“Ik sta steviger in mijn rol als leidinggevende.”

News Detail

Ik wilde een beter beeld krijgen bij mijn rol als leidinggevende. Ik vroeg me af welke stijl van leidinggeven bij mij zou passen, wat mijn natuurlijke leiderschapskwaliteiten zijn en hoe ik mezelf daarin verder kon ontwikkelen. Een directieve stijl past helemaal niet bij mij, maar wat dan wel? Samen met de adviseur bekeek ik welke training goed aan zou sluiten.

Er is zoveel wat je meeneemt uit deze training, alleen al de zelfkennis die je opdoet. Het heeft me geholpen om me meer te focussen op de grote lijn en daar heel bewust de rust en de tijd voor te nemen. Een van de onderwerpen was het aanleren van nieuwe gewoontes, in de opdracht ‘stop met iets en begin met iets’. Voor mij was dat stoppen met het vragen van toestemming en het zoeken naar consensus, en beginnen met het toevoegen van wat speelsere elementen en wat losser te zijn. Een mooi voorbeeld daarvan is het openen van een vergaderingen door een balletje over te gooien. De sfeer wordt dan direct anders, mensen vinden het leuk en je krijgt andere gesprekken. Ik ben creatiever geworden en breng meer variatie aan.

De training is een mooie afwisseling van theorie, ervaringen delen, intervisie met elkaar, activiteiten doen en speelse elementen. Ik heb er waardevolle contacten aan overgehouden en nog steeds zien we elkaar een paar keer per jaar.

Het heeft mij steviger gemaakt in mijn rol als leidinggevende. Ik weet wat ik wil bereiken en ik stuur op wat er nodig is om dat voor elkaar te krijgen. Daarin heb ik geleerd dat niet iedereen het met me eens hoeft te zijn.

Naar andere ervaringen >

Neem contact op voor vrijblijvend advies:

Pleun Hermsen, Adjunct-opleidingsdirecteur Klinische Technologie & Technical Medicine TU Delft
Deelnemer Leiderschap Reflectie en Ontwikkeling

“Het heeft mij steviger gemaakt in mijn rol als leidinggevende. Ik weet wat ik wil bereiken en ik stuur op wat er nodig is om dat voor elkaar te krijgen.”

Scroll up