Empty Page Section

Volg je innerlijke autoriteit

Je hebt een flinke dosis werk- en levenservaring. En je kunt terugkijken op een succesvolle carrière. Daarbij vraag je je steeds vaker af wat dat nu eigenlijk echt voor je betekent: ‘succes’. Wat beschouw jij als succesvol? En hoe zorg je ervoor dat je het blijft op een manier die bij je past? Je merkt dat je behoefte hebt aan reflectie. Wie ben jij echt en waar wil je je door laten leiden – ook in moeilijke omstandigheden. In de Masterclass Inner Compass® vind je jouw antwoorden.

Thema
Doelgroep
Duur
Eén module van 4 volle dagen en een terugkommiddag
Deelnemers
6 tot 14 personen

Investering

Prijs (excl. 21% BTW) Help

De prijs is excl. BTW als jouw organisatie BTW kan terug vorderen. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW kan terug vorderen? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

3.595,00
Prijs (BTW-vrij) Help

De prijs is BTW-vrijgesteld als jouw organisatie geen BTW terug kan vorderen. Zie het overzicht van de Belastingdienst. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW-vrijgesteld is of niet? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

3.954,50
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. Het genoemde totaalbedrag is een indicatie en wordt na afloop van elke module gefactureerd door de Baak Seaside (locatie Noordwijk) of het Landgoed de Horst (locatie Driebergen) op basis van nacalculatie. Prijs is exclusief BTW.

€ 280,31
Overnachten (optioneel) Meer info

In deze training onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te blijven logeren, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. Als je niet wenst te overnachten, dien je het bovenstaande vinkje weg te halen. Prijs is exclusief BTW.

€ 339,00

Beschrijving

Welke waarden volg jij?

Wie of wat bepaalt je functioneren? Hoe geef je richting aan je leven en je werk? En hoe leid je daarbij je medewerkers? Dit soort vragen vereisen dat je een pas op de plaats maakt en reflecteert. Alleen dan krijg je inzicht in hoe je kunt functioneren vanuit de waarden waarbij jij je thuis voelt.

Innerlijke autoriteit

De Masterclass Inner Compass® (MIC) is een intensief, vierdaags leertraject. Je richt je daarin op het ontdekken, waarderen en volgen van jouw innerlijk kompas. Vanuit dat kompas geef je je leven en werk vorm. Zonder contact met deze innerlijke autoriteit blijf je een speelbal van je externe omgeving, je innerlijke criticus en de conditionering uit je verleden.
Ook voor degene die hun koers al kennen kan het een uitdaging blijven hem te handhaven, vooral in lastige omstandigheden. Vaak worden keuzes beleefd als of/of-mogelijkheden. Succesvol zijn in je werk is makkelijker als je vrij kunt manoeuvreren tussen de polariteiten van het leven. Bijvoorbeeld de polariteit tussen autonomie en verbinding, of tussen visie en realiteit.

Resultaten

 • Je hebt meer inzicht, respect en vertrouwen in je eigen leider- en ondernemerschap.
 • Je bent een sterkere bestuurder van je eigen positie en rol in de organisatie.
 • Je ervaart authenticiteit en integriteit in de ontmoeting met anderen.
 • Je ervaart gemoedsrust in stressvolle omstandigheden.
 • Je geniet van balans en voldoening in werk en leven.
 • Je manoeuvreert vrij en zinvol tussen de polariteiten van het leven.
 • Je kunt onbevangen en nuchter je talenten inzetten.

Overnachten

In onze trainingen onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locaties te blijven overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven overnachten een verdieping aan de trainingservaring geeft. Via het inschrijfformulier kun je je overnachtingen reserveren.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

Proeverij_640x480

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Informatieworkshops Masterclass Inner Compass®

Ben je geïnteresseerd in de training Masterclass Inner Compass® en wil je graag de werkwijze ondervinden, meld je dan aan voor één van onze gratis workshops.

Naar de workshops

Programma

Hoe ziet het programma eruit?

Je doorloopt deze masterclass in groepsverband. Het programma bestaat uit één module van vier dagen en een terugkomdag. Voorafgaand heb je een telefonisch, vrijblijvend intakegesprek met Guus Brackel (Bout en Partners), senior trainer van het programma. Doel van de intake is om zorgvuldig na te gaan of de Masterclass Inner Compass® past bij jouw ontwikkelingswens. Veel mensen zien de MIC als een passend vervolg op de training Ik en de Anderen® van de Baak. Afronding van die training is echter geen voorwaarde voor deelname.

Innerlijk kompas

In de masterclass worden afwisselende werkvormen gebruikt. Denk aan zelfreflectie, intervisie, dialogen, waarnemings- en bewustzijnsoefeningen, zelfonderzoek, meditatie en lichaamswerk. Doel van de werkvormen is onder andere om jou de kenmerken en kwaliteiten van jouw innerlijk kompas te laten ervaren en herkennen. Het gaat bijvoorbeeld om innerlijke ruimte, integriteit, gemoedsrust, realiteitszin, vitaliteit, gezag, daadkracht, compassie, autonomie en creativiteit.

Grotere keuzeruimte

Sommige werkvormen zijn ook gericht op het ontdekken, onderkennen en wegnemen van afwijkingen van je uitgezette route: de 'deviatie van het kompas'. Zo'n afwijking ontstaat door belemmerende patronen in je denken, voelen en handelen, bijvoorbeeld in de vorm van dogmatisch denken, angstige gevoelens of taaie gewoontes. Ook kan het kompas overgenomen zijn door je innerlijke criticus of je geconditioneerde geweten. Zo'n overname maakt je keuzeruimte vaak erg klein. In de MIC maak en houd je deze ruimte groter.

