draait om leidinggeven aan de mensen en resultaten van je afdeling, binnen de doelen van je organisatie.

 • Leer hoe je je medewerkers zo coacht en inspireert dat zij het beste van zichzelf geven
 • Versterk verschillende leiderschapsstijlen en jouw manier van communiceren. We gaan daarbij in op coachen en outputsturing
 • Word je bewuster van je houding en het effect daarvan op anderen. Met als resultaat dat je je repertoire uitbreidt en regie hebt over jezelf, in het contact en gesprekken met anderen
 • Ontdek handvatten om als manager om te gaan met de diversiteit van je medewerkers en leer om hun talenten effectief te benutten
 • Vergroot je effectiviteit van jou als leider en van je team via het model van outputsturing
 • Werk met acteurs aan jouw eigen cases, oefen lastige gesprekken met je medewerkers en het hoger management 

Module 3: Ik in de organisatiecontext (3 dagen)
Breng het krachtenveld van jouw organisatie in kaart. Welke factoren en partijen hebben welke invloed?

 • Krijg een andere manier van kijken naar ontwikkelingen van leiderschap en samenwerken in publieke organisaties. We benaderen dit niet alleen praktisch maar ook evidence based, in bestuurlijk-complexe organisaties binnen het publieke domein
 • Krijg inzicht in organisatieprocessen en politieke krachtenvelden in het publieke domein
 • Leer regie te nemen om situaties te kunnen sturen in een politiek- ambtelijke omgeving
 • Leer hoe je kunt omgaan met veranderingen in je omgeving en mee te bewegen met veranderopgaven in het publieke domein
 • Zet frustratie om in lef, energie, vertrouwen en bevlogenheid. Leer productief om te gaan met weerstand, emoties en druk

Tussendoor: Op werkbezoek
Tussen module 3 en 4 zoek je een mededeelnemer op in zijn of haar werkomgeving. En natuurlijk komt deze deelnemer ook bij jou in de praktijk kijken.

Module 4: Ik en mijn team (2 dagen)
Integreer het geleerde tot nu toe. Onderzoek wat jou te doen staat om in jouw werkomgeving een inspirerende leider te zijn en resultaten halen.

 • Leer systemisch kijken naar teamontwikkeling en teamdynamiek
 • Krijg beter inzicht in groepsprocessen en de dynamiek
 • Werk aan je eigen (visie op) teamontwikkeling
 • Krijg feedback en inzicht in jouw ‘performance’
 • Reflecteer op je leerproces en presenteer jouw ontwikkeling en visie aan de deelnemersgroep
 • Ontdek de volgende stap in jouw ontwikkeling en neemt daar regie over

Module 5: De terugkomdag (1 dag)
Tijdens deze dag bespreek je met mededeelnemers wat je met de nieuwe bagage uit de opleiding hebt gedaan in de praktijk. Waar heeft het je gebracht? Waar loop je tegenaan? Samen met de deelnemers en de trainer stellen jullie een eigen programma samen, waarbij volop ruimte is voor jouw leerbehoeftes. Je gaat weer met nieuwe input en inspiratie naar huis om je toekomstig leiderschap vorm te geven!

“Het was een leerzaam programma waarin je jezelf tegenkomt, kan ontdekken waar de krachten zitten van jezelf, je mensen en de organisatie.”

Studiebelasting
Naast de opleidingsdagen dien je rekening te houden met een extra studiebelasting van ongeveer 3 tot 8 procent van de duur van de gehele opleiding. Tussen de modules werk je aan huiswerkopdrachten en/of reflectieopdrachten.

Tip: alles uit je training halen? Blijf overnachten!
Blijven slapen geeft gegarandeerd een verdieping aan de trainingservaring. Zo kun je alles wat je tijdens de training leert rustig op je laten inwerken. Bovendien kun je je ervaringen met andere deelnemers delen. Onze comfortabele hotelkamers zijn gewoon op onze trainingslocaties. In de prachtige, bosrijke omgeving of bij de ruisende zee kom je helemaal tot rust. Je reserveert de overnachtingen via het inschrijfformulier.

Coaching &Co: meer verdieping na jouw training
Wil je na jouw training verder leren? Schrijf je dan in voor Coaching &Co. Daarmee gaat jouw leerproces ook na de training door. Je breng je jezelf en jouw organisatie verder!

