“Ik heb mijn repertoire uitgebreid.”

News Detail

Ik geef al een aantal jaren leiding aan mijn team. Vakinhoudelijk beschik ik over voldoende bagage en ik had behoefte om mezelf daarom verder te ontwikkelen op persoonlijk gebied, en dan met name de zogenaamde soft skills.

Bij mij leefde het idee dat dat betekende dat ik mijn rationele kant wat meer los moest leren laten, zodat ik die soft skills verder kon ontwikkelen. Tijdens de training ontdekte ik dat ik helemaal niet hoefde te kiezen, maar dat het juist een uitbreiding van mijn repertoire is.

Ook vanuit een andere rol kan ik nu invulling geven aan mijn functie als teamleider. De uitdagingen en ervaringen van de andere deelnemers waren ook heel leerzaam. In de groep was een fijne en prettige sfeer, kon je echt jezelf zijn en was er ruimte voor humor én scherpte.

Ik ben mij nu veel bewuster van mijn rol in het team, mijn kwaliteiten en uitdagingen, en het effect daarvan op anderen. Ik heb geleerd dat ik keuzes kan maken. Ik kan er bijvoorbeeld soms ook voor kiezen om vanuit een helicopterview te observeren wat er gaande is en open vragen te stellen in plaats van direct te handelen. Dit geeft mij meer rust, en de mensen in mijn team meer ruimte.

Naar andere ervaringen >

Neem contact op voor vrijblijvend advies:

Dimitri de Vries, unithoofd F&C / controller Rechtbank Rotterdam
Deelnemer Leiderschap, Reflectie en Ontwikkeling

“Kennis van de inhoud is handig, maar ik ben er niet afhankelijk van.”

Scroll up