“Ik kan beter omgaan met de druk om te leveren.”

News Detail

Het geeft veel voldoening als je zelf de eerste stap zet in een groep. Niet afwachten tot een ander …, niet meer balen dat je niet als eerst durfde, maar juist zelf een voorbeeld geven. De opzet van de training, de trainer en samenstelling van de groep werkten drempelverlagend om mezelf telkens weer in het diepe te gooien. Het zorgde ervoor dat ik de lesstof gelijk effectief eigen kon maken. Ik sta mede door de groep en de trainer nu steviger in mijn schoenen.

De accommodatie was ideaal; de overnachting de avond ervoor zorgde voor een verse start op elke eerste cursusdag en de training was dan weer binnen, dan weer buiten op het strand.

In ons type bedrijf ligt een sterke focus op leveren. Alles lijkt even belangrijk en goed overzicht kan dan een uitdaging zijn. Voor je gevoel moet ook alles dezelfde of de volgende dag al afgerond zijn en dit kan druk met zich meebrengen. In de training leerde ik beter overzicht te krijgen, te prioriteren en duidelijker te communiceren, bijvoorbeeld over verwachtingen.Jouw projectverwachtingen zijn niet per definitie dezelfde als die van de andere stakeholders.

De training gaf inzicht in je eigen gedrag en het effect daarvan op collega’s. Door in drukke periodes goed door te vragen (is 'ja' een echte 'ja' bij deze deadline?) bespaar je jezelf en anderen een hoop teleurstellingen. De druk om te leveren is er uiteraard nog steeds, maar ik ervaar deze dankzij de trainer en training nu anders, op een veel prettigere manier.

Naar andere ervaringen >

Neem contact op voor vrijblijvend advies:

Jimmy Weterings, Principal Scientist / Project leader bij Cristal Therapeutics
Deelnemer Projectmanagement


“Ik werd echt uit mijn comfortzone gehaald, en dat wilde ik graag.”

Scroll up