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Voor wie

Past Leiderschap, Reflectie en Ontwikkeling bij jou?

Deze training is voor:
Leidinggevenden, managers, projectleiders, coördinatoren, programmamanagers en teamleiders.

 • Je hebt minimaal 2 jaar leidinggevende ervaring
 • Je werkt binnen de publieke of semipublieke sector, in schaal 11-15
 • Je hebt het gevoel te worden afgeremd in je werk door het politieke en bestuurlijke krachtenveld
 • Je wilt meer invloed uitoefenen, je impact vergroten, mensen in beweging krijgen en resultaten boeken
 • Je wilt jouw rol als leider verstevigen en een eigen visie uitdragen
 • Je wilt een betere strategische gesprekspartner zijn en gemakkelijker kunnen schakelen op verschillende hiërarchische niveaus
 • Je wil als een daadkrachtig leider met meer ​zichtbaarheid en scherpte​ effectief werken aan doelen en resultaten
 • Je hebt hbo of wo werk- en denkniveau

“Inspirerend, uitdagend, confronterend, leuk en zingevend.”

Samen leren
De groep bestaat uit 10 tot 14 personen. Wij creëren een veilige leeromgeving waarin je waardevol met elkaar kunt sparren over de inhoud van de training én over jouw werksituatie.

Maatwerk voor jouw organisatie
Ben je op zoek naar deze training voor een incompanytraject? Of wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Onze adviseurs helpen je graag: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Het team

Deze toegewijde professionals zorgen ervoor dat de training voor jou een groot succes wordt!

Startdata

Plaatsen beschikbaar
Beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Reserveer een plek op de wachtlijst
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
16 feb 2022 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

Module planning 16 feb 2022 - 13:00 uur

 • LRO 141 - Module 1

  Datum
  16 feb 2022 - 13:00 uur  t/m  18 feb 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 141 - Module 2

  Datum
  21 mrt 2022 - 09:30 uur  t/m  22 mrt 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LRO 141 - Module 3

  Datum
  09 mei 2022 - 13:30 uur  t/m  11 mei 2022 - 13:00 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 141 - Module 4

  Datum
  30 jun 2022 - 09:30 uur  t/m  01 jul 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LRO 141 - Module 5

  Datum
  05 dec 2022 - 09:00 uur  t/m  05 dec 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
14 mrt 2022 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

Module planning 14 mrt 2022 - 13:00 uur

 • LRO 142 - Module 1

  Datum
  14 mrt 2022 - 13:00 uur  t/m  16 mrt 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 142 - Module 2

  Datum
  25 apr 2022 - 09:30 uur  t/m  26 apr 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LRO 142 - Module 3

  Datum
  20 jun 2022 - 13:30 uur  t/m  22 jun 2022 - 13:00 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LRO 142 - Module 4

  Datum
  25 aug 2022 - 09:30 uur  t/m  26 aug 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 142 - Module 5

  Datum
  15 feb 2023 - 09:00 uur  t/m  15 feb 2023 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
11 mei 2022 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

Module planning 11 mei 2022 - 13:00 uur

 • LRO 145 - Module 1

  Datum
  11 mei 2022 - 13:00 uur  t/m  13 mei 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 145 - Module 2

  Datum
  20 jun 2022 - 09:30 uur  t/m  21 jun 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LRO 145 - Module 3

  Datum
  24 aug 2022 - 13:30 uur  t/m  26 aug 2022 - 13:00 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 145 - Module 4

  Datum
  03 okt 2022 - 09:30 uur  t/m  04 okt 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LRO 145 - Module 5

  Datum
  04 mei 2023 - 09:00 uur  t/m  04 mei 2023 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
15 jun 2022 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

Module planning 15 jun 2022 - 13:00 uur

 • LRO 146 - Module 1

  Datum
  15 jun 2022 - 13:00 uur  t/m  17 jun 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 146 - Module 2

  Datum
  29 aug 2022 - 09:30 uur  t/m  30 aug 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LRO 146 - Module 3

  Datum
  10 okt 2022 - 13:30 uur  t/m  12 okt 2022 - 13:00 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 146 - Module 4