Eigen proces

Leren door te ervaren, dat staat in dit leertraject centraal. Ervaringen opdoen is het begin van een avontuurlijke ontdekkingsreis. We gebruiken oefenvormen en intervisiegesprekken tussen deelnemers om je (deels onbewuste) eigen inzichten en wijsheid voor jouzelf duidelijker te maken. Je wordt uitgenodigd om als zelfstandig reflecterende deelnemer verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen ontwikkelingsproces. Waar zinvol en als aanvulling en ondersteuning reiken we theorie, literatuur en werkmodellen aan.

Wat ontwikkel je in de module?

Dag 1

 • Je verdiept jouw visie op succesvol werken.
 • Je analyseert waardoor je je laat leiden.
 • Je belicht het verschil tussen normen en waarden.
 • Je leert jouw ‘interne ondernemer’ beter kennen.
 • Je bepaalt je persoonlijke leerfocus.

Dag 2

 • Je leert de kwaliteiten kennen van jouw innerlijk kompas.
 • Je leert de polariteiten van het leven te hanteren.
 • Je wordt je bewuster van je omgang met crisis en stagnatie.
 • Je verwerft inzicht in conditionering in denken, voelen en handelen.
 • Je komt los van je innerlijke criticus.

Dag 3

 • Je versterkt je zelfreflectie en intuïtie.
 • Je vergroot je zelfinzicht en bekent kleur.
 • Je gaat dieper in op je emoties als drijfveren.
 • Je ontwikkelt inzicht in je autonome plek in de wereld

Dag 4

 • Je onderzoekt de fenomenen gezag en macht.
 • Je beschouwt je eigen kwetsbaarheid en geloofwaardigheid.
 • Je onderwerpt je zelfstandigheid aan een kritische blik.
 • Je analyseert en bepaalt waar jij je aandacht op richt.

Ga naar data-overzicht voor meer details over data en tijden.

Het team

Data overzicht

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
18 apr 2017 - 09:30 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 18 apr 2017 - 09:30 uur

 • MIC 20

  Datum
  18 apr 2017 - 09:30 uur t/m 21 apr 2017 - 15:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen

Ervaringen

 • Een wwardevolle zoektocht naar je waardes

 • Het waren vier waardevolle dagen, intensief, confronterend, bewustwording, je leerdoel concreet maken.

 • Het programma was een hele goede mengvorm van zelfonderzoek, kennisoverdracht en ontspanning. De sfeer binnen de groep ('veilige' leeromgeving) heeft daar ook in belangrijke mate aan bijgedragen.

 • Herkenning, bevestiging en context in drijfveren die je eigenlijk al wel kent.

 • Ik vond het programma inspirerend, uitdagend en verrijkend.

 • Inspirerend en een waardevolle ervaring

 • Intensief, soms confronterend en jezelf opnieuw uitvinden in een omgeving waar je vanaf dag 1 volledig jezelf mag en kan zijn.

 • Vier dagen afstand nemen van een druk leven met gezin en werk en reflecteren op mijn eigen functioneren, hebben me veel energie gegeven.

 • Ik vond deze training intensief en waardevol. De meerwaarde van het leren met (en van) elkaar heb ik als heel bijzonder ervaren.

 • helemaal goed, het gevoel van tijd was ik snel verloren en na afloop had ik het gevoel dat het twee dagen waren, maar was ook blij op vrijdagavond weer thuis te zijn.

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • teaser_0002

  Coaching

  Landingspagina

  De Baak Coaching is er voor iedereen die een coach zoekt, wie zijn eigen coachingsvaardigheden wil ontwikkelen en wie voor zijn organisatie coaching wil inzetten bij bijvoorbeeld een veranderingstraject of teamontwikkeling. Of voor wie zijn interne coachnetwerk wil professionaliseren.

  Coaching bij de Baak is zakelijk en persoonlijk, confronterend maar ook hartelijk, uitnodigend en uitdagend. Het doel: beter functioneren van organisaties, teams en individuen; vanuit eigen kracht, met plezier in je werk.

  Lees meer...

 • Ik en de Anderen® (IA)

  Training

  Je wilt effectief zijn in het werken met anderen. Vooral wanneer de situatie complex is en de spanning oploopt. Juist dán is het de kunst om kwaliteiten zoals daadkracht, openheid, vrijheid en rust in jezelf te vinden. In de leergang Ik en de Anderen leer je authentieke kwaliteiten in jezelf en de ander te herkennen, waarderen en benutten. Ook als het lastig wordt.

  Lees meer...

 • Persoonlijke Kracht (PK)

  Training

  Hoe vind je de balans tussen gas geven en rust houden? Hoe kan je stevig blijven staan binnen de hectiek van je omgeving? Het PK-programma gaat over werken en blijven werken vanuit je persoonlijke kracht.

  Intensief en compact? De 4-daagse WinterBaak variant van dit programma start 27 februari.

  Lees meer...

 • Bezielend Leiderschap (BZL)

  Training

  Bezielend Leiderschap is een diepgaand leiderschapsprogramma voor senior en ervaren leidinggevenden die verantwoordelijkheid nemen voor daadwerkelijke veranderingen in hun organisatie. Leiders die willen werken vanuit hun diepere missie en inspiratie. Die willen leren om voorbij managementboeken of –methodieken te handelen vanuit essentie.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • Waardoor laat jij je leiden?

  Artikel

  Er is bij bedrijven veel aandacht voor leiderschapstrainingen. Maar weet je als leider ook waar jij je door laat leiden? Anders gezegd: weet je waardoor jij je laat beïnvloeden en wat je oude patronen zijn?

  Lees meer...

Scroll up