  Datum
  08 dec 2022 - 09:30 uur  t/m  09 dec 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 146 - Module 5

  Datum
  07 jul 2023 - 09:00 uur  t/m  07 jul 2023 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
07 sep 2022 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

Module planning 07 sep 2022 - 13:00 uur

 • LRO 147 - Module 1

  Datum
  07 sep 2022 - 13:00 uur  t/m  09 sep 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 147 - Module 2

  Datum
  17 okt 2022 - 09:30 uur  t/m  18 okt 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LRO 147 - Module 3

  Datum
  28 nov 2022 - 13:30 uur  t/m  30 nov 2022 - 13:00 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LRO 147 - Module 4

  Datum
  16 jan 2023 - 09:30 uur  t/m  17 jan 2023 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 147 - Module 5

  Datum
  03 jul 2023 - 09:00 uur  t/m  03 jul 2023 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
05 okt 2022 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

Module planning 05 okt 2022 - 13:00 uur

 • LRO 148 - Module 1

  Datum
  05 okt 2022 - 13:00 uur  t/m  07 okt 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 148 - Module 2

  Datum
  24 nov 2022 - 09:30 uur  t/m  25 nov 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LRO 148 - Module 3

  Datum
  17 jan 2023 - 13:30 uur  t/m  19 jan 2023 - 13:00 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LRO 148 - Module 4

  Datum
  15 mrt 2023 - 09:30 uur  t/m  16 mrt 2023 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 148 - Module 5

  Datum
  11 sep 2023 - 09:00 uur  t/m  11 sep 2023 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
30 nov 2022 - 13:00 uur meer details minder details Driebergen, Noordwijk Ja

Module planning 30 nov 2022 - 13:00 uur

 • LRO 149 - Module 1

  Datum
  30 nov 2022 - 13:00 uur  t/m  02 dec 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 149 - Module 2

  Datum
  23 jan 2023 - 09:30 uur  t/m  24 jan 2023 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LRO 149 - Module 3

  Datum
  08 mrt 2023 - 13:30 uur  t/m  10 mrt 2023 - 13:00 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • LRO 149 - Module 4

  Datum
  24 apr 2023 - 09:30 uur  t/m  25 apr 2023 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • LRO 149 - Module 5

  Datum
  19 okt 2023 - 09:00 uur  t/m  19 okt 2023 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen

Ervaringen

 • 100 van 100

  Sloot perfect aan bij mijn wensen en heel fijn dat het veel doen is

 • 70 van 100

  Een zeer toegankelijke en leerzame training waarbij elke deelnemer zichzelf kan zijn.

 • 100 van 100

  Een training die door inzicht in jezelf te verkrijgen, je helpt een betere leidinggevende te worden.

 • 80 van 100

  Inspirerend

 • 80 van 100

  Met verschillende achtergronden, ervaringen en leerdoelen samen onderweg.

 • 80 van 100

  Een veilige omgeving en groep waarin je buiten je comfortzone opzoek kunt gaan naar een betere ik.

 • 80 van 100

  Een verdiepingsslag, een moment van stilstaan bij wie je bent en hoe je opereert en welk effect dat heeft op anderen. Even op afstand van de dagelijkse drukte staan en wat langer naar jezelf kijken. Wanneer heb je daar nou de tijd voor? Zie het als groot onderhoud ;-).

 • 90 van 100

  Het traject was veel persoonlijker en individueler dan ik van tevoren dacht, maar het samen leren in het hechte groepsverband dat gaandeweg ontstond vormde een mooie balans voor mij.

 • 100 van 100

  positieve, progressieve, prettige energie en ontwikkeling als persoon en als groep

 • 90 van 100

  Ik heb deze training als intensief, afwisselend en goed verzorgd ervaren.

Verkorte versie volgen?

Het is ook mogelijk om tijdens de WinterBaak tegen een gereduceerd tarief een verkorte versie van deze training te volgen. Je volgt in 4 dagen een intensief trainingsprogramma waar je op zowel persoonlijk als professioneel vlak aan de slag gaat met jezelf. Je verblijft deze 4 dagen op het prachtige bosrijke landgoed de Horst in Driebergen. De startdata voor het programma zijn 3 januari of 28 februari 2022.

Meer informatie

Anderen bekeken ook

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
Scroll up